Fórum témák
» Több friss téma |
nahh kiderult megsincs ragasztva csak beleszoritva.
ma reggel sikerult osszeraknom a nagyobbik testvert is, kepek alabb. az also kepen a kulonbseg a 3mW HQ-s es az LG-bol operalt erosebb dioda kozott, a masodikon az egofoglalat, benne az elektronikaval es a diodaval, a harmadikon a lampatest. osszehasonlito tavolsagproba ma este lesz.
szasztok! nekem ez lesz a donor.. én is a tecskóban vettem 499 forintért. 3 db AAA elem van benne és a végén van a bekapcsolója. DY a márkája (gazdaságos)
![]() melyik elektronikát tetted bele? Én azon agyaltam hogy a zöld lézer pointer meghajtó elektonika kb átalakítva tudja a 150-210 mA-t , és az elég kicsi is..
az elektronika az eredeti HQ-s, 120mA-rel nekem szepen vilagit a kovetkezot majd hajtom 200-ig lesz ami lesz...
megvolt a tavolsagteszt
![]() SOKKAL erosebb az uj a masik 3mW-nal, ha nagyjabol a lampa iranyaba nezek latom a fenysugarat vegig ![]()
de az fordított polaritású diódával szerelt..
![]()
hmmm. nem igazan. harom lab a kozepso folul, balra az elso a plusz masodik a minusz. ennyi. de ha van multimetered es aggodsz akkor kosd ra a diodat es nezd meg milyen polaritasnal lesz rajta feszultseg (asszem ugy 0,7v korul), na az a nyitoirany akkor biztosan fogod latni melyik laba melyik, multimeter negativ laban a katod pozitivon az anod. amugy a HQ modulban fekete minusz piros plusz.
na nekem ilyen a modul ami rajta volt. a 2. képen látszik h a középső lábra megy a +, ami a dvd lézeren a negativ.
Ezért kérdem mert ebben a modulban biztos h a lábkiosztás fordított.
igazad van, valoban. az ARAMKORON: kozepsore megy a plusz lab, a masik oldalon en a baloldali agra kotottem a minusz labat. a harmadik labat nem kell bekotnod. a DIODAN: labkiosztas ha a harom labat nezed es a kozepso feljebb van akkor a baloldali a plusz a folso a minusz harmadik nem kell.
kepek a ma esti tesztrol, eloben jobb
![]() jo hogy vegre latni a sugarat igy konnyebb tavoli celpontokat bemerni anelkul hogy esetleg barkit veszelyeztetnek kozben.
Nekem is van egy videóm ha valakit érdekel. Mondjuk ez ködben volt.
Szerinted ennek a 3 képnek van valami értelme?
![]()
szia, termeszetesen nincs. de pangott a topic es az osszhelyfoglalasuk 100k alatt van igy batorkodtam feltolteni oket
![]()
Bővebben: Link
Heló ez a lézermodul hány mA -al üzemel? régen ki volt írva, de megváltoztatták az adatlapját
sziasztok!
A dvd iroban rögtön a lézerdióda elött van egy lap ami ezt csinálja a sugárral. Mire szolgál ez? Tud valaki infót?
ÜDV! Az meg ugyan már milyen DVD író
![]() Zöld lézer? Hát én nem tudom. Majd mond már el a márkáját légyszi. Ja az meg azért van hogy olyan a sugár mert optikai rács van előtte. Bővebben: Link Itt megtudsz mindent. pamesz
nekem is válaszoljon aki tudja a választ létszíves!
szziasztok!
szétszedtem egy irót de nem volt más lézer kéznél csak egy zöld pointer.Vagyis lusta voltam beüzemelni a pirosat mert a össze kelett volna rakni.
Üdv!
régebben szedtem ki egy lézerből egy modult, egy dvd combó meghajtónak a lézerére szeretném rákötni, lehetséges hogy jól működne??
Bővebben: Link
Heló ez a lézermodul hány mA -al üzemel? régen ki volt írva, de megváltoztatták az adatlapját! Azért tettem fel ujjra a kérdésemet, mert senki nem válaszolt rá!! De ha erre nem tudjátok a választ akkor azt kérdezném, ha rajtahagyom lézermodulon az áramkörét, ami gondolom a saját áramgenerátora, és ezt rákötöm a szupepe féle áramgenerátorra akkor ugyis csak annyi áram fog folyni amit a saját áramgenerátora enged nem? tehát nem tudom tulterhelni, vagy igen? válaszokat várok heló
Üdv! betudnád rajzolni a képen hogy mit hova kötöttél? A HQ-s modulon. Előre is kösz!
Már mind1. Kimértem. Az egyiken nekem 160 mA megy a másikon meg 600mA. Az a baj hogy a 600 assal kezzdtem
![]()
szia,
par hozaszolassal elobb eppen errol a modulrol volt szo, en 120mA korul mertem (gyari potbeallitasnal) pamesz pedig 160mA-t.
szia engem is erdekelne a 160mA-t azt minimum pot (trimmer) allasnal merted?
Nem sok az? azt írták hogy 160mA a DVD íróból kivett lézerdiódához kell,... de én a benne lévő diódára kérdeztem, az nem olyan kb 60mA? segítsetek
Én egy DVD olvasó lézerével mértem. Úgy hogy be volt kötve az áramkörbe a műszer. Stabil 160 mA volt az áram 5 volton. A másik ágon pedig 600 mA körül. Ez lőtte ki a diódámat. Majd teszek fel képet a bekötésről. Az eredeti diódával nem próbáltam mert mikor kiszedtem a modulból akkor megsérült. Ja és a potmétert csavargattam rajta de semmi változást nem tapasztaltam.
üdv: pamesz
én úgy tudom hogy annak ha úgy adjuk ahogy van akkor 3 Volt kell neki tehát mondjuk 2 ceruzaelem!
De meg volt adva a mA értéke is, de én úgy emlékszem 100 alatt volt, de nem vagyok benne biztos azért kérdeztem,... de szerintem oda az 5 Volt is sok nem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |