Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Hello van aki tudna segíteni abban hogy hol tudok venni ilyen enyvet amivel tudok kasznit csinálni a kocsimhoz?
Szia! Ha megvan még a repülő akkor érdekelne. Üdv : Creans
Sziasztok. Készül az új rettenetes gépem . Kipróbálom a parketta alátétet, de már most érzem, hogy nem az igazi( kár mert elég olcsó)
Ejha!
Te sem unatkozhattál akkor ![]() Tetszik ez a zöld és a forma! Kíváncsi leszek hogy fog szálni.. Üdv!
Üdv !
Valóban szép munka. A tempója az halálos lesz az biztos ![]() Csak a dobásnál vigyázz a kezedre (engem marcangolt már ilyen fenevad) Szerintem nincs gond a "zöld depronnal" bár én is inkább a fehéret részesítem előnyben. Én legutóbb egy ilyet kreáltam depronból.
Szia. Az a baj ezzel a "depronnal" hogy vetemedik. Amúgy 4 nm 1800 Ft így olcsónak tünik, de több merevités kell bele.Vevő gondom lessz, ugyanis már háromszor tört repcsim egy Jeti 7 MPD "szupernek kikiáltott " S..R miatt.Ezentúl csak koronát veszek, abban még nem csalódtam.Ennek az elődje , egy SU -27" is nagyon jól ment míg a vevő hiba miatt nem tört.( Ez egyébként teljesen hasra ütéses méretezéssel készül , ugyanis csak egy fénykép alapján csinálom , semmi méretezés.) Nagyon kiváncsi vagyok mit alakít majd. A te géped is szupi.
![]()
Utolag még annyit, hogy a dobásnál a fülkénél fent fogom és feldobom kb 70 fokban és úgy szúrom rá a gázt. Van egy tolómotoros kéttörzsű viszonylag nagyobb "fa " építésű gépem is amit alul kell fogni , és eldobás után már siklásban tolom neki a kakaót. Lekopogjam, még nem vágtam be a kezemet még robbanóssal sem. :yes:
Itt még készülőben volt.
Kicsit túlmotoroztam ![]() És érdekes, hogy letudtam tenni sérülésmentesen valószínűleg a profilos szárny mentette meg. Azóta a moci környékén megerősítettem balzával és így bírja a gép.
A vevő zuhant már nagyobbat ?
mert az lehet gond sajnos esetleg a kristály is lehet probléma, ha nem jeti. Nekem is van Jeti rex7mini vevőm és semmi gond vele, igaz csak kisgépekben van ilyen mert elég kicsi a hatótáv azt hiszem 400m körül.
Ez teljes hatótávú, Sose volt meggyőző a teljesitménye. Először akkor zuhant amikor kipróbáltam a Fail-Safe .T Egy 2.5 méteres vitorlással kb 50 m távolságnál 30 méter magason kikapcsoltam az adót kb 2másodpercig, de mire visszakapcsoltam már a földbe fúródtam.Odafigyelek mindig, hogy a vevő kölönlegesen jól be legyen szivacsozva.Több kristállyal is próbáltam már.
OFF:: Megfigyeltem már itt, hogy sokan építünk modellt de valahogy nem publikáljátok a remekműveket.Mintha szégyenlősek lennétek " hogy pl. nem olyan szép !!" Dehogynem !! Mutassa meg mindenki mit alkotott. Lehet tanulni, és okulni mindenből.
Na mára ennyi. Összeraktam- szervók- irányok , kitérések, minden belőve. Súlypont, hát nemtudom hova kellene esni, de van jó sok ólmom.
![]()
Sziasztok! Ez a kérdés most a repülős réteghez fog szólni
![]() ![]() ![]()
Én és a baráti köröm , az alábbi kiosztást használja:
Bal kéz --joy előre és le Gázkar..jobbra, balra-- oldalkormány. Jobb kéz--fel és le magassági (tolom süllyed -magam felé húzom emelkedik.Jobbra - balra :csűrő.Papirforma szerint ez a mode 2 talán.
Igen, ez volt alapból az art-techemen, de az ismerősünk azt mondta, hogy másik oldalon a gáz. Lehet hogy ő nem úgy gondolta hogy bobb kéz gáz/oldalkormány bal kéz magassági/csűrő, hanem mint egy másik módba (aszt hiszem ez a mode 1 talán)
jobb kéz gáz/csűrő bal kéz magassági/oldalkormány. De én azt hiszem hogy a mode 2 vel fogok majd repülni ha eljön az ideje, nekem így ez kézreálló. Realflight g3.5 el gőz erővel tolom mindenféle géppel. Azt is olvastam más fórumon hogy a 40MHz magyarországon nem legális? Ennek van valami igazság tartalma? Art-tech e-fly 40MHz el saját vevőjével és kb 40cm esre vágott antennával van valakinek tapasztalata? Hatótáv, zavarok, vagy egyéb problémák/hátulütők érdekelnének. Nekem melegszenek az adótekercsek(kézzel még foghatóak) szimulátorozásnál (kivett adókristállyal) ez normális jelenség? Normál kihúzott antennás használatnál mennyire melegedhetnek fel a tekerencek? A közeljövőben tervezem a SRY féle csupát megépíteni. Az art-techen ahogy néztem van benne még egy "rejtett" kapcsoló ami valamiféle mixet kapcsol. Ez a mix a megfelelő a csupához?(ha jól tudom Delta vagy csűrő/elevon mixnek hívják?) Szokott innen a fórumról még valaki multizni a RF G3.5-el? Ha nem, nagyon jó, érdemes kipróbálni ![]()
Én régebben multiztam rf g3.5 el de pár hónapja letöröltem mert ismerősök közül nem jött senki..
Pedig szinte bármi gépet meg tudtam függeszteni már a végén ![]()
Németeknél , amerikaiknál m STB vannak beállt normák.Mindenképp érdemes azt megszokni ami a környezetünkben elterjedt. 35 MHz a repülőké, 40 Mhz az autó és hajó modelleké. A tekercsek nekem nem melegednek kivett kristálynál, az áramfelvétel is kicsi nálam .
Üdv !
Részben válaszolgatok. A 40 Mhz elfogadott frekvencia itthon, de eléggé zavaros nekem is volt régebben 40 megás cuccom az alsóbb csatik elég zavarmentesek voltak felénk. A vágott antennát szerintem hanyagold főleg elektromos gépben . Az art- tech adók amúgy se tudnak 4-500 méternélnél többet, elhangolt antennával meg passz. Mindenesetre csinálj egy tesztet. Told be az adó antennát kapcsold be a gépet és az adót is. Kezdj el távolodni az adóval és közben mozgasd a botokat, ha legalább 40-50 méterről stabilan működik a vevő akkor rendben van minden ha a hatótáv betolt antennával nagyon kevés akkor fel se szállj. Persze ezt a műveletet ketten végezzétek el. Szimulátorozás közben elvileg kikapcsolja az adórészt amikor bedugod a szim.kábelt tehát a kristályt felesleges kivenni. Üdv : Creans
Sziasztok! Nekem egy Top Driver 217 típusú távirányítós repülő kapcsolási rajza kellene. Ha valaki tud ilyet küldeni, vagy tud olyan oldalat ahol fönn van írjon vissza.
Előre is kösz:Atti ![]()
szia, mijen kapcsolási rajz kellene .a motortol az adoig.
![]()
motortól nyák minden, főleg hogy hol mennek a nyákba a motor vezetékei
Ocsipilcsi. Szia. A hab parketta alátét nem frankó!! Nem elég erős és nagyon vetemedik.A videókat és fényképeket kiirhatnád lemezre. Hús szerdán lessz hatszázért.
Hát igen ez a gond hogy csak elvileg kapcsolja le... Gyakorlatilag nem... A jack aljzatnak a kapcsolós és a másik lába ugyanazon forrpontra van forrasztva. Amúgy nekem betolt antennával bentlévő kristállyal fél óra szimulátorozás után olyan meleg lett, hogy kiolvadt a tekercsekből a viasz...
a nyákan mit értesz
Nyomtatott áramkör, ado minden.
szijasztok srácok valaki mondja már meg,hogy a szárnyak mekkora szőgbe kell állni a magasági kormánytól.és a motornak menyire legyen az el húzása. :yes:
nem értelek ,most magadnak akarsz épiteni ijesmit.
szijasztok srácok valaki csinált már junior junpert. magyarul rc ejtőernyőst mert ennek németbe nagy hagyománya van.itthon nem lehet kapni. és érdekelne ez a téma.
Javítani akarok!!!!!!!!
lejöttek a vezetékek az alaplapról és nem tudom hol voltak ézért kell
Sziasztok. Remélem ma sokan voltatok terepen,nagyon jó idő volt.Készül a legújabb repcsim (tervrajz nélkül) igazi klón, vagy inkább hibrid.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |