Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Bátorkodtam új témát nyitni ezzel a problémával. Nem találtam ilyesmivel foglalkozó topicot. A diplomamunkám során szereték lézerrel távolságot mérni, azonban már a piacon levő, valamilyen könnyen beszerezhető, és nem mellesleg olcsó távmérő segítségével. Az olcsóság max 100e Ft-ot jelentene. Arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek az ezek által mért távolságot dsPIC mikrokontrollerrel fel lehet-e dolgozni. Azaz a távolságot, mint egy számadatot eltárolni egy változóban. Köszönom előre is a válaszotokat! :worship:
Szia!
Persze, hogy lehetne. A legnagyobb probléma itt az, hogy a gyári eszközből hogyan, milyen kommunikáció révén nyered ki az adatot. A legegyszerűbb, ha az LCD-re menő vezetéket figyeled, és azt dekódolod. Persze, ha nincs a műszernek gyárilag valamilyen portja. Ha sima hétszegmenses a kijelző, akkor arról nagyon egyszerű megcsapolni. Valószínűleg multiplexelve kapja.
Köszi a valaszt, de nem vagyok benne biztos, hogy ilyen egyszeruen meg lehet oldani a dolgot. Nincsenek ezekben kodolva az adatok? Egy eszkozt vasarolhatok sajnos csak, ugyhogy jol at kell gondolnom a vasarlast. A tanszeken azt mondta az egyik tanar hogy szerinte nem lehetseges. (bar ez szerintem nem igaz)
ÉN nem értem mit szeretnél mérni. Az 100eFt-s eszköz méri, tárolja és kijelzi a távolságot. A te készüléked mivel tudna többet?
Az rendben, hogy kijelzi es tarolja, de nekem ki kellene valahogy szedni belole ezt az adatot, es atadni egy PIC-nek. A tavmerot pedig tudni kellene valahogy vezerelni is, hogy mikor merjen stb.
Attól függ, hogy milyen típusú az az eszköz. Nincs rajta sosros port?
Nem tudom, hogy ez mennyire felelne meg neked:
Bővebben: Link 500m-ig 1-2mm pontossággal mér, robosztus, ipari célú. Mindennel összedugható. A linket, utólag engedelmeddel javítottam. A LINK feliratú gomb nem viccnek van... --vicsys
bocsi, hogy csak most valaszolok. Szerintem az olyan tavolsagmerok, amiket van soros port biztos dragak. Neztem a linket venom2009, ez szep kis kis eszkoz, de szerintem ez biztos mas arkategoriat kepvisel, mint amit en megengedhetek. Tudsz esetleg errol konkret arakat?
Ha már ezért kiosztottál egy piros felkiáltójelet, akkor legalább megfelelően ágyaztad volna be a linket.... Dimetix lézeres távmérő
Valóban nem olcsó, de jó! tavaly olyan 300kHUF körül volt az ára. Kisebb pontosságút és kisebb átfogásút már 80kHUF nagyságrenben is lehet találni.
Az rendben, hogy van olyan tavmero, amin van rs-232 etc. es azon keresztul kiveheto a tavolsagadat. De mi a helyzet a sima lezeres tavmerokkel, amin csak 1 display van. Azokbol ki lehet szedni valahogy a tavolsagadatot egy kis butykolessel?
Ezt "kisebb átfogásút már 80kHUF nagyságrenben is lehet találni" hogy erted? Azoknak is van valamilyen port-ja amirol le lehet szedni a tavolsagadatot? Tudnal adni esetleg linket? |
Bejelentkezés
Hirdetés |