Fórum témák
» Több friss téma |
Nálam három szín megy oda, felső a piros a középső fekete az alsó fehér.
A másik végén az alaplapra a csatlakozás: piros-v 00000000<------ fekete szál 00000000 fehér-' Itt a rajzon felül van a fekete szár amit be kell nyomni ahhoz, hogy le tudjam húzni a sorkapcsot. Mondhatni, hogy fejjel lefelé van. Jobb felső utolsó a fekete szál attól vissza a 3-ik a piros és alatta a fehér. A fekete valami közös kell legyen, már csak azt kellene megtudni, hogy melyiket zárjam össze melyikkel.>
Huzd le a csatit, kis dróttal kösd át dugd bele, szerintem a középsőt a fehérrel. Ha nem indul el akkor a pirossal. Panelon nézd meg elötte, hogy a fekete az köszös-e mind 2 optonak, ha igen próbáld ki mind 2-t nem szabadnak bajnak lenni, ha a készülék amugy jó.
Fekete a közös. A feketét mindkettővel kössem össze?
A piros megy a csapott optó alsó lábára vagy bal ha csapott fele felém van
Csak az egyikkel!
Szerintem a fehérre kell. A nem csapott fele felöli kivezetés. Elvben.
A kütyü korábban is elindult, csak a lámpa led fél perc után világított. Leszedtem a magasfesz tápot lehúztam az optó csatit és akkor is elindult
![]() Most már csak a ledek beszerzése következik ![]() Egyelőre veszek egy 10W 700lm-es ledet, vagy ilyent: Bővebben: Link
Olyan gondom volna még, hogy a PC-t szeretném rákötni a projektorra, viszont hiányzik egy hókuszpók elosztó ami járt volna hozzá. Ha tudnál (tudnátok) segíteni, hogy hogyan alakítsam át a bementet (melyik lábra-melyik megy) az nagy segítség lenne.
Itt a link, hogy hogy néz ki az eredeti: Bővebben: Link
Sziasztok!
Én is szeretnék projektort építeni! ![]() Nemrég szedtem szét egy Compaq LTE5000-es notebookot,a monitor jó,de nemtudom hogy VGA-ra hogy kössem rá? Egyszerű D-sub kábellel,ha színekszerint kötöm,az jó? A monitorrol 2 kábel jön le,az Inverteré,és a jel bemeneté Az inverter kábelja 8eres(4-4 mindkét oldalo,) A jel kábelja: 30 eres(15-15 mindkét oldalon) Gondoloma megvilágításra nem lessz szükség,így az invertert nem is kell bekötni...de még mindíg ott az a francos jelkábel... Ha küldök képeket,tudtok valamit mondani róla? Amúgy a monitor 12"-os
És még az érdekelne:Hogy mi az a plexi szerű amit az LCD és a lámpa közé tesztek?
Az LCD hátúljárolleszedtem valami bebugyolált plexi szerűt ilyen kicsi négyzetek vannak rajta,és fut rajta a fény... Az kell elé? Mert ez mögötte volt! Megvilágításként elég az LCD-böl kiszedett "neon" cső ami a háttérvilágítást csinálta? Ja és a jelmemenet kábel csak 27 szálasz,mert 3 nincs lyuk üres a csatiban így az állás: 13-14 Előre is kössz a segítséget! ![]() Üdv! :wave:
Barátom már régóta figyelem ezt az oldalt..... Eddig még mindig értettem a lényeget,de azt már nem értem hogy hogyan csináltok lcd monitorból projektort???
Jó,én alkodtam projektort mobil telefon kijelzöböl,ugy hogy beillesztettem egy régi vetitögépbe..... Ezt köszönhetem a sonyericcson-ak hogy eggyes telcsibe elég hosszu az lcd kijelzö kábelja....... -Mert ugye a telcsit nem távolithattam el a kijelzötől ![]() .... De hogy a csodába vetitesz ki egy 12 colos monitort???? Még lehet feláldoznám az uj Asus laptopomat ![]() ![]()
csak egy otlet. a crt projektorok utan legjobb kepe a dlp projektoroknak van. de azokbol az elerheto aru csak a szinkerekes, ami rainbow hatast csinal. a 3 dlp-vel epitett projektorok pedig 1milla korul indulnak.
ha veszunk 3 olcso dlp-s projektort es rogzitjuk a szinkerekeket r-g-b allasban projektoronkent es vga-val hajtjuk amibol minden projektorra csak az adott szinjelet vezetjuk akkor kapunk egy hd minosegu 3dlp-s projektort. persze van egy negyedik szin is a tarcsan a feher, vagyis amikor nem szur a tarcsa, de az kijon a 3 projektor egyutes fenyebol. annyit kell megoldani, hogy a projektor azt higgye, hogy forog a szinkerek. ehez kell egy vezerlo ami mindharom projektorba a tarcsa osztasanak megfelelo jelet adja be es a feher mindharomban ugyanakkor van.
hát pl igy:
Bővebben: Link
Hali!
Nagyon egyszerű! Annak nem is kell (talán) olyan nagyon nagy megvilágítás... ![]() Én gondolkodom rajta,van itthon egy HP digitális fényképező,az elemtartója el van törve,de a többi sértetlen. Azzal vajon mit lehetne kezdeni? Tud videót is felvenni,reméllem kompozit videót is tud(van rajta kimenet) vagy VGA-ra rákötni az is megfelelne ![]() A kijelző mérete alig fél 1"! Azzal könnyebben megoldanám? Ne!Ne! csak laptopot ne zuzzatokmiatta(legalább is jót ne) én 1 évet szarakodtam mire lett egy IBM T20-asom,ezt semmi pénzért nem áldoznám fel ![]()
Szia!
A fresnel benne van a monitorban? Mármint ha leszedem a megvilágítást,ott van mögötte? Én mintha találkoztam volna 1-el benne ![]()
Eszem megál...... De honnan szerváltál ojan lencsét ami az elején van??? Nemhiszem hogy csak egy egyszerü nagyitós üveg....
vagy fényképezögép lencse...... Esetleg vetitögépé? ![]() nemtudom de nálunk itt szerbiában olcsó az lcd monitor, lehet megéri megcsinélni. Pl: 17 colos lcd ojan 80-90 euro közt van.... forintba nemtudom menyi. ![]()
miért lenne benne? az lcd-t a monitorokban oldalról világítják meg.
Cumo-nak: én csak belinkeltem, nekem nincs projektorom fresnel lencsét pl írásvetítőből szoktak egyébként írjátok be a guglinak: lcd projektor diy ![]()
Hello!
Oké! Amúgy 1"-os LCD-t akarok vetíteni,75W-os lámpával,akkor is kell a frensel? Ha a fényt vetítem a falra,a közepe egész jól látható,és még a falrol visszatükrözősve is vakító :eek2: Szerintem a nagyító sem kellene nekem a lámpa elé!
Hello.Pedig lehet csinalni,en csinaltam 15" bol ami csak 35Eu volt es szuperul mukodik.
![]()
Kell. Valaminek ossze kell terelgetnie a szetagazo fenysugarakat. De olyan kicsi meretben sima lencse is megteszi, szerintem. A fresnelt eppen azert hasznaljak, mert rajottek, hogy csak a gorbulet kell a torokepesseghez, az egesz uveg nem, igy nem kell egy levesestanyernyi lencset odatenni. A tores ugyanis HATARFELULETEN tortenik, magaban az uvegben mar nincs belul tores.
Itt a LED áttörés a világításban Bővebben: Link
Csak sajna gondolom aranyban mérik az árát.
![]()
Sikerült vásárolnom 4db 10W 700lm-es (6000'K) ledet. 14V-os 700mA tápot kellene összehoznom.
Lehet sorba-párhuzamosan bekötni, javaslatokat várom. A projektorom nagyfeszültségű tápját kivettem, annak a helyére építeném be a tápot. Mindenki segítségét várom a táppal kapcsolatban! A ledekről itt a leírás Bővebben: Link
3990 Ft /db Bővebben: Link
Nincs itthon ilyen nagy tápom vásárolni fogok, szerintetek ez megfelelő Bővebben: Link
Milyen ellenállást tegyek a ledek elé? 22 ohmos elegendő?
Szerintem inkabb epits aramgeneratort,arrol mukodtesd oket,ne ellenallasrol.Skory oldalan vannak jo kapcsolasi rajzok
Sziasztok!
Lehet ér valamit a "trehányság" ![]() Találtam itthon egy régi diavetítőt,ebbe ha beleteszem a HP fényképezőböl az LCD-t az úgy jó is,nem? Ez régebbi fajta,még keret is kelett hozzá. 150W-ot eszik,egyszerű készülék. Van benne 1 lámpa utána nagyító,lencse,nagyító(......)nagyító.
Persze hogy jó......
Ime néhány kép,hogy én hogyan oldottam meg mobil telcsiböl ![]() Kicsit hüjén néz ki....de ha a formalitásokra adtam volna,akkor még most is azt csinálnám..... De szobafestési grafikák kőrvonalának rajzolására tökéletes...... sőt mi több,még munkám is akad böven. .... Ami szinte már tetözte az idegeimet..... A dzsojsztik megoldása volt ![]() végülis 5 drb relékapcsolóval oldottam meg. .....azt a rajzot inkább ne kérd ![]() a fejemben terveztem meg....matekoztam is eleget ![]() .... Na mindegy a lényeg hogy figyelj oda az összerakásnál, hogy alkalmazz egy pici ventilátort,ami a kijelzöt hüti!!! Fontos! Mert ha felmelegszik bebarnul... :shocking: ...... Ime lásd a képeken....
Szia!
En sohasem a formalitasra adtam... Semmi baj nincs a tieddel sem,jol ney ki... Ventit fogok hasznalni,van egy 12V os Jamcon CPU hutom,jo levegot fuj... ![]() Nemtudom meg mien LCD van a fenzkepeyobe ![]() De fater ujat akar,ay felesleges marad,ay elemtok ugy is el van torve ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |