Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html Sziasztok Valaki tud valami pontos leírás az Eagle-ről, egy kezdőnek, mert nem értek hozzá semmit!? Előre is köszönöm
Itt ez a topik. Két kezemen sem tudnám megszámolni hányszor volt róla szó! Miért nem használod a keresőt, vagy miért nem kezded el olvasni...
Keresd meg az Alkotó-s féle leírást! Nem linkelem be, hogy kicsitt használd már a keresőt...
Melyik az az amatőr cég, aki PDF-ből gyárt NYÁK-ot?
Mindenki figyelmébe: Meg kellene mondani a gyártóknak, hogy az Eagle ingyenes free verziója legálisan használható a gyártási adatok, gerber, drill, stb., generálására. Ebben az esetben nem érvényes a panelméret korlátozás. Annyi probléma adódhat, hogy ha nagyobb a panelméret, mint amit a free enged, nem lehet módosítani, a hibákat a tervezőnek kell kijavítania a saját programjával. Így a gyártók költségmentesen és legálisan tudnának megfelelő adatokat generálni és azokat a gyártáshoz felhasználni. Minderről a telepítés során a License Agreement ablakban bárki meggyőződhet, csak egy kicsit le kell görgetni a szöveget, lást a mellékletet. Az idevonatkozó szöveg az ábrán kékkel van kiemelve.
Idézet: „Meg kellene mondani a gyártóknak, hogy az Eagle ingyenes free verziója legálisan használható a gyártási adatok, gerber, drill, stb., generálására.” Hidd el, a legtöbb gyártó ezt tudja (legalábbis akiket én ismerek, és itt nem sufnigyárakról téve említést). Mégis elhúzzák a szájuk szélét, ha meghallják, hogy az EAGLE program kimeneti fájljait fogják megkapni. "Nem tudom, miért", de biztos nyomós okuk van nem használni az EAGLE-t...
Nekem lenne ötletem, miért. Néhányan meg szokták kérdezni, miért nem tudják megnyitni a fájljaikat, talán azért. Lehet hogy olyan fájlokat ők sem tudnak megnyitni. A másik ok meg az lehet, hogy ezt is meg kell tanulni kezelni.
Igen, ezek végülis lehetséges okok.
Még egy megjegyzés ehhez: A mai világban nem lehet megélni a "száj húzogatásból". Aki elhúzza a száját az ügyfél kéréseire, annak valószínűleg nagyon jól mehet.
Mondjuk akiket ismerek, azok "ilyen" módon is élnek soksok éve az országban, mindenféle megtorpanás nélkül
Idézet: „A mai világban nem lehet megélni a "száj húzogatásból"” Ez igaz, viszont elképzelhető, hogy akik nem foglalkoznak eagle források fogadásával azoknak még van bőven más. Kényszerűségből nem foglalkoznak vele, és nem a hobbisták 1-1 eagle-vel tervezett paneljeikből élnek.
"Kényszerűségből nem foglalkoznak vele, és nem a hobbisták 1-1 eagle-vel tervezett paneljeikből élnek."
Ezt nem értem. Mi lehet a kényszerűség? Talán a főnök hozzáállása? Egyébként nem csak hobbisták használják az Eagle-t, tudok jó néhány cégről, akik ezzel terveznek. A legjobb megoldás, ha a felhasználó megtanulja a Gerber, stb. fájlok generálását, így kikerülhető a szájhúzogatás. A másik előnye pedig, hogy így mindenki megóvhatja a terveit. A brd-vel azokat is kiadjuk. Léteznek ingyenes Gerber nézegetők is, azzal ellenőrizhetők a saját Gerber-fájlok, a hibák időben kijavíthatók. Szerintem azért még található olyan cég, aki fogadja a brd-t és nem húzogatja a száját, meg kell keresni őket.
Idézet: „azért még található olyan cég, aki fogadja a brd-t és nem húzogatja a száját,” Igen, lehet találni kisebb "maszek" cégek foglalkoznak mindennel. Ez jó dolog, mert enélkül az egyszeri ember 1-2 darab panelt nem tudna gyártatni. Idézet: „Talán a főnök hozzáállása?” Inkább a gyártó berendezések miatt van Gerber 274D.... 274X formátum l és Excellon, S&M,... stb. amiből dolgoznak.
"Inkább a gyártó berendezések miatt van
Gerber 274D.... 274X formátum l és Excellon, S&M,... stb. amiből dolgoznak. " Ezt mindet tudja generálni az Eagle is. A panelgyártónak csak egy dolga lenne, odaülni a géphez, a brd-ből az Eagle-ban elkészíteni a szükséges gyártási adatokat Gerber, stb., majd azt továbbküldeni a gyártásba. Ehhez "nincs kedvük", pedig az is megfizettethető munka lehetne. Aki nem akar fizetni, készítse el otthon. Ha Te elküldöd a saját Gerber adataid, azon nem ütközik meg. Van azért nagyobb cég is, aki elfogadja a brd-t.
Ha az alkatrészek elhelyezésére gondolsz szerintem azt egyik sem tudja.
Sziasztok!
Egy elkészített alkatrész ellenőrzésében kérem a segítségeteket. Eagle Light 5.3.0-ban készült, egy CREE XLamp 7090-es LED. Egy "alap" (csak az SMD forrasztási felületek) és egy olyan változat készült, amihez NYÁK-ból kialakított hűtőfelület tartozik egy furattal, hogy ha szükséges, valami kis bordát is lehessen rá tenni. A kérdés pedig főleg az, hogy a különféle rétegeket megfelelően használtam-e. Az adatlapot és az .lbr-t feltöltöm. Köszönöm a segítséget. Üdv.: Spikk Szerk.: Egy RGB LED tokozás véeltlenül benne maradt, azzal nem kell törődni.
Talán úgy a legkönnyebb, ha megnyitod a Library-t, amiben az alkatrészed van, majd keresel egyet, amiben van egy sot-23 tokozás. A tokozásra jobb gomb és Copy to Library. Utána a Device gombot megnyomod, kiválasztod és megnyitod a tranzisztorodat, majd jobbra lent megnyomod a New (package) gombot. Itt kiválasztod a sot tokozást a listából és alatta a Variant name mezőbe is írj valamit, mert nem enged 2 azonosat (""-t sem).
Ha ez megvan, akkor a New mellett van egy Connect gomb. Nyomd meg, itt kell a lábkiosztást megcsinálni. Ha a Pin és Pad jelölésekből nem egyértelmű, akkor meg kell nyitni a megfelelő Szimbólumot vagy Tokozást és ott meg tudod nézni.
Segítség!!
Az Eagle a 4093N IC-nél shcematic-ba nem jelőli a 7,14 pint. A hibakeresésnél pedig kidobja, hogy nincs bekötve a VSS,VDD. Mi erre a megoldás?(Kezdő vagyok)
Smash ikon és alkatrészre kattint akkor előjönnek a táplábak.
Bocs nem Smash
Invoke ikon és alkatrészre kattint akkor előjönnek a táplábak.
Hali. Lenne egy gondom. Terveznék egy nyákot. Egy erősítő lenne. a főszereplő egy TDA1562Q IC lenne. De olyan lábkiosztás nincs az eaglebe (Legalábbis én nem találtam) Hogy tudnám megoldani?
Üdv.!
Úgy, hogy megrajzolod a tokozást.
Már egy hónapja is megkérdezted ugyanezt, és már akkor is megkaptad rá a választ... Bővebben: Link
Sziasztok. Hogy lehet egy alkatrész forrszemét megnagyobbitani? Köszi előre is!
Olvass vissza, használd a keresőt...stb
Sziasztok! volna egy kerdesem, szuksegem van nekem egy 130X70 es nyakra ,ha kilepek az 100X50 es mezobol azonkivul nem teszi be az alkatreszeket. Hol lehet ezt beallitani?
Ez az ingyenes verzió limitje. Itt a fórumban ne is kérdezd, hogy lehet megoldani...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |