Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Talált, süllyedt. Beszédkorrektor.
Ezek szerint olllyan fiatal vagy, hogy a kötelező Oroszt megúsztad ?
Mi csak sztereó modellekkel foglalkozunk.
Sturbi, aztán hogy cserélsz csövet, vésővel? Igen ez a sorrend. Balról én állok, jobbról pedig Jani vizuálja a közös "gyermekünket". A lányom pedig fotózott, értelemszerűen nem látszik.
A PL500 nem szereti a magas segédrácsfeszt, ezért fukarkodtunk vele. Mindössze 110V-ot kap.
Köszönjük, Jani itt ül mellettem, és Ő is fogadja a gratulációkat.
Van egy létfontosságú kérdésem.
Van mondjuk 2db 50W-os csövem, a veszteségek alacsonyak, PP-ben mennyi az elméleti max kimenőteljesítmény ? Az egyik ismerősöm azzal nyaggat, hogy neki szobába 2X 50W kell + szub. Hiába magyarázom neki, hogy az még a rendőrségnek is elég.
....ez nagyon komoly lett,ügyesek vagytok.Még a székről is majdnem leestem,mikor megláttam.Jó nagy gubanc lett belőle. na most én is fölbátorodtam,hogy deszka és forrléc nélkül is össze lehet ütni egy viszonylag bonyolult kapcsolást.(A PP-ben nekem csak az a negatívum,hogy bonyolultabb,mint az SE.)
A börzén majd megveszem a foglalatokat,meg veszek vagy 3-4forrléc darabot,keresek otthon egy nagy bútorlapot,aztán mehet az építés. Esetleg meg tudnád nézni,280-300V-ról kb. hány Wattot ad le?
Na most már hazaértem. A PCL86 piccolomat is bemértük. 2,5W-ot ad le (1khz). Az átvitele 50hz-30khz-ig egyenes. Mindezt a tv kimenővel produkálja (3,2cm2) 50 és 45 hz között kezd szétesni, 45hz-től teljesen szétesik a kimeneti jel. A két csatorna teljesen egyformára sikerült erősítésben és átvitelben egyaránt.
Ezek azért szép eredmények egy TV kimenőtől,nem?
Nálam is tervben van a PCL86SE bemérése.Kíváncsi vagyok mit produkál a nagyobb (5cm2) körüli szintén TV kimenőkkel.
Igen, szép eredmények. 5cm2-es kimenővel lehet lemegy mondjuk úgy 35hz-ig. Milyen tv-ből van 5cm2-es kimenőd. A videoton-orion tvk-ben a képkimenő az ami 5cm2-es. A hangkimenő 3,2cm2-es.
Az egyik Videoton Munkácsy TV-ből van,(már szétbombázva kaptam a TV-t ) a másikat nem tudom pontosan,de egyformák.Nagyon jó hangja van vele az erősítőnek de kíváncsi lennék mennyi is az annyi.
Két napi melóm, és megszólalt a JCM 800 előfokkal a Soldanó 50 wattos végfok. Teljes hangerőnn van egy pici brumm, de azt elküldöm Besy lányának.
Hangerő van bőven, szinte üt. 2x12" Calestion seventy 80w hangszórókat hajt.
Gratulálok, szép munka.
50 csöves Watt két olyan Celestion hangszórón...nem semmi,szinte érzem.
Az 220 uf 450 V elkókat Kecskeméten vettem a Digital elektronikába. Asszem 600ft volt /db kedvezményesen mert vettem több mindent. Kicsit drága volt, de jó minőségű
A börzén ez a kondi (220u 450V) 200Ft/db. Ezek Samsung kondik nem?
én 470uf 450V-os kondikat vettem 250ft-ért,igaz,azok nem ?Shamwa meg Samsung típusuak,hanem Daewoo (fekete) ,de szerintem teljesen jók.
Szerintem Sahmwa, az egy egész jó elkómárka . Tudom, hogy a börzén volt ilyen, mert egy ismerősöm megvette az összeset
Elég lett volna 200 uf 300 volt elkó is. Nem is tudom miért vettem 450 voltost.
Tudom de a kissebb olcsóbb. 350 tökéletesen elég lett volna.
Szia !
Ezzel teljesen egyet is értek , nem ezt akartam cáfolni . Elnézést , ha félréretettem hozzászólásod , a mély hangok hiányáról esett szó előzőleg .. Mély hangok amplitudójának csökkentése felvételkor kényszerűségből született. Ha nem csökkentenék , akkor a rögzíthető műsoridő nagyon kevés lenne és sok más probléma is adódna . Valóban ez nem ide tartozó téma , nem is folytatom.
Imi: jólnézki a kicsike :yes: Nekem van két junosztom is, de azokba nincs ekkora nagy trafó szerintem Vagy a képen látszik csak akkorának?
Jani: ezek azok a kimenők amik tőlem származnak? Ha igen akkor Orilux, meg Victoria Super tévékből származnak.
Igen az egyik Tőled van a másik Köbzolitól. Tuti hogy a te junosztodban is ilyenek vannak, csak a képen tűnnek nagynak azok a trafók.
Sziasztok : Ma délelőtt pakolgattam a műhelyemben , és találtam a lomok között egy pár hálótrafót és picike kimenőket . Ezekből gondoltam valamit talán lehet csövezni ? A trafók között volt egy 210 volt DC / 6.3 DC, és ehhez kerestem itt a fórumon egy kapcsolást . Ez egy ecl82 se Így ezt próbáltam összekalapálni . Hát mit ne mondjak harmadik nekifutásra sikerült brummentesre összerakni! Úgyhogy a multkor elég bátor voltam amikor azt gondoltam , hogy a Gu -ut majd élesbe fogom összerakni ? Ezt a picike erősítőt kipróbáltam több kimenővel is ! A TV -ék ben használt sortrafóval is , ezzel nagyon nagyot ! megdöbbentően szólt a mély !Most maradt benne valamilyen rádióból kibelezett kimenő , ennek volt a legjobb az áttétele a csőhöz. Bár én már igencsak elszoktam a csöves hangzástól ,de azért szinte egész délután halgatóztam .Az első megitélésem hogy a mélyek valami félelmetesek , tiszta közepek , nekem talán a magas lehetne több , de viszont elegendő! Nos egy kis tanulmánynak azért jóvolt ez a kisérlet , így hogy már vagy 20 szép éve nem foglalkoztam csövekkel! Végülis ezen fölbuzdulva tovább kutattam még a félrepakolt alkatelemek közt és máris találtam még a folytatáshoz : pcl86 sztereó se hez cuccokat .
Nagyon tuti a cucc! És akkor először készítesz egy pcl86 se-t a gu előtt? Olyan 3x100u 350V-os kondik nekem is vannak újak. Ezek az MM elkók nagyon jók.
Hát igen úgydöntöttem hogy mielőtt belevágnák a GU építésébe! Mindenek előtt kell hogy némi tanulmányt szerezzek a csövek világából ? Egy kis tanulgatás nem fog megártani! Ez nem tranzisztor ,nem ic ? Meg aztán nagyon szorgalmasan olvasgatom ám a csöves topikot !A pcl86 hoz találtam egy jó hálótrafót , vannak hozzá tv ből bontott kimennőim , megvan egy két olyan szép fehér sortrafóm is ezekből csak kitudom hozni? Csövem pcl86 meg van kb 20 darab.Ja az a kondi az is tv ből van 150+100+47uf, 385voltos
|
Bejelentkezés
Hirdetés |