Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógépes áramkörszimuláló programok
Lapozás: OK   6 / 16
(#) eSDi válasza Frankye hozzászólására (») Máj 14, 2006 /

Nem hát....
(#) Frankye válasza Stefan hozzászólására (») Máj 14, 2006 /

Stefan! Ezt - sztem - nem nekem szántad válasznak.
Egyébként pedig, ha nagyon akarják, ki tudják ám nyomozni, honnan, ki töltötte fel az adott lapra az adatokat. Az ingyenes szolgáltatók (tar, atw, fw, stb.) pedig elsősorban profit-orientáltak, tehát csak akkor törölnek, ha már nagyon "gázos" a téma. De vajon minden szolgáltatónak van arra embere, hogy folyamatosan figyelje a nála feltöltött lapokat? Sztem nem. Én inkább a "beköpéses" okra gyanaxom... Lelke rajta, aki tette, nem akarom ismét fellángoltatni a vitát a "Szoftverárak contra munkabérek az EU keleti és nyugati felében"-témában, de a véleményem azóta sem változott. (Nevezetesen: Magasabb életszínvonal = kevesebb kalózmásolat.)
(#) Frankye válasza eSDi hozzászólására (») Máj 14, 2006 /

Sejtettem... :yes: :yes: :yes: :yes:
(#) (Felhasználó 1465) válasza Frankye hozzászólására (») Máj 30, 2006 /

Hát én a Tinát használom mert az oföm ira a könyvét. sztem jó!
(#) Frankye válasza (Felhasználó 1465) hozzászólására (») Máj 30, 2006 /

Idézet:
„...az oföm ira a könyvét...”

Jaaaa! Úgy könnyű!
(Esetleg azt az ofőt nem lehet megkörnyékezni, mondjuk egy "tiszteletpéldány", vagy egy elektronikus változat erejéig? Vagy Téged? )
(#) Norberto válasza Frankye hozzászólására (») Máj 30, 2006 /

Engem is tanított az a tanár 2-3 éve Én viszont marhára nem szívlelem a Tinát...nekem nagyon nem tetszik ez a program...és attól, hogy tanított az a tanár, attól még nem fogom ezt a programot használni (Szerencsére nem kötelező...)

(A tanár egyébként jófej és sokat tud más programokról is...csak kicsit tovább kéne fejlődnie a sulinak...elektros suliról lévén szó nem nagyon szerettük az 1982-ben készült OrCAD-et ...pedig azzal kellett terveznünk!...nekem szerencsére ment is...)

Bolyai János Szakközép
(#) kokler válasza Norberto hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Sziasztok!

Lenne ismét egy kérdésem a EWB programmal kapcsolatban: IC4060-as esetében nincsen 8-as és 16-os láb, legalábbis nem látszik. Így nem tudom, hogy hova kell kötnöm a földet és az áramforrást.

Remélem valaki tud majd segíteni, mert nekem eddig nem sikerült megoldanom ezt a problémát.

Segítséget előre is kösz....

(#) MaSTeRFoXX válasza kokler hozzászólására (») Aug 9, 2006 /

Nem kell bekötni azokat!
A program automatikusan leszimulálja úgy, mintha kapna tápfeszt. Csak a logikával foglakozik ilyenkor...
(#) kokler válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

Köszönöm MaSTeRFoXX a válaszodat!

De egy másik problémával is találkoztam.

A probléma a következő: az alábbi ledek nem villognak. Próbáltam az idő beállítani, mert szerintem ez nem jó, de semmilyen eredményt nem értem el vele, a ledek továbbra is csak folyamatosan világítanak.

villogó.jpg

(#) mex válasza kokler hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

Valamelyik tranzisztor bázisellenállását változtasd meg 1Kohm értékkel akár le akár fel. A lényeg hogy ne legyen teljesen szimmetrikus az áramkör,mert a program nem számol alkatrésztűrésekkel,igy aztán nem tud billegni sem.
(#) kokler válasza mex hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

Köszi a tippet, de hiába változtattam meg a bázis ellenállás értékét, de még mindig csak folyamatosan világítanak a ledek.
(#) MaSTeRFoXX válasza kokler hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

Nem írt ki figyelmeztetést? A kapcsolást 1 helyen földelni kell! (ground-ot rakj bele)
(#) PCB válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 15, 2006 /

Szia !

Használ valaki Circuit Maker programot ?

Arra lennék kiváncsi, hogy Analóg módban a kapcsolókat lehet -e nyitni - zárni, valamint arra, hogy pl: V1 feszültségét a DC menüben vagy valahol lehet -e szabályozni visszafelé 12V - > 0 -ig mondjuk.

köszi !
(#) kokler válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Aug 16, 2006 /

Nem kaptam figyelmeztetést a földdel kapcsolatban, de azért földeltem az áramkört, de a ledekkel kapcsolatban még mindig ugyanaz a helyzet. Tényleg nem értem most már mi lehet a baja?

Mert onnan indult ki ez az egész, hogy van olyan kapcsolás amit már többször megcsináltam (a való életben) és fogalmam sincs hogy miért nem működik, ezért lenne szükségem egy olyan áramkörszimulátor programra, amivel az egyszerű kapcsolásokat le tudnám modellezni, és tudnám hogy ha megcsinálom igaziban és az nem működik, akkor bennem van a hiba.

Nagyon sokfajta programot kipróbáltam.
(#) kokler válasza kokler hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

Ismét itt vagyok!

Tud valaki olyan programot ajánlani, ami képes ledeket villogtatni?

(#) bbatka válasza kokler hozzászólására (») Aug 24, 2006 /

A Tina-t próbáltad már? Úgyemlékszem azzal sikerült nekem.
(#) kokler válasza bbatka hozzászólására (») Aug 25, 2006 /

TINÁT próbáltuk, de az se működött. De a Proteussal tökeletesen működik minden, mert valós időben számol.
(#) PCB válasza kokler hozzászólására (») Aug 26, 2006 /

Szia !

EWB 7.0 ha használja valaki, legyen olyan kedves és
okosságokat mondjon nekem a használatáról.

mit hol találok mit hogy érdemes....stb

köszi

Üdv!
(#) PCB válasza kokler hozzászólására (») Aug 26, 2006 /

Szia !

Proteus, letöltöttem..............
hát nem tudom.... lehet én vagyok nagyon béna, de
ezt használni, hát nem tudom

Kezelhetősége közelít a 0-hoz.
Hogy lehet abból az elárvult scopból kikönyörögni valami jelalakot ?

Üdv!
(#) kokler válasza PCB hozzászólására (») Aug 27, 2006 /

Üdv ismét!

Mellékelek egy képet, nekem ezt sikerült összehoznom.

A kezelhetőségéről annyit, hogy valóban eltér a megszokottól, de szerintem hamar hozzá lehet szokni.

Az adatbázisa szerintem nagyon jó, sok mindent meg lehet találni benne.

Röviden ennyi...
(#) robbbb válasza kokler hozzászólására (») Okt 11, 2006 /

Sziasztok!

Tudja valaki hogy ewb 5.12-es verziójában(angol) tudok-e nyákrajzot készíteni 1 kapcs rajzbol??
Ha igen hogyan??

Előre s köszi!!
(#) szabi83 válasza robbbb hozzászólására (») Okt 11, 2006 /

nem tudsz, mert áramkör szimuláló prgi.

üdv
(#) robbbb válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 12, 2006 /

annyit még tudtok léci segíteni,hogy ha megvan a kész kapcs.-om,akkor a 8as ewb-be hogy tudom "szimulálni"???
(#) Slope válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 12, 2006 /

bezzeg a proteus tud
(#) Moderátor hozzászólása robbbb hozzászólására (») Okt 12, 2006

Attól, hogy több témába is beírod ugyan azt a kérdést, még nem fogsz gyorsabban, vagy más tartalommal választ kapni rá.
Légy szíves, egy kérdést csak egy helyen feltenni!

Köszönöm.
(#) eron válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 16, 2006 /

sziasztok!

Nemrég találtam egy MicroCap nevű szimulátort, még nem tudtam kipróbálni csak hallottam valakitől hogy jó, ismeri valaki? Mi a véleményetek róla? azt hiszem innen letölthető: itt
(#) fureszk válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Szasztok!
Gondoltam ha már isamisa feltöltötte a táramra, közzé teszem a Circuit Maker 2000 fellelési helyét: Letöltés
A program követelménye, hogy a c meghajtóra főkönyvtárába csomagold ki.
(#) fureszk válasza fureszk hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

örömmel venném, ha valaki tudna adni az EWB multisim 8.0 full-os verziójára egy linket...
(#) bbatka válasza fureszk hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

ime
(#) Master_of_the_web válasza bbatka hozzászólására (») Okt 23, 2006 /

Helló

EWB Multism 9-et használok, és gondom akadt a mikrokontrollerekkel. Egyik az, hogy nincs benne a PIC16f84 és a 16f628, de ami van is, abba hogy lehet beletenni a a végrehajtandó programot?

üdv webmaster
Következő: »»   6 / 16
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem