Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszóró készítése

Témaindító: Dr.Megavolt, idő: Jún 12, 2007
Lapozás: OK   8 / 29
(#) pl13 válasza norbbie hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

De először még mindig az a kérdés, hogy mire akarod használni.
(#) norbbie válasza norbbie hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Csatolom a képet. Ennek a tekercsén megolvadt a lakk... McFarlow ST Line Professional speaker van ráírva. Ezt meglehetne oldani papírmembránosra?

4.JPG

(#) norbbie válasza pl13 hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Kisebb házibulikra.
(#) norbbie hozzászólása Feb 27, 2009 /

Visszatérve az ECHOLETTre ilyen hangfal volt valamikor. Mi Németo.-ban találtuk és a magas már nem volt benne a középsugárzó nem szólt benne , csak a négy darab mélysugárzó működik. 1964-1975-ig gyártották ,ez már muzeális darab
(#) karpi válasza norbbie hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Ennek turhetoen nez ki a membranja , meg a membran szele is valami
" poli----" anyag laza ( puha fuggesztes).

Mifele papirmembran? ez is papir nem ?
Ezeket ha megtekercseled hasznalhatod othonra mely hangszoronak , kinezesre gondolom elegge melyre lemegy ahoz hogy othonra eleg jol szoljon.Ha nem elektronikus Hip-Hop zenere kell nem is kell szub hangszoro.

Kar azokert az Echolette hsngszorokert, gitaros forumon kene hirdetni.El kell talalni egy "vintage" divatba szenvedo gitarost.aki csoves erositohoz valo gitarhangszorot keres , eredeti korabeli hangszorot.
Enelkul tenyleg nem szol a csoves erosito se epen ahogy kene.Minden nagy ceg ujra eloszedte a regi gitarhangszoro tipusokat , ujra gyartjak oket ugyanavval a minoseggel.

Amugy a sracok kesz kutyut vasarolnak amibe legyen processzor , dobgep, stb.
Egy szologitaros etekeli az ilyesmit aki jo hangzasra vagyik a kezdok nem tudjak mit akarnak.
(#) pl13 válasza norbbie hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Kéne tudni, hogy mire képes a mágneskör.
(#) norbbie válasza karpi hozzászólására (») Feb 27, 2009 /

Szerinted mennyiért lehet ezt az echolettet mélyeket eladni?
(#) Sanyessz hozzászólása Márc 4, 2009 /

felenk lehet venni olyan motrokat vagyis szerintem nem is motrok, konkreten auto kozpontizarnal hasznalatos ize.
ki vagy be rangat polaritastol fuggoen, kb 300din vagyis atszamolva 1000-1500ft. eleg eros kis keszulek ez megfelelne egy membran ki es be mozgatasara?
hasonloan mint mar az elobiekben olvastam a hDD fejmozgato tekercse.
(#) chuckricsi hozzászólása Márc 6, 2009 /

Helló! Azzal a kérdéssel fordulok ide, hogy a hangszóró építés hogy történik, mik a lépései, mivel lehet meghatározni a thiele-small paramétereket?
Nagyonnagy segítség lenne a számomra ha valaki esetleg tudna nekem segíteni. A válaszokat várom
(#) kisfeca hozzászólása Márc 6, 2009 /

Üdv! Elkészült az általam házilag készitett hangszóró ! 40Cm! Szeretném kihangsólyozni Petmaster alias Lázás Péter nevét! Ő segitett a tervezésben, számolgatott, segitgetett! Nélküle nem ment volna! Köszönet érte! Pár paraméter:

-mágnes átmérő: 8cm
magassága: 9cm
Impedancia: 2.5 (eredetileg 6ot akartam de igy sikerült!)

A gumiperem tul kemény lett( A cikkben bemutatottal szemben) igy puhitani kelett rajta kicsit!

Ha valaki kedvet kapott a készitéshez Lázár Pétertöl kérhet tanácsot! Biztos szivesen segit!

Mellékelek néhány képet a kezdetektöl!

(#) kisfeca válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

még 1 pár
(#) Lázár Péter válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 6, 2009 /

Szép teljesítmény főleg mivel első alkalom Nagyon zsír lett GRAT!!!!
(#) kisfeca válasza Lázár Péter hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Köszönet érte!
(#) Bassmester válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Hát nem semmi amit csináltál
Mi az a bazinagy szürke kalicka a sárga vödör mellett?
Vagy csak a kép ilyen csalóka?
Ha majd teszteled, csinálj róla videót, aztán hadd lássuk-halljuk!
(#) Gery válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Szia!
Nagyon szuper lett a hangszóró! Érdekes a "virág" forma.
Annyit szeretnék kérdezni, hogy a membránt és a peremet milyen papírból/anyagból csináltad, és hogyan?
És mágnest honnan, mennyit, milyet szereztél/raktál bele?
(#) djyuri hozzászólása Márc 7, 2009 /

Itt lehet kapni mágneseket:

Bővebben: Link
(#) kisfeca válasza Bassmester hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Szerintem a kamionlevegőszűrőre gondolsz az az a radiátor elött
(#) kisfeca válasza Gery hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Hy! Kössz szépen! igen igy utolag valami másabb formája is lehetett volna A perem az 16"os gumibelső félbevágva és lelakkozva! A membrán az fotokarton! Az jó erre a célra!

A mágnest azt rossz 13 cm-es hangszórókból fejtettem ki! Assziszem 6 darabot majd összeragasztottam őket!
Átmérőjük 8cm egyenként 1,5 cm magasak voltak, 6 dbot összeragasztottam igy jött ki a 9 cm
(#) Gery válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Jól hangzik!
Kösszi a válasz!
(#) _JANI_ válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Gratula! Szép munka! Ugye lesz egy rövid videó a tesztről. :yes: ?
(#) kisfeca válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 8, 2009 /

Hát megpróbálok, de csak telefon van a videózásra! Ha le tudom mérni az adatait azt majd megírom
(#) Frillsp válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Helló!
Nem rossz!
Mekkora a légrés?
Amúgy én is csináltam nem rég hangszórót csak kicsit nagyobbat! (60cm)

Régi tag vagy. Ne keljen már mondanom.
Jav. -szamóca
(#) Frillsp hozzászólása Márc 21, 2009 /

Rendezni kellene 1 hangszóró építése versenyt nem gondoljátok?
Én ezzel indulnék!

60as.JPG

(#) karpi válasza norbbie hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Ki van egve ? mert nem olvastam ezt rolla .
Ez egy jo "vintage" hangszoro azt hiszem Alnico magnessel ,jo konstans magmeses ter hosszu tavon, azonkivul a kozponti magnes nem szor anyit ki mint a nagy gyuru tipusu .Jol szolnak gitarral .Az ara a gitarostol fugg ,ha megtalalod azt akinek kell.Masok az E-bay -on adjak veszik a cuccokat.De gitarforumon is van ilyen vintage kedvelo, talan valaki fel akar ujjitani egy Echolett erositot es ep ilyet keres.Lehet hogy cserelhetsz is a gitarosoknak szokott lenni rakasra hangszoro , allandoan a "hangzast" keresik .
(#) pl13 válasza karpi hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Úgy, hogy minden létezőt kipróbálnak?

Egyébként az AlNiCo bizonyos típusai durvábban öregenek, mint a mai SrFe mágnesek.
(#) pl13 válasza Frillsp hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

És mi lenne az összehasonlítás alapja? Hogy kié a nagyobb?
(#) Frillsp válasza pl13 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Hát mondjuk,vagy lehetne "kié a legerősebb" (db)kategória!
(#) kisfeca válasza Frillsp hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Szia! Köszi! Légrés? Ha arra gondolsz hogy a vas és a mágnes között mennyi a távolság akkor:

Mágnes átmérő: 8 cm
Cséve átmérő: 8,6
Vasban a furat átmérő: 9 cm

Elsőre szerintem jó! Legalábbis nekem megfelel! Ha megint csinálnék akkor persze már gyakorlottaban néhány részt máshogy oldanék meg!

Igen tudom mikor nekikezdtem az épitésnek nézegettem a te hangszóródat(nem semmi ) és Lázár Péter hangszóróit ! Ti azért joval ügyesebbek vagytok! Ez látszik a hangszóróitokon is dehát gyakorlat teszi a mestert!
Üdv
(#) kisfeca válasza Frillsp hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Vagy pl lehetnének ilyen értékelsi szempontok hogy: -kinézet(mármint hogy milyen az egész kinézete? központos e? esztétikus? stb.)
-méret (méretet ugy értve hogy ne az győzzőn aki csinált egy nagy egyméterest és slussz hanem az egész elkészitett hangszóró, mert van akinek pl nincs eszköze elkésziteni egy 100cm-es hangszórót de lehet hogy egy nagyon jó 40 cm -est csinál, szoval hogy egységes pontozás!!!)
-tulajdonság(induktivitás, érzékenység{dB},watt)
-milyen anyagbol készültek az egyes részek
-stb. hirtelen ennyi remélem nem mondtam rosszakat
(#) Frillsp válasza kisfeca hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

3mm a légrés az 1ik oldalt?
Az rengeteg,csoda hogy szól!
Nem baj, elsőre azért nem rossz!
Az én új 60cm-es mélyemben a légrés 0.4-0.4mmre lett méretezve!
Csinálj még 1et és törekedj arra hogy minél könnyebb és merevebb legyen a membrán, a tekercs minél nagyobb átmérőjű legyen és ne túl hosszú és minél közelebb legyen a vasakhoz, a perem és a pille közepes keménységű legyen de azért engedje is mozogni a kúnuszt,a mágnes minél erősebb de ott is az átmérő a lényeg nem a vastagság(nem lesz erősebb sajnos) a kosárnak legyen súlya és legyen jó masszív! (hát kb ennyi)
Amúgy mennyi idődbe telt ez a hangszóró?
Következő: »»   8 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem