Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLH erősítő
Lapozás: OK   33 / 221
(#) bakos13gab válasza Cirboja hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Szia!

Ez a NYÁK ROSSZ!!! Ha jól emléksze, a végtranzisztorok bekötése fel van cserélve, illetve a BC 141 bázisa nincs rákötve a bc212 emitterére. Az első nehány oldalon megvan ennek a kijavított változata.
(#) bakos13gab válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Valahol az 5. oldal közepén van javított változat. És a végtranyók kötését ellenőrizd a kapcsolásból. (előző rossz volt, nem az emittert, hanem a collectort kell a 141 bázisára kötni. Ha már elkészítetted, akkor javíthatod szerintem egy a másiknak megfelelően beforrasztott dróttal. Ha fordítva kötöd be a bc 141-et, akkor az megsül (nekem ezt tette)
(#) Cirboja válasza bakos13gab hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Köszi!
A 6. oldalon megtaláltam a jó nyákot,nekifutok mégegyszer.
(#) Doncso válasza Cirboja hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Építsd meg hapro nyákjával az 100%-osan jó, többször után lett építve , hibátlanul működik!!
(#) CIROKL válasza lamalas hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Ma figyeltem csak föl a döbbenetes hasonlóságra , ez a kapcsolás inkább DoZ mint JLH . Ha jobban megfigyeled akkor máris szembetünik az elképesztő hasonlóság ! Nos ilyenkor mi is a helyzet , keresek tovább már szemezgeteg egy másik JLH kapcsolással .Minden félekép ragaszkodom a pararel tranzisztorok alkalmazásához ? Ma és tegnap már elkezdtem a dobozolást , mert mint minden erősítőnél ez veszi el a legtöbb időt !A dobozolás a legmaceránsabb művelet , a paneleket azt szinte gyerekjáték összehozni ? Ha esetleg valaki több képet akar róla látni akkor ITTmegtekintheti , a képek az építés folyamán folyamatosan bővülnek .
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
Engem a háttérben lévő GU 50-es érdekelne nagyon szép lesz a JLH is!!
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Feb 15, 2009 /
 
A linken azt is megtudod vizuálni! Még nincs kész már olyan 90% de a hétvégére annak is kész a dobozolása !
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Igen szemezgettem vele nagyon tetszik, ép a napokban szereztem egy csövi rádiót, hát nem tudom a tipusát de öregebb a nagyapámnál is, viszont jó kis tungsram meg tesla csövek vannak benne, nagy méretű csövek, és egy óriási trafó, szerintem hálózati és kimenő egybe, ha lesz időm majd megnézegetem, hátha lehet építeni belőle valamit
(#) lamalas válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Ha szeretned akkor probald ki a parhuzamos vegtranyokat. Hogy neked megeri-e vagy sem azt csak Te tudod eldonteni. Ugyanezt tudom mondani a kettos tapos JLH variansrol is.

A DoZ pedig szinten egy JLH varians egy bizonyos nezopontbol (topologia). Vannak ettol cifrabb JLH variansok is. Az hogy egy erositonek mi a neve az leginkabb a szerzotol/kitalalotol fugg. Vannak rendkivul hasonlo vagy epp teljesen azonos topologiaju erositok amik csak apro reszletekben ternek el egymastol a nevuk megis teljesen mas. Hogy ki minek hivja a kulonbozo erositoket az egy dolog. Egyertelmusiteni kapcsolasi rajzzal lehet minden esetben es ugy is van csak ertelme egy adott erositorol beszelni. Doz, JLH vagy PLH (merthogy ilyen is van) nekem tok mindegy
(#) Cirboja válasza Doncso hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Ez az a bizonyos Hapro féle nyák?
(#) Doncso válasza Cirboja hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Igen ez az, ez garantáltan működik! Többek közt nálam is ez van.
(#) vendelkiraly válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Jól néznek ki azok a hűtőbordák!
Kíváncsi leszek a párhuzamosan kötött tranzisztorokra. Hány amper nyugalmit tervezel belőni? A trafó így fénykép alapján nem tűnik túl nagynak, de a kép biztos csalóka.
Érdekes, hogy mindenki a hagyományos kapcsolási rajzot építi meg. Pedig a JLH-nak valóban sok változata létezik papíron. Ez a szimmetrikus tápos megoldás is egy ilyen. DoZ-be is létezik már szimmetrikus tápos verzió, mégis mindenki a régit építi meg.
Most, hogy visszatért ez a rossz idő, megint az A osztály szól a szobámba, az AB osztály pedig várja a tavaszt.
(#) CIROKL válasza vendelkiraly hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Szia : Azok a hűtőbordák a DoZ -om nál alkalmazottak ikertestvérei dettó ugyan azok csak a külalakja más! Felületre ugyan annyi mintegy 8000 cm2 , Nos én pont egy nem klasszikus JLH -t szeretnék megépíteni ? Még ez a nagy kérdés hogy melyik is legyen a sok sok kapcsolás közül . Az is előfordulhat hogy az eredeti kapcsolás marad csak megfejelem még két vétranzisztorral ? A trafó az egy 2X17,5 voltos és 550 v/a teljesítményű. Úgy hogy tápfeszben ehhez kell igazítanom a kapcsolást , majd a döntés után kerül megvalósításra. A picasa - án megtudod nézni az építésről a képeket folyamatosan ahogyan építkezem !ITT Üdv: CIROKL /Ja még a nyugalmi áram az még a nagy kérdés ,ez majd az adott kapcsoláshoz igazítva?/
(#) bgsf válasza Cirboja hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
hibás nyák! ez van szinte minden jlh-s doksiban szerintem senki sem építette meg! próbáld ki az enyémet, igaz még nem készült el csak a nyáklemez, ezért ellenőrizd! ha jó akkor biztos sok örömöt szerez!

