Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   67 / 608
(#) ImiDj válasza ZPKing hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

Lehet teni egy dupla kapcsolot aminek az egyik resze a mute-t kapcsolya a masik meg a ledet + tap meg test egy 3,3k-4,7k elenalasal.En igy oldanam meg legegyszerubben hogy +(ahova jon a mute is) meg ellenalasal a testhez(persze kozze a ledet)ez szerintem igy jo
(#) zoka válasza ImiDj hozzászólására (») Feb 17, 2009 /

A 7294-el kapcsolatban van csak tapasztalatom,(de csak saját vélemény) ott valóban sok múlik a hűtésen, főleg ha alacsony a terhelés impedanciája és magas a tápfesz:
+/-42V-ról hajtva, 5 Ohm-nál 70Hz full szinusszal tesztelve 4X-es teljesítményt adott le a csillám-alátét használata nélkül. Ez nem kis különbség!! :yes:
Ez a 4X-es teljesítmény egyébként kb: 52W hasznos + 73,5W disszipáció (többet nem bírt szigetelés nélkül se, pedig a borda nem is melegedett, mivel 0°C-os levegőt fújt rá a ventillátor). De hát hiába...a hő az IC-ben marad.
8 Ohm-nál viszont már egy kegyetlen gyilkos (mivel ott kb. 45W hőt éget csak), ott el lehet felejteni az 52W-ot, szerintem 130-at is kiad (némi torzítás mellett).

Nem tudom mit bír a 93 önmagában, de abban nincs semmi kihívás, ha csak egyszerűen lecserélem a 94-et. Viszont 2db 93 párhuzamban remélem nagyot szól 4 Ohm-nál.
Majd beszámolok róla
(#) Holubek hozzászólása Feb 19, 2009 /

Sziasztok! Építettem egy TDA7294-es végfokot én is de nem szól ha a bemenetet piszkálom serceg a hangszóró de azonkívül semmire sem reagál. A mute csatinál azt írja zárva kell lenni. Valóban? Mert így nekem nem megy.

TDA7294.pdf

(#) djgombi válasza Holubek hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Hali! Egy Kérdés. Kitben vetted vagy te gyártottad a panelt?
(#) Holubek válasza djgombi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Én csináltam! Vasalással.
(#) vgyre válasza Holubek hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Ne zárd rövidre, és akkor fog szólni. A leírás hibás. Én is így jártam ezzel a kapcsolással.
(#) Holubek válasza vgyre hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Köszi szépen! De most sem szól de amikor kisütöm izzóval a kondikat legalább koppan Ez a rajz működőképes mert a datasheetben nem igazán így vannak a dolgok.
(#) titi válasza Holubek hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Hali!
A némítás akkor van kikapcsolva, magyarán akkor szól az erősítő, ha a 9-es és a 10-es láb felvan húzva tápra.
Tehát nem kell a test felé rövidre zárni.
Inkább azt nézd meg, hogy ha szabadon hagyod, akkor a 9 és 10. lábon minimum 3,5V-nak kell lenni, ha kevesebb, akkor némítva, ill. stby-ba van.
Hány voltról, miről jár?
(#) Holubek válasza titi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

hali! +-38 voltról hajtom, a 9. lábon 5,65V van a 10.-en pedig 0.02.
(#) Amarton válasza Holubek hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Akkor azért nem szól!
(#) Holubek válasza Amarton hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

kössem csak össze a két lábat?
(#) djgombi hozzászólása Feb 19, 2009 /

Ennek az ic-nek tényleg 1.3 V a bemeneti érzékenysége???
(#) titi válasza Holubek hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

Kondi, dióda jól van betéve?
(#) Holubek válasza titi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

igen, de a dióda szerepét nem igazán értem a 30K ellenállás mellett. és ráadásul úgy ahogy be van téve.

(#) Amarton válasza Holubek hozzászólására (») Feb 19, 2009 /

A dióda arra jó, ha földet kapcsolsz rá, akkor hamarabb kisüti a kondít, így hamarabb kapcsol ki az erősítő.
De csak akkor, ha a kikapcsolásnál elveszed a tápot és földet kapcsolsz rá.
(#) asoni hozzászólása Feb 20, 2009 /

szerintetek van egy trafóm ami 26v 0.06kv 2.5A működnneróla tda7294 kit végfok? kérem segitsetek. ha kell küldök képet is . köszőnöm.
(#) ImiDj válasza asoni hozzászólására (») Feb 20, 2009 /

2x26v vagy csak 26v?Eleg szegenyke kis trafo 0,06kv szoval 60VA.Meg lehet oldani hogy mukodjon rola de ne varj csodat.Tegyel kepet rola
(#) asoni válasza ImiDj hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

köszi a segitséget de találtam egy másik trafót. kérdem hogy ez a megoldás jólenne-e?proxima rádiós erősitőböl szetem ki
.
AC-30V DC-42V csináltam egy áttalakitót egy dióda hid és kettő db10000uf/50 kondival képet teszek róla.
(#) DJ Szabcsa válasza asoni hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Ha 8ohm a terhelés akkor jó lesz.
(#) troby válasza asoni hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Helló én úgy tom hogy a tda7294 nek +/- os táp kell amit úgy tudsz csinálni hogy kettő sekunder tekercs van a trafón ami persze azonos feszültségű és azt egyenirányítod úgy hogy a testre a közös vezetéket teszed. De lehet feszültség kétszerezőt is csinálni de sztem jobb ha rendes trafót keresel. De lehet hogy tévedek üdv
(#) asoni válasza DJ Szabcsa hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

a test jelőlésre a középen lévő vezetéket tegyem ami képen látható? kétt kondi kőzőtt? szerintetek menifog vele? nagyon kezdő vagyok.

DSC00260.JPG

(#) asoni hozzászólása Feb 21, 2009 /

itt a kép kérdezném hogyha nem probléma. hogy mérjek mA-pert ezell a multiméterell?

Szerintem még sehogy! A trafódról hány vezeték jön, hány sekundere van?
(#) asoni válasza troby hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

2dbszekunder

DSC00273.JPG

OK akkor a két szekunder közösét rákötöd a kondik közösére és az lesz a tested!
(#) asoni válasza troby hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

honnan dudom melyik a szekunder kőzöse? bocs hogy zavarlak.

DSC00274.JPG

tápon van egy+jel de az negetiv rosszúl rajzoltam
(#) ImiDj válasza asoni hozzászólására (») Feb 21, 2009 /

Neked 4 szal kel ki jojon a trafobol vagy csak harom ha mar osze van kotve belol.2x30v van a kozostol(test)merve mind a 2 oldalban es 60v ha pedig a ket veget mered na ez megy a diodahidba es ahol 30v van az meg a kondik koze.Szoval igy merd le:1 szal utana 2szal=?v 2szal es 3szal=?v es most 1 es 3szal na itt kell legyen 60v es a ketes megy a kondik kozos pontjara ahol 30v van merve mind a ket oldalrol merve ez valtozhat.De ha neked nincs oszekotve akkor ugye 4szalad van.Ezeket brobald 1 sec+3sec es igy ez lesz a test 2es4-es megy a dioda hidban(eloszor merd meg hogy amit oszekotol nincs e elenalasa mert akkor zarlat lesz ha van

Nem zavarsz szívesen segítek ha tudok. Én nem is igazán látom hogy hol vannak neked a szekunder kivezetéseid a trafón ha a trafón nincsen összefogva a két szekunder tekercs két vezetéke akkor te összefogod. Hogy melyik kettőt hát nem tudom hogy van e jelentőssége csak ne hogy egy tekercs két végét forraszd össze. Csináltam egy kis tajzot hogyan is kellene a két kivezetést a szekunder oldalon meg egyenirányítod. üdv

trafo.JPG

nemtudom lehet igy kénne vagy ahol a negativot jelőltem . az lenne a test?

DSC00272.JPG

Következő: »»   67 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem