Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Olyanom meg nincs. Na mindegy, marad a 4 diódás. PY88-ból is csak 2 van, abból meg 4 kellene. Aztán lenne 7 cső a sztereó pcl86-ban (PCL86, PCL86, EM84, 4x PY88)
![]()
Nem hát! Ha 20V kell neki akkor 6,3-mal nem fog felizzani
szerk: vagy most ECH21-est dugtál be? mert annak viszont fel kell izzani, annak ugyanúgy 6,3V a fűtése
Köszi, elrontottam bocs! A csőre uch21-es van írva mint az adatlapon. Akkor még nem dobom ki, hátha jó!
Na ez most elég megtévesztő, mert ECH-t mondtál és UCH adatlapot tettél be. Ha ECH, akkor mennie kell, mert az is 6,3V-os. Ha UCH, akkor tényleg 20V kell neki.
Bocs
![]()
Nincs gond. utána én is észrevettem, hogy írtál.
![]()
Addig nincs gond amíg nem fordítva raksz be csövet, UCH-ba ECHt
![]()
Persze, arra vigyázok
![]() Még egy számomra fontos (kezdő) kérdés, lehetséges-e, hogy egy eb21 mellé betegyek egy másikat, ha a táptrafóm ugyanaz marad, ami eddig. Csak most a +cső is kapna fűtést. Azt hiszem ez 6w körüli teljesítménynövekedés...
Próba szerencse! 0,8A a fűtése úgyhogy kb 6W talán kibírja de az mire jó ha csak úgy fűtöd?
Nézzed ha nagyon melegszik akkor nem birja a trafó. Egy fránya L betű megint lelépett
Elég zaklatottak az íráskörülményeim
![]() Még egy végfokot akarok betenni a rádiómba, és arra vagyok kiváncsi, kell-e új táp. A kimenőm, meg a többi alkatrész, elvileg megvan.
Hát akkor az anódfesz is számít hisz onnan is fogyaszt de ki kell próbálni hogy bírjja-e
Ugye az még a leadott hangszóróteljesítmény + veszteségek: kb 4wat, ha jól gondolom. Az már 10wattos töblet
![]()
Több lesz az mint 10W
Idézet: „Akkor Te sem szereted a felső anódos kivezetéseket . Szerintem ezek csak zárt dobozban érdemes használni .” Így van! Csak a 6P45Sz-t vagyok hajlandó favorizálni, most is annak tekerem az új trafóját!!! Tényleg!, előzőleg 400v anód, 100v g2-vel ment, és tudott 70w-ot,ha a 100w-ot akarom tőle elég az anódot feltolni 500v-ra, vagy g2-vel is menjek 150v-ra??? Sürgős, mert most tekerem a trafót, mindenkinek szól! ![]()
Sziasztok!
Tapegyseget probalok osszeallitani epulo csoves erositomhoz. Az egyes fokozatok altal felvett aram az adatlapok Ia erteke? Mondjuk egy ECC83-ra megadott 1,2mA a ket trioda egyutt, vagy kulon-kulon ertelmezendo? EL 84-nel az Ia es az Ig2 adodik ossze? Kosz a segitseget.
Koszi!
Van meg ami hozzajon? Mert gondom van a szamitasnal. En ugy nezem, hogy az elso szuroellenalason 45mA megy at. Ebbol 4x1,2 a ket ECC83 triodaihoz tartozik, viszont a 6V6 segedracsanak az aramfelvetele adatlap szerint csak 4mA korul van a parra vonatkoztatva. Hol tevedek ![]()
Meg nem is a meretezesnel tartok, csak probalom megerteni, hogy a szurokorben (princ3.gif) hogyan mukodnek a dolgok, es hogyan adodnak ki az anodok fele a feszultsegek.
http://tdsl.duncanamps.com/show.php?des=6v6 itt talaltam a parra vonatkozo adatot. De lehet, hogy csak rosszul ertelmeztem. Turtam egy masik adatlapot: http://lib.store.yahoo.net/lib/thetubestore/JJ-6V6-S.pdf E szerint 2x13mA a segedracs. De akkor hogyan megy el 40mA a B lekotesnel?
Most már a saját készitésű füles a képen. A börözés még hátravan és a füllpárnák is más bevonatot kapnak.
Szerintem mindenképp 150voltra tekerd a trafót,inkább,mint 100-ra.Abból a meggondolásból,hogy leejteni mindig könnyebb a feszültséget,ha sok lenne,viszont ha kiderül,h kevés... Ebből a csőből akár kisebb g-2 mellett is kivehető a kívánt teljesítmény,ámbátor 70 és 100W között alig van hangerőbeli különbség.És lehet,h többet ér 10W-nyi high-end,mint 100W-nyi hi-fi... :awink:
hűha!jól néz ki nagyon!
![]() Idézet: „többet ér 10W-nyi high-end,mint 100W-nyi hi-fi...” ![]() A hétvégén rámolgattam a kuckómban, és a tesztnek összerakott mono PCL86-osom szólt egész hétvégén. Kb 1W-on ment, ha jobb szám szólt feltoltam kb. 2W-ra és "üvöltött". ![]() Mekkorát fog ez majd szólni stereo PP-ben ![]()
Ugyanígy vagyok én is. Most pcl86 se nyomja sztereóba, most viszont egyre jobban agyalok a pp-n. Viszont szereznem kéne huzalt, meg trafót tekerni, meg itt az érettségi is. De meg kellene, hogy csináljam.
![]()
Nem enged jobb képet feltölteni, igy nem sokat lehet látni
A "csövesek"képesek ilyen meglepetéseket okozni... Különösen,ha a hangsugárzó érzékenysége fölé megy a 90dB/W-nak,ami kimondottan kívánatos.
![]()
No ja, azt elfelejtettem mondani, hogy VERMONA R-150 van rajta
![]()
Helló mindenkinek.
Most szereztem egy örreg de híres MV3-as erősítőt. Sok probléma van vele és erre keresek megoldást. ![]() 1. probláma: - Nagy az alapzaj durván bebúg ha nem szól rajta semmi, és olyan is előfordult hogy magától járt a membrán zene nélkül 1-2Hz környékén. 2. Csak az egyik oldala szól a másik le van égve vagy nem tudom mi történhetett vele. Ezen a 2-őn kívül semmi komolyabb gond nincs vele. A zenei teljesítménye nagyon jó hogy egy 100W-os mélynyomót nyugottan megetetne. Most 2 párhuzamosan kötött 8ohm-os SAL Silversound 2610s-re van kötve és egész szépen szól egy sávról is. Arra gonoltam, hogy szerzek új csöveket bele és ha szereznem kellene, akkor milyen típusút kellene? ![]() Válaszokat szeretettel várok. Lehet szájbarágósan is írni mert még Kezdő vagyok a csöves erősítők terén. ![]()
Itt a rajza, nézd át jól, a csőtípusok is benne vannak.
Röviden, akkor ez a kapcsolás amit találtunk, felejtős?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |