Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Ha szimpatikus ohmra akarod átalakítani akkor kell a kimenőtrafó, amúgy nemhiszem hogy lehet venni max csináltatni
Idézet: „Esetleg ez reménytelen és ez egy akkori kuriózum?” Sajnos, nagyjából ez a helyet. Én semmilyen készülékben soha nem találkoztam evvel a csővel. Nem is láttam ilyet. Persze, a rajzot ismerem, láttam már. De - szerintem - a csöves társaság nagy része (vagy, talán mindenki) hangsugárzót szeretne működtetni. Ehhez ez a kapcsolás teljességgel alkalmatlan.
Ha öszeraksz mindenképp közölj róla képeket és rajzot mert én is nagyon szeretnék csinálni egyet.
Igen, a börze valóban jó hely a személyes kapcsolatteremtésre. Én mindig tervezem, hogy elmegyek, de valami mindig közbejön. No meg én még nem tudok sokat a csövekről, még csak most ismerkedem velük.
abba az üzembe én is szivesen benéznék! amúgy nálunk itt nyáron volt egy érdekes eset: korszerűsítették a háztömb villamos ellátását: új kapcsoló szekrényt raktak be,ami már elektronikus,és a kapcsoló helység meg a trafó helység egymás mellett vannak.namármost: a 22Kv/400V trafót ami !ÁLLANDÓAN FESZÜLTSÉG ALATT VAN! a familiárisan erősen túlpigmentált nép(asszem mindenki tudja kikre célzok) valahogy szétlopkodták! azt hogy hogy azt ne kérdezze senki,mert a szerelők se tudtak rá mitmondani,mert a helység ajtók lakatolva voltak,és a trafó feszültség alatt volt állandóan!még azt sem lehet mondani hogy lekapcsoltak valamit vagy hasonló,mert földkábel közvetlenül a trafóra ment,biztosíték,és kapcsoló nélkül!(ott helyileg nem volt biztosíték,hanem a tápvonal túlsó felén a 110/22kV os trafó állomáson van biztosíték ami kb egy kilóméterre van ide) és volt alkalmam megnézni a trafót alaposan.már ami maradt belőle...
Ha lenne köztetek olyan, akinek lenne ilyen csöve, kérem ne titkolja, szivesen elcserélném.
üdv
Zolikám, azért mindenkit nem, csak, aki "megérdemli"!!!
Ma üzemlátogatáson volt Ricsi, mert Ő már azt is kiérdemelte. Bizonyára sok információt begyűjtött, és másképp tekint azokra a dolgokra, amiket "testközelből" is megnézhetett.
Én benne vagyok, ha bevesztek, bár még elég új vagyok.
Elválalom a pénztárosi posztot4 :yes:
valamikor úgy 1975 táján tesla szinestv kimeneti hangvégfoka volt.
Húúúú még az is jó lenne
Elcserélsz 2 db-ot? A többit privátban. Köszönöm: Müszi
Abból ide nem sok került, valószínűleg. Én sose találkoztam vele.
Nade az első rajzon nincs semmi ilyesmi.
Van még olyan picike valami : 6c36-b. Cg5b Is 1-1 darab
Az nem lényeges, hogy most! nem tudsz sokat a csövekről, mi is csak ugatjuk. Az emberi tulajdonságok nagyobbrészt nyomnak a latba.
1 db ilyen szubmini csövem volt, egy DM70-es hangolásjelző, az is Zolinál kötött ki.
Én már elég öreg vagyok. Ja hogy öreg tagok?!
1957- philips gyártmánú rádió is kimenőtrafó nélkül volt.
holnap majd megkeresem és felteszem ide a rajzát a végfoknak.
Szia!
Egy oldal-egy cső...2 oldal -2 cső!!
Eladó az a 30-as krumplisláda?, azzalaz üvegtörmelékkel???
Jól van na! vicc volt! Irigyellek, olyan csöveket vélek felfedezni, ami nekem még nem volt meg!! Idézet: „Azt még nem tudom hogyan lehetne a feliratot pótolni” Ha megnézed az elektroncső.hu-n a KÖR-nevű erősítőmet, megláthatod, hogy milyen szép a 6AS7G felirat! ALFABET betűtranszfer fóliával készült, lenitrózott üvegfelületre úgy tapad, hogy szinte csak lekaparni lehetne... (mielőtt kérdeznétek, 15 éve vettem, már azt sem tudom, hogy kapható-e még) A suliban a vizsgamunkámat ezzel feliratoztam, meg a feketével... Ismei egyáltalán valaki?
Kilessz szedve belőle a "krumpli" és talán van benne egy két használható, és máris találtam benne ritka dolgokat ? talán Szépen pucolgatom majdcsak kitisztul? Ja nekem is van betütranszferem de ugyrémlik hogy az alphaset nevezetű volt talán? ebből van még egy pár ív
Csak nem a 6P45SZ uborkásüvegre hajtasz a bal alsó sarokból?
Nekem is van egy nagy papírdobozzal MechanikaiMűvek által gyártott 350-500v-os elkóm.. Egyszer elkezdtük őket formázni a 20-30év pihenés után, és csak a 10%a szivárgott az üzemifesz 90%-ánál... Tényleg jók!
Ha hajlandóak lennétek legalább félútig (bár nekem még az sem félút), Kecskemétig lejönni, ott lehetne rendezni valami ütközésfélét!
Nekem BP 260 km, bár minden hónapban felmegyek a céghez, de az általában hétköznap van...
Bizony BRIMAR, és Telefunken is!!!háháhá, kínozlak, mert fáj...
Uborkásüvegből is van talán 2-3 darab!
ha minden jól megy,a GU50-eket is kipróbállom majd a Junosztykkal.Csak ugye kéne GU foglalat,(4db)ami nem....teccik ez a kis PL500,504-es cső,szép kis kupakja van.
értem! köszi! valahogy gyanítottam eztet!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |