Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Belinkelhetem..Kettő verziót is összedobtam..
Link helyett:a projektekben a mini sstc,mini sstc2.Sőt várjál belekezdtem a minisstc2.1-be.Megterveztem az oszci nyákjának jelentős részét(sprinttel,kész műalkotás lett),de aztán vizsgák miatt félbe maradt.Azt feltétlen megépítem,persze vissza kell vegyek a tempóból,mert szorgalmi időszak van.Maradnak a péntek esték építésre ![]() Egyébként mini sstc 2.1-et ajánlom figyelmedbe!Nem okád 20centis szikrákat,de szerintem nagyon korrekt kis szerkezet,ráadásul minden alkatrész beszerezhető Itthon is. ![]()
Az IC-kről:
Skori neked ajánlotta fel először,így ha van neki,és kell neked,tiéd az elsőbbség. Helyettesítő IC-t egyenlőre nem találtam,de bevallom,nem sok energiát fektettem helyettesítő IC-k felkutatásába.(szerintem egyébként van) Terminal fórumon,(vagy mi neki a neve),rábukkantam egy UCC-s hozzászólásra,írtam a Tagnak emailt,de nem válaszolt,úgyhogy annyiban hagytam a témát.
Nem tudom...az a baj,ha pl. sikerül 2db-ra szert tennem,és kisérletezés közben elszállnak,akkor
![]() Ha lenne az UCC-knek nálunk is kapható helyettesítője,akkor... ![]()
Abszolút igazad van.Velem az a gond,hogy elkapott a hév,összedobtam az oszcit-tök gyorsan ment,aztán később eszembe jutott,h "affene",ilyen ICről még életemben nem hallottam.Igazából az IC-k teljesen korrekt védelmet kaptak,így nem hiszem,hogy csak úgy kedvük szottyan,és feldobják a pacskert.A fesz.stab IC meg gondoskodik róla,hogy ne zabáltathasd túl UCC barátunkat
![]() ![]()
Eladtam a neontrafim
![]() Nyomok fel egy kis DRSSTC-s hangulatkeltést.(nem az én tekercsem sajni ![]() ![]()
Steve Ward csinálta ezt, tippre.
Hali!Te vagy forum.terminalon Unnamed?Csak próbálok pár dolgot helyre tenni..Nagyon jó a másik fórum is.
Persze,hogy Steve az.Ő gyártotta álmaim mini DRSSTC-jét is. ![]()
Én végigolvastam a Terminálos fórumot is,mind a 75 oldalt,és....na szóval 99,9%,hogy Collector=Unnamed
![]() ![]() ![]() Indul a Skori féle 24V-os minitesla projekt!Hétvégére lesz 100-as sárga PVC-csövem,holnap Pesten kinyomtatom műnyomóra a nyákot(papír-írószer boltban,álítólag 12ft/lap),megveszem a Lomexben az alkatrészeket,és ![]()
Igen, én vagyok. A Ward gyerek csinált egy drsstc magnifiert is, az elég brutál darab. Bővebben: Link
Akkor linkelem ezt én ![]()
Ha szereted a neontrafót az más dolog, de tesla építéshez mot előnyösebb.
![]() ![]()
Hát csak azért tetszik jobban,mint a mot,mert a mot nekem (szerintem)feleslegesen nagy áramot tud,meg min. 2db kell,melegszik,stb.
Szóval még nem tudom,milyen trafó is lenne jó nekem,annyit tudok,hogy 30cm körüli szikrákat szeretnék majd csinálni (a lehet,álló)szikraközös Teslával(a 24-es minitesla után).A neontrafó elég lenne hozzá,vagy két mot szek. sorban?
Hali!Ezaz!!Szorítok a 24V-os teslához!Képeket,feltétlen rakj majd fel,ha elkészül!
Neontrafómat 10ezerért adtam el,komoly darab,picit vérzik a szívem,azonnal elvitték,ahogy felnyomtam vaterára. ![]() Viszont egy jó "manusz" vette meg,pénteken fogja átvenni,gyanítom,hogy nagyfesz mániás,alig várom,hogy beszélhessek vele.Remélem épít valami szuppit,amiről majd küld fotókat.(legalábbis meg fogom kérni rá,hogy küldjön) MOTTal még nem állatkodtam,egyenlőre a beszerzési listámon van. Neontrafó árából próbálok szerezni a VTTC-mhez kondikat. Az anyag nem vész el,csak átalakul ![]() Collector beazonosítva.. ![]()
Készítenek neontrafóval is egész korrekt Tesla tekercseket.Nyílván a MOT robosztusabb,több kakaót okád magából,így a szikrák is nagyobbak lesznek.
![]()
AAz tuti,hogyha készen lesz a VTTC-m,és működni is fog,akkor szervezek egy Tesla-talit a kertünkben aaz tuti
![]()
Gondoltam rá, hogy folyamatosüzemmel lehetne szalonnát pirítani..
Akinek bejön az ózonszagú-ízű szalonna.-)
Azért én megmaradnék a hagyományos szalonnánál,délután lehetne kísérletezgetni,este meg lehetne gyönyörködni a szikrákban,a kertünket zsúfolásig lehetne pakolni tesla-tekercsekkel,a hangulat is jó lenne,egy nyári nap-lehetőleg vizsgák után ![]() ![]() ![]()
![]() Kiváncsi vagyok,a GU50 hogy teljesítene egy VTTC-ben. Tényleg,nem tudjátok véletlenül,max hány csövet lehetne párhuzamosan kötni?Van 9db vadi új GU50-em,és valószínű,nagyon hasonló mind,mert egy nagy 72db-os fa dobozból vannak...na izé,hogy írjam,a csöves fórumon valaki hozzájutott egy bontatlan vadi új nagy fadoboznyi(72db) GU50-hez,(és haszon nélkül eladta a fórumtársaknak),és az én csöveim is innen vannak.Szóval az a lényeg,hogy a 72db GU egymás után jótt le a szalagrót(elvileg)és ezért nagyon hasonló paraméterű mint. Hú,elég bonyolultan írtam le...
Inkább egy villanytelepen kéne csapni valami bulit, ahol legalább van 1MJ- nyi primer kondi, aztán mindenki azt visz haza amit akar.
![]()
Szerintem nem kötözgethetsz önfeledten összevissza csöveket. Főleg, ha 1MHz vagy afelett járatod, már a hozzávezetések is okozhatnak differenciát. Pontosan méretezett geometria szükséges hozzá. Elektronikailag nem tudom, mit okozna, de ki lehet próbálni.
Ez is jól hangzik..
![]() Ricsi! 9db GU-50-es árából vehetsz egy GU-81-est,ráadásul még marad is pénzed.Sőt,ha csak 8-at adsz el,még egy marad is,azzal megépítheted azt a gu-50-es kapcsolást,és belefoghatsz egy nagyobb teljesítményű GU-81-es projectbe. Ma reggel találkoztam a neontrafómat megvevő emberkével,sajnos sietett,úgyhogy beszélgetésre nem volt alkalmam,de annyit azért kiszedtem belőle,hogy nagyfesz kísérleteket fog csinálni,úgyhogy majd írok neki egy mailt,hátha Tesla tekercs van a dologban ![]() Nemsokára indulok kondi vadászatra Kelenföldre,mire odaérek,jégcsap leszek.. ![]()
![]()
Ja,khm.Néztem vaterán,ott azért 1000Ft körül vesztegették darabját,de vmelyik este nézegettem,lehet fáradt voltam és félrenézegettem.
Beszereztem 2pár kondit,30kV-osak,3,6nF a kapacitásuk.Mára elég is volt a hajtóvadászat... Jut eszembe 400pénzért én is vennék GU-50-et.
Idézet: „Jut eszembe 400pénzért én is vennék GU-50-et.” ![]() Lehet a vaterán 1000ft....a 400ft nagyon nagyon jó ár.
Csinálhatsz is kondit fóliából. Pofonegyszerű, és megbízhatóbbak, mint a kerámiák.
Ezek a 30kV-ok masszívnak tűnnek.Attól tartok,hogy az én fóliakondim akkora lenne,mint a ház,viszont ha ezek a kondik kipurcannak,akkor tuti elvégzek egy gyorstalpalót fóliakondi gyártásból.
Mindjárt rakok fel pár fotót a készletemről.(szólok előre,hogy ezek nem a görögdinnye robbantós kategóriába tartoznak ![]()
Itt a "család",a mini tesla csak a méretarány miatt.
![]()
Jók a kerámiák. A mikrosütő kondikat gondolom nem primerkondinak akarod használni.
A látszat néha csal..Azok ott nem mikrosütő kondik..Bár a hasonlóság nem elhanyagolható,azok ott ruszki olaj-papír kondik,10kV 100nF-os darabja.Őket nem fogom használni,legalábbis GU-81-hez nem.
Igazi mikrosütő kondiból még szereznem kell..Mot-ot is és még sorolhatnám a hiányzó cuccokat,de szép lassan csak össze fog állni. ![]()
Üdv!
Transzformátor olajat hol lehet venni? Mini tesla egyenirányításához való diódát honnan lehet szerezni? Collector,a primerkondim kettő fehér 30kv-os lesz,párhuzamosan kötve. |
Bejelentkezés
Hirdetés |