Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Isten látja lelkemet, nem vagyok gonosz. Egy barátom mondta a válásom idején, amikor szóbakerült az anyósom:
- Tudod druszám, ha valakit egy egész falu utál, az csak nem lehet véletlen.
Jéjszakát mentem aludni!
De jó, hogy épp nem evés közben olvastam...
Anak örülj, hogy nem láttad evés közben! (...mármint a volt anyósomat...)
Én rászántam...még többet is...volt ahol többször is megállítottam, visszatekertem.
Mondjuk van 1-2 amire nem vagyok büszke, de volt olyan is amiről nem is hallottam.
Hát igen, és ez még korántsem minden. Csak kicsit gondoljatok bele, hol lennénk most ezek nékül? (ebbe ne vegyétek bele az atombombát , az atomreaktort viszont igen)
Én vagy 20 percet töltöttem el a megnézésével, olyan gyors a videó, hogy elolvasni alig tudom, mindig rányomtam a szünetre. Nekem is volt benne új név, a golyóstollas Bíróról, a villanymozdonyos Kandóról, az "informatikus" Neumannról vagy a C-vitaminos Szent-Györgyi Albertról szinte mindenki hallott, de meglepődtem én is, hogy milyen hétköznapi dolgok alap ötlete magyar elme szülötte. Kicsi ország, nagy agyasokkal, de ugyanakkor meg kell hogy jegyezzem (ugyan nem csak magyarországon, hanem globálisan), hogy az utóbbi évtizedekben számottevő fejlődés nem mutatkozik, semmi lényeges új találmány.
Hivatkoznék Egely György Borotvaélen című könyvére, melyben olyan állást foglal, mi szerint, nem az abszolút felfedezések értékét kell nézni, hanem relációba kell venni a befektetett energiával, pénzzel, áldozatokkal. Ha elgondoljuk, hogy pl. Nikola Tesla, semmilyen támogatást nem kapott szinte senkitől, (amit kapott egy rádiótorony megépítésére, azt meg ledöntötték a megépülte előtt) mégis igen-igen sokra vitte, talán őt emelném ki az összes többi közül, senkinek nem volt annyi, és olyan jól használható felfedezése, mint neki. Mégis szegényen, nyomorúságosan halt meg. Szóval pl. a hidrogénbombát milyen áron fejlesztették ki? Ki tudja, milyen élőlények pusztultak ki a ma is sugárzó, lezárt mexikói sivatagban. Napjainkban meg odáig jutottunk, hogy az olajmonopolok és az erre éplülő energetikai óriások mindent megtesznek, hogy az "ingyenenergia" minden lehetséges fejlődését meghiúsítsák, pedig nem egy történelmi tény bizonyítja, hogy ilyen-olyan formában létezik. Erre a megmérgezett Stanley Meyert hoznám fel példának (vízautó), vagy a magyar Jekkel Jánost a megépített vízautójával, melyet a Meggyesháza felől hazafelé tartó úton "tönkre tettek". Hát, itt is vagyunk... szerk: Magyar feltalálól listája
Ehhez csupán annyit fűznék hozzá: Ezért mi a hála?! A történelem során cirka 400 éve csak belénk rúgtak. Azt sem mondják a " kultúrált" európaiak, hogy bocsánat... A világ nagy része (Amerika , Kína, Japán) azt sem tudja, hol van Magyarország. Emellett azért kényszerültek Tellerék Nyugatra menni, mert itthon a tehetségnek SOHA nem volt termőtalaja! Aktuális dolog. Egy szegedi biokémikus azért ment nyugatra (Dániába), mert a magyar tudós társadalom állandóan belé kötött, belé rúgott. A szakmai dolgaiba nem tudott, mivel egy zseni. Éppen csak süket. Születésétől fogva. Ezzel egrecírozták. Övön aluli! Ilyenkor én szégyellem magam helyettük is!
Szerk.: Attila tegnapi megállapításához annyit: Akkor még volt oktatás! Ezért lehetett eme sok zseniális produktum. Ma mi van? Semmi! Főleg nem oktatás. Nekem is van 2-3 évfolyamtársam, akiknél felteszem a kérdést: Biztos jó nekem, ha ő is kap diplomát?! T.i. ezzel az enyémnek az értéke csökken. Például állás interjú. Hol végzett? Baján? Akkor viszontlátásra! Újsághirdetésekben láttam: Kandósok és Kodolányisok kíméljenek. Ezt simán elképzelem Bajával. Tetszik, nem tetszik, de igenis van rangsor. És meglátják hol végeztél, el sem olvassák az önéletrajzodat.
Egy kicsit megmosolyogtató. Tudom, hogy egy beépülő modul, de akkor is. Robert Miles: Children. Alatta: Elolvasom a zene szövegét...
Vagy egy óráig néztem a videót - újra és újra visszatekertem egy-egy részre, több dologra is rákerestem és ennek folytán elég sok mindennek utánaolvastam. Nagyon érdemes volt megnézni, köszi, hogy belinkelted!
eotvospm: Komolyan mondom, 10 perc telt el mióta olvastam a legutolsó hozzászólásodat, és csak most esett le, hogy mire is céloztál... Pedig még csak azt sem mondhatom hogy nem aludtam eleget...
Kitudja! Lelet hogy ultrahangon énekelnek rajta, és azért nem halljuk.
Idézet: „Tetszik, nem tetszik, de igenis van rangsor.” Ez felénk is így van, csak épp másik iskolát említenek. Mondjuk van is sajnos némi alapja. Volt szerencsém látni ennek az iskolának az egész informatikai tananyagát (egy CD-nyi), ugyanis az egyik ismerősöm oda járt, és megmutatta, mondván segítsek neki, mert ezt nem érti, meg azt nem érti... ...beleolvastam, és én sem értettem. Azután elkezdtem előröl olvasgatni, mit is, hogy is írnak... - Bevezetés az informatikába, egy oldal. - A számítógépek elve fejlődése, egy oldal - A számítógépek felépítése, műszaki leírása, perifériáik, és azok működése, két oldal - DOS - Operációs rendszer, fél oldal mert... - BASIC - Programozási nyelv, a másik fél oldal - Windows és verziói, egy oldal És akkor innen jönnek oldalakon át a Word, Excel, Powerpoint és társainak magyarázgatása. Az ismerősöm már ott megakadt, hogy: "File, Open..." Nyissuk meg a fájlt... "Mi az a Fájl? Hol van?" Számítógéppel először találkozott ilyen mélységekben. Közgazdaságit végzett, menne tovább, mert kell a "papír". No comment! Derűs, szép napot!
Könyörgöm, segítsetek! Van egy nagyon szép lámpánk - nekem tetszik, egyszerű és gusztusos. Némely ma kapható igen ronda. Esztergált fa gyári. Massive ART. 4830/61 Az a gond, hogy elégett rajta a foglalat. Az tartja a réz búráját. Nesze neki, azóta egy másik lámpában láttam csak olyant. Nehogy már azért kelljen kidobni, mert elégett benne a foglalat! Van rajta egy 40 mm átmérőjű külső menetes rész. Talpas, tehát belülről oda kell csavarozni a helyére. Nem csavarközéssel rögzíthető a vezeték, hanem összeónozott, és bele kell dugni, ekkor egy lamella rászorul. Nem, nincs digitális fényképezőgépem... (megelőzendő a kérdést ) Ahány villamossági boltban voltam, sehol sem volt kapható. A másik: Hol lehet szilikon csövet kapni? Mindenhol csak varnisvászon van. A suliban használtam rugós ónszippantót, cirka 5 éve. arra volt húzva. Csak odanyomtam, és sokkal jobban működött, mivel nem ütött. A szilikon felfogta az ütődést. Emellett a vákuum hatásosabb volt, mivel egy helyre "koncentrálódott". Jobban kitisztította a furatot! Én meg itthon kínlódok azóta is. A hajólámpákhoz szokták adni. Van is belőle, de túl kicsi az átmérője.
Keress rá youtube-on. Robert Miles a könnyedebb elektronikus zenét írja, játssza. A számra rákeresel youtube-on. Sehol semmi ének. Alatta meg a slágerrádió weblapján: "Elolvasom a zene szövegét" Ok, ok egy beépülő modul. de akkor is... engem megmosolyogtatott...
Jó estét!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy mi az a kód amit a Nokia telefonokba bebillentyűzve előcsalogatja a gyártási dátumot? Tudtam de elfelejtettem.
Jóesetét mindenkinek! Elsősorban a villanyszerelő kollégákat kérném fel némi segítségre. A helyzet az hogy már 200 biztonsági lámpát raktunk fel, és ez az egy zárlatosnak tünt élesztéskor (1X58W), és én elkértem. Kivettem a lényeget belölle, és a táskámba máris elfért, persze összekábelezve, mert nemtudtam hogy milyen kapcsolatot alkot az elektrónikus előtét, és a szünetmentes inverter. A zárlat amúgy egy elkötésből származott, nem lényeges, de kapásból földzárlatot eredményezett, és a zárlatosnak ítélt lámpa, nem az elektronikánánál volt zárlatos, mert nem is kapott áramot az elkötés miatt. Szóval kielemeztem, és ripityára szedtem a szüntementes invertert, és megtudtam a működését. A lényeg az az lenne, hogy honnét tudnék ilyen PCKE nevű szüntemntes invertert venni, akkumlátorral együtt? nagyon hasznos lenne nekem, pl amikor építkezésen egy sötét helyiségben dolgozunk és hirtelen elmegy a feszültség, akkor, az tovább világítson. Vagy bármi olyan helyzetben ,ahol jól jönne a "szolgálata".
Sszerk.: ebben a pillanataban szerelem össze egy 18W -os előtéttel, és kipróbálom hogy muzsikál vele.
A topik szabályai közül a legelső:
Idézet: „Minden ami elektronika és komoly dolog, annak itt helye nincs. Ha elektronikai kérdést teszel fel, akkor azt tedd fel ott, ahova való...” Az igaz, hogy eotvospm-mel egyetemben szinte csak ennek a topiknak éltek, de az idézett szabály alól ti sem vagytok kivételek, ez az igazság. Minden topiknak megvan a maga funkciója.
A régebbi telefonokba a szervízmenüben volt. Nem tudom arra gondolsz-e? De nem tudom, az újjakon is működik-e? *#92702689#
*#0000# ha jól emlékszem.
Amúgy most úgy kiakasztott a netem. Töltök lefelé egy filmet a rapidról, már a 6-ik darabjából csak pár százalék volt, erre megszakadt a kapcsolat. Így is szórakozik a net, mert elég lassan tölt mindenhonnan, de ez teljesen betett. Persze kezdhettem elölről a részt. csak tudnám miért van benne a firefoxban, hogy lehet folytatni a letöltést, ha nem is folytatja, csak egy 5kb-os fájlt csinál. Közben meg ott van a fájl mellett egy kiterjesztés nélküli fájl, ami pont akkora méretű, ahol megszakadt a kapcsolat.
Én megértelek, és ne haragudj de elérthetted amit mondtam, nem kapcsolási rajzot, vagy hasonlót vártam, vagy egy szerelési dokumentációt, hanem az hogy hogyan jutottam hozzá, hogyan ismertem meg, és hol lehet ilyen ketyerét venni. Ez most olyan, mintha megkérdeznék valakit, hogy hol lehet kapni-, és mennyiért, az a valamit.
zserk.: tehát a hangsúly annak a valaminek a beszerzésének helye(-én) van a hangsúly, és nem kimondottan arról, hogy "milyen füsstel" működhet. Mivel sokat dolgozom, ezért nincsen időm mindennap, több topicot is átolvasni / válaszolagtni rá, csak ide az offba bekukkantok, egy órára, néha kettőre, és aztán megyek aludni.
Ha nem lennél, tényleg kitalálnálak!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |