Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   237 / 2506
(#) Imi65 válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 15, 2009 /
 
Nem az a baj, hogy valamihez nem értesz, hisz' mindenki úgy kezdi, hogy nem ért hozzá. Az a baj, hogy csapongsz, nem vagy elég alapos. Az egy dolog, hogy kérdezel, de próbáld megérteni, amit válaszul kaptál. Hiába kérdezel mást (máshol), az elektronikának (is) vannak törvényszerűségei, ismeretének hiányában nem fogod érteni a legjobb szándékú választ sem. Szerintem, nem ócsárol senki, csak próbálj egy kicsit logikusabban, "elektromos szemlélettel" gondolkodni. Mennyivel egyszerűbb lett volna (Neked is), ha mondjuk így kérdezel:
- Kezdő vagyok, arra kérlek Titeket, legyetek szívesek elmondani, milyen megoldásokkal lehet egy erősítőt tápfesszel ellátni.
Miután ezt jól kitárgyalod, már tudtad volna, hogy mik a lehetőségeid. Hidd el, mindenkinek egyszerűbb így.
(#) szamóca válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 15, 2009 /
 
Az a gond Gyuri, hogy már nagyon sokszor felhívták a figyelmedet arra, hogy tanuld meg az elektronikai alapokat. Mert ezek ismerete nélkül nem értheted, értelmezheted helyesen a válaszokat.
Még valami! A többszörösen bővített mondatszerkezeteid, és nagy kezdőbetűk, továbbá az írásjelek hiánya is igazolja az előttem hozzászólót!
Idézet:
„Az a baj, hogy csapongsz, nem vagy elég alapos.”
(#) Gyurix hozzászólása Jan 15, 2009 /
 
Jól megértettem amit mondtak nekem csak nem akartam elhinni , hogy hogy a fenében lehet így, de kipróbáltam a valóságban amire gondoltam és jó lett sikerült mind a két oldal feszét emelnem. Tehet köszönet jár nektek! Köszönöm mindenkinek aki segített!

Még az az egy kérdésem lenne, hogy ha így növelem a trafó feszültségét akkor az áram erősége és a teljesítménye nem fog csökkenni?és És ha igen akkor, hogyan?De én úgy tudom ha egy trafó primer tekercse pl 160W akkor a secunder is annyi és én a secundert babrálgattam.
(#) Imi65 válasza Gyurix hozzászólására (») Jan 15, 2009 /
 
A trafó teljesítménye ezzel a módszerrel nem emelhető. A névleges teljesítmény tehát változatlan, és az áramerősség, valamint a feszültség szorzata, figyelembe véve a teljesítménytényezőt. Mivel a szekunder feszültséget emelted - és a szorzat értékének változatlannak kell maradnia - ezért az áramerősség annak ellenére is csökken, hogy a huzalkeresztmetszet - esetleg - többet is elbírna.
(#) Tamus hozzászólása Jan 15, 2009 /
 
Sziasztok!!!
Segítségeteket szeretném kérni!!!
Vettem egy Philips SBC MD110 típusszámú mikrofont.Csak sima énekléshez szeretném használni.
És hiába csatlakoztatom a laptopomhoz, nem működik, lécci segítesetek mert én nem értek az ilyen izékhez!!Előre is köszönöm!!!
(#) hapro válasza Tamus hozzászólására (») Jan 15, 2009 /
 
Itt nézelődj és keress.
Bővebben: Link
(#) Andreas89 hozzászólása Jan 16, 2009 /
 
Üdv!

van egy technics erősítőm, SVI 3204es vég hajtja, 4ohmon fél hangerőn felmegy 55-60fokra, az nem sok egy kicsit ?? lehet kellene raknom rá hűtő ventillátort?? esetleg adatlapot nem tud valaki ehhez az ichez??

Köszi előre is
(#) agressiv válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
Ha 8 Ohm-os az erősítő akkor lehet probléma a 4Ohm viszont önmagában az 55-60 fok még nem vészes.
(#) Andreas89 válasza agressiv hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
4-16ohmig lehet használni...
(#) Tomy27 hozzászólása Jan 16, 2009 /
 
Nem mindegyik erősítőben mert PL nekem van egy Technics házimozi erősítő és abban is ilyen végfokot használ és 8-16OMH -ig lehet terhelni ráírás szerint,bár igaz hogy ettől függetlenül 4OMH-al is bírja.
(#) Andreas89 válasza Tomy27 hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
8-16ohm ha két hangfalat kötsz rá, ha egyet 4-16ig, mert a ládákat párhuzamositja.... (oldalanként kettő)
(#) agressiv válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
A lényeg az, hogy amíg rendesen szól addig nem kell megilyedni a 60 foktól. Általában 80 fokig bírják az ilyesmik. Tranzisztoros erősítőnél a 100 fok sem okoz gondot, ha jók benne a tranzisztorok. De ha úgyérzed eddig nem melegedett ennyire, akkor lehetséges, hogy az IC-k kezdenek "elfáradni". Mivel gyári erősítőről van szó ezért nem meglepő a hűtés alulméretezése, de akár az is lehet, hogy a hangfalak nincsenek valami nagy formában.
(#) Tomy27 válasza Andreas89 hozzászólására (») Jan 16, 2009 /
 
Nem mert ennél minden hangkimenethez csak 8-16OMH-ig írja a terhelést de tudom mire gondolsz csak az erre a készülékre nem érvényes.De láttam ugyanezt a végfokot egy másik sztereo technics erősítőben amin már 4-16OMH-ig írták a terhelést.Bár ez attól is függ hogy mennyi a tápfeszt kap mert a maximális körüli táp közelében nem célszerű 4OMH-ra terhelni de ez érvényes az STK-ra is általánosságban...
(#) dollerakos hozzászólása Jan 17, 2009 /
 
Üdvözlet Mindenkinek!
Szeretnék egy nagyon egyszerű kis előerősítőt készíteni egy kamera miki-bemenetéhez, mert hiába erősítem a kamerán a jelszintet, csak a zaj növekszik (sz... a kamera erősítője...). A kis kütyünek jó lenne tudnia a hifit, persze, nem ezoterikusan, de fontos pl. az is, hogy alacsony zajú legyen. Ha lehet, működjön egy kis ceruza akksiról vagy max. 2-ről (2 x 1,2 V tápfesz). A mikivel, amivel szeretném meghajtani, a kimeneti impedanciája: 200 Ohm (más adatom nincs róla), és amit szeretnék meghajtani vele, a kamera-bemenetét, a bemenő adatai: -57 dBV / 600 Ohm, csak hasraütésre, sztem elég lenne vagy sok is, hogy az erősítése legyen 50-szeres, de úgyis potival állítgatni lehessen. Ha tud valaki valami nagyon kézenfekvő, egyszerű megoldást, kérem, jelzze. Előre is köszi. Üdv.
(#) dollerakos hozzászólása Jan 17, 2009 /
 
Ja, azért egy kis pontosítás: persze, a hasznos jelszint is növekszik, ha erősítem a kamera bemenetét, de akkor sem ér az egész semmit, mert a zaj is növekszik, kipróbáltam azt is, hogy a mikrofon helyett csatornánként egy-egy 200 ohmos ellenállással zártam rövidre a bemenetet, ugyanez a helyzet... Köszi.
(#) agressiv válasza dollerakos hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Ha gyári megoldásról van szó, akkor annak müködnie kellene normálisan. Nem a mikrofonnal van a baj véletlenül?
(#) dollerakos válasza agressiv hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Nem, működik rendesen, illetve úgy, hogy erősödik a hasznos jelszint is, de a zaj is, csak az egész illesztetlen, ezért egy ilyen kis szintillesztő hasznos lenne. Ha a miki nagyobb jelet adna, akkor minden jó lenne. Ja, nem írtam, ez egy külső miki, utólag lett vásárolva és jó minőségű, nem a belső mikije, azzal "csak" az a baj, hogy a kamera saját mechanikai zaját veszi.
(#) DB Thündér hozzászólása Jan 17, 2009 /
 
VAn egy mono végfokom ami 1 x 100 W TDA7294 IC-vel
Össze van rakva nincs forrasztási hiba se kondik is jól vannak benne! Tápnak adok neki + - 30V
De nem vesz fel semmi áramot
Nem melegedik az IC se meg semmi egyszerűen meg se mukkan már minden hogy rámértem mi lehet a gond vele??

Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni

00536.jpg
    
(#) CIROKL válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Hát ha meg sem mukkan akkor sajnos valószinű az ic -nek annyi ! De azért az összereakott műről egy két képet ha teszel föl akkor talán láthatunk valamit ? A beültetési rajz ide most kevés?
(#) DB Thündér válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Ne számítsál valami jó képminőségre telós kép lett
a digitálisom is bedöglött nem húzza vissza lencsét meg va nszorulva de hogy mi lehet a baja... mostanába semmi nem jön össze pedig jó kis NIKON
alkatrésznek árulom most minden hol nevetséges árért xd
csatoltam a képeket

002.rar
    
(#) CIROKL válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Azt a képen látható sárga meg a fekete vezetéket hová vezetted csak azt látni hogy rávan a csati dugva a panelre ? Az a mute !
(#) DB Thündér válasza CIROKL hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
Igen az a mute! A végerősítő akkor szólna elvileg, ha a mute-csatlakozás rövidre záródik
(#) DB Thündér válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 17, 2009 /
 
valakinek valami ötlet?
(#) atti212 hozzászólása Jan 18, 2009 /
 
Sziasztok! Ma élesztettem az építményemet, műterhelésen be is mértem. 2x 215 w (eff) jött ki belőle (8 ohmra) ekkor hálózatból evett 700 w ot. Reálisak az arányok? Kijöhet 700 w os kajálás mellett ennyi? Szkóppal néztem, nem torzult. Köszi.
(#) agressiv válasza atti212 hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Végülis igen mivel a Greatz hídon is elvész némi teljesítmény plusz a trafónak is max 96%-os hatáfoka lehet, ha torroid trafóról van szó.
(#) agressiv válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Egészen véletlenül nem akkor szólal meg, ha mute-n feszültség van?
(#) MPedro válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Szia !

Az IC általában tápzárlat okán száll el, és ilyenkor DC kerül a kimenetre, nem csend.

Ha nem hagytad ki az átkötést, akkor csak is a mute körül lehet valami. A kapcsolás OK, sok-sok példány gondmentesen müködik. 2 darabot vettél. A másik müködik ?

P.
(#) DB Thündér válasza MPedro hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
2 darabot vetem egyik se megy nem tom mia francot csinálhattam vele

Ezt hogy értsem hogy akkor szólal meg ha feszültség van a mute-n

rámértem 1,4V van rajta

cseréljem ki az IC-ét akkor?
(#) yello válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Hello!
A mutot pozitív tápfeszre kell kötni!
Üdv!
(#) agressiv válasza DB Thündér hozzászólására (») Jan 18, 2009 /
 
Nem kell IC-t cserélni a Mute lábad kösd a +12V-ra!!
Következő: »»   237 / 2506
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem