Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   112 / 443
(#) matyko_78 hozzászólása Márc 7, 2009 /

Sziasztok

Valaki tud valami pontos leírás az Eagle-ről, egy kezdőnek, mert nem értek hozzá semmit!?

Előre is köszönöm
(#) MPi-c válasza matyko_78 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Itt ez a topik. Két kezemen sem tudnám megszámolni hányszor volt róla szó! Miért nem használod a keresőt, vagy miért nem kezded el olvasni...
(#) valve válasza matyko_78 hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Keresd meg az Alkotó-s féle leírást! Nem linkelem be, hogy kicsitt használd már a keresőt...
(#) elektrocad válasza BlackStar hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Melyik az az amatőr cég, aki PDF-ből gyárt NYÁK-ot?
Mindenki figyelmébe: Meg kellene mondani a gyártóknak, hogy az Eagle ingyenes free verziója legálisan használható a gyártási adatok, gerber, drill, stb., generálására. Ebben az esetben nem érvényes a panelméret korlátozás. Annyi probléma adódhat, hogy ha nagyobb a panelméret, mint amit a free enged, nem lehet módosítani, a hibákat a tervezőnek kell kijavítania a saját programjával.
Így a gyártók költségmentesen és legálisan tudnának megfelelő adatokat generálni és azokat a gyártáshoz felhasználni.
Minderről a telepítés során a License Agreement ablakban bárki meggyőződhet, csak egy kicsit le kell görgetni a szöveget, lást a mellékletet. Az idevonatkozó szöveg az ábrán kékkel van kiemelve.
(#) Norberto válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Idézet:
„Meg kellene mondani a gyártóknak, hogy az Eagle ingyenes free verziója legálisan használható a gyártási adatok, gerber, drill, stb., generálására.”

Hidd el, a legtöbb gyártó ezt tudja (legalábbis akiket én ismerek, és itt nem sufnigyárakról téve említést). Mégis elhúzzák a szájuk szélét, ha meghallják, hogy az EAGLE program kimeneti fájljait fogják megkapni.

"Nem tudom, miért", de biztos nyomós okuk van nem használni az EAGLE-t...
(#) elektrocad válasza Norberto hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Nekem lenne ötletem, miért. Néhányan meg szokták kérdezni, miért nem tudják megnyitni a fájljaikat, talán azért. Lehet hogy olyan fájlokat ők sem tudnak megnyitni. A másik ok meg az lehet, hogy ezt is meg kell tanulni kezelni.

Igen, ezek végülis lehetséges okok.
(#) elektrocad válasza Norberto hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Még egy megjegyzés ehhez: A mai világban nem lehet megélni a "száj húzogatásból". Aki elhúzza a száját az ügyfél kéréseire, annak valószínűleg nagyon jól mehet.

Mondjuk akiket ismerek, azok "ilyen" módon is élnek soksok éve az országban, mindenféle megtorpanás nélkül
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Idézet:
„A mai világban nem lehet megélni a "száj húzogatásból"”

Ez igaz, viszont elképzelhető, hogy akik nem foglalkoznak eagle források fogadásával azoknak még van bőven más.

Kényszerűségből nem foglalkoznak vele, és nem a hobbisták 1-1 eagle-vel tervezett paneljeikből élnek.
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

"Kényszerűségből nem foglalkoznak vele, és nem a hobbisták 1-1 eagle-vel tervezett paneljeikből élnek."
Ezt nem értem. Mi lehet a kényszerűség? Talán a főnök hozzáállása?
Egyébként nem csak hobbisták használják az Eagle-t, tudok jó néhány cégről, akik ezzel terveznek.
A legjobb megoldás, ha a felhasználó megtanulja a Gerber, stb. fájlok generálását, így kikerülhető a szájhúzogatás. A másik előnye pedig, hogy így mindenki megóvhatja a terveit. A brd-vel azokat is kiadjuk.
Léteznek ingyenes Gerber nézegetők is, azzal ellenőrizhetők a saját Gerber-fájlok, a hibák időben kijavíthatók.
Szerintem azért még található olyan cég, aki fogadja a brd-t és nem húzogatja a száját, meg kell keresni őket.
(#) niedziela válasza elektrocad hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

Idézet:
„azért még található olyan cég, aki fogadja a brd-t és nem húzogatja a száját,”

Igen, lehet találni kisebb "maszek" cégek foglalkoznak mindennel. Ez jó dolog, mert enélkül az egyszeri ember 1-2 darab panelt nem tudna gyártatni.

Idézet:
„Talán a főnök hozzáállása?”

Inkább a gyártó berendezések miatt van

Gerber 274D.... 274X formátum l és Excellon, S&M,... stb.
amiből dolgoznak.
(#) elektrocad válasza niedziela hozzászólására (») Márc 7, 2009 /

"Inkább a gyártó berendezések miatt van
Gerber 274D.... 274X formátum l és Excellon, S&M,... stb.
amiből dolgoznak. "

Ezt mindet tudja generálni az Eagle is. A panelgyártónak csak egy dolga lenne, odaülni a géphez, a brd-ből az Eagle-ban elkészíteni a szükséges gyártási adatokat Gerber, stb., majd azt továbbküldeni a gyártásba. Ehhez "nincs kedvük", pedig az is megfizettethető munka lehetne. Aki nem akar fizetni, készítse el otthon.

Ha Te elküldöd a saját Gerber adataid, azon nem ütközik meg.
Van azért nagyobb cég is, aki elfogadja a brd-t.
(#) tom75 hozzászólása Márc 10, 2009 /

eagle free verzió tud valamiként auto placementet?

(#) niedziela válasza tom75 hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Ha az alkatrészek elhelyezésére gondolsz szerintem azt egyik sem tudja.
(#) spikk hozzászólása Márc 10, 2009 /

Sziasztok!
Egy elkészített alkatrész ellenőrzésében kérem a segítségeteket. Eagle Light 5.3.0-ban készült, egy CREE XLamp 7090-es LED.
Egy "alap" (csak az SMD forrasztási felületek) és egy olyan változat készült, amihez NYÁK-ból kialakított hűtőfelület tartozik egy furattal, hogy ha szükséges, valami kis bordát is lehessen rá tenni.
A kérdés pedig főleg az, hogy a különféle rétegeket megfelelően használtam-e.
Az adatlapot és az .lbr-t feltöltöm.
Köszönöm a segítséget.
Üdv.: Spikk

Szerk.: Egy RGB LED tokozás véeltlenül benne maradt, azzal nem kell törődni.
(#) spikk válasza tom75 hozzászólására (») Márc 10, 2009 /

Talán úgy a legkönnyebb, ha megnyitod a Library-t, amiben az alkatrészed van, majd keresel egyet, amiben van egy sot-23 tokozás. A tokozásra jobb gomb és Copy to Library. Utána a Device gombot megnyomod, kiválasztod és megnyitod a tranzisztorodat, majd jobbra lent megnyomod a New (package) gombot. Itt kiválasztod a sot tokozást a listából és alatta a Variant name mezőbe is írj valamit, mert nem enged 2 azonosat (""-t sem).
Ha ez megvan, akkor a New mellett van egy Connect gomb. Nyomd meg, itt kell a lábkiosztást megcsinálni.
Ha a Pin és Pad jelölésekből nem egyértelmű, akkor meg kell nyitni a megfelelő Szimbólumot vagy Tokozást és ott meg tudod nézni.
(#) joco81 hozzászólása Márc 11, 2009 /

Segítség!!
Az Eagle a 4093N IC-nél shcematic-ba nem jelőli a 7,14 pint.
A hibakeresésnél pedig kidobja, hogy nincs bekötve a VSS,VDD.
Mi erre a megoldás?(Kezdő vagyok)
(#) niedziela válasza joco81 hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Smash ikon és alkatrészre kattint akkor előjönnek a táplábak.
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Bocs nem Smash

Invoke ikon és alkatrészre kattint akkor előjönnek a táplábak.
(#) joco81 válasza niedziela hozzászólására (») Márc 11, 2009 /

Ezer köszönet!!! :worship:
(#) jdani hozzászólása Márc 13, 2009 /

Hali. Lenne egy gondom. Terveznék egy nyákot. Egy erősítő lenne. a főszereplő egy TDA1562Q IC lenne. De olyan lábkiosztás nincs az eaglebe (Legalábbis én nem találtam) Hogy tudnám megoldani?
(#) Attila86 válasza jdani hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Üdv.!
Úgy, hogy megrajzolod a tokozást.
(#) MolnarG válasza jdani hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

Már egy hónapja is megkérdezted ugyanezt, és már akkor is megkaptad rá a választ... Bővebben: Link
(#) jdani válasza MolnarG hozzászólására (») Márc 13, 2009 /

skleroza...
(#) csonthulye hozzászólása Márc 13, 2009 /

Sziasztok. Hogy lehet egy alkatrész forrszemét megnagyobbitani? Köszi előre is!
(#) niedziela válasza csonthulye hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Olvass vissza, használd a keresőt...stb
(#) barabasattila86 hozzászólása Márc 14, 2009 /

Sziasztok! volna egy kerdesem, szuksegem van nekem egy 130X70 es nyakra ,ha kilepek az 100X50 es mezobol azonkivul nem teszi be az alkatreszeket. Hol lehet ezt beallitani?
(#) MPi-c válasza barabasattila86 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /

Ez az ingyenes verzió limitje. Itt a fórumban ne is kérdezd, hogy lehet megoldani...
(#) Xenen Mo hozzászólása Márc 14, 2009 /

Mostanság a 5.4-es eaglelt próbálgatom és nem tudom meg találtni az LPT port rajzát. Próbáltam lpt* , parallel* kereső szóval keresni de nem nagyon talátam semmit. Milyen néven fut?
Köszönöm!
Következő: »»   112 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem