Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangszóró készítése
De először még mindig az a kérdés, hogy mire akarod használni.
Csatolom a képet. Ennek a tekercsén megolvadt a lakk... McFarlow ST Line Professional speaker van ráírva. Ezt meglehetne oldani papírmembránosra?
Visszatérve az ECHOLETTre ilyen hangfal volt valamikor. Mi Németo.-ban találtuk és a magas már nem volt benne a középsugárzó nem szólt benne , csak a négy darab mélysugárzó működik. 1964-1975-ig gyártották ,ez már muzeális darab
Ennek turhetoen nez ki a membranja , meg a membran szele is valami
" poli----" anyag laza ( puha fuggesztes). Mifele papirmembran? ez is papir nem ? Ezeket ha megtekercseled hasznalhatod othonra mely hangszoronak , kinezesre gondolom elegge melyre lemegy ahoz hogy othonra eleg jol szoljon.Ha nem elektronikus Hip-Hop zenere kell nem is kell szub hangszoro. Kar azokert az Echolette hsngszorokert, gitaros forumon kene hirdetni.El kell talalni egy "vintage" divatba szenvedo gitarost.aki csoves erositohoz valo gitarhangszorot keres , eredeti korabeli hangszorot. Enelkul tenyleg nem szol a csoves erosito se epen ahogy kene.Minden nagy ceg ujra eloszedte a regi gitarhangszoro tipusokat , ujra gyartjak oket ugyanavval a minoseggel. Amugy a sracok kesz kutyut vasarolnak amibe legyen processzor , dobgep, stb. Egy szologitaros etekeli az ilyesmit aki jo hangzasra vagyik a kezdok nem tudjak mit akarnak.
Szerinted mennyiért lehet ezt az echolettet mélyeket eladni?
felenk lehet venni olyan motrokat vagyis szerintem nem is motrok, konkreten auto kozpontizarnal hasznalatos ize.
ki vagy be rangat polaritastol fuggoen, kb 300din vagyis atszamolva 1000-1500ft. eleg eros kis keszulek ez megfelelne egy membran ki es be mozgatasara? hasonloan mint mar az elobiekben olvastam a hDD fejmozgato tekercse.
Helló! Azzal a kérdéssel fordulok ide, hogy a hangszóró építés hogy történik, mik a lépései, mivel lehet meghatározni a thiele-small paramétereket?
Nagyonnagy segítség lenne a számomra ha valaki esetleg tudna nekem segíteni. A válaszokat várom
Üdv! Elkészült az általam házilag készitett hangszóró ! 40Cm! Szeretném kihangsólyozni Petmaster alias Lázás Péter nevét! Ő segitett a tervezésben, számolgatott, segitgetett! Nélküle nem ment volna! Köszönet érte! Pár paraméter:
-mágnes átmérő: 8cm magassága: 9cm Impedancia: 2.5 (eredetileg 6ot akartam de igy sikerült!) A gumiperem tul kemény lett( A cikkben bemutatottal szemben) igy puhitani kelett rajta kicsit! Ha valaki kedvet kapott a készitéshez Lázár Pétertöl kérhet tanácsot! Biztos szivesen segit! Mellékelek néhány képet a kezdetektöl!
még 1 pár
Szép teljesítmény főleg mivel első alkalom Nagyon zsír lett GRAT!!!!
Köszönet érte!
Hát nem semmi amit csináltál
Mi az a bazinagy szürke kalicka a sárga vödör mellett? Vagy csak a kép ilyen csalóka? Ha majd teszteled, csinálj róla videót, aztán hadd lássuk-halljuk!
Szia!
Nagyon szuper lett a hangszóró! Érdekes a "virág" forma. Annyit szeretnék kérdezni, hogy a membránt és a peremet milyen papírból/anyagból csináltad, és hogyan? És mágnest honnan, mennyit, milyet szereztél/raktál bele?
Szerintem a kamionlevegőszűrőre gondolsz az az a radiátor elött
Hy! Kössz szépen! igen igy utolag valami másabb formája is lehetett volna A perem az 16"os gumibelső félbevágva és lelakkozva! A membrán az fotokarton! Az jó erre a célra!
A mágnest azt rossz 13 cm-es hangszórókból fejtettem ki! Assziszem 6 darabot majd összeragasztottam őket! Átmérőjük 8cm egyenként 1,5 cm magasak voltak, 6 dbot összeragasztottam igy jött ki a 9 cm
Gratula! Szép munka! Ugye lesz egy rövid videó a tesztről. :yes: ?
Hát megpróbálok, de csak telefon van a videózásra! Ha le tudom mérni az adatait azt majd megírom
Helló!
Nem rossz! Mekkora a légrés? Amúgy én is csináltam nem rég hangszórót csak kicsit nagyobbat! (60cm) Régi tag vagy. Ne keljen már mondanom. Jav. -szamóca
Rendezni kellene 1 hangszóró építése versenyt nem gondoljátok?
Én ezzel indulnék!
Ki van egve ? mert nem olvastam ezt rolla .
Ez egy jo "vintage" hangszoro azt hiszem Alnico magnessel ,jo konstans magmeses ter hosszu tavon, azonkivul a kozponti magnes nem szor anyit ki mint a nagy gyuru tipusu .Jol szolnak gitarral .Az ara a gitarostol fugg ,ha megtalalod azt akinek kell.Masok az E-bay -on adjak veszik a cuccokat.De gitarforumon is van ilyen vintage kedvelo, talan valaki fel akar ujjitani egy Echolett erositot es ep ilyet keres.Lehet hogy cserelhetsz is a gitarosoknak szokott lenni rakasra hangszoro , allandoan a "hangzast" keresik .
Úgy, hogy minden létezőt kipróbálnak?
Egyébként az AlNiCo bizonyos típusai durvábban öregenek, mint a mai SrFe mágnesek.
És mi lenne az összehasonlítás alapja? Hogy kié a nagyobb?
Hát mondjuk,vagy lehetne "kié a legerősebb" (db)kategória!
Szia! Köszi! Légrés? Ha arra gondolsz hogy a vas és a mágnes között mennyi a távolság akkor:
Mágnes átmérő: 8 cm Cséve átmérő: 8,6 Vasban a furat átmérő: 9 cm Elsőre szerintem jó! Legalábbis nekem megfelel! Ha megint csinálnék akkor persze már gyakorlottaban néhány részt máshogy oldanék meg! Igen tudom mikor nekikezdtem az épitésnek nézegettem a te hangszóródat(nem semmi ) és Lázár Péter hangszóróit ! Ti azért joval ügyesebbek vagytok! Ez látszik a hangszóróitokon is dehát gyakorlat teszi a mestert! Üdv
Vagy pl lehetnének ilyen értékelsi szempontok hogy: -kinézet(mármint hogy milyen az egész kinézete? központos e? esztétikus? stb.)
-méret (méretet ugy értve hogy ne az győzzőn aki csinált egy nagy egyméterest és slussz hanem az egész elkészitett hangszóró, mert van akinek pl nincs eszköze elkésziteni egy 100cm-es hangszórót de lehet hogy egy nagyon jó 40 cm -est csinál, szoval hogy egységes pontozás!!!) -tulajdonság(induktivitás, érzékenység{dB},watt) -milyen anyagbol készültek az egyes részek -stb. hirtelen ennyi remélem nem mondtam rosszakat
3mm a légrés az 1ik oldalt?
Az rengeteg,csoda hogy szól! Nem baj, elsőre azért nem rossz! Az én új 60cm-es mélyemben a légrés 0.4-0.4mmre lett méretezve! Csinálj még 1et és törekedj arra hogy minél könnyebb és merevebb legyen a membrán, a tekercs minél nagyobb átmérőjű legyen és ne túl hosszú és minél közelebb legyen a vasakhoz, a perem és a pille közepes keménységű legyen de azért engedje is mozogni a kúnuszt,a mágnes minél erősebb de ott is az átmérő a lényeg nem a vastagság(nem lesz erősebb sajnos) a kosárnak legyen súlya és legyen jó masszív! (hát kb ennyi) Amúgy mennyi idődbe telt ez a hangszóró? |
Bejelentkezés
Hirdetés |