Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tesla tekercs építése

Témaindító: finenet, idő: Júl 17, 2006
Lapozás: OK   19 / 227
(#) belganarancs válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Belinkelhetem..Kettő verziót is összedobtam..
Link helyett:a projektekben a mini sstc,mini sstc2.Sőt várjál belekezdtem a minisstc2.1-be.Megterveztem az oszci nyákjának jelentős részét(sprinttel,kész műalkotás lett),de aztán vizsgák miatt félbe maradt.Azt feltétlen megépítem,persze vissza kell vegyek a tempóból,mert szorgalmi időszak van.Maradnak a péntek esték építésre
Egyébként mini sstc 2.1-et ajánlom figyelmedbe!Nem okád 20centis szikrákat,de szerintem nagyon korrekt kis szerkezet,ráadásul minden alkatrész beszerezhető Itthon is.

Az IC-kről:
Skori neked ajánlotta fel először,így ha van neki,és kell neked,tiéd az elsőbbség.
Helyettesítő IC-t egyenlőre nem találtam,de bevallom,nem sok energiát fektettem helyettesítő IC-k felkutatásába.(szerintem egyébként van)
Terminal fórumon,(vagy mi neki a neve),rábukkantam egy UCC-s hozzászólásra,írtam a Tagnak emailt,de nem válaszolt,úgyhogy annyiban hagytam a témát.
(#) Ricsi1992 válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Nem tudom...az a baj,ha pl. sikerül 2db-ra szert tennem,és kisérletezés közben elszállnak,akkor ott marad a kész áramkör használhatatlanul,amibe igen sok munkaóra lett belefektetve,és mivel tudtommal nem lehet nálunk kapni ilyen ic-ket,még azt se tehetem,hogy veszek bele újakat.
Ha lenne az UCC-knek nálunk is kapható helyettesítője,akkor...

Abszolút igazad van.Velem az a gond,hogy elkapott a hév,összedobtam az oszcit-tök gyorsan ment,aztán később eszembe jutott,h "affene",ilyen ICről még életemben nem hallottam.Igazából az IC-k teljesen korrekt védelmet kaptak,így nem hiszem,hogy csak úgy kedvük szottyan,és feldobják a pacskert.A fesz.stab IC meg gondoskodik róla,hogy ne zabáltathasd túl UCC barátunkat A mini SSTC 2.1-ben NE555-öket használhatsz.
(#) belganarancs hozzászólása Feb 11, 2009 /

Eladtam a neontrafim
Nyomok fel egy kis DRSSTC-s hangulatkeltést.(nem az én tekercsem sajni

2spark2.jpg

(#) Collector válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Steve Ward csinálta ezt, tippre.
(#) belganarancs válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Hali!Te vagy forum.terminalon Unnamed?Csak próbálok pár dolgot helyre tenni..Nagyon jó a másik fórum is.
Persze,hogy Steve az.Ő gyártotta álmaim mini DRSSTC-jét is.
(#) Ricsi1992 válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Én végigolvastam a Terminálos fórumot is,mind a 75 oldalt,és....na szóval 99,9%,hogy Collector=Unnamed . ja,bocsi,hogy belekotyogtam...
neontrafó?Megkérdezhetem,mennyiért adtad el.Csak azért,mert egyszer én is szeretnék venni egyet,és érdekel az ára.

Indul a Skori féle 24V-os minitesla projekt!Hétvégére lesz 100-as sárga PVC-csövem,holnap Pesten kinyomtatom műnyomóra a nyákot(papír-írószer boltban,álítólag 12ft/lap),megveszem a Lomexben az alkatrészeket,és .Kiváncsi leszek rá.

(#) Collector válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Igen, én vagyok. A Ward gyerek csinált egy drsstc magnifiert is, az elég brutál darab. Bővebben: Link
Akkor linkelem ezt én
(#) Collector válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Ha szereted a neontrafót az más dolog, de tesla építéshez mot előnyösebb.
(#) Ricsi1992 válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

ez...gyönyörű,még így képen is,el se tudom képzelni élőben milyen lehet.Pl ha lefotózom a miniteslám komoly 4-5cm-es szikráit....nem valami nagy szám,de élőben az orrom előtt mégis hihetetlenül szép látványt nyújt.Ha minden jól megy,lassan 15cm körüli szikrák fognak csapkodni az asztalomon .
(#) Ricsi1992 válasza Collector hozzászólására (») Feb 11, 2009 /

Hát csak azért tetszik jobban,mint a mot,mert a mot nekem (szerintem)feleslegesen nagy áramot tud,meg min. 2db kell,melegszik,stb.

Szóval még nem tudom,milyen trafó is lenne jó nekem,annyit tudok,hogy 30cm körüli szikrákat szeretnék majd csinálni (a lehet,álló)szikraközös Teslával(a 24-es minitesla után).A neontrafó elég lenne hozzá,vagy két mot szek. sorban?

Hali!Ezaz!!Szorítok a 24V-os teslához!Képeket,feltétlen rakj majd fel,ha elkészül!
Neontrafómat 10ezerért adtam el,komoly darab,picit vérzik a szívem,azonnal elvitték,ahogy felnyomtam vaterára.
Viszont egy jó "manusz" vette meg,pénteken fogja átvenni,gyanítom,hogy nagyfesz mániás,alig várom,hogy beszélhessek vele.Remélem épít valami szuppit,amiről majd küld fotókat.(legalábbis meg fogom kérni rá,hogy küldjön)
MOTTal még nem állatkodtam,egyenlőre a beszerzési listámon van.
Neontrafó árából próbálok szerezni a VTTC-mhez kondikat.
Az anyag nem vész el,csak átalakul

Collector beazonosítva..
(#) belganarancs válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Készítenek neontrafóval is egész korrekt Tesla tekercseket.Nyílván a MOT robosztusabb,több kakaót okád magából,így a szikrák is nagyobbak lesznek.
(#) belganarancs hozzászólása Feb 12, 2009 /

AAz tuti,hogyha készen lesz a VTTC-m,és működni is fog,akkor szervezek egy Tesla-talit a kertünkben aaz tuti
(#) Collector válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Gondoltam rá, hogy folyamatosüzemmel lehetne szalonnát pirítani..
(#) belganarancs válasza Collector hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Akinek bejön az ózonszagú-ízű szalonna.-)
Azért én megmaradnék a hagyományos szalonnánál,délután lehetne kísérletezgetni,este meg lehetne gyönyörködni a szikrákban,a kertünket zsúfolásig lehetne pakolni tesla-tekercsekkel,a hangulat is jó lenne,egy nyári nap-lehetőleg vizsgák után frankó lenne.A szomszédok viszont tuti nem örülnének a zajnak.
(#) Ricsi1992 válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

kimarattam a minitesla nyákját.Ez volt az első nyák,amit vasalásos technikával csináltam....kicsit bele kellett javítani lakkfilcel,de még igy is egész jó lett.Ha minden jól megy,hétvégén tekerem a szekundert.

Kiváncsi vagyok,a GU50 hogy teljesítene egy VTTC-ben.
Tényleg,nem tudjátok véletlenül,max hány csövet lehetne párhuzamosan kötni?Van 9db vadi új GU50-em,és valószínű,nagyon hasonló mind,mert egy nagy 72db-os fa dobozból vannak...na izé,hogy írjam,a csöves fórumon valaki hozzájutott egy bontatlan vadi új nagy fadoboznyi(72db) GU50-hez,(és haszon nélkül eladta a fórumtársaknak),és az én csöveim is innen vannak.Szóval az a lényeg,hogy a 72db GU egymás után jótt le a szalagrót(elvileg)és ezért nagyon hasonló paraméterű mint.
Hú,elég bonyolultan írtam le...
(#) Collector válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Inkább egy villanytelepen kéne csapni valami bulit, ahol legalább van 1MJ- nyi primer kondi, aztán mindenki azt visz haza amit akar.
(#) Collector válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Feb 12, 2009 /

Szerintem nem kötözgethetsz önfeledten összevissza csöveket. Főleg, ha 1MHz vagy afelett járatod, már a hozzávezetések is okozhatnak differenciát. Pontosan méretezett geometria szükséges hozzá. Elektronikailag nem tudom, mit okozna, de ki lehet próbálni.
(#) belganarancs válasza Collector hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Ez is jól hangzik..

Ricsi!
9db GU-50-es árából vehetsz egy GU-81-est,ráadásul még marad is pénzed.Sőt,ha csak 8-at adsz el,még egy marad is,azzal megépítheted azt a gu-50-es kapcsolást,és belefoghatsz egy nagyobb teljesítményű GU-81-es projectbe.

Ma reggel találkoztam a neontrafómat megvevő emberkével,sajnos sietett,úgyhogy beszélgetésre nem volt alkalmam,de annyit azért kiszedtem belőle,hogy nagyfesz kísérleteket fog csinálni,úgyhogy majd írok neki egy mailt,hátha Tesla tekercs van a dologban

Nemsokára indulok kondi vadászatra Kelenföldre,mire odaérek,jégcsap leszek..
(#) Ricsi1992 válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

nemigazán,mert börzén 400ft/db,én is annyiért vettem.Ja,meg kellenek is csöves erősítőhöz...
(#) belganarancs válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Ja,khm.Néztem vaterán,ott azért 1000Ft körül vesztegették darabját,de vmelyik este nézegettem,lehet fáradt voltam és félrenézegettem.
Beszereztem 2pár kondit,30kV-osak,3,6nF a kapacitásuk.Mára elég is volt a hajtóvadászat...
Jut eszembe 400pénzért én is vennék GU-50-et.
(#) Ricsi1992 válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Idézet:
„Jut eszembe 400pénzért én is vennék GU-50-et.”

akkor ajánlom figyelmedbe a Puskás Távközlési Technikumban lévő börzéket(2hetente van).A börzén 1000 alatt biztos kapsz.
Lehet a vaterán 1000ft....a 400ft nagyon nagyon jó ár.
(#) Collector válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Csinálhatsz is kondit fóliából. Pofonegyszerű, és megbízhatóbbak, mint a kerámiák.

Ezek a 30kV-ok masszívnak tűnnek.Attól tartok,hogy az én fóliakondim akkora lenne,mint a ház,viszont ha ezek a kondik kipurcannak,akkor tuti elvégzek egy gyorstalpalót fóliakondi gyártásból.
Mindjárt rakok fel pár fotót a készletemről.(szólok előre,hogy ezek nem a görögdinnye robbantós kategóriába tartoznak.Mondjuk a képekről azonnal kiderül.)
(#) belganarancs hozzászólása Feb 13, 2009 /

Itt a "család",a mini tesla csak a méretarány miatt.(meg azért mert tetszik)
(#) Collector válasza belganarancs hozzászólására (») Feb 13, 2009 /

Jók a kerámiák. A mikrosütő kondikat gondolom nem primerkondinak akarod használni.

A látszat néha csal..Azok ott nem mikrosütő kondik..Bár a hasonlóság nem elhanyagolható,azok ott ruszki olaj-papír kondik,10kV 100nF-os darabja.Őket nem fogom használni,legalábbis GU-81-hez nem.
Igazi mikrosütő kondiból még szereznem kell..Mot-ot is és még sorolhatnám a hiányzó cuccokat,de szép lassan csak össze fog állni.
(#) belganarancs hozzászólása Feb 14, 2009 /

Üdv!
Transzformátor olajat hol lehet venni?
Mini tesla egyenirányításához való diódát honnan lehet szerezni?

Collector,a primerkondim kettő fehér 30kv-os lesz,párhuzamosan kötve.
Következő: »»   19 / 227
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem