Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   82 / 1274
(#) roka28 hozzászólása Dec 26, 2008 /

sziasztok!elöszöris kellemes ünnepeket mindenkinek vonla egy kérdésem hozzátok?!van egy telefunken palcolor p 560cv volna egy bajom vale pl:kiütöttem a végfokot még régebben!és azota az audo oup zug sistereg!miért?hogyan tudnám hogy az audo jelem tiszta legyen??most ugy használom alatta egy video és video jel -av/tv audio erösitö de jo lenne ha a tv audioja jo lenne vagyis tiszta!!elöreis köszönöm válaszat!!amugy hibátlanul müködig immáron 7 éve vettem 5 ezerért sorkimenösen!de azt megycsináltam azota jo!!kösy sziasztok!
(#) roka28 hozzászólása Dec 26, 2008 /

sziasztok!elöszöris kellemes ünnepeket mindenkinek vonla egy kérdésem hozzátok?!van egy telefunken palcolor p 560cv volna egy bajom vale pl:kiütöttem a végfokot még régebben!és azota az audo oup zug sistereg!miért?hogyan tudnám hogy az audo jelem tiszta legyen??most ugy használom alatta egy video és video jel -av/tv audio erösitö de jo lenne ha a tv audioja jo lenne vagyis tiszta!!elöreis köszönöm válaszat!!amugy hibátlanul müködig immáron 7 éve vettem 5 ezerért sorkimenösen!de azt megycsináltam azota jo!!kösy sziasztok!
(#) Bonanza02 válasza Ghoost hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Opciós távszabályzóra gondoltál?
Mi a baja a tv-nek? (először is)
(#) hard válasza roka28 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

UDV.nem tiszta nekem valami,ugyanolyan audio vegfokot raktal visza?vagy mast?
(#) hátor válasza roka28 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Mind a két oldal "sistereg "
(#) roka28 válasza hátor hozzászólására (») Dec 27, 2008 /

szia!tehát nincs fégfok panelom ketté törtem kidobtam! de viszon a gyári audio jel zug sistereg tehát!az egy külön panelen van! ha azt kivezsem akkor az alaplabol honnan tudok levenni tiszta jelet akár a dekoderröl vagy bárhonnan!???kösy választ!kellemes ünnepeket!!mindenkinek!
(#) peak22 hozzászólása Dec 28, 2008 /

Helló!Van egy Smsung CK-566BT tipusú tv-m.Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből.A csatorna,a hang és a menü látszik de most már több mint egy órát kell várni hogy legyen kép benne.Volt szerelőnél és megcsinálta.jó volt 2 hónapig,de már megint rossz.Állítólag túláramot kap a képcső.Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj?Esetleg ha valakinek lenne hozzá k.rajza az segítene a dolgon!
Előre is köszi!Norby
(#) bladika hozzászólása Dec 28, 2008 /

Sziasztok!

A segítségeteket kérném!
Van egy Grundig M -70-580 IDTV tipusú színes TVm, de az utóbi időben valami gond van vele. A jelenség az, hogy remeg, hullámzik, vagy teljesen szét esik a kép ilyenkor a csatorna jelző kisebb kijelző panelen elmegy a PAL felirat. Az érdekes, hogy adott csatornától függően változó mértékben csinálja, pl TV2 alig alig, de az HBO pl nézhetetlen. (nem beállítás és kódolt csatorna probléma!) Odáig eljutottam,hogy szétszedtem és takarítás után szétnéztem belül. látszólag probléma nincs,de amire gyanakszom és ebben kérném a megerősítést, hogy mintha a mellékelt képen látható alkatrészből sercegés jönne akkor amikor szétesik a kép. Az alkatrész GRUNDIG 29201 025.06 és ezt meg is találtam a HQ videonál csak kicsit drága (TRAFO) de találomra érthető módon nem szeretném meg venni.
Előre is köszönöm!

DSCF4708.JPG

(#) bladika hozzászólása Dec 28, 2008 /

Senki?
(#) Juhász Pál válasza bladika hozzászólására (») Dec 28, 2008 /

Hali!
Én azt csináltam, hogy minden forrasztást ellenőriztem, átforrasztottam a környékén. Kicseréltem a kondikat, és a kis értékű ellenálásokat. Azóta nincs vele bajom.

Helló!Van egy Samsung CK-566BT tipusú tv-m.Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből.A csatorna,a hang és a menü látszik de most már több mint egy órát kell várni hogy legyen kép benne.Volt szerelőnél és megcsinálta.jó volt 2 hónapig,de már megint rossz.Állítólag túláramot kap a képcső.Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj?Esetleg ha valakinek lenne hozzá k.rajza az segítene a dolgon!
Előre is köszi!

Helló!Van egy Samsung CK-566BT tipusú tv-m.Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből.A csatorna,a hang és a menü látszik de most már több mint egy órát kell várni hogy legyen kép benne.Volt szerelőnél és megcsinálta.jó volt 2 hónapig,de már megint rossz.Állítólag túláramot kap a képcső.Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj?Esetleg ha valakinek lenne hozzá k.rajza az segítene a dolgon!
Előre is köszi!
(#) mdecsi hozzászólása Dec 28, 2008 /

Üdv Kollegák!

Most lehet, hogy kiröhögtök, de...

Van itt egy kb. 10 lvesNokia TV. Kiszereltem a sasszit és az elmúlt másfél órát azzal töltöttem, hogy beazonosítsam. Végignéztem az egészet, de sehol nem találom a számát.

Csatolok egy nagyfelbontású képet. Ezen majdnem minden látszik. Ti látjátok hol van? Hol keressem?

cha.jpg

(#) lapose válasza peak22 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Szia!

Tessék!

Szia!

Elég egy helyre is feltenni a kérdést! Itt válaszoltam rá!
Bővebben: Link
(#) peak22 válasza lapose hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Köszi szépen!A bajra esetleg tudnál mondani valamit?
(#) Ghoost válasza Bonanza02 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

nem lehet a C savon keresni vele.
nagybatyam elvitte egy szerelohoz, az meg elcseszte

ezt kenne vissza allitani.
de csak ezzel a szabalyzoval lehetne.
ami van az meg nem muxik, es ezert kenne egy rajz, hogy utanna nezzunk, mi lehet a baja a a szabalyzonak.

Szia!

Több minden lehet, többek közt a képcső öregedése is!
Feszültségeket kellene mérni a képcső nyakán!
A fűtés egyáltalán megy az elején?
(#) dbase válasza mdecsi hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Mutass a tvről is egy képet előlről!
51cm es azaz a 90 fokos?
(#) Ede1 hozzászólása Dec 29, 2008 /

Üdv mindenkinek! Nekem egy 2003-ban gyártott 19" Samsung monitoromnak a táppanelja elszált. Az elkók száradtak ki és egy 8 lábú smd alkatrész is látványosan elszállt. A táppanel típus száma:BN44-00082A ha valaki tudna szerezni egy ilyen panelt vagy bármi ötlete van szívesen venném.
(#) mdecsi válasza dbase hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Nem, ez egy 72 centis 16:9-es darab.

Mellékelem a képet.

2d6_1_big.jpg

(#) peak22 válasza lapose hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Megy a fűtés.sötét a képernyő de minden funkció látható rajta(hangerő,sávok,beállitás) csak az adás nem!de már most kell neki legalább 3 óra h bejöjjön!Szted?
(#) mdecsi válasza peak22 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Nem teljesen tiszta, hogy mi összefüggés van aközött, miszerint túláramot kap a képcső és hogy csak egy óra múlva jön be a kép.

Ha a menü és egyéb dolgok megjelennek, akkor a képcső rendben van.

Külső videó bemenet sem működik ezidő alatt? Próbáld ki. Ha az jó, akkor a tuner körül kellene turkálnod. Ha ott sem jó, akkor a video forrás kapcsoló ic lehet a ludas.

Elkózd át, fáradó elkó okozhat rejtélyes tüneteket, pl. ilyet.

Szerintem.
(#) peak22 válasza mdecsi hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

nem működik az se.megnézem a videót.köszi a segitséget
(#) mdecsi válasza peak22 hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Próbálj meg direktbe rákötni videójelet. Ha külön van az OSD (úgy értem nem egy chip-es az egész), akkor keress hozzá adatlapot és látni fogod hol adja ki magából az rgb-t. Én legalábbis ezt tenném.

De én először biztos átelkóznám. Ahhoz nem kell gondolkodni, agyatlanul végiggályázod és a problémák fele máris megoldódott most és a következő 5-10 évre.
(#) szucsip hozzászólása Dec 29, 2008 /

Sziasztok!

Van egy Grundig XS 70 típusú televízióm, nem tudom hány éves, eleve használtan vettem. Kb. 1 évig szépen hibátlanul működött. Aztán néha elment a szín. Teljesen véletlenszerűen. Ha néha ki-ba kapcsolgattam, akkor helyreugrott, vagy csak önmagától is visszajött a színe, de ugyan így teljesen váratlanul üzem közben el is ment a szín. A TXT tökéletesen színes.

Volt már szervízbe, ott azt mondták, hogy; semmi baja.

Kis idő mulva már a kép is eltorzült, ami szintén nem reagál sem ütögetésre, sem rezgésre. A kép torzulása a TXT-re is ugyan úgy kihat. A szín még mindig elmegy, és most már 50-50% ban színes, vagy fekete-fehér. (tehát gyakrabban, hosszabb ideg megy el a szín.)

A készüléket még nem bontottam ki. Hálás lennék, ha egy két csatolt kép alapján meg tudnátok ítélni, hogy érdemes-e vele foglalkozni.
(#) Moderátor hozzászólása Dec 29, 2008

Miért nem felel meg ez vagy a többi TV-s topik ennek a kérdésnek?
(#) szucsip válasza (») Dec 29, 2008 /

Mert 120 oldalt nem tudok végignyálazni. Az a baj, hogy nincsenek rendszerezve hibafajták szerint.
(#) hard válasza szucsip hozzászólására (») Dec 29, 2008 /

Udv
Geometria bealitasok lesznek.Kontakt sprayel fujd at a potikat.De lesz ott meg kapachiany is,elegt neces dolog.
(#) alex01 hozzászólása Dec 29, 2008 /

Sziaszok!segítségeteket szeretném kérni,az a gondom,hogy szét ugrott a kép a tv-n.vizszintesen,de annyira,hogy pl:az rtl felirat nem is látszik.
Következő: »»   82 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem