Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell
 
Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   45 / 90
(#) borvendeg hozzászólása Jan 28, 2009 /
 
Hello van aki tudna segíteni abban hogy hol tudok venni ilyen enyvet amivel tudok kasznit csinálni a kocsimhoz?
(#) Creans válasza Novak hozzászólására (») Feb 6, 2009 /
 

Szia!

Ha megvan még a repülő akkor érdekelne.

Üdv : Creans
(#) pittyu hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
Sziasztok. Készül az új rettenetes gépem . Kipróbálom a parketta alátétet, de már most érzem, hogy nem az igazi( kár mert elég olcsó)
(#) zoly15 válasza pittyu hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Ejha!
Te sem unatkozhattál akkor
Tetszik ez a zöld és a forma!
Kíváncsi leszek hogy fog szálni..

Üdv!
(#) Creans válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Üdv !

Valóban szép munka.

A tempója az halálos lesz az biztos
Csak a dobásnál vigyázz a kezedre (engem marcangolt már ilyen fenevad)

Szerintem nincs gond a "zöld depronnal" bár én is inkább a fehéret részesítem előnyben.

Én legutóbb egy ilyet kreáltam depronból.
(#) pittyu válasza Creans hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Szia. Az a baj ezzel a "depronnal" hogy vetemedik. Amúgy 4 nm 1800 Ft így olcsónak tünik, de több merevités kell bele.Vevő gondom lessz, ugyanis már háromszor tört repcsim egy Jeti 7 MPD "szupernek kikiáltott " S..R miatt.Ezentúl csak koronát veszek, abban még nem csalódtam.Ennek az elődje , egy SU -27" is nagyon jól ment míg a vevő hiba miatt nem tört.( Ez egyébként teljesen hasra ütéses méretezéssel készül , ugyanis csak egy fénykép alapján csinálom , semmi méretezés.) Nagyon kiváncsi vagyok mit alakít majd. A te géped is szupi. légcsavar?
(#) pittyu hozzászólása Feb 10, 2009 /
 
Utolag még annyit, hogy a dobásnál a fülkénél fent fogom és feldobom kb 70 fokban és úgy szúrom rá a gázt. Van egy tolómotoros kéttörzsű viszonylag nagyobb "fa " építésű gépem is amit alul kell fogni , és eldobás után már siklásban tolom neki a kakaót. Lekopogjam, még nem vágtam be a kezemet még robbanóssal sem. :yes:
(#) Creans válasza pittyu hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Itt még készülőben volt.

Kicsit túlmotoroztam és berepnél 1/4 gázon függesztett kíváncsi voltam milyet húz : Nem kellet volna teli gázt adni, mert kitépte a motor magát.

És érdekes, hogy letudtam tenni sérülésmentesen valószínűleg a profilos szárny mentette meg.

Azóta a moci környékén megerősítettem balzával és így bírja a gép.

DSC00338.JPG
    
(#) Creans válasza Creans hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
A vevő zuhant már nagyobbat ?
mert az lehet gond sajnos
esetleg a kristály is lehet probléma, ha nem jeti.

Nekem is van Jeti rex7mini vevőm és semmi gond vele, igaz csak kisgépekben van ilyen mert elég kicsi a hatótáv azt hiszem 400m körül.

(#) pittyu válasza Creans hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Ez teljes hatótávú, Sose volt meggyőző a teljesitménye. Először akkor zuhant amikor kipróbáltam a Fail-Safe .T Egy 2.5 méteres vitorlással kb 50 m távolságnál 30 méter magason kikapcsoltam az adót kb 2másodpercig, de mire visszakapcsoltam már a földbe fúródtam.Odafigyelek mindig, hogy a vevő kölönlegesen jól be legyen szivacsozva.Több kristállyal is próbáltam már.
OFF:: Megfigyeltem már itt, hogy sokan építünk modellt de valahogy nem publikáljátok a remekműveket.Mintha szégyenlősek lennétek " hogy pl. nem olyan szép !!" Dehogynem !! Mutassa meg mindenki mit alkotott. Lehet tanulni, és okulni mindenből.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Feb 10, 2009 /
 
Na mára ennyi. Összeraktam- szervók- irányok , kitérések, minden belőve. Súlypont, hát nemtudom hova kellene esni, de van jó sok ólmom. Akár be is lehetne reptetni holnap , de futóművet is akarok mert a motor lelóg a síkból.És a légcsavar is drága.Fojt. köv.

DSCF0351.JPG
    
(#) radiomano hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
Sziasztok! Ez a kérdés most a repülős réteghez fog szólni Az volna, hogy ti melyik karkiosztást használjátok? Mode 1 vagy mode 2? És le írnátok hogy melyik mit jelent? Tehát hogy melyiknél melyik kar melyik irányba való mozgatásánál melyik funkció működik? az egyik modellező ismerősöm azt mondta, hogy nem jó a baloldali gáz, mert ha így szokom meg akkor nem fogom tudni kipróbálni valaki más gépét, rakjam át a másik oldalra.
(#) pittyu hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
Én és a baráti köröm , az alábbi kiosztást használja:
Bal kéz --joy előre és le Gázkar..jobbra, balra-- oldalkormány. Jobb kéz--fel és le magassági (tolom süllyed -magam felé húzom emelkedik.Jobbra - balra :csűrő.Papirforma szerint ez a mode 2 talán.
(#) radiomano válasza pittyu hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Igen, ez volt alapból az art-techemen, de az ismerősünk azt mondta, hogy másik oldalon a gáz. Lehet hogy ő nem úgy gondolta hogy bobb kéz gáz/oldalkormány bal kéz magassági/csűrő, hanem mint egy másik módba (aszt hiszem ez a mode 1 talán)
jobb kéz gáz/csűrő bal kéz magassági/oldalkormány. De én azt hiszem hogy a mode 2 vel fogok majd repülni ha eljön az ideje, nekem így ez kézreálló. Realflight g3.5 el gőz erővel tolom mindenféle géppel. Azt is olvastam más fórumon hogy a 40MHz magyarországon nem legális? Ennek van valami igazság tartalma? Art-tech e-fly 40MHz el saját vevőjével és kb 40cm esre vágott antennával van valakinek tapasztalata? Hatótáv, zavarok, vagy egyéb problémák/hátulütők érdekelnének. Nekem melegszenek az adótekercsek(kézzel még foghatóak) szimulátorozásnál (kivett adókristállyal) ez normális jelenség? Normál kihúzott antennás használatnál mennyire melegedhetnek fel a tekerencek? A közeljövőben tervezem a SRY féle csupát megépíteni. Az art-techen ahogy néztem van benne még egy "rejtett" kapcsoló ami valamiféle mixet kapcsol. Ez a mix a megfelelő a csupához?(ha jól tudom Delta vagy csűrő/elevon mixnek hívják?)

Szokott innen a fórumról még valaki multizni a RF G3.5-el? Ha nem, nagyon jó, érdemes kipróbálni
(#) Braf válasza radiomano hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Én régebben multiztam rf g3.5 el de pár hónapja letöröltem mert ismerősök közül nem jött senki..
Pedig szinte bármi gépet meg tudtam függeszteni már a végén
(#) pittyu válasza radiomano hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Németeknél , amerikaiknál m STB vannak beállt normák.Mindenképp érdemes azt megszokni ami a környezetünkben elterjedt. 35 MHz a repülőké, 40 Mhz az autó és hajó modelleké. A tekercsek nekem nem melegednek kivett kristálynál, az áramfelvétel is kicsi nálam .
(#) Creans válasza radiomano hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Üdv !

Részben válaszolgatok.

A 40 Mhz elfogadott frekvencia itthon, de eléggé zavaros nekem is volt régebben 40 megás cuccom az alsóbb csatik elég zavarmentesek voltak felénk.
A vágott antennát szerintem hanyagold főleg elektromos gépben . Az art- tech adók amúgy se tudnak 4-500 méternélnél többet, elhangolt antennával meg passz.
Mindenesetre csinálj egy tesztet.

Told be az adó antennát kapcsold be a gépet és az adót is. Kezdj el távolodni az adóval és közben mozgasd a botokat, ha legalább 40-50 méterről stabilan működik a vevő akkor rendben van minden ha a hatótáv betolt antennával nagyon kevés akkor fel se szállj. Persze ezt a műveletet ketten végezzétek el.

Szimulátorozás közben elvileg kikapcsolja az adórészt amikor bedugod a szim.kábelt tehát a kristályt felesleges kivenni.

Üdv : Creans
(#) hasza.attila hozzászólása Feb 12, 2009 /
 
Sziasztok! Nekem egy Top Driver 217 típusú távirányítós repülő kapcsolási rajza kellene. Ha valaki tud ilyet küldeni, vagy tud olyan oldalat ahol fönn van írjon vissza.

Előre is kösz:Atti
(#) ocsipilcsi válasza hasza.attila hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
szia, mijen kapcsolási rajz kellene .a motortol az adoig.
(#) hasza.attila válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
motortól nyák minden, főleg hogy hol mennek a nyákba a motor vezetékei
(#) pittyu válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Feb 12, 2009 /
 
Ocsipilcsi. Szia. A hab parketta alátét nem frankó!! Nem elég erős és nagyon vetemedik.A videókat és fényképeket kiirhatnád lemezre. Hús szerdán lessz hatszázért.
(#) radiomano válasza Creans hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
Hát igen ez a gond hogy csak elvileg kapcsolja le... Gyakorlatilag nem... A jack aljzatnak a kapcsolós és a másik lába ugyanazon forrpontra van forrasztva. Amúgy nekem betolt antennával bentlévő kristállyal fél óra szimulátorozás után olyan meleg lett, hogy kiolvadt a tekercsekből a viasz...
(#) ocsipilcsi válasza hasza.attila hozzászólására (») Feb 13, 2009 /
 
a nyákan mit értesz
(#) hasza.attila válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
Nyomtatott áramkör, ado minden.
(#) ocsipilcsi hozzászólása Feb 14, 2009 /
 
szijasztok srácok valaki mondja már meg,hogy a szárnyak mekkora szőgbe kell állni a magasági kormánytól.és a motornak menyire legyen az el húzása. :yes:
(#) ocsipilcsi válasza hasza.attila hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
nem értelek ,most magadnak akarsz épiteni ijesmit.
(#) ocsipilcsi hozzászólása Feb 14, 2009 /
 
szijasztok srácok valaki csinált már junior junpert. magyarul rc ejtőernyőst mert ennek németbe nagy hagyománya van.itthon nem lehet kapni. és érdekelne ez a téma.
(#) hasza.attila válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
Javítani akarok!!!!!!!!
lejöttek a vezetékek az alaplapról és nem tudom hol voltak ézért kell
(#) pittyu hozzászólása Feb 22, 2009 /
 
Sziasztok. Remélem ma sokan voltatok terepen,nagyon jó idő volt.Készül a legújabb repcsim (tervrajz nélkül) igazi klón, vagy inkább hibrid.
(#) zoly15 válasza pittyu hozzászólására (») Feb 23, 2009 /
 
Ejha!
Ez jó
Remélem úgy is repül mint ahogy kinéz...

Üdv!
Következő: »»   45 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem