Fórum témák
» Több friss téma |
Csak láttam,hogy Bp-i vagy és gondoltam összefutunk valahol és odaadom. Ez is használt és nincs szükségem rá.Van vagy 3-4 db.
Vagy lehet,hogy elnéztem?! Mintha valahol láttam volna,hogy X. ker ,de most nem látom.
Hehe
![]()
Akkor bocsi! Lehet,hogy nem is a te adataid néztem meg.
![]() ![]()
Szia!
Szerintem az is lehet probléma, hogy +-32 voltról tápláltad az erősÍtőd. Ez az IC maximum +- 22V-ot bÍr. Szerintem az történt, hogy ahogy bekapcsoltad és rákerült az a 32 V elkezdett melegedni és szép lassan tönkrement. Próbáld meg kissebb táppal + szűrő és pufferkondival.
Sima 32VDC-t kapott az IC, nem +-32V-ot. A TDA2030 IC max. 36voltot bír el. Bár említést tesznek +-15V-ról is (30V), Differential input voltage néven, de azt nem tudom, mit jelent. A TDA2030A viszont mehet 44V-ig. Lehet, hogy hamis volt az IC, és magas volt neki a feszültség. Nekem egyszer ugyanekkora feszültségről szállt el egy TDA2030-m...
Egyébként 4ohmos terhelésre 28V-ot ajánlanak. És az output power vs. supply voltage grafikon is csak 32V-ig mutatja a kimenő teljesítményt. Látom, TDA2030A-d van , akkor el se olvasd a hozzászólásom ![]()
Van 2db TDA2030-as ic-m csináltam erősítőt belőle,és azt szeretném kérdezni,hogy most el kell szigetelni egymástól vagy nem.
Amiből kiszedtem(régi philips music center) abban nem volt elszigetelve.
Sziasztok!
Építettem egy erősítőt TDA2030A ic-vel, csak az a baj, hogy ne akar megszólalni, átnéztem már néhányszor, én nem találtam benne hibát. Csatolom a képeket a kapcsolásról, légyszi segítsetek, hol van a hiba és hogyan tudom kijavítani.
Szia!
Nem vagyok egy nagy majjer,de sokszor a legegyszerübb dolgokat rontjuk el. Pl. Amennyiben egyenáramról megy a ketyere lehet,hogy felcserélted a polaritást. Vagy valamelyik alkatrészed nem működik pl. potméter vagy ezt kötötted be esetleg rosszul. Nem okoskodni akarok,mert mint említettem nem nagyon értek hozzá,de hátha sikerült segíteni.
Eagle a terv?
Eléggé furcsán néz ki. Schematic: Nem tudom miért de nekem hiányoznak a csomópontok. (junction) Board: Huh itt jól látszik milyen szörnyüségekre képes az autórouter. A másik gondom hogy pirossal lett rajzolva az összes huzal. Az itt a felső (top) oldalt jelenti. Egyoldalas nyáknál a bottom oldalra kell tervezni.(kék) Én is most terveztem egy nyákot TDA2030A -hoz . A nyákok már kész vannak , hétvégén már szólni fog. Egyébként dettó ugyanaz mint a tied csak nincs rajta a poti. Csatoltam ,használjad egészséggel. ![]()
Szia!
Én is ezen próbálkozom.Tetszik a nyák.Viszont a többi csatolt file-t nem tudom megnézni.Mivel kell megnyitni? Előre is köszi! Üdv. JUGEE
A potméter földje, és a táp földje nincs összekötve.
A progi neve EAGLE. Amatőrviszonylatban megfelel az ingyenes változata is. Van fórumja is HE-n.
Szívesen segítek ha kérdésed van. Nyáktervezéssel inkább a másik fórumba.
Ez az.
Nem kap testet a bement. Csak a jel megy be. De eléggé bugosan néz ki minden része...
Köszi!
Teljes mértékben amatőr vagyok. Fater a nagy zseni ilyen szinten,de szeretnék végre valamit a segítsége nélkül megcsinálni.Amolyan szakbarbár vagyok még,de nagyon érdekel a dolog. Már készen vett nyákon dolgoznék,csak át kell konvertálnom arra a kapcsolást valahogy. Lehet,hogy később igénybe veszem a segítséged. Most csak egy nagyon hülye kérdés,de nem akarom elrontani: az ellenállásoknál ugye nincs polaritás? Mindegy,hogy kötöm be? Remélem jól tudom. Köszi még egyszer. ![]()
Akkor jó.Csak nem vagyok annyira hü..e.☺
Sikerült szerválni ilyen progit. Mindjárt megnézem mit is csatoltál!☺☺☺Hátha lesz benne számomra is használható része.Köszi az eddig segítséget. ![]() ![]()
Szia!
A kapcsolásodhoz lenne egy kérdésem. Megnéztem az ic adatlapján a kapcsolást, és az egyik dióda fordítva van bekötve ( az ic 4 és 5 lába között). Szándékos?
Bakker ,na ezért jó ha az ember megmutatja mit csinál.
Kijavítottam , ott a csatolmányban. Köszi
Nem tudom hány W-os a végfokod, de szerintem elég lesz. Bár nem ismerema végfokot és nem tudom mekkora teljesítményt disszipál... Próbáld ki és ha túl meleg akkor nagyobb kell.... Vagy várj még és jön valaki aki meg tudja neked mondani
![]() ![]()
Szia!
Elég lesz!
Szia!
Valahol láttam ahogy nézelődtem,hogy az TDA2030-as IC-hez ajánlott 20 cm2 (négyzet centi) felületű bordát használni. Magához az IC-hez elégnek tűnik. A másik kettővel együtt már nem vagyok benne biztos. Ha van otthon rossz PC-s tápod abból ki tudsz szedni.Én is azt csináltam. ![]()
szerintem elég! Figyelni kell milyen meleg és ha szükséges teszel rá egy ventit! 12v-os venti kb 8 v-rol meghajtva még nem is zavaró.
üdv! ![]()
Köszi mindenkinek!
De sajna tegnap mikor kipróbeltam valami nem volt jó és: -füst -bumm ![]() ![]() ![]() Ez történt.Külsőleg semmi nem látszik rajtuk.Mit lehetne kezdeni, és hogy lehetne kideríteni mi ment el. Szükségem lenne legalább 5W teljesítményű erősítőre. Másikat nem szeretnék venni mert ez is 2500Ft-omba került. Tudtok mondani kapcsolást külön az Ic-hez és külön a végfoktranyókhoz.(Bd249, Bd250) ![]() Hátha valamelyik még jó? ![]()
Ja ja , és a kollektort sajna nem szokták testelni...
Sziasztok ! Be tudtok linkelni egy egy csatornás TDA2030-as kapcsolást ne hidalt legyen a teljesítménye minnél nagyobb annál jobb.Köszi!
Te ezt most komolyan kérdezted?
Ezen az oldalon is van! Ennyire nem vagy képes ,hogy megnézzed? :shocking:
Sajnos nincs rá ideje, de már a kb a 20adik erősitőt akarja összerakni, de még egyet sem csinált meg.
Komolyan nemértem Gyurixot. Épiteni akar, de keresni és utána nézni a dolgoknak lusta. Igy akkor hogyan akar neki állni egy erősitőnek?. ![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |