Fórum témák
» Több friss téma |
köszönöm! Pista
Nekem nincs gondom,pusztán segiteni akartam a kérdezőnek a képpel,talán igy könyebben betudja azonositani a potméterének kivezetéseit....
Bocs, azt hittem, hogy a képen AZ a poti van.
Sziasztok szeretném tudni gogy milyen alkatrész és hogy mire való
Sziasztok
van nekem egyLM393N IC-m mire való mre szokták használni
Low power dual voltage comparator, vagyis két db alacsony teljesítményfelvételű feszültség összehasonlító egy tokban.
Hasonlóan sok felhasználási terület van mint egy kettős műveleti erősítőnek. Ha rám hallgatsz építs vele egy hőfokszabályzót, esetleg a két felét felhasználva ablak komparátorként autó vagy motor aksijához töltöttség visszajelzőt, túlvezérlésjelzőt, kazánhoz termosztátot, cserepes virághoz locsolóautomatát, vagy ami eszedbe jut. A két bemenetet összehasonlítja, ha egyik magasabb mint a másik, a kimenete átvált +tápra, ha alacsonyabb visszaáll -tápra. LED csak ellenálláson keresztül köthető rá, jobban jársz ha a két bemenetét két táp közti potméter csúszkájára kötöd, és tekergéled a potikat, méregetsz. A bemeneteket tudod nézni műszerrel, a kimeneten látod hogy a LED világít vagy nem, vagyis a kimenet állapotát. Hogy mire lehet használni, kb mint egy műveleti erősítőt, vagy tranyót mire lehet. napokig lehet sorolni. ![]()
Talán nem tűnt még fel, de a billentyűzet jobb alsó sarkában van néhány érdekes karaktert tartalmazó gomb. Ezek az írásjelek. Én elég sűrűn használom őket, mégsem koptak el, sőt, még meg sem égették a kezem, tehát teljes lelki nyugalommal tudom javasolni, hogy használd őket bátran! Talán nem teljesen véletlen, hogy egy helyre vannak csoportosítva.
Ha esetleg nem tudnád, melyikekről beszélek, íme, ők azok: ,;?.:-
Sziasztok!
Ez milyen IC? Az alábbiak vannak rajta: 7475PC MEV74960 Google-al nem találtam adatlapot hozzá. :no: A választ előre is köszi!
klikkmeginnt klikk itt megtalálod szerintem :d
Sziasztok!
Találtam egy LM2283N nevezetű IC-t egy monitorban. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mire lenne jó, ill. ha tudna róla mutatni egy adatlapot annak nagyon örölnék. Köszönöm!
LM2283 = LM1283 (?)
Bővebben: Link
Hello!
Egy Epson Perfection 1670 scannerben kiégett az egyik alkatrész (a szöveg még olvasható rajta :yes: ) Tehát ez van ráírva: PJ3N LP Ez egy kb 4*3,5*2 mm-es SMD dióda, ezt kéne helyettesíteni valamivel. Adatlapot nem találtam hozzá, a szervízben rögtön az egész panelt cserélni akarták, méregdrágán. Tud valaki segíteni? Előre is köszi!
Ne vedd készpénznek, amit írok, de emlékezetem szerint ez egy tranziens szupresszor-dióda.
Köszi! Valószínűleg igazad van, mert a táp-csatlakozó környékén van
![]()
Nem tudom, csak annyit tudok, hogy van belőle néhány maréknyi.
![]()
üdv mindenkinek. találkozott e már valaki cop822c tip. ic-vel a kérdésem az hogy lehet e ujraprogramozni es ha lehet hogyan és mivel köszönöm szepi003
Sziasztok!
Egy kristályról lenne szó, a jelölése: 3800KNSK Ez 38KHz-es? És ha igen, akkor ez hogyan jön a jelölésből? Köszi! ![]()
Sziasztok,
Van egy fólia tasztúrám vagy hogy hívják. Mint ami a számítógépes billentyűzetekben van. 2 fólia, amire rá van nyomtatva az áramkör. A 2 fólia között egy lyukacsos és mátrixba vannak kötve a gombok. Remélem így már mindenki el tudta képzelni ![]() Szóval ezt a fóliát akarom rákötni egy panelra, de sajnos nem tudom, hogy hogy hívják azt az aljzatot/csatlakozót, amibe az ilyet be lehetne dugni. Nem hinném hogy forrasztani lehet, meg nem is akarom. Az eredeti panelon egy DIL tok szerű képződmény van, de ugye a sima DIL tokba nem tudnám betuszkolni, mivel abban az érintkezők között elválasztók vannak. nekem meg olyan nem kell.
Hali, van egy egyeniranyito hidam D3SB 60 33 van rairva, kerdesem az lenne, hogy ez hany Voltig alkalmazhato. Kepet azt talaltam rola a neten de leirast azt nem
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |