Fórum témák
» Több friss téma |
Nézd meg az oldalt (www.magnet-magnete.eu), de szerintem jól "állnak" a pólusai, a= 40mmX b= 18mmX h= 10mm!
A pólusok OK,viszont nem láttam csak N45-ös anyagút.
Szerintem akár telóval is fotozhatsz,elégendö lesz a felbontás,hogy a lényeg látszodjon.
Az általam ismert hasonló méretű mágnes árak, és az általuk kínált méretek:
PLANETNEODIM: N42 40X20X10=1499 Ft N52 40X20X10=1990 Ft EUROMAGNET: N35 40X20X20=2900 Ft N35 40X10X10=845 Ft N35 40X15X6 =985 Ft magnet-magnete.eu: N38 40X18X10= 19db-ig 2,90 Eu 20db-tól 2,81 Eu 50db-tól 2,71 Eu N52 40X18X10= 19db-ig 3,56 Eu 20db-tól 3,44 Eu 50db-tól 3,32 Eu Remélem segítettem!
Rendben megoldható, van micro sd kártya a telefonomban és van micro sd-t befogadó pendrive-om, mert a sz. gépemen se infra, se a telóhoz adatkábelem nincs. Idáig ez eszembe se jutott, hogy így is megtudom oldani, természetesnek vettem a fényképezőgépet, talán azért, mert én a telefonnal telefonálni szoktam! Érdekes!
Én Bloototh-tal szoktam letölteni a képeket a telomrol.Volt digi fényképezögépem,és vannak unokáim,akik ,,,kezelésbe,,,vették,azóta csak unokáim vannak.
Linkeld már be légyszives a pontos oldalt ahol az N52 anyagút lehet venni 3.56Eu-ért a 40x18x10 méretből,mert nekem csak N45 anyagút ad és a kettő közt elég nagy a különbség.
Mennyivel erősebb az N52-es az N38-asnál?
Vmi szemléltető példán vki elmondhatná! kössz
Szerintem jó helyen jártál én írtam el, de kezdetektől fogva. Igazad van N45!!! Bocs!
Nem is csesztetésnek szántam,csak kezdtem megörülni mert tényleg nagyon jó ára lett volna....
A pontos megjelölések közötti arány egyenlőségeket nem ismerem, viszont vannak mágneses oldalak, ahol megadják a mágnes "erejét" Gauss-ban. Szerintem kérdezz valaki mást én mechanikus- gépész vagyok, nem elektromos! Alapismereteim vannak, de ez már a tudásomon felül van!
Nem vettem "csesztetésnek", nagyon elnéztem, belezsongott a fejem a sok szám nézésébe biztos! Örülök, hogy kiszúrtad! Az ára szerintem így is a legversenyképesebb!!!!
Jelölések.:
N35=1,17 Tesla N38=1,22 T N42=1,28 T N48=1,38 T N50=1,4 T
Ahha, már csak vmi viszonyítási alap kéne :S
Végzett már valaki a tekercs alakjának optimalizására szimulációt,kisérletet? A különböző szeles oldalakon tesznek róla emlitést? Milyennek kellene lennie ideális esetben egy téglatest alakú mágnes által gerjesztett tekercsnek pl a Hugh-Pigott rendszerű kerekeknél? Nem lenne jobb a trapéz forma (ahogy a lapmotorok tekercsei)? A tekercsszélesség viszonya a mágnesszélességhez mikor a legmegfelelőbb? Hogyan befolyásolja a gerjesztett feszültség alakját a mágnes helyzete a tekercs fölött különböző takarásban? Mi történik,ha a tekercs két "függőleges" oldala nincs a mezőben mert a mágnes keskenyebb,viszont a "vizszintes szakaszokat teljes egészében befedi az erőtér? Hol van a feszültségmaximum? Ha csak az egyik oldal gerjesztődik,vagy akkor következik be,ha középre ér a mágnes,esetleg akkor,ha a külső széle a tekercsnek a mágnes középvonalával egybeesik?
Ezeken a kérdéseken túljutott-e már valaki?
A viszonyítási alap: A teljesítmény (W) tekercsenként kb. 35-50W légmagos tekercsnél (info Lehár), ez függ a két tárcsán lévő mágnesek erejétől és egymáshoz viszonyított távolságától. Gyengébb mágnes kisebb réssel korrigálhatónak tűnik! Remélem nem írtam hülyeséget! A feszültség a mágnesestér erőssége, változás intenzitása, és a menetszám függvénye. Befolyásoló tényező a tárcsák vastagsága (szórás) és a tárcsák mágnesoldali felületi érdessége. ezekből következik, hogy nem csak a mágneseken múlik a használható minéltöbb üzemórát működő (töltő) szélgenerátor! A tekercsszám növelésével a teljesítményt növeled a mágnesek darabszámának növelésével a változás intenzitását növeled a menetszámot jól eltalálva a kihasználtságot tudod befolyásolni az adott környezetben jellemző szélsebességhez képest, és akkor még a lapátokról nem beszéltünk. Nagyon komplex dologi tényezők játszanak össze egy ténylegesen jól működő relatíve jó kihasználtsági átlagú szélgenerátornál! Mérni,mérni, mérni, kisérletezni!
Úgygondolom, ha már a mechanikád, lapátok csapágyazás, tárcsák, mágnesek összeálltak akkor a tekercsek számával, menetszámmal és a tekercsek vastagságával (esetleges kisebb légrés) lehet játszadozni! Ha kisebb a légrés a teljesítmény növekedésével a fékező (önindukció) erő is nő! Ez kevesebb pénz és munka befektetés, mint az egészet előről kezdeni!
A féktárcsa képek.:
Összefüggések:
1Tesla=10000 Gauss
Szia!
Érdekelne honnan sikerült szerezned olcsó mágneseket?
Lapozz vissza egy oldalt! Egyébként relatíve olcsók, a többihez képest, legalábbis az a méret amit kinéztem magamnak! Még nem vettem meg, mert függeni fog a felhasznált tárcsától a méret és a darabszám!
Megvárom míg minden alkatrész összhangba kerül, hiszen ez tűnik a generátor rész legdrágább alkatrészének! az oldal:www.magnet-magnete.eu
Egy-két dolog nem tiszta a tekercsekkel és a mágnesekkel kapcsolatban!
Miért akkora mágnes kell, mint a tekercs belső átmérője? Így a tekercs alja és teteje lényegében nem dolgozik, nem?! Nem lenne jobb, ha akkora lenne a mágnes, mint a tekercs, legalábbis olyan "magas" ?! Másik, az a tárcsa amin a mágnesek vannak, "teli"-nek kell lennie, vagy meglehet csinálni úgy mint egy felnit, tehát küllőket kimarni, mert ezzel lehetne a súlyt csökkenteni!
Ezekből a tekercsekből "kiesett"a lágyvas mag, ezért légmagos tekercsek. Vas nélkül nincs indulási, forgási ellenállása, mivel nincs mágneses vonzás mint a vasmagosnál.
A tárcsa természetesen lehet "kűllős", és erre példa is van a neten, csak a mágnesek alsó-felső széleinél kell hogy tömör legyen
Néhány fotó a "küllős" tárcsáról.
További fotók!
Mivel a tekercsek légmagosak,ezért egy bizonyos szorodás jelenik meg a mágneses erövonalakban ,ezeket kell befogja a tekercseknek.Ezért kell kezdödjön a tekercs belseje a mágnesek szélétöl.Amugy meg ugyis ,,,elvonulnak,,, forgás közben a mágnesek a tekercsek elött.És igy mindenképp metszik az erövonalak a tekercsek meneteit.
Kész alkatrészek kaphatóak a neten.
Lapátszett, 300mm tárcsa pár, 9 tekercses 3 fázisú státor. Ráadás kép egy 9 tekercses 3 fázisú státor fordulat-teljesítmény diagramm! |
Bejelentkezés
Hirdetés |