Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Proteus

Témaindító: sagal, idő: Nov 24, 2005
Lapozás: OK   4 / 45
(#) MPi-c válasza instantwater hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Használd a "Vritual Terminal Model"-t! A bal oldalon keresd meg a "Virtula Instruments Mode" ikont (Egy kis mutatós műszer)! Kapcsold be! Ezután a mellette megjelenő "Instruments" listából a "Virtual Terminal"-t kijelölve egy kis terminál ablakot rakhatsz a kapcsolási rajzra. Arra kettőt kattintva be lehet állítani a soros kommunikáció tulajdonságait. Össze kell vezetékezni az áramkörrel és mehet a szimuláció. Bővebb leírás a Helpjében.
(#) instantwater válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

igen ezt megtaláltam.
de hogyan tudom megmondani, hogy milyen adat jöjjön ki rajta?
nincs benne semilyen string mező....
(#) MPi-c válasza instantwater hozzászólására (») Szept 6, 2008 / 4

Amikor fut a szimuláció a megjelenő nagyobb terminálablakon jobb klikkel beállítot az echot. Majd amit beírsz, az megy a soros vonalra. Irtam, hogy bővebben a helpjében!
(#) instantwater válasza MPi-c hozzászólására (») Szept 6, 2008 /

Ezt benéztem.
74HC595 shift registert akartam vezérelni serial portról, de nem fog menni mert parallel ről lehet csak úgy látszik.
EZT szeretném megépíteni, és a rajz alján "Serial/parallel controller" van írva, de 25 pines SOROS LPT portról van meghajtva.
Akkor hol van benne a serial? az hogy csak 4 pint használunk az LPT ről?
(#) MPi-c válasza instantwater hozzászólására (») Szept 7, 2008 /

Legalább a Proteusos soros terminál kérdése tisztázódott valamennyire . Kösz a pontot!
(#) Sendi hozzászólása Okt 2, 2008 /

Helló Mindenki.

Most ismerkedek a Proteussal, és lenne néhány kérdésem.

1, Megrajzoltam egy egyszerű kis erősítőt.

A bemenetre sinus generátort raktam, a kimenetre mérőpontot(feszültség).
Aktiváltam egy frekvencia gráfot. De hiába húzom rá a bemenetet és a kimenetet a görbére nem veszi fel őket.
(üres a referencia mező is és a "traces" mezők is)

2. Ha potmétert helyezek el, akkor hogy lesz szimuláció közben állítható? (hogy jelenik meg a kis + és - jel?)

Köszönettel
(#) Sendi válasza Sendi hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Üdv Mindenkinek.

Közben addig eljutottam, hogy ha egy minta prg.-t nyitok meg, pl. egy 741 IC-vel, akkor az mögött ott van a child sheet-n az IC rajza.

Míg ha én helyezek el, vagy átmásolom a 741-est akkor nincs mögötte a belső rajza.

Tudja valaki hogy miért nincs?

Köszönettel
(#) MPi-c válasza Sendi hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Üdv Sendi!
Idézet:
„2. Ha potmétert helyezek el, akkor hogy lesz szimuláció közben állítható?”

Nem minden potméter - ill. alkatrész - szimulálható. Az alkatrészek kiválasztásánál (a Pick Devices ablakban) az ablak jobb felső részén, az alkatrész rajzjele fölött ez látható is. Válaszd a POT-HG-nak jelölt potit és akkor azt tudod állítani.
A többi kérdésedre nem tudok válaszolni... Üdv!
(#) Sendi válasza MPi-c hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Helló MPic.

Köszönöm a válaszodat.

Üdv.
(#) Xgyula hozzászólása Okt 23, 2008 /

Helló mindenki .
Még uj vagyok a témában , kellene egy kis segítség.Hogyan lehet 1 oldalas panelt készíteni
(#) lidi hozzászólása Jan 12, 2009 /

Én is kipróbáltam ezt a progit. Nagyon profinak tűnik pl a PIC, meg USB szimuláció. A szerkesztője viszont rettenet buta a multisim után, kínszenvedés odébbrakni valamit.
Odáig eljutottam hogy leraktam pár alkatrészt, de hogy lehet ezt átdobni a nyáktervezőjébe ? Nyomtam egy tools/ netlist to ares -t, de egy tök üres lap lett az eredmény. Pedig még footprinteket is sikerült talán megadnom.
(#) lidi hozzászólása Jan 12, 2009 /

Nah tovább jutottam picit. Rajzoltam egy board outline-t. Majd autoplace el rászortam az alkatrészeket. Viszont ha felveszek egy új alkatrészt a kapcs rajzba, akkor azt megint csak autoplacel tudom lerakatni ?
(#) lidi hozzászólása Jan 14, 2009 /

áhh ez a program is csalódás. Lehet hogy digitális áramköröket jól tud szimulálni, de analógban ugyanolyan szenvedés mint a multisim. Az legalább tud automatán hibát kiküszöbölni konvergencia hiba esetén. Ez meg csak köp egy spice hibaüzit oszt jónapot. Az meg egy vicc hogy lemásolok egy ellenállást, és nem ad neki új számot aztán meg panaszkodik hogy ugyanaz a száma mint a másiknak.
(#) Thowra hozzászólása Feb 5, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Próbálkozok a proteussal de eddig kifog rajtam.
A pices része lenne fontos. Csináltam egy alap kapcsolást, 1 db pic és egy led, a forrást ugyan nem "kézzel" írtam hanem a parsic nevű progival csináltam, mplíbbal fordítottam és azt raktam a proteusos picbe. A program nem működik . A gyakorlatba igen, megépítettem dugdosós panelen és simán megy.
Mellékelek mindent, ha valaki jártas a proteusba kéren segítsen.
Előre is köszönöm.
(#) El_Pinyo válasza Thowra hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Szia ! Nálam működik.
A gondom az, hogy nem tudom megnyitni azokat a fileokat, amelyeket feltettél a proteusról (Azt nyöszörgi, hogy egy korábbi verzió van meg nekem). Felteszem a működő kapcsolást ide.
Mivel nem látom, hogy Te hogyan csináltad ezért kérdeznék:
1.) Ugye animált ledet használtál ?
2.) az IC propertiesben beállítottad a Hex file elérési útját, no meg a szimulált órajel frekvenciát ?
Lehet, hogy az újabb verziójú proteusnál gondot jelent, hogy 16F628-ra van fordítva és nem 628A-ra, ezt nem tudom, meg kellene próbálnod.
Egyelőre ennyit tudok segíteni.
Üdv.

design.DSN

(#) Thowra válasza El_Pinyo hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Üdv!
Köszönöm a segítséget.
Minden u. az nálam is, kivéve a led gnd pontját.
GND, VCC pontokat hogy lehet feltenni?
Egy PIN t tettem amit VSS vek neveztem, szerintem az lehet a gond

Bal oldalt az eszköztárban kiválasztod a Terminal Mode-t és abban van benne a GROUND.
(#) Thowra válasza El_Pinyo hozzászólására (») Feb 5, 2009 /

Megcsináltam így, most szépen megy itt is.
Köszönöm a segítséget.

Örülök, hogy segíthettem !
Sok sikert a szimulátor használatához !
Szia! :wave:
(#) lidi hozzászólása Feb 10, 2009 /

Nyomógombhoz, vagy kapcsolóhoz hogyan lehet billentyűzet hotkey-t rendelni ? Mert egérrel böködni szimuláció közben elég béna.
(#) MPi-c válasza lidi hozzászólására (») Feb 10, 2009 /

Nyomógombnál, ha fölé állítod az egeret, hogy kézzé alakuljon, a space-szel tudod "nyomkodni", ki-bekapcsolni.
(#) lidi válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Hát ok, arra rájöttem már hogy potira mutatva page-up / page down. De ez annyira azért nem kényelmes.
(#) Thowra hozzászólása Feb 16, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Szerettem volna letesztelni egy uartos nunkát de valami nem ok. Az adó oldal meg se moccan, próbaként tettem a programjába egy tesztet, ha a számláló nem 0 akkor az egyik láb magas szintű lesz, de még ez se akar menni. Mihent kiveszem a progiból az uartos részt elindul és működik teszt része. Kipróbáltam élőbe is és ott működik.
Kérdésem, hogy csinált már valaki uartot a proteusba?
Előre is köszönöm.
(#) Thowra válasza Thowra hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Ez lemaradt még.

rec.HEX

(#) Thowra válasza Thowra hozzászólására (») Feb 16, 2009 /

Hát ez sehogy se akar menni, gyakorlatba minden ok de a szimuláció nem hajlandó menni
(#) hpmaster válasza Xgyula hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Hello Fórumlakók!

Eddíg sok segítséget olvastam itt, így most én segítek.

Egyoldalas NYÁK ARESban:

Design Rule Manager-ben lehet beállítani az Auto-ruter kötözgetési technikáját. Net Classes fül alatt található Layer Assigment for Autorouting részben lehet beállítani, hogy Pair1 horizontális illetve vertikális kötés melyik oldalon menjen. Alap esetben a horizontális kötéseket Top Chopper, míg a vertikálist Bottom Chopper módon köti.
A horizontális oldalt kell beállítani, hogy Bottom Chopper-re, így minden kötést az alsó oldalon fog végezni.
Magyarán egyoldalas lesz a panel.
Ez 7.4-esben lett kipróbálva.
(#) hpmaster válasza hpmaster hozzászólására (») Márc 2, 2009 /

Kiegészítés:

Egyoldalas módban a Net Classes menüből a POWER és a SIGNAL részt is be kell állítani Bottom Chopper-re. Lehetnek olyan kötések, amelyek nem jönnek létre hibás keresztezések miatt. Ezeket átkötésekkel lehet kiküszöbölni, ezt már mindenképpen a felső oldalra kell terveztetni.
Ekkor a Net Class legördülő menüben tudunk választani, hogy a power, azaz főáramköri vonalakat tervezze a felső oldalon, vagy a signal azaz adatvonalakat. Ilyenkor mind a horizontális, mind a vertikális vezetékelést Top Chopper-re kell állítani.
(#) wangi hozzászólása Márc 22, 2009 / 1

Tiszteletem mindenkinek!
Segitséget kérek az ügyben hogy merre találhatnék
egy Proteus PIC18-as szimulátort.Sajnos van egy az
OshonSoft-tól de "bogaras".Elöre köszönöm.
(#) El_Pinyo válasza wangi hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Szia!
Érdemes lett volna átolvasni a topicot, mert van egy link, amely a 7.2 SP6- os verzióra hivatkozik.
Bővebben: Link
Ez támogatja a 18-as és 24-es sorozat egyes kontrollereit.

Üdv.
(#) tom75 hozzászólása Ápr 10, 2009 /

Azt szeretném megkérdezni, hogy Proteus-ba lehet e az smd ic-nek olyan pad-ot lerekni ami oblong tipusú.
"Nem téglalap hanem lekerekített végű?"

köszi Tamás
Következő: »»   4 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem