Fórum témák
» Több friss téma |
Ha gyakorlatilag 0 ohmon csak 50mA folyik neki, az nagyon nem jó.
minden olyan ami a mellékelt képen van, nemtom melyik a fet, meg az azzal soros elenálás,...
és igen mindenhogyan 50 mA volt a max
3,9 ohm is van benne? Biztos 50mA, és nem 500? Ez nagyon furcsa.
10A es méréshatárban a müszer 0,05 öt mutat, az asszem 50mA nem?
Nem az áramgenerátor azért áramgenerátor mert stabilen tartja az aramot csak a feszt változtatja.
még annyit jegyeznék meg arra amit mondták hogy hogy jó meg hogy nem ez az egész
eredetileg pl a 7805 sem szerepel az áramkörben de mindegy nekem megvan az eredeti rajz is ennek már több klónja készült mint pl az opto bemenetes is stb... éppenezért nem kell kétségbe esni.
de akkor még mindig nem tom hogy ez jó e vagy sem Collektor szerint ha jól értem akkor valami nem stimmel, pedig minden a rajz alapján lett csinálva,.... szomorú leszek ha nem lesz jó,...
és akkor szerinted melyik a helyes működőképes rajz? belinkelhetnéd, mármint nyákterv meg beültetési rajz érdekelne,...
Sziasztok, beszéltem Szupepével és kiderült hogy egyszerű a megoldás, ha pc tápról hajtom 5 Volt -ról az áramgenerátort, akkor ki kell venni a 7805 öt és az in out helyét össze kell kötni és láss csodát!!! már jön is a max. 360 mA!!!! mellékelt képen berajzoltam miről van szó
Írtam, hogyha stabil a táp, nem kell 7805. Emlékszel?
igen így már leesett, csak nem vágtam hogy ezen rajta van de már összeállt a kép köszönöm a sok segítséget a kész műről is majd teszek fel képeket heló
10 A-es méréshatáron a 0,05 az inkább 500mA
Ne viccej. A tizedesveszöt nem teszik össze vissza. 0.05A az 50mA
digit műszernél nem, mert ott a tizedesvessző, az 50mA
heló
Én kivettem a 7805 öt és már jó, de a haver még nem! És az lenne a kérdés hogy ha nem veszi ki akkor hány Volt kellene az áramkörnek hogy jól működjön? És még egy olyan kérdésem lenne hogy így 7805 nélkül milyen elektronika kellene az áramgenerátor elé, hogy stabil, vagy instabil 12 Voltról lehessen üzemeltetni? Vagy esetleg 220 Voltról? ha valakinek van ilyen rajza, vagy nyákterve meg beültetési rajza azt megköszönném, tehát úgy gondolom hogy pc táp nélkül lehessen használni,.... és hosszú távon jó legyen, ne égjen ki a lézer dióda! Válaszokat várok! köszi!
Hát építesz egy mezei tápot (trafó, egyenirányítás, ...stb majd egy 7805 ös stab IC). Lehet elemről, akkumulátorról is hajtani, csak azt olvastam hogy olyan kell, aminek a cellafeszkója meghaladja az áramgenerátor működéséhez szükséges feszt.
7805 öm van, de ennél részletesebb terv kéne, kidolgozott kipróbált, működőképes,....
mondjuk egy 12 Voltos trafó után a 7805 és annak a kimenetére az áramgenerátor,... akkor a 7805 ön stabil 5 Volt jön ki? a 7805 bírja a 12 Voltot a bemenetén?
Hát nagyjábból, csak kell még egyenirányítás, meg stb...
Lerajzoljam?
Itt elég egy egyszerű táp, a kimenete megy a stab IC-be.
heló köszönöm szépen, nagyon rendes vagy, 1 dolog nem világos, az egyenirányitóba ugye 4 dióda van,? de milyen fajták? a többi világok köszi!
ja és még annyi hogy hány voltos legyen a trafó? 12 Volt ok? birja minden?
Hát ha nagyon mazoista vagy akkor 4 diódából is összeforraszthatod a Graetz hidat (1N4001, vagy 1N4007 a lényeg hogy nagyobb legyen a fesze mint a trafóé és 1 amper vagy nagyobb az áram), de inkább vegyél Graetz hidat (kb 100Ft).
A trafó pedig lehet 12V-os is de lehet nagyobb ill. kisebb de szerintem minimum kb 7 V kell .
ja lehet venni akkor ok, én azt hittem azt is úgy kell forrasztgatni, ok köszi most már vágom a dolgot köszi a választ
|
Bejelentkezés
Hirdetés |