Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Zajos Notebook hangkártya-Töltés közben
Lapozás: OK   2 / 2
(#) miklosch válasza berno hozzászólására (») Máj 17, 2007 /
 
Köszi a rajzot! Pontosan milyen trafó kell hozzá? pl. 230/24V? ez kb 10:1. Vagy van speciálisan ilyen célra kapható? Mekkora teljesítményű szükséges?
(#) berno válasza miklosch hozzászólására (») Máj 17, 2007 /
 
Speciálisan erre a célra készült trafó ajánlott, a hangminőség megtartása érdekében. Egy gyári, 2 csatornás passzív DI-Box kb 12000, ezért érdemesebb házilag készíteni. Sajnos pontosan nem tudom megmondani, hogy hol lehet beszerezni. Ez kb. egy 3x3 cm-es kis trafó, 4 vagy 5 kivezetéssel.
(#) norbbie válasza elektro hozzászólására (») Nov 8, 2008 /
 
Nah elősszöris Én tudok keverni bakelitről is cd-ről is (régi bakelit lejátszón tanultam meg keverni amin csak stroboszkóp szabályzó van.... )mégis a laptopot fogom választani egy TIME CODE-OS RENDSZERREL mivel így kevesebb cd-t kell írni.. A másik dolog ha van egy Time Code-os rendszer akkor van külön hangkártya és nem kell használni azt ami a laptopban van és nem búúúúúúúúúg!
(#) atti212 hozzászólása Nov 8, 2008 /
 
Sziasztok! Nekem egy HP notebook-om van, ez is zajol ha rajta a táp, újkorában is ezt csinálta. Én egy USB-s hangkarit vettem hozzá, azzal nincs ilyen probléma.
(#) MM hozzászólása Nov 8, 2008 /
 
A problémát a laptop kapcsolóüzemű töltője is okozhatja. Észrevettem oszciloszkopos mérések közben. hogy egy kapcsolóüzemű táp kimenete és a lakás földje között akár 150V AC különbség is lehet! Ugyenezt megnéztem trafós táppal ott csak olyan 15 V-ot mértem.
Ha leföldelitek a kapcsolóüzemű töltő kimenetének GNDjét ez a zaj teljesen megszűnik. És ha hozzáérinted a földhöz egy icipici szikrát is vág! Szoval menetközben nem ajánlatos, nehogy vmi elektronikát kiüssön.

A jelenséget nemtudom mi okozza. valamilyen indukdív vagy kapacitív csatolás az adapteren belül?.
(#) norbbie válasza elektro hozzászólására (») Nov 9, 2008 /
 
Nah elősszöris Én tudok keverni bakelitről is cd-ről is (régi bakelit lejátszón tanultam meg keverni amin csak stroboszkóp szabályzó van.... )mégis a laptopot fogom választani egy TIME CODE-OS RENDSZERREL mivel így kevesebb cd-t kell írni.. A másik dolog ha van egy Time Code-os rendszer akkor van külön hangkártya és nem kell használni azt ami a laptopban van és nem búúúúúúúúúg!
(#) norbbie válasza miklosch hozzászólására (») Nov 9, 2008 /
 
Ami még tök szuper, hogy a zúgó hangja változik akkor ha pl egy másik helységben felkapcsolják a villanyt, ennyire érzékeny, sztem itt valami földeléses gond lehet......
(#) norbbie hozzászólása Dec 25, 2008 /
 
Üdv!
Ha a laptop tápjáról leszeditek a földelést a konektornál akkor nem lesz zajos és nem fog hurkolódni .Amugy én is laptop dj-zek reloop spin-el time cod-al...
(#) Tripod válasza norbbie hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
"norbbie" Köszi a tanácsot ! Szigetelőszalaggal leragasztottam a tápegység, 220-as csatlakozójának földelő érintkezőjét, és a zavaró ( zúgó,recsegő) hang megszűnt!
(#) norbbie válasza Tripod hozzászólására (») Feb 3, 2009 /
 
Ez azért van mert hurkolódik az erősítővel a földelésen kereesztül valószinű.Nekem van egy földeletlen hosszabítóm azt használom laptopra a műanyag ház ugy sem fog rázni. Szerintem buliba is azt fogom vinni.
VIGYÁZNI A KONEKTORNÁL!!!!!!
(#) freedumb hozzászólása Okt 7, 2009 /
 
Sziasztok, már én is jártam így, nekem egyszerűen megoldódott a probléma... dugtam egy jack-et a mic bemenetbe, majd a másik végét lecsupaszítottam és földre kötöttem, a keverő ill az erősítő földjére (ahova a lemezzátszó földje menne) és tökéletesen működött, eltűnt a zaj
(#) Teddyke0 hozzászólása Okt 25, 2010 /
 
Sziasztok

Az lenne a kérdésem miért sípol a notebookom.
Acer Extensa 5220 -am van néha hosszan sípol de nem mindíg egyforma hosszan bekapcsolás után kb fél órával és nem a melegedés miatt mert teljesen hideg a gép.
volt olyan is hogy 10 percel bekapcsolás után csinálta de 3 napja mindennap egyszer sípol és nem tudom miért ha valaki tudja mi lehet a baj kérem írjon mert nem szeretném ha nagyobb baja lenne .
Előre is köszönöm
(#) david224 hozzászólása Aug 10, 2012 /
 
Sziasztok!NEkem más problémámlenne ,de nem találtam alkalmasabb forumot.zenét szeretnék hallgatni számítógépen de megörjít a hangkártya alapzaja mind egy magnó ugy fűt.És hallani a hdd és a dvd szercsegését is.Van erre valami megoldás?mert nekem még minden gépem ezt csinálta.Köszönettel Dávid!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem