Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   431 / 2208
(#) MrBrown válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 25, 2009
Köszi Imi, lementettem
Vajon mekkora lehet a bemeneti érzékenysége az ECC82 nélkül?
Vagy az ott csak áramot erősít?
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Feb 25, 2009
Nem lesz jó, a PL fele akkora impedanciára illeszt, mint az EL. De egymással mérkőzhetnek.
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 25, 2009
Nem tervezem mert a fent említett nekem jobban bejön. De ha meg lesznek tekerve a kimenők nem tart sokáig azokkal is kipróbálni
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 25, 2009
Ezt nem néztem volna ki belőle. Anódra egyformák. Akkor az nagyobb áramú de kisebb feszültségű cső?
(#) baggab válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 25, 2009
A rajzon a jobboldali ECC82 katódellenállása valszeg nem 22k, hanem 2,2k.
(#) Imi65 válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 25, 2009
Szerintem Sturbi kapásból tudja, esetleg nem köti az orrunkra. Nem tudom, bár ki lehetne számítani, de mérni egyszerűbb volna, ha a környéken fellelnénk egy ilyen készüléket.
Szerintem az ECC82 csak a hangszínszab. miatt van odaakasztva. Ezt megkerülve vonalszintről ki lehet hajtani.
(#) Imi65 válasza baggab hozzászólására (») Feb 25, 2009
De legalább következetesen, mindkét csatornánál.
Meg "gyengít" rajta a balansz is.
Viszont rácselőfesz állító tagot megdupláznám a két csőre külön-külön. Megnézve a végcsövek nyugalmi áramát és az anódfeszt, akkor most ez egy A-osztályú PP?
Igen, kisebb feszről megy sokkal.
Nézd meg a gyári ajánlást.

PL82-1.pdf

Ez már elég közel van az A osztályhoz. Jól felsrófolták a végcsöveket.
Igen láttam, tényleg feleakkora az impedancia. Adatlap szerint csak 9 wattot tud az anódja az EL84 12 wattjához képest.
Ez full gáz. 310V (na jó legyen 300 mert a kimenőn meg a katódellenálláson is esik valami) és mellette folyik 31mA=9W
(#) djhans hozzászólása Feb 25, 2009
Közben ma még gyártottam egy sztereopotis átjátszókábelt az erősítők meg a CD lejátszó közé, ugyanis az erősítőimen nincs hangerő, csak egy bekapcsoló.
(#) MrBrown válasza djhans hozzászólására (») Feb 25, 2009
A csobarlang.hu szerint valami BEAG cuccosban 800V anódfesszel üzemelnek az EL34 csőpárok PP-ben (nyilván) és 100W-ot tud. Nem tudom mekkora az anódáram de nekem ez is fullgáz szagú. Régen úgy látszik ez volt a divat. Lehet hogy akkor még beszerezhetőbbek voltak a csövek ?
Ahogy nézegettem gitárcuccokat EL34 PP-ből olyan 50W-ot szokás kihozni.
Jani, ha kiszámoltad, akkor minek kérdezed? Vagy már annyira otthon benne, hogy ezt Te is eldönthesd. Barnának az EL34-ről.

EL343.pdf

Építs elé egy passzív kis dobozkát, amiben benne van a műsorforrás választó, és a hangerő poti.
Hát igen, ahogy nézem a grenzwerte 800V és PP class B-ben 100W-ot ír vagyis nem csináltak mást, mint FULLGÁZON :shocking: pörgették.
...nixie-kkel kijelezve!
Beszéljünk róla ha érdekel, véletlenűl van hozzá anyagom
Mármint hogy a Hansnak szólt...
(#) baggab válasza MrBrown hozzászólására (») Feb 25, 2009
D osztályban szokták így nyomni, akkor kijön belőle a 100W. Ha jól tudom ez egy B osztályhoz közeli állapot, külön végcső-előfeszellátással, rácsárammentesen, kis nyugalmi anódáram. (Kb 400V táp)
Igy kis jelnél még mindkét cső dolgozik, elfogadható torzítással (hiszen itt azért már csak görbébb a karakterisztika), nagy jelnél meg már csak félperiódusként. Igy kijön a 100W, de ha párhuzamosan kötnek 3-3 EL34-et, és így PP, akkor jóval 200W fölött van. (RTEK-1969)
(#) sturbi válasza baggab hozzászólására (») Feb 25, 2009
Sőt, mégcsak nem is 2,2 K, hanem 3,9 K az az ellenállás.
(#) sturbi válasza baggab hozzászólására (») Feb 25, 2009
Igen, B osztályban (amit leírtál az a B osztály, a D egészen más tészta) ki lehet hozni 100 W-ot az EL 34-ből 10 K Raa-val potom 800 V körüli (fölötti) anódfesszel 400 V segédrácsfesszel.
(#) MrBrown hozzászólása Feb 25, 2009
A hétvégén kipróbálom hogy mit szól a PCL86 SE az Imi ZK140-es kimenőivel 4ohm-os kétutas hangszórókon az...
AUTÓBAN
Aztán már csak egy 7A terhelhetőségű 12V DC/AC konvertert kell csinálni meg tekertetni egy 12V/7A-200V/0,4A-es toroidot...
Ja meg szerezni még két ZK kimenőt
(#) Action2K hozzászólása Feb 26, 2009
Sziasztok! (sikerült törölnöm a hszt, írhatom újra)
Szóval, válogattam a kapott kis dobozkát, s találtam egy 6P3S-E Ruszki (6П3С-Е) csövecskét. Apám, 20,5W-ot tud!
Képek mellékelve. Már biztos, hogy subwoofer erősítő lesz belőle! Csak oktál foglalat kéne neki. Van valakinek hozzá való nélkülözhetője?
Azt, hogy milyen csővel hajtom meg még nem tudom. Kilátásban a 6N9SZ (6H9C) dupla trióda, szintén oktál foglalattal. Vagy a szimmetria kedvéért két noval 9-es szimpla triódával.
(#) vandorbot válasza Action2K hozzászólására (») Feb 26, 2009
6H1P, 6H8C szerintem inkább.
(#) vandorbot válasza vandorbot hozzászólására (») Feb 26, 2009
Na ez a doc. is 250V-ot ír Ecopityu.
Foglalatom van egy zsákkal, mit tudsz berére ajánlani ?
(#) vandorbot válasza Müszi hozzászólására (») Feb 26, 2009
Én meg ezzel akarok szórakozni. PP-ben persze.

GI-70BT.jpg

(#) vandorbot válasza vandorbot hozzászólására (») Feb 26, 2009
Ja és apám 350W darabonként.
(#) fleta válasza Action2K hozzászólására (») Feb 26, 2009
Én is ezekkel a ruszki csövekkel csináltam 50w-os pp-t. Sima 6p3sz-el. A 6l6gc megfelelejője. Te SE-t akarsz belőle.? PP-hez van rajzom is.
Következő: »»   431 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem