Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Meg lehet oldani mint mindent. Ezt pl. egy jó minőségű trafóval, vagy kéttekercses hangszórót kell használni.
Üdv! Lajos
Szia!
Hát barátom nem vagy semmi! Azt hiszed ha az összes létező topikban hetente felteszed a kérdéseidet megváltoznak az elektronika szabályai?! Mindenesetre itt néz körül és olvasd el a hozzászólásokat! itt arról van szó, hogy hogy tudod egy toroid trafó feszültségét csökkenteni, de ugyanígy kell lehet növelni is: Bővebben: Link Itt egy kép róla: Bővebben: Link
orulok ha segithettem,de azert a ventilatoroknak van elvetele,ugy 100 tol 430 mA ig, plusz a hangszin szabajzok par mili amper.De az a stabilizator ugy is elegendo,meg eleje kell tenni egy legalabb 100 ohmos ellenalast 5 wattos teljesitmennyel,de akkor is melegedni fog rendesen ay ellenallas es a stabilizator is,vagy egy masik lehetoseg ha epitessz egy kis zeneres + tranzisztor kombinacioju stabilizatort mondjuk 12 voltra.Ha erdekel teszek kepet is,de itt a hobbielektronikan is talalhatoak hasonlo kapcsolasirajzok.
Akkor csak annyi, hogy ráforrasztok vezetéket a szekunder kivezetés két ágára és feltekerem a tekercsre?
oké és 160W-os trafónak elég 0,8mm-es lakkozott rézhuzal?
Komplementer tranzisztorok vannak az erősítőben tehát elég valószínű, hogy szimetrikus a tápja.
Igen jogos a felvetés, bocsi tévedtem...
Ez attól függ hogy mekkora áramerősségre tervezed az adott tekercset. Egy jó trafónál 2,5-3A/mm2 lehet az áramsűrűség.
De mi van akkor ha a toroidon nem a külsejére van tekerve a szekunder tekercs vagy minden toroidnál így van, hogy külsejére van?
A radiodban milyen erosito van??Marmint hidalt vagy szimpla???Mert alltalaban az auto radiok hidalt ic ket hasznalnak,es ott nincs a kimenet minuszja osszekotve a gnd vagyis a vazzal.Hanem mind a ket kabel az ic bol jon,ez csinal recsegest,ez esetben csak azt a kabelt kosd a magno kimeneterol az erositod bemenetere,amelyiken nincs fekete sik,vagyis a lilat,yoldet vagy barna kabelt,amilyen ep a radion talalhato, ezek a plussz kimenetek.Az erositod bemeneten levo minuszt meg kosd a radio testjere.Ha igy jol fog menni,akkor hidalt a radio erositoje.
Mivel DC van az IC-k kimenetén ezért már rég elszállt volna valami a DC ofszet miatt. De ha valóban a kimenetre kötötte akkor nincs mit tenni mint kondenzátorral csatolni a bemenetekre.
De valószínű, hogy a zaj a magnóból érkezik és az IC bemeneti érzékenysége miatt hangos a zaj!
A transzformátor tekercseinek elnevezése konvencionális (én, vagy Te nevezed el és utána így nevezzük). A számításoknál azért figyelembe kell venni a veszteségeket ami viszont transzformálási irány függő.
Pl. egy 230/24V-os trafónál ebben a felállásban a primer 230V, a szekunder 24V. Ugyanerre a trafóra mondhatom azt is, hogy ez egy 24/230V-os trafó, csak ekkor a primer 24V, a szekunder 230V. A lényegen az nem változtat, hogy melyik tekercs van alul vagy felül. A lényeg az, hogy a primer tekercs által gerjesztett vas köré legyen tekerve a szekunder tekercs. Az, hogy a tekercsek össze vannak keverve bizonyos szempontokból még előnyöket is jelenthet, mint ahogy pl. a kimenőtranszformátorok esetén a szoros csatolás érdekében teszik. Üdv! Lajos
sziasztok nekem van egy sansui erősítőm amiben van egy trafó , az egyenirányítós topicban érdeklődtem és kiderült h ez a trafó +-40v és 270 w ehezz szeretnék kérni egy stereo (vagy mono azán csinálok előle 2t ) 80 w os erősítő kapcsolkűási rajzát, mert ez a trafó jelenleg egy stk Ic t hajt és ez elég gyengécske, az egyenirányítás kapcsolási rajzát meléklem ha van vkinek vmi hozzáfűzni valója jöhet ( a rajz köbzoli és Molnárg készítette- csakhogy nehogy lopósnak tűnjek )
Szia!
TDA7294 Van topikja: Bővebben: Link Olvasd át, egyszerű és tudnak segíteni is, ráadásul jó a trafódhoz!
Sziasztok!
Van egy Genius Hf 5000 es 5.1 cuccom. a sourround sugárzók közül az egyik vezetéknél rövidzár lett. Az egyik oldal tökéletes,a másik néma. A két sugárzó végfoka egy TDA 7264 A(írás szerint),de a lábkiosztás a 7265-nek megfelelő. Ic hibás lehet,vagy más gubanc van? Van valakinek ötlete? Köszönöm!
Ha rovidzar elott szolt es utana mar nem,akkor biztos az ic t kell kicserelni.Vagy megkell nezni,hogy nincs e valami biztositek az ic kimeneten,vagy a tap agakban ami esetleg at lehet egve.De ez nem valoszinu,az ilyen ic k nemolyan dragak,szerintem csere es megoldodik a gond.
Szia !
Kereskedelmeben kapható "földfüggetlenitő", több féle is. Van olyan, amely a hangszórójelet átalakítja vonalszintre (benne dupla ellenállásosztó + trafó), és van olyan, amely csak galvanikusan leválaszt (benne 2 db. 1/1 trafó). Szerintem ezek közül valamelyik megoldaná a gondodat. P.
Ngyaon köszönöm Lapose-nak, hogy mondta ezt a trafó fesz növelés lehetőséget.Az ötlet annyira jó, hogy nekem 4-5 menet már 3 4 voltal több feszt adott le! Köszönöm szépen!
Hát sajnos nem jött össze elhamarkodtam a dolgot az egyik ágon nő a fesz a másikon sajna csökken a feszültség mit csináljak, hogy ne csökkenjen hanem ott is nőjjön?
De az ilyen tekergetés sokáig elmehet pl egy 12V-os trafóbol lehet 40V-os?
még nem tudom mert ma már nem próbálom ki holnap írok , hogy mi lesz.De most ezzel az előző hozzászólásodnak az a lényege, hogy nem mindegy milyen írányba van tekerve mert én így értem a válaszodat de ez szerintem egy hülyeség. szóval nem jól értem!
ÁÁÁ! Ezt már el sem hiszem! Figyelj, belinkeltem neked, a leírást miért nem olvasod el?? Ha két hozzászólásnál többet kell elolvasni már leakadsz, össze-vissza írogatsz a fórumokba. Nem jobb lenne egy helyen?
Olvasd el ezt: Bővebben: Link
Szerintem te menj el dolgozni, vegyél egy erősítőt meg hangfalakat, szólj valakinek, hogy kösse rá a hangfalakat az erősítőre és hallgasd azt!
nem kéne fikázni azért mert nem vagyok tisztában valamivel én nem ezt a szakmát akarom hanem csak hobbiként és azért nem is akarom tanulni persze azért szoktam olvasgatni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |