Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Aki ezt a topikot olvassák, olvassák a másikat is!
1. Nem az égetésnél, hanem az égetés utáni (normál) használatnál kell lehúzni - ha nincs letiltva az LVP. Márpedig gyárilag engedélyezve van...
2. Igen, azért van(nak)!
Tehát a kombinációk:
Programer ICD -> Debug NOK Programer ICD -> Release NOK IC -t lehúzva Debuger ICD -> Debug NOK Debuger ICD -> Release NOK IC -t rajthagyva Debuger ICD -> Debug OK Debuger ICD -> Release OK Prockonfig: CLR IFS0 CLR IFS1 ..... STB CLR IEC2 CLR IEC3 CLR IEC4 .... stb clr OC1RS clr OC2RS clr OC3RS ....STB CLR IC1CON CLR IC2CON ... STB MOV #0xFFFF, W0 MOV W0, AD1PCFGH nop MOV #0xFFFF, W0 MOV W0, AD1PCFGL mov #0x0002,w0 MOV #0xFFFF, W0 MOV W0, AD1PCFGL mov #0x0002,w0 mov w0,PORTA MOV #0xFFFC, W0 MOV W0, TRISA CLR ODCA MOV #0xFFFF, W0 mov w0,PORTB MOV W0, TRISB MOV W0, TRISB nop . . . Kell még valami hozzá ? Próbáltam mindent alapból kikapcsolni ..... Idézet: „Kell még valami hozzá ?” Igen. Az AN0..AN15 vonalak ADC2-re történő kapcsolódását is le kell tiltani!
Olybá tűnik....
Bővebben lásd Watt honlapján: A JDM alapvető problémái Idézet: „Tehát a kombinációk: Programer ICD -> Debug NOK Programer ICD -> Release NOK IC -t lehúzva Debuger ICD -> Debug NOK Debuger ICD -> Release NOK IC -t rajthagyva Debuger ICD -> Debug OK Debuger ICD -> Release OK” Magyaran nem a targettel van a baj, hanem, hogy debuggernek vagy sima programozonak hasznalod-e az ICD2-t? (Ize, ICD vagy ICD2?) Amugy milyen IC-t huzol le? Nem emlekszem a kapcsolasra...
pic33FJ256MC710-ről volt szó, de a belinkelt kód szerint nem is működhetett, hiszen az ADC2 nincs letiltva.
Nem lehet, hogy valami mellékhatással (a B porton is vannak debug bemenetek, esetleg azok miatt) működött Debug módban rende(llene)sen? ![]() Idézet: „pic33FJ256MC710-ről volt szó, de a belinkelt kód szerint nem is működhetett, hiszen az ADC2 nincs letiltva.” Az rendben van, de o ezt irja: Idézet: „IC -t lehúzva Debuger ICD -> Debug NOK Debuger ICD -> Release NOK” Namost ha magat az MCU-t 'lehuzza' (azaz ertelmezesem szerint kiveszi az aramkorbol) akkor erosen csodalkoznek ha menne... Bar AVR-ekbol mintha lenne valami vezetek mentes FW update lehetoseg, szoval semmi sem lehetetlen ![]()
Van nekem egy micromix fejlesztői környezetem pic-hez, suliból kaptam kölcsön, de sehogy nem tudok bele programozni. Suliba még nem használták, ezért nem tudnak segíteni. A programozója dos-os alapú, és programhibát ír ki. Tartalom kiolvasásnál bár bytot kiolvas, és utána leáll. Változó mennyit olvas ki, néha kevesebbet,néha többet. Panel biztos hogy jó,mert többet is megnéztünk, és ugyan az. Ha valaki ismeri, vagy dologozott már ilyennel, kérem segítesen!
Üdv! Idézet: „Van nekem egy micromix fejlesztői környezetem pic-hez” Nem hallottam meg errol - ki a gyartoja? Van valami honpaja? JDM alapu programozo? Soros portra csatlakozik? Idézet: „A programozója dos-os alapú, és programhibát ír ki.” Mit ir ki? Masoldd be legyszives mert igy meg akkor sem tudnank ra mit mondani ha egyebkent a programozot ismernenk... Idézet: „A letöltéshez pillanatnyilag DOS alapú program áll rendelkezésre, de fejlesztés alatt van a grafikus felületű változat WIN9x-re.” Haaat, ha ez tenyleg DOS-os es nem szoveges feluletu Win32 alkalmazas (Console Application) akkor nem javasolnam a hasznalatat vagy tolts be DOS operacios rendszert es az alol probaldd meg a hasznalatat - avagy Win95/98 is jo lesz oda, ha maskepp nem DOS-kent bebootolva...
Szia!
Győrben a Jedlikben készítette Gyenese Laci kolléga. Versenyeken ezt szoktuk használni, XP alatt megy a programja, saját égetőt épített hozzá soros portról ( saját alatt külön PIC-et értsetek!)., illetve megjelent az újabb, PICKIT2-es változat is. Nagyon jól használható, csak az árfekvése egy kicsit magas az iskolák számára. A honlapja: Bővebben: Link Steve
Akkor segíts,mert nekem xp alatt nem megy a program! Most próbáltam ki egy win98-as telepítő lemezzel, dos-ba bootoltam, és ott tökéletesen jó volt. De mégiscsak xp alatt szeretném használni! Nem lépkedhetek mindíg dosba össze vissza
![]()
Egyébként megépítettem ezt az égetőt: Bővebben: Link, és nem akar működni, pedig jdm programozóm működött. És kimértem, kimegy rajta az adat is,meg az órajel is, tápfeszek, mclr jók,de nem ír,nem olvas.
Milyen és milyen hosszú vezetékkel használod és milyen programmal? Biztosan jók a vonalak fázis beállításai?
Nem volt még esetleg senkinek dolga a "383134" hsz-ban szereplő leddel ?
Vagy esetleg más két színű ,két lábú leddel ? Köszi
Több féle programmal kipróbáltam ami fent van az előbb belinkelt oldalon. Pedig tesztelésnél visszajelez az áramkör. De semmit nem olvas ki, és semmit nem ír be. Hosszú kábelnél ilyen előfordúlhat? Nem csak az lenne, hogy ibásan írja meg? Szerintem 1m körül van a kábel, és ugyan az,amit jdm-nél használtam, ott semmi gond nem volt vele.
Letöltöttem a honlapjukról a programot, felraktam XP alá és beállítottam a portot és a processzort (16F877 az enyém!, alapból ha jól tudom 16F871 ) és simán kiolvasta, igaz sokáig tartott, míg végigment a 8k-n ( sajnos nem ismeri az 'A'-s procikat!) ! Az XP-m SP2-s, egyéb extra szerintem nincs! A programot a hex-et is tartalmazó könyvtárba másold, az MPLAB-al elkészíted a hex file-t, az MMDL-el meg letöltöd ( file típust INHX8M-re állítsd és az MPLAB-ot is erre kell beállítani!!)
Bővebben: Link Ja, én is a MicroMix-el próbáltam ( a félreértéek elkerülése végett!) ![]() Jó munkát! Steve Idézet: „és ugyan az,amit jdm-nél használtam, ott semmi gond nem volt vele.” Már megbocsáss, de a JDM a soros portra kötendő, a WLPT pedig a párhuzamosra. Hogy a fenében használhattad mindkettőhöz 'azt' a kábelt? ![]()
Szia!
Én egy ilyen adatlapot találtam: adatlap Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy félreértés van a dologban: az adatlapban végig single color LEDről van szó. Szerintem a zöld-sárga a színárnyalatra vagy a led testének a színére vonatkozhat ![]() Személy szerint én még nem használtam 2 lábú 2 színű ledet ![]() üdv Excalibur ui.: De ennek a kérdésnek nem hinném hogy itt a helye... :felkialtas:
Es ha ket ellenparban kotott ledrol van szo?
+- vagy -+ es a ket szin letrehozhato. Gyors valtogatassal a narancs is elocsalhato... Nem tudom, hogy ilyen-e, de mar lattam ilyet.
Jogos a kérdés
![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „Es ha ket ellenparban kotott ledrol van szo?” Nem. Elég egyértelmű, hogy a színárnyalata sárgászöld. Idézet: „Gyors valtogatassal a narancs is elocsalhato...” Ja, ha vörösizzásig hevíted benne a kis bekötőhuzalokat... (mert honnan is venné máshonnan a vörös színösszetevőt?) ![]() ![]()
Köszönöm ,túrok tovább !
Azért írom ide ,mert jó a csapat ,nem tudom hova írjam és itt általában válaszoltok ! Köszönöm ! Idézet: „Ja, ha vörösizzásig hevíted benne a kis bekötőhuzalokat... (mert honnan is venné máshonnan a vörös színösszetevőt?)” Jol van mar, ne szekaldd szegenyt, biztosan piros-zold volt a fejeben ![]() Amugy a zold-zarga mint ket szin nekem nem lenne logikus, ha mar itt tartunk. Zolders-sarga mint egyszinu LED mar annal inkabb. Persze ez nem jelenti azt, hogy ez igy is van. Azonban az is ritka, hogy ket labu a ketszinu LED, mert sokkal elterjedtebb a 3 labu valtozat. Idézet: „De semmit nem olvas ki, és semmit nem ír be. Hosszú kábelnél ilyen előfordúlhat? Nem csak az lenne, hogy ibásan írja meg?” Nem izelgeteskeppen, de milyen kodolast hasznal az a programozo a binaris adataid atvitelehez? Ha erre a kerdesre valaszt tudsz adni akkor sokminden mas is kideritheto az atvitali kozeg zavarerzekenysegerol. Es ha mar itt tartunk, mekkora zavarszintet mersz azon az 1m-es kabelen? Milyen fajta kabel az amugy? Hogyan es milyen modszerrel probalkozol a zavarok kikuszobolesevel? Pl. van-e decoupler capacitor a PIC laba mellett kozvetlenul? (low ESR, lehetoleg keramia 10nF - 1uF, leg altalanosabban 100nF-et hasznalnak).
- ICD 2- es.
- érdekes módon ICD-t lehúzva jó darabig ( kb 5-10 sec ) megy tovább .. - AD2 0 vagy F a jelenség szempontjából tökmindegy..... Tápfeszre is gyanakodtam, az is ok. Vagy nagyon elnézek valamit .......vagy nemtom. De az egyik biztos .... |
Bejelentkezés
Hirdetés |