Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Utána én is gondoltam a trafókra. Esetleg régebbi meghajtók duplamagasak voltak, úgy elférne, de kívül nem látszana, hogy duplamagas, hanem csak belül, és a berakásnál 2 meghajtótakarót kéne kiszedni, utána a másikat visszatenni. Esetleg valami kisebb csővel, pl.: PCL86 megcsinálni, valami nagyobb hangszórót beletenni a gépbe, és van is egy mono hangszóród, ha eddig nem volt.
A figyelmeztetésről: Norberto: Te azért is figyeled a topikot, mert érdekel téged a csöves erősítő, vagy csak a moderálás miatt vagy itt? Ha csak a moderálás miatt vagy itt, akkor próbáld meg a téma miatt is figyelni, és megjegyezni, hogy ki, hova csatolt, és mit. Hát nem nagyon fogod tudni követni. 2 nap alatt lesz kb. 10 oldal., egy hét alatt kb. 70. Most annyit végignézni?! (Persze ezt csak akkor kell, ha nem vagy Enstein, és nem jegyzed meg, hogy ezen az oldalon vannak ezek a csatolások stb...) ![]()
Azt az égetőset nem akartam oda, nem töröltem ki.
Ezekről a warn-okról meg annyit: Ha valaki összeszed x darabot egyszerre, akkor búcsút mondhat az oldalnak azzal a felhasználónévvel. De, egy bizonyos szám után úgyis kitörlik az embert, valami inteligensebb módszer lehetne rá: pl.: PM-ben jelezze, hogy figyelmeztettek, és ne az egész oldal tudjon róla, hacsak valami nagyot alkotott. Én nem szégyenlem, dehát akkor is. Nem is töröm magam rajta, ezt egy kérésnek veszem, hogy ne rakrak fel többször valamiből többet, az, hogy "figyelmeztetés" a neve.
Én
Idézet: vagyok mert egy pillanat alatt találtam piszok sok PCL86-os dolgot. Bővebben: Link Vagy csak a keresőt tudom használni? „Enstein”
Action2K: Senkivel sem akarok összeveszni, főleg nem kettőtök közül veled. Segítettél már nekem. Hagyjuk is az egész warn dolgot, szerintem. Többször nem rakok fel valamiből többet, csak akkor , ha kérdést írok rá.
Most fogom kipróbálni a PCL86-ot, remélem működik.
És hogy tudnám növelni a nyugalmi áramot?Nincs minusz fesz (trióda),csak simán bekötöttem a GU helyére(anód-anód,katód-katód,GU vez. rács-nagy cső egyetlen rács).A GU másik két rácsára menő vezetéket szabadon hagytam.
Triódánál, vagy trióda kapcsolásnál ugyanúgy lehet mínusz előfeszt alkalmazni a nyugalmi áram beállítására és a mínusz előfesz természetesen itt is a cső rácsára van kötve.
de ha nálad katódellenállással van a munkapont beállítva, akkor annak az értékét kellene módosítani, vagy ha annyira kíváncsivagy a hangjára, akkor az adatlapján a csőnek megnézed a tipikus nyugalmi áramát, és csinálsz hozzá egy kis egyszerű szabályozható negatív tápot és mehet rá a közvetlenül a cső rácsára egy kb 220-270K-s ellenálláson keresztül.
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy csöves erősítő tápegységénél elég egy fojtó a két csatornához, vagy mindkét csatornához külön fojtót tegyek? EL84SE-ről van szó, és van egy 15H-s fojtóm 60Ohm körüli Rdc-vel, de ha jobb a csatornánkénti megoldás, akkor tekerek mégegyet. köszi üdv
Ha egy tápegységről megy a két csatorna, akkor ez a folytó elég. Ha külön tápegységről csinálod akkor kell a kettő.
Egy 7 wattos gu50-es SE 1,5 H-s folytót igényel 50 W-os 6l6gc PP nekem 20 H-s folytóval megy, tökéletes.
Igen, a tápegység közös lesz, úgyhogy akkor egy fojtó lesz benne.A 15H az nálam adódott, a 2600 menetből és az SM65-ös vasból, nem számolgattam előre semmit, csak a végén lemértem.
![]() üdv
Lassan, de készülget a pcl86 se-m.Egy rossz dvd dobozába lesz beépítve.A tápellátást úgy tudtam összehozni hogy egy 24v-os trafóról megy a két cső fűtése sorbakötve+ rámegy egy 18v-os puskás trafó szekunderére.A primerről 238v váltó jön le.Egyenirányitva,szűrve 340v lesz.Ezt ráköthetem a pcl86 anódjára,le fog esni a terheléstől a fesz 300v alá?Fogják bírni a csövek?
Hát az már egy kicsit sok neki de egy előtéttel leviheted a feszültséget.
Pont ezt a előtét ellenállást nem szerettem volna.Kéne vagy 10-15w-os .
Én max 4W-ot számoltam amit el kell disszipáltatni.340-300 = 40V.100mA-rel számolva, ami bőven sok egy sztereó PCL86SE-nek adódik 400Ohm, és 4W.
2-3 lépcsős RC szűrőn ejtve a feszültséget 2W-os ellenállásokkal nem probléma, és még a tápod is jól szűrt lesz. Látom közben beelőztek. üdv
Kiváncsiságból ma föltettem a redd bullok-at -az elképzelt helyre ? Hát elsőre elég fura volt , bár még a doboz alsó része hiány . Majd talán ha kész akkor majd az összkép ? mit mutat . Már látta egy két barátom és nekik eddig ez a látvány is tetszett így élőben azért nem oly VAD. :hide:
Esetleg egy dió vagy tölggyel pácolt alsófertájjal jól mutatna., vagy valami sötétebb fajta pác vagy lazúr.
Igen eredetileg ez van tervben , ha elkészülök a doboz keretével akkor talán választok valamilyen hozzá illő pácot ? Még ezt viszont nem igazán tudom , Egyébként tölgy fából lessz .
![]()
Nekiestem és szétszedtem a PCL86 SE piccolomat, hogy bepácolom és lelakkozom a rétegelt lemez oldalait. A pácolás készen van. Addig a helyét a kicsit erősebb EL84 SE vette át
![]()
Szerintem az a 340V igen erősen le fog esni ha a két végcső árama terheli. Nem tudom mekkora puskásról járatod de még ha 45VA-es típus is akkor is leesik 300V alá szerinitem. De majd a próbánál kiederül.
Inkább tedd be az előtétet és ha túl kevés a fesz akkor kiveheted.
Sajnos az eredmény csak teljesen összeállított álapotban fog igazán látszani .
Nekem az a véleményem , hogy két esetleg három szín amit össze lehet passzítani . Ennél több színösszetevő már giccsessé teheti a látványt .
Meg akarom építeni Williamson 6sn7/6l6g-t. A rajz az Ágoston féle könyvből származik, de ott nem csöves a táp én viszont csövesre szeretném megépíteni. Van valakinek ötlete milyen és mekkora trafóra van szükségem? (V? A?)
Szerintem nincs fenn, én legalábbis nem emlékszem rá, hogy beszéltünk róla.
12W-ot ír. Némi módosítással 15. A osztályban akarom megépíteni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |