Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A következő rajzot meglehetne építeni valahogy ef86-al mikrofonhoz? és a potméterek mien tipusúak legyenek?( nemnagyon értem ezeket a jelőléseket)
A következő rajzot meglehene építeni valahogy ef86-al mikrofonhoz? A potik mien tipusúak legyenek?( nem nagyon értem a jelőléseket)
Ha nem vagy biztos abban, hogy a "milyen" szót milyen "j"-vel írják, akkor nézd meg, és tudatosítsd magadban! De NE hagyd ki! Ez nem hiátustöltő j, hanem egy ott lévő LY!
bocsánat csak nagyon álmos vagyok. :hide:
Mi az a hiátus
korgs2: Mivel a rajzon egy dupla trióda van, inkább az ecc83-at javasolom, ami a 12AX7 megfelelője. Hangcuccról van szó, a logaritmikus potik ajánlottak.
A magyar nyelvben sok helyen mondunk "J"-t, ahol valójában nincs is. (pl. "hiába" ejtsd: "hijába") Ezt a hiányt nevezik hiátusnak.
Köszi. Azt hittem olyan elgépelés, mind nekem a kamra aksi
Hiába, aki általánosban nyelvtan kettes volt, az most tanulja a dolgokat.
Az a kérdés,mekkora teljesítményű lesz az a PP? Az ellenütem sokkal inkább"lendületből hajt",tehát úgy 15(vagy pláne 20)W felett már bármilyen hangsugárzóval meg szoktak birkózni,ha egyébként el van találva az illesztés.Ezen tartományban már nincsenek kényszerítő körülmények.
Összeraktam a táp"panelomat", már elfeledett bakelitbe szegecselt technológiával.
Aki kedvet kap hozzá, csinálhatja így is! Gyorsabb, mint a nyák készítés, és mechanikailag is stabilabb, könnyebben javítható./bár modern cuccoknál lehetetlen...lsd:IC!/
És végül az utolsó!
Itt kérdezném IMI bátyánkat, hogy a 2x100w-hoz elég lesz-e a 150v-ra 680uF, a vele sorba kapcsolt 350v-ra meg 690µF ?
Hogy az elég-e, majd Imi megmondja, de a mellékelt kalapács az biztosan kicsi!
Jó lett a táppaneled Kifejezetten jó megoldás, és tutira erős, és nem jön fel a nyák a sokadik forrasztásnál se
Más: Én ha netán úgy gondolnád, hogy meglepnél 4 6P45SZ-szel, akkor, ahhoz külön egy kis 30-35W-os fűtőtrafót építenék a rendszerbe, mert nem akarok bujtatva rátekerni még pár menetet a hálózatira, mert azt szétszedni esélytelen az impregnálás miatt, és nem is akarom megpróbálni se, mert túl szép ahhoz, hogy nekiessek.
Szerintem nem esélytelen, egy óra alatt meglennél vele. A külön táptrafónak meg hely kell, meg energia és mindehez idő ami biztos több mint egy óra.
Sziasztok! Volt nálam JZoli, megnéztük az erősítőt. Azt mondta, hogy vegyek ki egy ellenállást, mert az úgy túl nagy (kétszerese, mert 2-ős sorba kötöttem), így jobban szól. Holnap hoz germánium diódákat az em84-hez, hétvégén meg majd megyek hozzá kiméretni. Amúgy mi van, miért van ekkora pangás?
Szerk.: Lehet kell elé majd előfok is, túl kicsi a bemenő jel.
Elképzelhető, hogy megpróbálom, mégse olyan nagy hülyeség megcsinálni, gondolkodtam azóta
Mert bújtatva is ráfér, de minimum 1,2 zománchuzalból kéne megtekerni azt a 13 menetet, úgy talán elég lenne a 4 amperhez. Már csak zománchuzalt kell beszereznem. De Pityun is múlik a dolog, hogy elcseréli e a csöveket velem valamire
Nem a nagy teljesítmény a cél, hanem inkább a minél jobb hangminőséget akarom elérni. 7-8 Wattal már megelégszem.
Brummos nem lesz, az biztos. Én 10 db 100 µF -et raktam a 150V-ra, és 5 db 220 µF-et a 320V-ra. Az elég volt, bár 2x85W-ot mértem "csak". De az a valamivel alacsonyabb tápfesz miatt lehetett.
Idézet: Nos sikerült -e már jutnod valamire azokkal a szép EM 80-84 -es csövekkel ? Építsd meg az elektroncso oldalán található kis fetes meghajtó kapcsolást .Én tegnap gyorsan összeütöttem egyet és elsőre üzemkész tuti müködőképes !Kerestem itt a topikban hozzá nyák tervet de nem találtam ezért gyorsan kutyafuttában , mintegy pár perc alatt terveztem neki . A sprint layouttal , nem egy profi de a célnak tökéletesen megfelel !Ha esetleg más méretű és tipusú alkatrészekkel akarod , akkor pillanatok alatt átlehet tervezni az egyedi készlethez . „Ezzel kínlódok. Tekerem a potit, mint az őrültek, de nem működik.”
Én meg a pcl-t háttérbe szorítva, áttértem a PL500PP projektre, már részben elkészültem a panellal, egy-két ellenállat hiányzik még róla, ha minden jól megy holnap már a 2db junoszty trafó is meg lessz hozzá
Megint van internetem, már hiányzott a csapat.
Nem tetszik a kapcsolásod. Szerintem szükségtelen precizitásra törekszik. A pentóda rácskörébe én biztos nem tennék egy doboz alkatrészt a szimmetria kedvéért. Így a rácslevezetőd 470 K+(100 K paralel 23,5 K+közös 10 uF) plusz még ott van a másik 47 K trimmer a 200 µF hidegítésével)). A P1-nek ráadásul biztos van némi átvezetése is a két vége között is, mert a csúszka nem fekszik fel az egész ellenállás sávon. Kizártnak tartom, hogy ez a megoldás ne rontson a hangon sokkal többet, mint amit esetleg a vezérlési szimmetria javulása javít. Maga a hosszúfarkú fázisfordító sem a szívem csücske, különösen nem félvezetős áramgenerátorral. A vezérlőjel szükséglet nem indokolja az ilyen fázisfordító alkalmazását, a szerintem jobb hangú sima katodin bőven elegendő lenne. Az ugyan nem egyforma impedanciával hajtja meg a végcsöveket (de ennek az ECL 86-nál, EL 84-nél nincs is jelentősége), viszont abszolúlt azonos idővel hajt. Ha már fontos lenne az azonos impedanciás meghajtás, vagy nagy vezérlőjel igény lenne, akkor is inkább egy-egy katodinhoz illesztett plusz cső.
Ejnye ejnye! Kihagyni a PCL86 selymes, lágy hangját, s rögtön a nagyágyúval lövöldözni?
Naná az a szemét PCL amit közösbe csinálunk cleetusal már anyira elvette a kedvemet ettől a csőtől hogy a sajátom is hanyagolom, ráadásnak akárhányszor nekiülök anyiszor kerül elő egy nem megfelelő alkatrész, a HQ-ban most nagyon szét vannak szórva az eladók nem azt adják amit én kérek
Idézet: „az eladók nem azt adják amit én kérek” Hú de szerencsés vagyok akkor én! Nincs ilyen problémám (egyenlőre), merthogy abból az 5-6 TV sassziból, amit annak idején megmentettem, mindig találok megfelelő alkatrészt, a most folyó csöves tesztjeimhez. Idézet: „Dav5811 írta: Ott a legfőbb gond hogy eddig nem volt túl sok dolgom kapcsolási rajzokkal” Elnézést kérek, nem akartalak cikizni, a fenti mondatodra reagálva gondoltam, hogy egy MV 3 esetleg túl nagy falat lenne közvetlen segítség nélkül.
Én is orion 60-asból termeltem ki egy pár alkatrészt de az ellenállásokat nem szívesen használom fel újra. Viszont ez a Dizájnos piros foglalat nagyon komoly
Ha hátulról mész, akkor igen!
Van a XIII.-ban és a XIX.-ben. Idézet: „az ellenállásokat nem szívesen használom fel újra” Miért? Most gyorsan kimértem párat: 150 ohm 10% - 149 ohm 5W 330 ohm 10% - 330 ohm 5W 270 ohm 10% - 270 ohm 5W 068 ohm 10% - 067 ohm 5W 220 ohm 10% - 225 ohm 20W Szerintem ezek nagyon jó eredmények! AT 1461-OC származékai. Piros foglalatos |
Bejelentkezés
Hirdetés |