Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Ez idáig oké is. Csak nemlép be a szerviz menübe.
DTY-28A8KS ez a tipus van nekünk. De gondolom jónak kéne legyen a leirás nem? 91es Csatornán van, levettem a képélességet teljesen. Nyomom a Zöld-Piros-Menü gombot de semmi nemváltozik.
gondolom a képélesség az nem a kontraszt.piros zöld menü!
Kiirja a menüben hogy Képélesség, azt levettem teljesen. De semmi. Lehet hogy a hozzávaló távval nemjó? Ugy csinálom ahogy leirtad.
Mekkora hülye vagyok. Hát nem egyszerre kell nyomni a 3 gombot.
van multiméterem.
Akkor egyszerűsítsünk, fényképezd le nekem a belső panelt lehetőleg felülről.
Hali!
Levettem 116Vra a tápot. Nagyfesz kondim nem volt, de az említett tekerccsel sorba beraktam 270uH-t. Sikerült. Köszi a tippet.
tipusszámot tudok mondani
megmondom őszintén nem így gondoltam a fotót.Csak a panelt felülről.
Tüneti kezelésnek jó.Bár a vízszintes linearitásnak annyi,de talán nem látható a 37cm-en.Én azért még megnézném a képcső fűtőfeszét mert szerintem magasabb mint kellene.
Majd ha lesz megint valahol monoszkóp, akkor megnézem mennyire vágódott haza - bár az osd szerint a hangerőt ábrázoló vonalkák egyenletes távolságra vannak egymástól...
Megnézem a fűtőfeszt, de szkóppal mérni elég pontatlan, és nincs is adatom a csőről...
Megmértem a képcső fűtőfeszültségét.
Ahogy sejtettem, nekem nem sokat mond. :nemtudom: Te esetleg látsz rajta valami rendellenest?
Hello! Egy nagyon régi tévém van, és mostanában kezdett a kép bezöldülni vagy elfehéredni, de vmikor megjavul. Szerintetek a képcső gyenge már vagy vmi más gyengült el benne?
holnap csinálok új képeket!
Üdv. Szerintem nem, de egy tipust írnál jobb lenne!A zöld csatornád rohad. VT/TV? PE-7058 párba kidob.Öreg T.
Meg kell nézni a képcső panelt nincs-e rajta valami kontakt.Elsőre.Milyen gyártmányú képcső van benne?TV tipus?
Egy valódi eff. érték mérővel többre mennénk.Ezzel csak azt akartam mondani,hogy én nem szoktam ilyeneket csinálni.Ezt felénk csak tűzoltásnak hívják.Bocsi ha bántólag hatott.
Semmi gond, nem hatott bántólag.
A tv 17éve megy, sokat volt használva, ez a képszélesség-hiba kezdettől fogva fennállt. Emlékezetem szerint némely készülékben megoldják ennek a beállíthatóságát és ott is az induktivitást lehet állítani... Valahogy kimérem ezt a fűtőfeszt (=fűtőteljesítményt) normálisan.
oopsz ezt valószínűleg nem figyeltem .A 90 fok-os tv-k- nél csak a mai digitális világban oldják már meg az állíthatóságát,régen az alkatrészektől adva volt alapból a méret. 6,3Veff -et kellene mérni,de ha 17 éve megy ezzel a képmérettel akkor szerintem a mostani "tuning-al"kevesebb lesz mint eddig.
Hú ez már döfi kép.Bal oldalon hátul /kép/van egy hűtőborda rajta egy 3 lábú tranzisztor.Dióda állásban mérj rajta nyitófeszültségeket az első "bázis"lábhoz képest.Célszerű lenne kivenni a nyákból és egyenlőre nem is tesszük vissza!Ha itt nem sípol a műszered/nem mérsz rövidzárat/akkor a bal oldali elől levő hűtőbordán találod a táp ic-t.Az előtte levő elkókat célszerű lenne kicserélni 105fokosra.Meg kell mérni a primer biztit is.Túlélte az akciót?
sziasztok
regal tv nagyfesz tekercsnél bu 808 dfi tranyó és ha kicserélem 10-perc után ismét kimegy. hol keressem a hibát?
A tranyó előtt vizsgálódj,szakadt ellenállások,diódák.
Üdv! Egy rajz lehet jóljönne! Nézegesd a panelt, keress rajta valami chassis számot! pl: 11ak30
megnéztem és rengeteg szám van rajta,nem tudom mejik kellene?
ha nem találok rossz alkatrészt a tranyó előtt, esetleg a nagyfesz tekercs is lehet rossz?
a tápra is gondoltam de akkor mást is kinyomna és nem menne kb 10-percig. vagy tévedek
Megvolt a feszmérés, 4,7V körül van a képcső fűtése.
Ahhoz, hogy 6,3V közelébe legyen, a tápot 155Vra kéne feltekerni...
Szia! Erre a BU 808DFI-re sokan panaszkodtak, ugyanis rosszak is kerültek a kereskedelembe. Lehetséges, hogy te is belefutottál egy ilyenbe. Nem voltak forrasztási hibák kezdetben a sorvégfok körül? Cseréld ki az impulzuskondikat a tranyó körül. És egy fotót is csinálj a panelről...amin látszanak valamiféle szasszészámra utaló jelek
Szia
Sormeghajtó áramkörben cseréld ki az összes elkót. Azt hiszem egy 10 µF okozza a hibát, cseréld ki rögtön 22µF-ra... Amugy 11AKxxx sasszi ez? típushibája a dolog. Üdv! A tranyo tönkre menetele csak következmény és nem ok... |
Bejelentkezés
Hirdetés |