jlh.lay
    
(#) bgsf válasza Cirboja hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
itt a nyák és a beültetés jpg-ben! ha sikerül akkor írj!
(#) bgsf válasza Doncso hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
miért csak utánépített nyákok jók? miért nem terveztek egy egyszerűbbet és jobbat? lehet utánépíteni de egy egyéni tervezés, ami működik az sokkal jobb! letapadtok egy nyáknál, és egy rajznál!!!! holott sokaknak jobb ötletei is vannak...
(#) bgsf válasza vendelkiraly hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
a JLH-nak csak egy változata van.... Az pedig az eredeti..... Ha egy hűtőborda jól néz ki az még nem egynlő azzal hogy az erősítő is jó!!! Vagy Te is azzal értesz eggyet hogy minnél jobban fűt egy végfok annál jobb?
(#) Doncso válasza bgsf hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Ezt most komolyan gondoltad? Áruld már el, minek tervezzen valaki egy új nyákot egy JLH-hoz, ez pont nem az az áramkör amit csak úgy hipp hopp kedvünk szerint átvariálunk, áruld már el légyszives a te általad tervezett nyákkal mik a tapasztalataid? Például gerjedés és brumm terén hogy áll?
Miért tervezzen szegény srác új nyákot amikor itt van egy tökéletesen működő kapcsolás, teljesen jó nyákkal? Szépen áttervezi, juj de jó, aztán jönnek a problémák, hogy gerjed meg brummos, meg valamit elnézett és nem megy az áramkör, esetleg el is száll valami alkatrésze, szóval nem látom értelmét annak amiket mondasz.
Szóval mik a tapasztalatok a te nyákoddal ha már ennyire ajánlod?
(#) hapro válasza bgsf hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Ma szúrkálódós kedvedben vagy?
(#) CIROKL válasza bgsf hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Mond te ezeket amiket írkálsz ide azokat komolyan is gondolod ? És ha már ajánlasz egy általad tervezett nyákot akkor legalább ÍRD oda légyszives hogy még nem tesztelt példány megépítése csak saját felelőségre ? Ugyebár csak tervezted de még senkisem próbálta ,még te sáját magad sem akkor miért teszed ki publikussá? [quote]Ha egy hűtőborda jól néz ki az még nem egynlő azzal hogy az erősítő is jó!!! Vagy Te is azzal értesz eggyet hogy minnél jobban fűt egy végfok annál jobb? [quote] Ezt meg talán nekem szántad csak rossz helyre írtad? Már sokszor elmondtuk neked hogy végre építs meg és akkor majd magad is rádöbbensz a puszta valóságra , atóll még hogy te unalmadban rajzoltál egy nyákot az még sajnos nem eggyenlő egy erősítő építésével !
(#) bgsf válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Idézet:
„hibás nyák! ez van szinte minden jlh-s doksiban szerintem senki sem építette meg! próbáld ki az enyémet, igaz még nem készült el csak a nyáklemez, ezért ellenőrizd!”
ezzel válaszoltam a hozzászólásodra mielőtt megírtad! nincs harag....
(#) bgsf válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
gondolom erősítőt is építettél már nem csak grillsütőt!
huh ez durva volt, de ezt meg kellett mondjam! ugye hallottál már nem csak niagarával hűthető erősítőről is ami télleg audiofil? na mindegy!
aki gondolja az próbálja ki a nyákrajzom azért adtam le .lay fájlban is, ha kell akkor át lehet tervezni más méretű alkatrészekhez. bár elég tágan terveztem...
nem a nagyképűség vezérel, mert még nincs kész, csak a kíváncsiság.... mitől esik hasra néhány ember egy sima A osztályú erősítőtől.....
mindegyik más végtranyóval, más kapcsolással, más beállítással, más hangdobozokkal és más jelforrással teszteli. akkor valaki megmondaná mi az az objektív jellemző ami a sok szubjektív értékelést kiegyenlíti?
most ne a torzítás meg frekiátvitel meg hogy tojást is lehet rajta sütni meg hogy mint a "csöves" meg olyan f+++a meg hogy de csúcs.......
a BD-st kéne az MJ-sel meg a 2N-sel összehasonlítani ugyanazzal a hangforrással meg hangsugárzó rendszerrel! (persze itt nem az MP3 meghajtóra és nem a házimoziról lebuherált hangszórókat veszem alapul...)
ha a válaszom kötekedésnek tűnik, akkor sajnálom, mert nem az!
ha valaki hifit épít akkor nem elfogultnak kell lennie először hanem objektívnak is.
Idézet:
„atóll még hogy te unalmadban rajzoltál egy nyákot az még sajnos nem eggyenlő egy erősítő építésével !”

nem mondtam hogy meg is építettem!
bár nem ez lenne a 20-dik erősítőm de kevesebb a 30-diknál! a nyákkal csak azoknak segítenék akik a hibás nyákot szeretnék megépíteni
(#) bgsf válasza hapro hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
nem, csak más is a hibás nyákrajzot találta meg (mint én is!) és erre csak akkor jött rá mikor már késő! én sem ellenőriztem!
öreg hiba... inkább terveztem volna egy másik nyákot.
terveztem egy másik nyákot. ha hibás akkor jelezd, és ha bármilyen gond van vele, kérlek azt is! remélem betartottam minden szabályt.
(#) fazksg válasza bgsf hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Gyerekek! Ne kezdjétek már újra a pár lappal ezelőtt lejátszott értelmetlen szurka-piszka vitatkozást! Ha mást nem, akkor az én kedvemért ne ! Légyszi-légyszííí!
Egyébként valószínűleg megépítem a kipróbált nyákkal is a jlh-t, mert nem szeretném feladni a harcot... Talán most lesz is pénzem az alkatrészekre.
Üdv: FazksG
(#) CIROKL válasza bgsf hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Igen ez nem kötekedés csak kicsit már durva !Honnan veszed apukám hogy még én nem építettem erősítőt csak grillsütőt ? / Hát te még megsem voltál amikor én már erősítőket gyártottam !/ Ezt csak csendben mondanám neked, Úgy látom te nagyon elvagy szálva magadtól , de miért is . Mutass már föl valamit végre és akkor rábólintunk talán a produkciódra .Ezek szerint amiket te itt leirsz még sohasem építettél és még csak nem is hallottál szólni A -osztályú erősítőt ? A 20. az még csekélykke mennyiség nálam , már túlszárnyaltam a 300. darabot is ! Hu ehhez mit szólsz hiszed nemhiszed ez van . Sajnálom hogy eltértünk a JLH erősítő építésétől de ebben is a te akaratod van . OF
(#) Doncso válasza fazksg hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Így van, építsd meg a tutit, azzal nem érhet meglepetés!
(#) bgsf válasza fazksg hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
nem szurka-piszka!
itt a cirboja által közölt rajz. ha szerintetek jó akkor építsétek meg! hová van a BC141 bázisa bekötve? és tényleg! miért van fordítva a végtranyó beültetési és nyákrajza? vagy tévednék...?
várom a tapasztalatokat. a legtöbb nyákrajz (TO-3-as )ilyen! ez nem kötekedés hanem tény.
erről ennyit....... próbáld ki a nyáktervem, ha nem működik akkor megkövetek mindenkit. a nyákhoz van kapcsolási rajz is, de azt már felraktam. meg van a '68-as eredeti is ha kell.... ez a nyák azután a kapcsolásirajz után van tervezve.
(#) bgsf válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
mind működött???
főleg a JLH?
hát bizony egy 10W-os végfok....
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Ne idegesítsd fel magad holmi botcsinálta elektro műszerészen aki olyan erősítőket véleményez amit sosem épített meg, és olyan nyákokat ajánlgat amit sosem próbált ki és azt mondja "szóljatok ha valami nem jó" Mindenki tudja ki milyen szinten áll az erősítőkkel, ez nem vitás. Ezen kár vitázni.
(#) CIROKL válasza bgsf hozzászólására (») Feb 16, 2009 /
 
Hát ha olvasnál a sorok közt is nem csak a magad hülyeségeit fújnád akkor rádöbbennél hogy én most tervezem a JLH építését ?Tehát még ez után fogom ezt az erősitőt megépíteni , még viszont az kérdés hogy melyik variánst fogom megépíteni , De annyi biztos hogy az eredeti az kilőve . És mit akarsz ezzel a 10Wattal? Ezt kérdésnek szántad , vagy válasznak. / Ha hallanád a 10Watt A- osztályt akkor nem tennél ilyen gúnyos megjeggyzést ! Senkire és semmire . Nos szerintem részemről ITT lezárva .
Következő: »»   33 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem