Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Számítógépes áramkörszimuláló programok
Témaindító: dB_Thunder, idő: Dec 7, 2005
Stefan! Ezt - sztem - nem nekem szántad válasznak.
Egyébként pedig, ha nagyon akarják, ki tudják ám nyomozni, honnan, ki töltötte fel az adott lapra az adatokat. Az ingyenes szolgáltatók (tar, atw, fw, stb.) pedig elsősorban profit-orientáltak, tehát csak akkor törölnek, ha már nagyon "gázos" a téma. De vajon minden szolgáltatónak van arra embere, hogy folyamatosan figyelje a nála feltöltött lapokat? Sztem nem. Én inkább a "beköpéses" okra gyanaxom... Lelke rajta, aki tette, nem akarom ismét fellángoltatni a vitát a "Szoftverárak contra munkabérek az EU keleti és nyugati felében"-témában, de a véleményem azóta sem változott. (Nevezetesen: Magasabb életszínvonal = kevesebb kalózmásolat.)
Hát én a Tinát használom mert az oföm ira a könyvét.
![]() ![]() Idézet: „...az oföm ira a könyvét...” Jaaaa! Úgy könnyű! ![]() ![]() (Esetleg azt az ofőt nem lehet megkörnyékezni, mondjuk egy "tiszteletpéldány", vagy egy elektronikus változat erejéig? Vagy Téged? ![]()
Engem is tanított az a tanár 2-3 éve
![]() ![]() (A tanár egyébként jófej és sokat tud más programokról is...csak kicsit tovább kéne fejlődnie a sulinak...elektros suliról lévén szó nem nagyon szerettük az 1982-ben készült OrCAD-et ![]() Bolyai János Szakközép ![]()
Sziasztok!
Lenne ismét egy kérdésem a EWB programmal kapcsolatban: IC4060-as esetében nincsen 8-as és 16-os láb, legalábbis nem látszik. Így nem tudom, hogy hova kell kötnöm a földet és az áramforrást. Remélem valaki tud majd segíteni, mert nekem eddig nem sikerült megoldanom ezt a problémát. Segítséget előre is kösz.... ![]()
Nem kell bekötni azokat!
A program automatikusan leszimulálja úgy, mintha kapna tápfeszt. Csak a logikával foglakozik ilyenkor...
Köszönöm MaSTeRFoXX a válaszodat!
De egy másik problémával is találkoztam. A probléma a következő: az alábbi ledek nem villognak. Próbáltam az idő beállítani, mert szerintem ez nem jó, de semmilyen eredményt nem értem el vele, a ledek továbbra is csak folyamatosan világítanak. ![]()
Valamelyik tranzisztor bázisellenállását változtasd meg 1Kohm értékkel akár le akár fel. A lényeg hogy ne legyen teljesen szimmetrikus az áramkör,mert a program nem számol alkatrésztűrésekkel,igy aztán nem tud billegni sem.
Köszi a tippet, de hiába változtattam meg a bázis ellenállás értékét, de még mindig csak folyamatosan világítanak a ledek.
![]()
Nem írt ki figyelmeztetést? A kapcsolást 1 helyen földelni kell! (ground-ot rakj bele)
Szia !
Használ valaki Circuit Maker programot ? Arra lennék kiváncsi, hogy Analóg módban a kapcsolókat lehet -e nyitni - zárni, valamint arra, hogy pl: V1 feszültségét a DC menüben vagy valahol lehet -e szabályozni visszafelé 12V - > 0 -ig mondjuk. köszi !
Nem kaptam figyelmeztetést a földdel kapcsolatban, de azért földeltem az áramkört, de a ledekkel kapcsolatban még mindig ugyanaz a helyzet. Tényleg nem értem most már mi lehet a baja?
Mert onnan indult ki ez az egész, hogy van olyan kapcsolás amit már többször megcsináltam (a való életben) és fogalmam sincs hogy miért nem működik, ezért lenne szükségem egy olyan áramkörszimulátor programra, amivel az egyszerű kapcsolásokat le tudnám modellezni, és tudnám hogy ha megcsinálom igaziban és az nem működik, akkor bennem van a hiba. ![]() Nagyon sokfajta programot kipróbáltam. ![]()
Ismét itt vagyok!
Tud valaki olyan programot ajánlani, ami képes ledeket villogtatni? ![]() ![]()
A Tina-t próbáltad már? Úgyemlékszem azzal sikerült nekem.
TINÁT próbáltuk, de az se működött. De a Proteussal tökeletesen működik minden, mert valós időben számol.
![]()
Szia !
EWB 7.0 ha használja valaki, legyen olyan kedves és okosságokat mondjon nekem a használatáról. mit hol találok mit hogy érdemes....stb köszi Üdv!
Szia !
Proteus, letöltöttem.............. hát nem tudom.... lehet én vagyok nagyon béna, de ezt használni, hát nem tudom ![]() Kezelhetősége közelít a 0-hoz. Hogy lehet abból az elárvult scopból kikönyörögni valami jelalakot ? Üdv!
Üdv ismét!
Mellékelek egy képet, nekem ezt sikerült összehoznom. A kezelhetőségéről annyit, hogy valóban eltér a megszokottól, de szerintem hamar hozzá lehet szokni. Az adatbázisa szerintem nagyon jó, sok mindent meg lehet találni benne. Röviden ennyi...
Sziasztok!
Tudja valaki hogy ewb 5.12-es verziójában(angol) tudok-e nyákrajzot készíteni 1 kapcs rajzbol?? Ha igen hogyan?? Előre s köszi!!
nem tudsz, mert áramkör szimuláló prgi.
üdv
annyit még tudtok léci segíteni,hogy ha megvan a kész kapcs.-om,akkor a 8as ewb-be hogy tudom "szimulálni"???
Attól, hogy több témába is beírod ugyan azt a kérdést, még nem fogsz gyorsabban, vagy más tartalommal választ kapni rá.
Légy szíves, egy kérdést csak egy helyen feltenni! Köszönöm. ![]()
sziasztok!
Nemrég találtam egy MicroCap nevű szimulátort, még nem tudtam kipróbálni csak hallottam valakitől hogy jó, ismeri valaki? Mi a véleményetek róla? azt hiszem innen letölthető: itt
Szasztok!
Gondoltam ha már isamisa feltöltötte a táramra, közzé teszem a Circuit Maker 2000 fellelési helyét: Letöltés A program követelménye, hogy a c meghajtóra főkönyvtárába csomagold ki. ![]()
örömmel venném, ha valaki tudna adni az EWB multisim 8.0 full-os verziójára egy linket...
![]()
Helló
EWB Multism 9-et használok, és gondom akadt a mikrokontrollerekkel. Egyik az, hogy nincs benne a PIC16f84 és a 16f628, de ami van is, abba hogy lehet beletenni a a végrehajtandó programot? üdv webmaster |
Bejelentkezés
Hirdetés |