Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi!
Remélem a héten meglesz.Itthon vagyok szabin, úgyhogy belehúzok. A bor is be van már hűtve! ![]() beférkőzött egy zenegép. ![]()
Az Anzai korrektora nekem is kissé középhang-orientált(ha úgy tetszik>sávhatárolt)volt anno,mikor még foglalkoztam vele.Ilyen esetben a korrekcióhoz is hozzá lehet(kell?)nyúlni.Azt hiszem,az R6/57 kohmos ellenállást kell csökkenteni,így sokkal kiegyenlítettebb lett a hangja.
Azt nemtom, de nekem ingyé sikerült hozzájutnom dohányozni tilos táblákhoz. Az is remek.
![]()
itt kecskeméten lehet venni a digital elektronika nevű boltban 50 ft/ darab áron 10x10cm-es bakelit nyáklapot,vagy 500 ft-ért lehet venni egy jó nagy táblát!(nemtudom a pontos méreteit,de jó nagy az biztos! szóval pár csévetestet lehet gyártani belőle!)
![]() ![]()
Szia!
Kecsón, melyik ez a bolt? Mert 1db elektronikai boltot tudok, az a Petőfi utcáról megy le , a házak közé egy 1 irányú utcába, nem az az?
ez a petőfi utcán van és nem egy irányú az utca! ha belemész a google maps-ba és Petőfi Sándor utca,Kecskemét(digital elektronika) ezt beírod,akkor megmutatja,mert bejelöltem!
![]() ![]()
Hello mindenkinek!
Most épp azon törtem a fejem, hogy építek egy equalizert az erősítőm mellé, szintén csővel. Találtam ezt a kapcsolást a neten, és a véleményeteket szeretném kérni róla. Equalizer Még egy dolog: milyen európai csövekkel lehetne helyettesíteni a kapcsolásban szereplőket? Esetleg valamelyik ECC szóbajöhet? A válaszokat előre is köszönöm. ![]()
Megírnád, hol található Kecskeméten a Digital Elektronika? (utca hsz.) köszönöm elöre is....
Helló!
PCL86 SE erősítőnél az ultralineár üzemhez hol kell a kimeneti trafón megcsapolásnak lennie? Néztem, hogy ott dupla teljesítményt tud leadni. Van ennek az üzemnek valami hátránya? Üdv: Ricsi
Rosszul nézted UL-ben csökken a teljesítmény , csak kisebb a torzítás , kb 40% -nál van a megcsapolás .
Kecskeméten a szalagházakat biztosan tudod hol van. A templom felől mész, elhagyod a z Alföld áruházat, abban az oldalban , én gyalog szoktam menni., addig mész még a emeletes házak véget nem érnek. Asszem ez Petőfi utca. Ott található egy útkerezteződés.Lámpák is vannak, a tuloldalon egy Iskola. Az útkerezteződésen nem kell átmenni, hanem ahogy véget értek a házak balra fordulsz, és ott van egy picike bolt.A táblát már látni lehet az ajtó felett messziről.
te lenni kecskeméti? vagy környéki?
![]()
Én vanni félegyházi. Még kecskeméten dolgoztam /Luxelekto/ sokat jártam a digitálba. Most a haver jár oda, ő tökhülye az elektronikához, és odaadja az eladónak a telefont, úgy vásárolok. Ő csak fizet.
Köszi! Ide megy villanyos a lakásunk elől
![]() ![]()
Akkor viszont rosszul írtál az oldalon. ott pont fordítva írják, de én neked hiszek.
![]()
Sziasztok : Tudom nem nagy szám de , úgy döntöttem hogy bedobozolom azt a picike ecl82 -es végfokot amivel vasárnap szórakáztam !Ez szinte mind bontott alkatrészekből lett öszeállítva !kivéve ugyebár a dobozt amit ma barkácsoltam : ez 2mm saválló anyagból lett csinálva , ez volt éppen kéznél meg így nem kell festeni!Fölraktam a ki mit épíett topikba ott meglehet nézi ? Ha valakit esetleg érdekel ?
![]()
Köszönöm! Ez nagyon jó hír, mivel ilyen csöveim pont vannak itthon.
![]() Amúgy akkor a kapcsolás rendben van?
Fú ez nagyon szép lett. Nagyon irigylem azokat, akiknek van otthon hegesztőjük, tudnak szépen hegeszteni, és ilyen gyönyörű dobozokat csinálnak.
![]() ![]()
Nagyon komoly!!!!!! Olyan, mintha így lenne öntve!! Gratula! hogy csináltad meg az éleket? hegesztetted, és lereszelted? Nem csinálnál nekem pár dobozt ilyesmi kinézettel, effekt pedálnak? Megadom a méreteket
![]()
Na ez egy érdekes dolog, mert én is olvastam már olyat, hogy az UL nagyobb teljesítményű, mint a "sima" pentoda kapcsolás, mert így a segédrácsból is lehet teljesítményt kinyerni, a másik meghatározás szerint, meg csökken a teljesítmény, mert a kimenő primerén egy erőteljes negatív vcs jön létre a segédrácsra. sztem az utóbbi logikusabb.
nekünk 3 hegesztőnk is van (ív, láng, CO), csak én nem tudok hegeszteni
![]() ![]() ![]()
Hűű de szép a tavad!! Ijenkor leereszted a vizet?
Gyönyörűek a tavirózsák, vagy vizililiom.
Sajnos a valóság , mérések is a csökkenést bizonyítják .
Már egy másik topikban én bevallottam hogy én eredetileg szerszámkészítő szakmában dolgozom! Így nekem ezek a dobozolási gondok így leküzdve ? Ez a picike doboz 2mm saválló lemezből kilett szabva majd a furatok bele lettek fúrva ,csak simán avival összelett olvasztva semmi hozag anyag nélkül! Ezután szalagcsiszolóval egyszerűenn körbelett csiszolva ,és kész.Ja mindez nem othon mert a melóhelyen sokkal gyorsabb ott minden kéznél van !Ha kell akkor tudok segíteni ilyen ügyben !természetesen .
![]()
Precíz, kompromisszum mentes kivitelezés!
Szívesen nézegetem a műveidet beleértve a tavat is. Én is gondolkozom valami ilyesmin (persze már most tudom hogy a közelébe sem fog jönni a tiednek) mert van otthon néhány PCL82-m meg PCL86-om és van egy pár-nélküli 7 Kohm primer impedanciájú kimenőm... Már csak az anódhoz kéne találnom egy kis csinos, legalább 180V / 60mA-es trafót. Esetleg valakinek eladó...?
Nem nincs leeresztve : ha érdekelnek róla trükkök STB akkor abban is tudok segíteni már megvan 10 éve!egy másik ami az albumban van az 2007 -es :eek2:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |