Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   408 / 2208
(#) lpcollector hozzászólása Feb 14, 2009
És a többi...
1KHz alatt ugyanez a helyzet, csak azért nem csatolok be több képet, mert kitiltanak a fórumról.
(#) JZoli válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 14, 2009
Én úgy is közel lakom hozzá, majd én adok neki, csak jöjjön el érte, bár már priviben úgy is igértem neki alkatrészeket.
(#) Imi65 válasza JZoli hozzászólására (») Feb 14, 2009
OFF
Idézet:
„Én úgy is közel lakom hozzá, majd én adok neki”

Azért csak óvatosan, ne legyen 8 napon túl gyógyuló.
ON
(#) llaci56 válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 14, 2009
És még el is megy érte...
(#) kaszarobert válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 14, 2009
Sziasztok!

Végre megcsináltam a rádiót! Tudom nem haladtam, valami gyorsan, de ma reggel, már nagyon zavart a búgása, és úgy gondoltam egy életem egy halálom, megkeresem, hogy mitől erősebb, meg gyengébb néha. Fogtam egy jól szigetelt csavarhúzót, s mozgattam benne ezt azt, míg meg nem találtam, egy a testre (fémházhoz) menő hidegforrasztást. Bekötöttem a varázsszemet is a bemenetről egy ellenállással+kondi sorba, meg egy dióda a testre. Most nagyon jó, a brumja már a csövek zajával arányos tehát csak akkor hallható ha ráteszem a fülem a hangszóróra, ami szerintem nagyon jó érték, és nem is fejhallgatónak készült

Mindenkinek köszönöm a segítséget!!! :worship:
(#) Imi65 válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 14, 2009
No, ez remek hír. Gratula.
(#) CHZ válasza lpcollector hozzászólására (») Feb 14, 2009
Legegyszerűbb , elhagyod az első cső katódjában a 47u-t , majdnem felére kéne esni az erősítésnek.
Hallgasd meg mert biztos más hatása is lesz .
Szerintem is kell ez esetben visszacsatolás .
Talán próbáld meg az anódok közötti visszacsatolással (470-680k) + egy lazábbal a kimenőről (1-2k) , az utóbbi kompenzálva ..
(#) lpcollector válasza CHZ hozzászólására (») Feb 14, 2009
Csak pont az első két csőfél között van a frekvencaikorrekciós visszacsatolás, ezért itt elhagyni a hidegítő kondit biztosan hatással lenne a hangra. Az ezután következő részen nincs valami ötleted?
(#) Danaman válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 14, 2009
Akkor most pakolj be róla képeket a Muzeális készülékek topikba! Én meg most előkaptam a multkor épített EBL21-es erölködőmet eddig 4x építettem ujra a nyákot de sehogy se volt jómostanra döbbentem rá hogy a furatraszteres nyák lehetett a búgás oka így megépítettem légszerelve (így raktam ösze elsőnek is csak akkor se ment tisztán) most jóformán semmi brumi csak a színtiszta zene nagyon szép hangja van neki, kedden becipelem suliba és bemérjük hogy mit tud a kicsike.
A korrekcióba nem avatkozna bele , próbáld meg .
Itt az eredti:
(#) kaszarobert válasza Danaman hozzászólására (») Feb 14, 2009
Teszek majd képet, bár, van rajta, még törölgetni ill szépítenivaló, meg az elején a fehér szövetet, nem tudom megtisztítani, egyszerűen szétjönne szálakra, azt meg nem akarom, mert csodaszép anyag, de koszos...

Egyébként ideiglenesen, egy Videoton tv tojáshangszóróját tettem bele, ha filmet nézünk akkor olyan hangja van mint a 80-as években a mozinak.
Egyébként meg Jazzrádiót hallgatok rajta a neten, (a számítógép hajtja meg: 24bit96khz) lágy mély, szép magas, tényleg jó. Persze nem túl hangos, de ide ez elég
Rendben, megpróbálom. Mivel modellezted le?
(#) Danaman válasza kaszarobert hozzászólására (») Feb 14, 2009
Jól van várni fogom. Én os most az erölködőt rátettem a gépre de nem az igazi mert így 50k-s hangerőpotival 1/4 álássában elkezd torzítani és nem is lehet lehalkítani teljesen, túl nagy jelet ad a számítógép:| De mindegy a kazettás deckről szépen szól, VCS-t szerintetek érdemes tennem bele?
TINA-val
(#) Action2K válasza Danaman hozzászólására (») Feb 14, 2009
Én is gépről tesztelem, beállítások: Link
(#) Danaman válasza Action2K hozzászólására (») Feb 14, 2009
Köszi de kb ugyan így van nekem is itt az a gond hogy a gép túl nagy jelet ad neki(szerintem) 50k-s potit 1/4-ig lehet tekerni addig tiszta onnantól a mélyek elkezdenek torzulni, de mindegy ez úgyis tanuló erősítő volt de majd bent bemérjük hogy mit tud és mekkora az alsó frekihatár. a kis kimenő miatt gondolom nem viszi az alsó frekvenciákat.
(#) netuddki hozzászólása Feb 14, 2009
Sziasztok!
Ha valaki tudna segiteni kérem szkenelje be a rádiótecnika 1968/5 195-dik oldalát, sajnos nekem nincs meg.Köszi.
(#) mark.budai válasza netuddki hozzászólására (») Feb 14, 2009
Szia! Nekem sajnos nincs meg, de mi kell belőle? Hátha tudok segíteni.
(#) llaci56 válasza netuddki hozzászólására (») Feb 14, 2009
Nemtudomki! Küldtem magányban...
(#) netuddki válasza llaci56 hozzászólására (») Feb 14, 2009
Az alábbi erősitöt szeretném 6L6-os végcsőre módositani.

se.pdf

(#) Moszkvai válasza CHZ hozzászólására (») Feb 14, 2009
Köszönöm neked is, hogy nyugtázod a tervem!
Ha belefogok majd megkérhetlek, hogy segíts nekem panelt tervezni?
A srint layout-tal van gondom, nem tudom kezelni!
De majd nézek hátha van hozzá útmutató.
A GU50-es a hideg miatt /garázsban brüüh/leállt egy kissé.
De jön a tavasz remélem.Addíg is EL84 varázs van!
(#) Malfox hozzászólása Feb 14, 2009
Az a kis szimbólum mire vonatkozik?(lásd a képet)

DSCF3390.jpg

(#) Moszkvai válasza lpcollector hozzászólására (») Feb 14, 2009
De jó, hogy van valakinek ilyen!
Tudsz majd nekem egy kis infot írni a tiedről?
Tápot hogy oldottad meg?
Esetleg nyák terved nincs hozzá?
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 14, 2009
Idézet:
„A GU50-es a hideg miatt /garázsban brüüh/leállt egy kissé.”
Nos már én is december végétől építgetem a GU 50 se -ét ! Azért már én egy cseppecskét előbbre jutottam vele , már majdnem kész ? Márcsak a kijelző csövek/ EM80 - 84 / beüzemelése van hátra . Ja és a trafó takarók festése az még a jövőhétre tevődik át.Sajnos képeket nem tudok csinálni mert a lányom lenyúlta a digitális fényképezőt , csak a jövőhéten hozza vissza . A hangjával nagyon megvagyok elégedve , nagyon nagyot alkot . Beállítottam 100 ma -ra mindkét csövet , az anódfesz az 360 volt . A folytatásról majd beszámolok amint tudok képeket csinálni ?
Maradt a teljes visszacsatolás a hangszóró kimenetről az EF86-ra, de 470 ohmmal, párhuzamosan 4,7 nF, és maradt az EF86 felcserélt munkaellenállása.
Így a 10KHz-es négyszög is jobban néz ki és 1KHz-en is elég kicsi a tullövés. Mérve nincs jelszintváltozás 1KHz és 20 KHz között és nem látok torzulást sem a jelben. Ha nincs bent a kondi a visszacsatolásban, akkor már 18KHz-től szemmel látható a kiemelés, 31KHz-en ez már 2V. Ha bent van a kondi, akkor a látható kiemelés 26KHz-nél jelenik meg és 35KHz nél a csúcs 1V-ra adódik.
8 ohmon a mostani beállításokkal 1KHz-en 2,7 Vpp kér a generetárból a 3W-hoz, de torzítatlanul 40Hz-en csak 1,9Vpp-t bír el a bemeneten.
A Hiraga RIAA kondikiiktatása holnapra marad. Most fülelem amit csináltam.
Jó pihenést Nektek is.
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 14, 2009
Szeva Laci!
Akkor jól belehúztál múlthét óta!
"Nagyon nagyot alkot"?Még a végén átugrom meghallgatni!
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 14, 2009
Hát igen a munka oroszlánrészét ezen a héten végeztem . Elkészültek az erősítő panelek a táp panel a doboz 90%-a + a 3 darab trafó takaró. És már pénteken délután be is izzítottam ,Mindezek mellet még csináltam egy másik projectemnek egy dobozt , ami szintén 90 % ban kész !
(#) lpcollector válasza Moszkvai hozzászólására (») Feb 14, 2009
Ime a nyák amit én is használok. Amúgy minden infót megtalálsz hozzá a www.bonavolta.ch oldalon. Az ott látható, ide is becsatolt táphoz nagyon hasonlót építettem, de nekem nem volt hozzá 20H-is csak 5H-is fojtóm, és a végén a 470V-ot 12db 39V/5W-os zénerrel állítottam be. Iszonyú helyet foglal. Azért is próbálom meg most az EL84SE epítgetésemnél is használt két darlingtonba kötött BU508A-val kivitelezett Bozó féle tápot esetleg egy RC szűréssel kombinálva. Akkoriban a trafót külön dobozba raktam és sima EI lemezes volt. Ha olcsón meg tudom tekertetni, akkor ezt is lecserélem egy toroidra. Persze 500V-os kondikhoz sem egyszerű ma már hozzájutni, én is két 400V-os elkót kötöttem sorba a lábaik között egy-egy 220Kohmos ellenállással. Nekem nagyon tetszik a hangja, sok sikert hozzá.
Következő: »»   408 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem