Fórum témák
» Több friss téma |
Nah szétszedtem a zöld ézert annyira, hogy hozzáférek az áramgenerátorához.
Meg szeretném hagyni ezt az eredewti áramgenerátort és erre szeretném rákötni a Szupepe félét. Az lenne a kérdésem, hogy a pozitív ágat hova köthetem be, hogy ne hagyjam ki a áramgenerátort? Azt megfigyeltem, hogy úgy kellett beletenni az elemet, hogy a negatív rész ért a rugóhoz (áramgenerátor) - ez meg is van. Viszont a pozitív részt hova kössem? Az lenne maga a ház? Az egész rézborda? De a DVD írós lézereknél nem pont fordítva van? Hogy a ház a negatív? ui.:Az előző oldalon az utolsó hozzászólásra még várom a választ, csak gondoltam itt megemlítem, mert ez az új oldal első hozzászólása és ne kerülje el senki figyelmét
Miért akarod ennyire túlbonyolítani? Áramgenerátort áramgenerátorral nincs értelme hajtani. Azért is, mert nincs rá szükség, meg azért is, mert a legelső áramgenerátor át fogja erőszakolni azt az áramot, amit beállítasz az egész rendszeren, attól függetlenül, hogy a dióda mit gondol róla (magyarul tönkreteszi) Egy feszültséggenerátorra van szükség, és menni fog, nem kell tudni az áramot sem.
Oké, köszi a válaszod! Tehát akkor egy 2,8-3V-os feszültséggenerátorra van szükségem és ezzel tápláljam a lézer saját áramgenerátorát!
A csatolt képen lévő az megfelelne nekem? Ha nem akkor milyen módosításokkal felelne meg? (Fontos lenne, mert leadtam HQ-n a rendelést és 13:00-ig módosíthatom a csomag tartalmát) Köszi a válaszokat előre is!
Szia!
A theme-t csak ugatom, de a 7805-ös 5V-os fesz.szab IC. Ha a kimenetével sorba kötsz egy diódát nyitó irányba, az kb. 0,6V-tal csökkenti a kimenő feszültséget. Lesz 4,4V-os feszültséged. Mennyi kell?
Viszont ha jól gondolom akkor a következő rajz már jó lesz, igaz? Bővebben: Link
Nagyon szépen köszönöm! Akkor ezt bátran csinálhatom hozzá. Idő közben kaptam egy másik áramgenerátort, de ez egyszerűbb, úgyhogy ha ez megfelel, akkor ezt csinálonám meg
mármint a doboz melyik része ?
a legfelső téglalap alakú papírcső amibe a műanyag plüss dobozt tolják nemsoká küldök róla képet és azon meglessz az adat is.
Üdv mindenkinek!Kaptam pár izgalmas gáz lézer csövet!És nem igazán tudom mit tudnék velük kezdeni!Sajna nem zöld ,hanem piros, és nem éget csak világít, de az égre is lehet vele rajzolni este mert olyan erős, és vastag a kilépő sugár!Ami rá van írva:HeNe laser 632.8mm 50mW!Ez egy nem mai gyerek lehet!Ha valaki tudna ötletet adni azt nagyon megköszönném! Gondoltam arra ,hogy egy cd olvasó fej mechanikájára vetítem a sugarat, és a tekercsekkel el tudnám téríteni!Ahoz viszont túl vastag a sugár!Fókuszálni kéne!
Jah igen még anyni, hogy azért akartam én midnenféleképpen a szupepe féle áramgenerátort használni, mert villogtatni szeretném majd a lézert...
Ha kihagyom belőle az ő áramgenerátorát, akkor hogyan villogtathatom?
Arra akarsz ötletet, hogy mit kezdjél velük?
Feszültséggenerátort is lehet modulálni. De akkor 7805 után kéne egy 555 vagy TL494, nem tudom melyik lenne jó.
például egy 555-ös astabil-ra gondolsz?
Hát ha fix frekvencia kell, akkor az is jó.
Jobb lenne ha potméterrel tudnám állítani, de ezt a kérdést már régen felvetettem egy másik topicba, mert én nem tudom megcsinálni a kapcsolási rajzot és konkrét választ nem kaptam rá, ezért egyelőre konkrét frekire lenne...
Bár most belegondoltam.. ha összekapcsolom a feszültséggenerátort az 555-tel akkor a teljes feszültséget fogja kapcsolgatni a lézeren? Tehát olyan mitnha én kapcsolóval ki-be kapcsolgatnám a lézert? Ha nem akkor nem tudom mit jelent maga a fogalom, hogy moduláció :yes:
Igen.igen!Pontosan! Tudod én sok mindent elektronikus dolgot terveztem és építettem már, és ez a dolog is felkeltette az érdeklődésem!Pl ha el tudnám korrekten téríteni a sugarat lehetne számítógéppel vezérelve ábrákat rajzoltatni a falra!Én ezt arra szerettem volna, hogy egy cnc géphez hasonló dolgot építek amivel égetni lehetne hungarocelbe!De hát ez ahoz elég karcsú!És hiába is fókuszálom kevés a teljesítménye sajna!
Ha rajzolni akarsz a falra vele akkor neked galvo-k kellenek meg nagyon jó hardware és egy jól megírt software... Ha csak krix-krax ábrákat akarsz a falra rajzolni akkor nézzszét a lézer show témában
Amúgy ha pirosak akkor miért a zöld lézer című topicba kérdezel?
Vettem egy 10mV-os zöld lézert. Két AAA méretű elemmel működik. Nem sokáig. Szét szedtem és labor táppal hajtottam 3 voltról mivel az áramgenerátora be van építve a tokba. Az áramfelvétel 300 mA volt. Ezt soknak tartom mert ha jó számolok ez 900 mW. Az igaz ,hogy vörös lézerhez képest a fénye brutális. A 3 km-t simán tudja. Lemértük. Szerintetek hány mA-t kellene beállítani ,hogy ne menjen tönkre idő elött ? Próbáltam az általam ideálisnak tartott 30-35 mA-t ,de a fényereje jelentősen lecsökkent.
)00 mW az egy kissé sok lenne az biztos mert egész más az opzikai teljesítmény és a felvett.
kívül köss össze két belevaló elemet és azt kösd sorba a műszerrel és meglátod az mennyit vesz fel . az enyém 8 mW-os pinter van ráírva de erősebb a szupepés 20-40 mW-os zöldlézeremnél de lényeg hogy ez a 8 mW -tosom 150 mA-t veasz fel elemről. Visszatérve ezen csodálkozom még nagyon a srác el van e gy kicsit tévedve ezt a lézerdiódát az illető már kb egy éve árulja de még nem tudta eladni de ahogy az adatlapot nézem 350 mA nél már szerintem túl hajtotta keményen szerintem kezdeni fog behalni.Bővebben: Link
az adatlapja egyébként a dobozának a papír csövén szokott lenni.
Az adatlapon nincs beixelve a teljesítmény. Csináltam egy fesz.generátort LM 317-el és egy helitrimmert tettem bele ,ezzel nagyon precizen , tized voltonként tudom állítani a feszültséget. A mérések szerint 2,5 volt 150 mA-nél még nem világít. Ezután 2,6 volt 220 mA-nél már jó a fénye, 2,7 voltnál 270 mA áram felvételnél beáll a fényerő. Ha tovább emelem a feszültséget 3,0 voltra -két elem feszültsége-még 30 mA-t nő az áramfelvétel de a fényerő nem változik érzékelhetően. Így maradtam a 2,7 voltnál. Lehet ,hogy nagyobb 10 mW-nál ?
Heló!
Én még új vagyok és lenne egy kérdésem. A jövőhéten akarok venni egy (csak szórakozásra,persze a szabályokat betartva) 10 mW-os zöld lézer pointert,pontosabban ezt az 1. : http://www.lasers.hu/termekek-pointer.html Ehez kellene védőszemüveg? Még nem volt lézerem csak az a gagyi 1mW-os. Nem szeretném rontani a látásomat így is szemüveges vagyok. Várom a válaszokat!
A hegesztő szemüveg sokat segít Nem kell hozzá szemüveg csak kiváncsiságból ne nézz bele mert lehet hogy mást már nem fogsz látni
Sziasztok!
A lézershows- topicban egyik fórumtársunk egy egész jó honlapot linkelt be (Itt a hozzászólás.). Erről lenne szó. A linkelt zöld lézert szerintem meg fogom rendelni. Ennyi pénzért teljesen megéri, főleg, hogy a posta ingyenes. A probléma majd a paypal-lal lesz, de előtte egy figyelmeztetést olvastam: "FDA regulations require that customers from the United States do not purchase lasers greater than 5mW." - Ez azt jelentené, hogy nem küldhetnek 5mW-nál nagyobb lézert az USA-n kívül? Mondjuk a piros lézer rendelésekor is kiírja a figyelmeztetést, dusinnhht mégis megkapta az árut... Gondoltam kirakom, mert elég jók az árai! Főleg a kicsi, pár mW-os piros lézerek ára és a kártyaolvasók... Nevetséges volt számomra
Ez kb 1mW-os zöld lézer, aminek max az elektromos teljesítménye 50mW
Értem. Akkor miért van ennyi féle teljesítményű, és áru lézer felsorolva? Viszont ebben az esetben még bőven 5mW alatt van a teljesítménye, tehát postára adható
De inkább vegyük komolyan a témát. Egyébként meg vaterán se kapni ilyen olcsón akár 1mW-os zöld lézert, úgyhogy még így is megéri szinte... Bővebben: Link, itt olvasható további információ a postázásról... Sajnos angolt sosem tanultam, csak konyhanyelvi szinten "beszélem". Kérhetnék egy kis segítséget, hogy mit akar ez jelenteni? Köszönöm szépen!
Pont azt írja hogy az USA-n belül nem rendelhetnek 5mW-on felül.
Vagy rosszul értelmeztem? Éppen az USA-ban élőknek nem küldik el az 5mW-nál nagyobb lézereket?
szerk: Akkor ez számomra jó hír. Bár még mindig látom Collector hsz-ét, és ez kicsit aggaszt... (nehogy kitöröljétek a hsz-t! ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |