Fórum témák
» Több friss téma |
Az a nagy pufferkondi nem kellett volna rá..
köszi szépen a rajzokat. az áramgenerátor.doc-ot meg nem nyitja meg a gépem feltudnád tenni valami más formátumba nekem?
Lenne egykét kérdésem:a szupepés áramgenerátorban a D1 az milyen tipusú? és a két potméter az trimmerpoti ?
d1: 1n4148
Igen, a két poti az trimmer
Természetesen,más fáljban is fel tudom tenni neked ,de akkor méretre kell alakítanod neked!
2 fajtát is rakok fell neked!
Az első változat nem az enyém?
Mert én erre nem raktam mod potit, illetve puffert, csak hogy kisebb legyen. Tehát modulációhoz az enyém nem alkalmas, csak konstans szabályozható áramgenerátornak.
De szerintem a tiéd!
Valahol itt találtam!
Ezzel csak egy probléma van:
Bővebben: Link Én is dolgozom egy USB DAC-on már megvannak az alaktrészek hozzá , nemsokára készülök összrakni, azt hogy fog-e müködni még nem tudom , de kell valaki aki a PC oldalra drivert ír hozzá majd.
Köszi hogy felhívtad a figyelmemet a beszerzési problémákra, bár én a progizást nagyobb gondnak tartom mint a beszerzést. Sok ismerősöm jár külföldön tehát a beszerzést még valahogy megoldanám...
Még nem aktuális az ügy egyenlőre altatom a dolgot..
Közbe találtam beszerzési forrást (külföldit), de lehet hogy mintaként is rendelhető a gyártótól..
Ha jól néztem a rajzot akkor ez a DAC panel csupán 8 bites , amit elég kevésnek tartok.
Nekem leginkább ez nem tetszik benne. Van egy verzió PIC -el én inkább azt próbálom meg elkésziteni ,mert ahhoz már van itthon mindenem, és 12 bites felbontása. Remélem majd valaki segít drivert készíteni hozzá.
Pepe! Tudnál valami linket adni erről a Pic-es projektről??
Egyébként a 8 bitet én sem tartom soknak, de tetszik hogy színekkel is lehet variálni és hogy ingyenes a szoftver része.
szasztok!
Aki galvo épitésre adná a fejét anak it van egy pár gyári kapcsi mint pl:cambridge 68xx....G120 ! xy scanner kapcsik Ezek nem ELM féle kapcsik! sok sikert a megépitéshez!
haliho
kis sebeségnél nem nagyon kell izgulni a 8 bites feldolgozáson mert ot ugysem fogod meglátni a külömbséget 8és 12bit közöt! max 30kpps vagy nagyobb sebeségnél van értelme a 12bites felbontásnak ott már szinte folyanatos az ábra vetités azon meglátszik nagyon a 8 bites feldolgozás!!!!!
Nah igen... De én úgy vagyok hogy 1szer csináljon az ember egy rendes interface-t. Ha már a párhuzamos port lassú lett, ugye emiatt váltani kel usb-s kommunikációra, akkor növelhetjük a felbontást is. A Moncha
16 bittel küldi a X-Y koordinátát. Hogy ehhez illeszkedjünk kellene egy 5-ször (X-Y koord. és a 3 szín ) 16 bites DAC. Erre 5letek, kapcsolások, költségvetések ? Mivel úgy vettem észre a 16bites dac ick nem túl olcsóak, főleg erre várnék költséghatékony 5leteket! A soros bemenetű dacnak kifejezetten örülnék mert akkor nem kellene 16 vezetősávval rohangálni minden ichez. (Sajnos a fejem nem alkatrész katalógus ezért kérek 1 kis segítséget az ezen a területen járatos emberektől) (Azt gondolom mindenki tudja főleg aki már csinált ilyet, hogy az eszköz minden kimeneten egyszerre adja ki az új koordinátát, színt meghatározó jeleket, nem sorban ahogy a friss adatok érkeznek. Tehát míg az utolsó adat meg nem érkezik addig bufferelni kell a többi adatot. Ezt néhány DAC tudja, ott nincs gond de amelyik nem ott erről is gondoskodni kell)
Sziasztok! Ha a mellékelt képen látható kapcsolást csinálom meg az jó lesz akkor a dvd-s lézerhez? Csak azért kérdezem mert már kicsit összezavarodtam hogy most melyiket is csináljam meg a sok nyáktevből, meg olvastam olyat is hogy a max áram trimmeréhez kell kötni az 5 voltot hogy működjön a lézer, vagy csak simán a rajzom a "supply" bemenetre rákötöm az 5 voltot a lézer kimenetre meg a lézert és már működik is?
Igen a mod in bemenetre csak átvezeted a táp 5 v-ját és kész.
Arra viszont ügyelj hogy ne utólag tedd rá a diódát amikor már áram alatt van a generátor hanem rajta legyen már mikor beindítod.
Ha kész vagy először az áramkört próbáld ki sima leddel utána vissza mindent nullára és jöhet a lézer
Oké. ösz a segítséget
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy csinálni szeretnék egy laser show-t és mivel 2 motort 2 lézert + hűtőventillátort kell ellátni így nem szeretnék 3-4 dugasztápot beletenni. Van itthon egy felesleges PC táp, tegnap élesztettem, rákötöttem az 5V-os ágra a szupepe féle áramgenerátort, de amikor 50-60mA flé vettem az áramerősséget a táp elkezdett enyhén sercegni. Mi serceg és miért? Még valami... Amikor ledet teszek a lézer helyére, akkor nem lehet 60m felé venni az áramgenerátort vagy a tápnak van valami baja? (Esetleg ha a 12V-os ágra kötöm az áramgenerátort, jobb lenne? [Van az áramgenerátor előtt 7805])
Szerintem a motorokat el tudná hajatni egy sima dugasztáp is. Az én lézershowmban ugyebár van két motor, meg egy lézer, és simán viszi egy max 3VA-es trafó... nem melegszik, semmi baja. Legalább korlátozva van a motorok árama
Nekem 2 lézer lenne + 2 motorjuk + egy hűtőventillátor, de amikor elkezdtem tervezni az egész laser show-mat akkor még 2db léptetőmotor is bele volt tervezve...
Ezért lett PC táp kitalálva, ami meg is van. Én csak 1000mA-os dugasztápot tudok szerezni. Egy motor áramfelvétele max fordulaton 350mA
Itt van ez a kép...
Az lenne a kérdésem, hogy a függőlegesen a piros folytatásaként.. ott is sárga lézernyalábot kellene kapnom nem? Mert a félig áteresztő tükör félig átereszti a pirosat és félig feltükrözi a zöldet? Ha nem így lenne (mert a képen nincs jelölve) akkor ott milyen színt kapok? Mert úgy fogom elhelyezni akkor a tükröket megm idnen, hogy akkor azzal a nyalábbal is kalkulálok...
Érdekes... de elhiszem Köszi a gyors választ!
Féligáteresztő tükörrel nem túl jó. Valamint eszméletlen nehéz beállítani.
Sajnos csak ilyenem van
Nem is tudom mivel lehtne még megoldani, de gondolom az alternatív megoldás drága lenne és nehezen beszrezhető
szétversz egy DVD irót és kiszeded belőle a dicro szűrőt én azt használtam kiválóan működött
|
Bejelentkezés
Hirdetés |