Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Igen,valamikor régen ez bevált technológia volt amatőr berkekben. Nem mindegyik filc jó hozzá,de az elektronikai boltokban árulnak marószerálló filcet is.
Elvileg igen, gyakorlatilag viszont az alkoholos filc nem a legjobb választás, túl könnyen alámaródik. Lakkfilc, vagy csillogó szemcséket nem tartalmazó körömlakk sokkal jobb, ha már kézi a rajz.
Körömlakkos módszerhez itt van egy kis képes segítség, az elején vagy egy évig én is így rajzoltam.
Régi szép retro
25 évvel ezelőtt rajzoltunk csőtollal és kármin vörös tussal Akkor más nagyon nem volt meg a ragasztás, kivágás. Szerencsére ma már ennél korszerűbb, gyorsabb eljárás is megfizethető.
Serintem elírás lehet mert a lamináló fólia egy az egyben ráragadna a nyákra nem tudnád lehúzni ,hogy csak a rajzolat maradjon .De tedd fel a linket megnézzük a
videót.
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Tehát ha az amatőr filces technikát használom akkor...
-Veszek egy fényérzékenyített NYÁKot, -Letisztítöm vízzel, körömkefével, finom vízpapírral, -Felrajzolom a vonalakat, -Lemaratom Vaskloriddal, megvárom h megszáradjon, -Utánna megint megtisztítom (az előbbiekkel) -És mehet a forrasztás... Ha valahol sántít a dolog akkor írja meg valaki legyenszives Köszönöm
Itt sántít:
Idézet: .„Veszek egy fényérzékenyített NYÁKot,” Fényérzékeny réteggel bevont nyákok a fotótechnikához kellenek, ebben a témában is bőven találsz róla infót. Neked egy csupasz nyák kell, mindenféle réteg nélkül. A rajzolás előtti tisztításhoz nagyon jók a konyhai súrolóporok, tökéletesen zsíroldóak, és kicsit meg is csiszolják a felületet. Marás után pedig - mivel a víz nem nagyon hozza le a filcet, lakkot - nitrohígító, körömlakk-lemosó, denaturált vagy egyéb ihatatlan szeszek szükségesek.
Ahogy én láttam :egyáltalán nem lamináló fóliát használ
hanem papírt, és nem is laminálóval csinálja hanem egy fénymásoló fixáló hengerpárjával.
szia közben meglett a megoldás,, mivel a sprint amit kaptam angol nem láttam át ,,most van egy magyar amivel azonnal tiszta lett minden,,le tudtam mérni a rajzokat igy már minden ok,,köszi szépen B.U.É.K
sziasztok mindenkinek!
Remélem segitek mindőtöknek kicsit itt egy kis videó ami bemutatja a vasalásos technikát elejétől a végéig,,erre kaptam rá én is fogadjátok ujévi ajándékként B.U.É.K Bővebben: Link Én nem értem, miért nem használjátok az URL gombot. Mindenkinek könnyebb lenne. Jav.-szamóca
Üdv.!
Én ezt már hónapokkal ezelőtt belinkeltem sőt, be is ágyaztam itt a fórumban az egyik hozzászólásomba. Már rögtön aznap, mikor elkészítettem a videót.
Köszönöm szépen a segítséget!
Sziasztok!
Szerintetek vetítőfóliára fellehet nyomtatni tintasugaras nyomtatóval a nyákrajzot?Mert levílágítós módszerrel akarom megcsinálni,vagyis UV fénnyel! Előre is kösz a segítséget
Miért esik olyan nehezedre a keresőt használni?
Bővebben: Link
Már használtam kereseőt de nem találtam semmit már bocs!
Akkor máskor nem kérdezek semmit ha nem szabad!!! :boxer:
A fóliából két fajta van. Az egyik a lézerekhez van, ez sima, és ugyan úgy ráégeti a festéket a nyomtató mintha papír lenne, itt gondolom a fóliának az olvadási hőfoka magasabb mint a tonerban lévő poré.
Rögtön fel is merül a kérdés bennem, hogy fóliáról nem lehet átvasalni a mintát nyákra? (Ezt olyan emberkének kéne megválaszolni, aki már próbálta) A másik fólia a tintasugaras fólia. Ennek egyik felén kissé ragacsos réteg van, ahol meg tud tapadni a tinta, na ez kell neked. Ennél sokkal olcsóbb és mind a két nyomtatóban használható módszer a pausz papír. Ennek hosszabb levilágítás kell, de olcsó és nyomtatótípus független. Én spec csak egy akkora darabot vágok mint a nyák, egy A4-es sima papírra (többször is használható) kinyomtatom középre a nyák körvonalat, annál 2-2 cm-el nagyobb pauszt vagy fóliát vágok, azt felragasztom az a4-re celluxal vagy valami hasonlóval ami azért könnyen le is jön), és mehet a nyomtatás. Ez nagyon papír/fólia takarékos, és mivel a fotózásnaál megmarad a maszk, egy csomag papír/fólia nagyon nagyon sok nyáktervre elég.
ok! kösz csak ezt akartam kérdezni!
És kösz a egítséget! Van egy program Cirkuit Wizard a neve ez a kis progi kapcsolási rajzból nyákot tervez érdemes letölteni Idézet: „Rögtön fel is merül a kérdés bennem, hogy fóliáról nem lehet átvasalni a mintát nyákra? (Ezt olyan emberkének kéne megválaszolni, aki már próbálta” Én kipróbáltam, és megolvadt a fólia. Lehet, hogy túl magas volt a vasaló hőfoka, és csak ezért, de nem kísérleteztem vele tovább
Szia!
gondoltam segitek egy kicsit ha nem akarnának keresni,,sokszor én is lusta vagyok viszont neked köszönhetem ezt a vasalós témát azóta is ha tehetem és időm van kreálok valamit....a jövő évben is hasonló szép dolgokat kivánok neked...és ezuton is ... B.U.É.K
Szamóca!
Elnézésed kérem a tudatlanságomért...és köszönet a javitásért,,vigyázz erre a jó kis oldalra a jövőben is,,,thanks és üdv
pár kép a ma esti projektemből,,a Sixtek st151 panelje& Attila86 technikájával ötvözve,,fogadjátok szeretettel mindőtöknek hasonló sikerélményeket kivánok a következő évre is
És a maradék ami nem fért be.....
minden kedves fórumozónak és családjának jó egészséget és boldog újévet kivánok. üdv:jandark
Sziasztok!
Maratással kapcsolatban szeretnék feltenni egy két kérdést. Szeretnék a vaskloridos módszerról áttérni egy talán olcsóbb megoldásra. Sósav+H2O2 Olvastam azt hiszem Attila86 honlapján, hogy ő is ezt használja. 20%-os sósav és egy kicsi hidrogénperoxid. Kérdésem: 15%-os sósavval is jó lehet? h2o2-t honnan lehet venni, kb mennyiért, és mennyit keverjek bele? Kössz: Uli
jó a 15% is.
Vegyszerboltban lehet kapni, van aki fodrászatban szerzi be. Nem túl drága, max 5-600ft/liter. Keverési arányt keresőből: Idézet: „KEVERÉSI ARÁNY 1 LITERHEZ ! 770 ml víz- 200 ml sósav-30 ml hidrogén-peroxid” |
Bejelentkezés
Hirdetés |