Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Univerzális BIOS IC égető
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Lucifer válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Willemnek hívják. Egyszerűnek, olcsónak nem nevezném. Az LPT-shez van nyákterv, minden. Ha csak egy biost kell égetni egyszerűbb keresni havert akinek van ilyen. Esetleg ha tudsz IC típust akkor lehet tudunk mondani egyszerűbbet.
(#) Ricsi89 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Na ezaz. Nekem csak egyet kellene égetnem, ezért kellene valami egyszerű. Az IC típusa a29040al-70. Az a gond,hogy nem 1000%, hogy a bios hibás és csak a biztonság kedvéért akarom megcsinálni. Hátha megjavulna. Próbáltam másik gépbe dos alól IC cserélős módszerrel, de a chipsettel nem volt kompatibilis és nem engedte megcsinálni.
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Most megnéztem ezt a willem égetőt, de ez nekem sok. Nincs valami egyszerűbb ennél? Vagy valaki aki occsón megcsinálná nekem?
(#) Lucifer válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Willemhez van kapcsolási rajz eagleban. kihajigálod a felesleges PIC, meg 24* meg eeprom programozó részeket, és lényegesen egyszerűbb megépíteni.
(#) Ricsi89 válasza Lucifer hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

Nekem ez sok. Fogalmam sincs mit kell kiszedni hozzá, hogy egy minimális kapcsolás legyen. Valami eeprom programozót nem lehet megcsinálni, hogy vigye ezt is?
(#) lui3 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Okt 27, 2008 /

én is pár éve a willepromot használom sztem nagyon megéri megépiteni mert olcso és rengeteg adaptert találsz hozzá szinte mindent tud.persze neki is vannak határai de amenyiböl meg birod épiteni nagyon csekély összeg.de csak nézd meg tudom ez nem a reklám helye ezért bocs:http://www.startolj.hu/elektronika/wil.html
(#) Ninoo hozzászólása Jan 26, 2009 /

Van egy HP Compaq dc7100-as alaplapom.Már többször újratelepítettem.Az eredeti driverek nincsenek meg, de az eszközkezelő nem mutat hibát.Gondolom, azért lassú mert frissíteni kellene a BIOS-t.Vagy csak hiányzik valami és nem jelzi hibának mert így is ketyeg?Néhány adat Everest-tel:
Északi híd Intel Grantsdale-G i915G
BIOS tulajdonságai:
BIOS típusa Compaq
BIOS verzió 786C1 v01.05
Compaq BIOS Ownership Tag Ismeretlen
Compaq BIOS UUID Ismeretlen
Rendszer BIOS dátuma 06/16/04
Video BIOS dátuma 04/12/04
(#) Damian666 hozzászólása Feb 3, 2009 /

Hellósztok. Szeretnék én is egy "univerzális" égetőt, de sajnos hiába néztem át a fórumot :S és keresgéltem neten, nem találtam rajzot. Venni nem igazán szeretnék, inkább szerkesztenék egyet, nagyon sok számítógép, jár nálam, sok féle gonddal. és ugyebár, sokan akarnak bios-t frissíteni, de nem értenek hozzá, vagy áramszünet szakítja meg a folyamatot. Szóval nem tudom honnan szerezhetnék rajzot, esetleg nyák-rajzot is ha lehetne, egy ilyen kis berendezéshez. Én is flash-eltem már úgy biost hogy menet közben kivettem a "jót" és flasheltem 1 másik lapét, de ugyebár, ez csak akkor jó, ha egyforma a cuccos. millió fajta gépet meg nem tarthatok itthon xd Remélem lesz megoldás. Előre is köszönöm!
(#) abcdabcd válasza Damian666 hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Véletlenül megláttam ezt a témát: van megoldás: iko computer, ők vállalnak bios égetést egyszer érdeklődtem is náluk kb 2500ft körüli árat mondtak chip-pel együtt talán, meg mondták hogy meg is néznék ennyiért az alaplapot a biossal,hogy egyáltalán szerintük bios hiba-e...
remélem hasznosan szóltam hozzá...
www.iko.hu

kiegészítés: a honlapjukat most nézve nem látom kiírva a főoldalra, de amikor nekem kellettakkor is elég eldugva találtam meg, csak emlékeztem hogy egyszer korábban olvastam náluk, de felhívva őket rögtön tudták miről van szó és kapcsolatak a megfelelő kollégához...
(#) Damian666 válasza abcdabcd hozzászólására (») Feb 3, 2009 /

Nekem azért lenne szükségem a program égetőre, mert én magam vállalok számítógép javítást, és sokszor alaplapot is kell javítanom. az még addig rendben is van hogy elkó csere, smd alkatrész hiány pótlás, ( sokszor előfordul hogy az illető nem kellően bánik az alaplappal videókártyával, és letör 1-1 smd kondit, vagy ellenállást. ) Igaz, a gyártók nem adják ki alaplapjaik rajzát, de kisilabizálható mien alkatrész is volt ott. Na a lényeg az, hogy akkor lenne teljeskörű a szervizelésem, ha biosokat is tudnék flashelni. Már 4 alaplap van nálam ami flash-hiba miatt nem megy. és Lenne még nagyon sok. Szóval kereslet lenne, igény lenne rá, Én nem szeretek +pénzeket kiadni 1-1 flashelésért, hiszen "primitív" művelet, csupán az ahhoz szükséges ezköz kell, illetve az ezt kezelő program. Szóval 1 progizó kellene, és máris több javítási műveletet tudnék végrehalytani az alaplapokon is. Előre is köszönöm.
(#) crusher hozzászólása Feb 4, 2009 /

...és gondolom max 500 Ft-ért javítod az alaplapokat, így nincs pénzed egy programozóra.

számos gyártó árul ilyeneket, a legolcsóbbak, melyek az összes (elterjedtebb) PLCC tokozású NOR flasht kezelik, olyan 400 USD körül vannak.

lehet csinálni olyat, ami kifejezetten BIOS NOR chipekhez jó, de épeszű ember nem fog neked ilyet csinálni 50000 alatt (szoftverrel együtt).

szóval vagy emeled a tarifát, vagy lemondasz jópár hónapig a bulizásról, nyaralásról, káros élvezetekről, és spórolsz.

vagy marad a hacktek hotswap megoldás.

elhiheted nekem, én is szerviz vagyok, Norberto a megmondhatója és szarból várat építeni nem lehet.
(vagy ha mégis, nem célszerű benne lakni)

ez a többieknek is szól. senki nem fog neked ingyen dolgozni (programozni és tervezni is), hogy aztán folyamatosan pénzt keress vele.
(#) Lucifer válasza Damian666 hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

A Willem lesz a te barátod. A rég LPT-shez van nyák, meg program is.
(#) Dudus válasza crusher hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Kijön kevesebb mint a feléből is, ha készen veszed akkor is. Az átalakítókat, meg le lehet otthon is gyártani, azért kár pénzt adni.

-szerintem-
(#) Damian666 válasza Dudus hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Hát köszönöm az infót. crusher - nem azt kértem, hogy csinálja meg nekem valaki, a programozót, illetve a szoftvert hozzá... Ahogy olvasgattam a fórumot azért 1-2 infót találtam. Én megcsinálnám a programozót, hiszen pont ez a célom. csak olyan(klónt) szeretnék, amihez azért lehet neten találni progit is. Szó nincs 500-ft-os lapjavításról, sem bulizásról, pénzelherdálásról. Hidd el van sok más dolog ami miatt, nincs lehetőségem 10-ezreket kiadni.

Egyébként mi az a hacktek hotswap megoldás?
Valahogy a magyart jobban értem xD És nem tudom mire értetted hogy "szarból várat..." Én azt a berendezést tartom "szarnak" amivel már vékkép nem lehet mit kezdeni, vagy költséges a javítása, magyarul nem éri meg. De mindaddíg amíg vannak elfekvő használható alkatrészeim, addíg nem lényeg hogy 1 adott lapban hány kondi, ellenálláy dióda biztosíték, cserét kell eszközölni. Szerintem nem lehet aztmondani 1 lapra hogy szarból várat, ha 1 vezetősáv szétégett, de csak ennyi a bibi, vagy ha 1 slotot kell cserélni, akár pcie akár agp vagy pci vagy akár proci slot. volt már rá példa. De míg menthető, addig nem mondható rá hogy szar. Legalábbis én így vagyok vele, az élet során megtanultam hogy mi az amit eldobok, és mi az, amit még lehet valamire használni. Köszönöm a hozzászólásokat, remélem azért találok valahol pl 1 willem klón rajzot. vagy hasonlót.

Lucifer, arról az lpt-s willem-ről nincsen véletlenül 1 rajz valahol?
(#) lui3 válasza Damian666 hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

bocsi hogy beleszolok az életetekbe de ha érdekel a willem akkor tessék:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_6073.html
(#) Damian666 válasza lui3 hozzászólására (») Feb 4, 2009 /

Köszönöm a rajzot meg az infót

Csak vannak segítőkész emberek
(#) crusher válasza Dudus hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

A PLCC-t lehet.

A SOP seriest meguntam "gyártani", inkább vettem Yamaichi ZIF-et.

(#) crusher válasza Damian666 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Jó hozzáállás, én is ezt csinálom.

De pl nekem sose jutott még eszembe, hogy tök egyszerű lenne "leklónozni" valamelyiket.
A javarésze nem willepro, hanem FPGA vagy CPLD, valami retek kódvédelmes MCU-val, eeprommal.
Próbáltam már leemulálni, kevés sikerrel.

Se az, hogy fórumokon kérjek kész projekttervet ilyesmihez, ezt statisztikailag alá is támasztottam a hatékony Google találatok mértékével.

Ha mégis találnál ilyet, vagy esetleg Te magad alkotnál egyet, nem haragudnék, ha szólnál.

Egyébként a hotswap a működő DOS bootolt alaplap BIOSának a tartalmilag sérültre való live kicserélése e környezetben.

Sportcipő, padlószőnyeg, plexi pulcsi, 140% zokni (100% pamut 40% poliészter), hasonlók viselése ESD karszalag hiányában erősen ellenjavallt.
(#) SzervízMacska hozzászólása Feb 10, 2009 /

Sziasztok! Már régóta keresek valami megoldást 27c sorozatú epromok égetésére. Jelenleg az Urbán-féle lpt-s csodát használom. Ez közel 10 éve hibátlanul működik, viszont az új laptopomon párhuzamos port nincsen. Tovább nehezíti a használatát, hogy a kezelőprogramja még PC XT alá íródott, tehát a mai processzorokon sansztalan a futtatása. Ezért szeretnék valami újabb kiadású, USB csatlakozós programozót, ami XP alatt megbízhatóan működik. Átolvasva az ide vágó topicokat arra jutottam, hogy a Willem-programmer a szinte kizárólagos alternatíva. Ebből is csak gyárit találtam. Kérdésem a következő: van-e valakinek személyes tapasztalata ezzel az égetővel kapcsolatban? Érdemes-e megvenni és ha igen, létezik-e hazai beszerzési forrása? Ha létezik más USB-s égető a fent említett epromokhoz, az is érdekel esetleg, bár a Willem lehet, hogy jobb lenne, mivel rengeteg féle más IC tipust is támogat - már ha működik... Az infókat előre is köszönöm.
(#) lui3 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

én ezt az égetöt használom régota vannak korlátai de az ára alapján nem tudok jobbat az usb re pedig létezik com ill.lpt átalakito ha jol tudom de javitsatok ki ha tévedek.ebben a hozzászolásban itt a beszerzési lehetöség ill infok rolla:368138 és a téma linkje:http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_370772.html#370772
olvass és dönzsd el neked jo e vagy nem üdv:lui
(#) waithEard hozzászólása Nov 22, 2009 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, vállal-e valaki bios írást elrontott vga-ba?
Lehet, hogy fizikailag is hibás. Egy 8600 GTS-ről van szó, amin egy ATMEL AT25F512AN EEPROM van.

Köszi!
(#) viktor36 hozzászólása Dec 9, 2009 /

Sziasztok
Szerettem volna a biost frissiteni egy Acer tipusu asztalai alaplapi biost de sajnos rosszat töltöttem le és a többit tudjátok el sem indul
A másik legnagyobb gond, hogy az alaplapra rá van forrasztva! Kuka vagy még van ahol igy is rá tudják égetni? Viszonylag elfogadható áron!
Nos valaki aki ért hozzá?

Köszönöm elre is!
(#) Stadi válasza viktor36 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Mi az IC típusa? Ha matrica van rajta, azt szedd le róla, hogy látszódjon az eredeti felirat.

Egyébként ki kell forrasztani, és átprogramozás után vissza, vagy egy másikat kell előre felprogramozni és csere.
(#) Ktulu válasza viktor36 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Itt probalkozz:
Bővebben: Link
(#) viktor36 válasza Stadi hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Bios tipus S82MA U29 R01-B0 Alaplap tipus Acer Vericom S82MA.
(#) Stadi válasza viktor36 hozzászólására (») Dec 9, 2009 /

Acer Veriton 3300D, eddig OK, de mi a BIOS IC típusa, ami az alaplapon van?
(#) pepe33 hozzászólása Dec 14, 2009 /

Van egy BIOS piszkálás hatására megdöglött GIGABYTE alaplap.
Esetleg valaki válálná a BIOS csipp ujraprogramozását ?
A csipp adaplapja>> ITT<<
tipusa 25X40VTI

Előre is kösz minden segitségért !
(#) Damian666 hozzászólása Szept 19, 2010 /

Hali tudnátok segíteni? hol juthatok hozzá Willeprom pcb3 hoz plcc( firmware hub) átalakító adapterhez?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem