Fórum témák
» Több friss téma |
Legalább 40x20x10mm-es kell. (A vatera egy online aukciós piactér ahol kb 500000 eladó termékei találhatóak-tehát ha a keresőben az szerepel hogy mágnes akkor az egy csomó eladó termékeit kihozza. Válassz ki valakit akinek jónak tűnnek az árai, és a "kérdések az eladóhoz" feliratra kattintva meg lehet kérdezni hogy van e olyan méret ami nekem kellene, mennyiért van stb. Néha alkudni is lehet, attól függ kinek mennyire kell a pénz. Ha lehet akkor a "mennyit engedsz a feléből" típusú hozzászólásokat hagyjuk, abból már én is kaptam tavaly eleget)Üdv:pudding1
Köszönöm a választ , igazából azért kérdeztem mert ezek a jobb mágnesek igen húzósak , és ha csak 8-10 darabbal számolok is azis egy Hong- Kongi út ára
egyszer már leírtam, de hibásan, mert a lapát szélességét 60cm-re számoltam (nem 30-ra)
konkrétat nemtudok mondani szögre, hosszra, alakra, ehhez nekem/nekünk is hasonló méréseket kellene végezni, mint wattnak csak ehhez én még kicsit kevés vagyok.... csá
Azokat a nagyokat azért viszik, mert bizonyos szolgáltatók területén telepített számlálókat meg lehet vele állítani (Víz,gáz,villany).Bp. egy része, Duna-Tisza köze, Tiszántúl. (teljesen illegális és az erejénél fogva önveszélyes is.)
Köszi a válaszért, tanulmányozom a dolgot.
Ja, nem írtam, hogy 48V-ban gondolkodom, oda azért elég lenne a legalább 6mm2. Az akkuknak pedig már van egy kis szellőzött, zárt helység.
~0,3V veszteséged lesz a vezetéken amperenként.
A szállítás hatáfoka akkor lesz 90% (48Von), amikor 16A folyik át a vezetéken! DE ez azzal jár, hogy akimeneti feszültésged leesik 43,2V ra (48V ból 16A nél). Ha ugyan ez lenne a hatásfoka a fel és visszatranszformálásnak, akkor ott tetszőleges feszültésg és a P hatásoshoz tartozó áramot vehetnél ki. (Pl 48V 16A be és 48V 14,4A ki) hatásfok szempontjából mindkét megoldás ugyanakkora, de a kimenő feszültésgek és áramok eltérőek! (emellett a vezetéknek iszonyat ára lenne) mérlegelni kell sok szempontból, és dönteni..
A mindenit, nagy igazad vagyon! Az 50 méterre oda-vissza 0.03ohm-ot számítottam, mert eggyel elcsúszott a tizedesvessző. Nincs más megoldás, mint akku a torony tövibe, vagy fűtöm az amúgy sem olcsó vastag vezetéket.
Valaki használ szélgenerátorhoz vagy napelemhez autó akkut? Csak azért érdekelne mert a tescoban most lesz bosch silver 70ah-s 18990ft-ért és ez azt hiszem elég jó ár lenne, ha használható hosszú távon a fenti célra.
Szélhez nem, de zenéhez használok egy EXIDE STR-S5-öt. Most 8éves és az utolsókat rúgja. Sokszor terheltem 100A-felett és kapott töltést is rendesen. Drágább, de szerintem nagyon jó akku.
-Exide Link- Előtte egy új Bosch silver 3hónap alatt kifeküdt! Azt hittem rossz volt, ezért kicseréltettem, az is kifeküdt. Utána vettem ezt(akkor 24ezer volt). Most megint veszek egyet...
Csak autó akkut használok,immár több mint 2 éve.12 db,12volt220 amperorásakat.(nyerges kocsikhoz valot).4 db.sorba,hármasával párhuzamosan,48 voltra.A sav zselések még nekem is nagyon drágák.
A gyártási időt is nézdd meg, nehogy valami elfekvő készlet legyen. Valamint a gondozás mentesnek árult akkukból is elpárolog a víz, amit pótolni kell, ha hosszan szeretnéd használni. Szerintem szélgenerátorhoz jó az autó akku, mert szereti a gyakori kisáramú töltést.
Idézet: „Valamint a gondozás mentesnek árult akkukból is elpárolog a víz, amit pótolni kell...” Van olyan(az S5 is ilyen) amit ki sem szabad nyitni, nem hogy bármit beletölteni! :felkialtas:
Persze, hogy nem szabad, különben nem vennél háromévente másikat.
Ha hiszed, ha nem, láttam már egy két akkumulátort.
én is zolika59 el értek egyet!
zsír új gondozásmentes akkut vettünk, pár hónap után kinyitottam és lám hiányzott a víz a cellákból (még nem lógtak ki a lemezek, de láthatóan kevés volt a szint) . Hiába a víz "visszakondenzálás" egy része mindig elvész, így fogy a víz, csak lassabban. És mire 3 éves lesz az akku, te még egyszer nem töltöttél bele vizet (azthiszed minden rendbenvan, közben meg tudatlanul, de segítesz meghalni az akkunak ), naná hogy tönkremegy! - akkugyárnak még szép hogy jó, ha egyszer nem nyitod ki / nem nézel rá, hamarabb kuha utána vehetsz másikat, nagy marketingfogás ez az egész gondozásmentes teknika - (lehet hogy van komolyabb gondozásmentes tech is, de annak azért ára is lehet, nem teszkógazdaságos kategória)
Lehet, hogy vannak ilyen ócska akkuk is, ilyeneket nem szabad megvenni.
Azért, ha elhalálozik egy ilyen szuper akku (amit érdemes megvenni) nézz bele volt-e benne elegendő elektrolit!
alapból is drágák az akkuk..
ha meg még sok is kell, akkor igencsak fontolóra veszi az ember, hogy melyiket is vegye meg. Valószinűleg az olcsóbb kategóriában fog kiötni, most olcsó, 3 év múlva megint olcsó lesz.... És miért megy tönkre? Csak mert senki nem néz bele, mert az van ráírva hogy gondozásmentes.. De mitől lesz az? attól hogy nem menetes kupakok vannak benne hanem csak dugók, amik ügyesen egy műanyag sín alatt vannak elrejtve, nehogy véletlenül is valakinek eszébe jusson belenézni! ügyes húzás nemtagadom, de csak a népet verik át, így meg lehet élni az biztos
Rendben, megnézem, mert mint írtam igen kemény kiképzés mellett több mint 8év után gyengül az STR S5-öm. Végül is már nem rontom jobban el, és ha igazatok van, talán még életre is kelthetem, bár én ebben nem nagyon bízom.
Nézz fel az EXIDE oldalára és nézd meg milyen a felépítésük és hogy milyen anyagokat használnak.
Tavaszra biztos megjön a szél.Addig is készitgessük szorgalmasan a generátorokat a jó meleg mühelyekben,már akinek van ilyenje......
Nálunk fúj a szél, így reggelre a műhelyben is -10 fok lett. Azt hittem zárva felejtettem az ajtót azért nem nyílik, pedig "csak" befagyott. Viszont az pozitív hogy az akkuk bírják még ezt a hőfokot is bár a hatékonyságukat meg sem merem saccolni.
Amig az akkuban csak néhány mA-es áram is folyik,nagyon alacson höfokon se fagy le,a néhány mA-es áram böven elegendő az elektrolitban a jégkristályok kialakulásának a megakadályozására.Ezen alapszanak a fagyásgátló mindenféle kütyük is,valamilyen csekély kisütő áramot biztositanak az akkuban.
akkuknak nem tart sokból összedobni egy dobozt OSB-ből, meg 5 centis hungarocellből, ha pontosan illeszkednek a hungarocell lemezek (esetleg ragasztva is van), akkor a dobozban elkerülhető a káros hideg! Régen autóakkuknak csináltak kocsiba ilyesmiket, ott bevált (vékonyabb szigeteléssel is), nyáron lehet, hogy ki kellene pakolni az akkukat belőle....
Sziasztok!Lenne néhány kérdésem,hamarosan elkezdem a szélgenerátort építeni,nézegettem a Hugh Pigott félét de azt nem értem hogy ott 12db mágnespár van és 10 db tekercs.Ez akkor nem lehet háromfázisú mert ugye nem osztható 3-al.Én egyelőre csinálok egy "kissebb"kísérleti példányt de nem tudom hogy ha eltérő a tekercs és a mágnespár száma akkor egy pozícióban csak egy tekercs ill mágnes van"jó helyen".Készítettem egy rajzot,és ha valaki segítene ez a megoldás jó e?és berajzolná rajta a tekercs bekötését.(Ha 3 fázisú és pl.3 tekercs van összekötve akkor nem egyszerre gerjed benne az áram ,ez nem okoz gondot?Ebben 8 mágnespár és 9 tekercs lenne amit a mellékelt ábrán rajzoltam.A generátort 24 v-osra szeretném készíteni,ehhez az 1 mm -es huzal megfelelő?
Remélem nem írtam sok hülyeséget tisztelettel Csaba.
Hali!
Érdekes cikk, de mivel abszurdisztánban élünk, és nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja elv alapján sajnos igaz is lehet a jövőre nézve. http://kuruc.info/r/1/33292/ |
Bejelentkezés
Hirdetés |