Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
ha így haladunk,akkor még a héten meg lesz az 1100 oldal!
Simán!
Laci jól látta, a 'hallgatni' -n volt a lényeg. Olyan sokszor írtad le több helyen egy 'l'-el, hogy sajnos nem bírtam ki. Tudom ez nem magyar nyelvi fórum és ráadásul ott a szálka és gerenda esete... (én pl. rendszeresen csupa kisbetűvel írok, igaz főleg lustaságból )
Köszönőm!Azért kérdeztem mert érdekel a 6p3sz mivel maradt még vagy 10-12 db. Régebben, van annak 10 éve is épitettem el34 PP és válogattam öket.
Hát ez a magyarázat most nekem is jól jött köszönet érte. Már láttam több helyen is ezt vagy hasonló megoldást de különösebb magyarázat nélkül
Szia, elárulnád hol lehet ilyen vasakat venni??
Azt én is tudni akarom!
A vasboltban. Müszi elektroncső-nagyhatalom, én pedig trafó-nagyhatalom leszek. A már meglévő 20-30db különböző trafóm mellé, ma hozta meg a posta nekem, a napokban vásárolt 12db kimenő és táptrafókat. Mindösszesen 2600Ft volt postával. Eredetileg biztonsági leválasztótrafók szerepeit töltötték be, de egy átlemezelés EI-re, meg egy kis áttekercselés, és már zümmöghetnek is. Este teszek fel képet róluk, ha valakit érdekel.
Hol??????? Honnan????????
Idézet: - Az interneten. „Hol???????” Idézet: Otthonról, a szobámból. „Honnan????????” Amúgy djhans jól rávilágított a beszerzési forrásaimra: Link
Azt hittem, ismersz valami céget, ahonnan rendelted.
Már megint az erősítőiteket hallgatjátok?
Naná! Nálam ha a szobában a gépnél vagyok állandóan szól a netrádió vagy más zene a kis PCL86 piccolon. Ugyanis ez a számítógép erősítő.
Az jó! Nekem is működik a PCL86-EM84!
Egy deka brumm sincs!!
Jó munkához idő kell! Jöhet a másik fele!
Csak összejött a varázsszem?
Össze ám! A 470K helyett 0.470K volt! A PCL is jó! Mondom, jöhet a sztereó másik fele!
Szerk.: Csöves egyenirányítást kapott: AZ41. Úgyhogy anódfeszkapcsoló sem kell!
Nem az van, hogy az AZ41 közvetlen fűtésű ezért akár hamarabb felfűt a PCL-nél, így nem késleltet "eleget"?
Kíváncsiságból mérd már meg légyszi hogy mennyi idő után ál be az anódfesz az AZ41 katódján, nálam fülre a PCL-nek legalább 15-20 másodperc kell az üzemmeleg állapotig (persze ez csak fülre). Köszi!
Na csak összejön végre neked is.
Nem! Mire felfűt az AZ41, arra a PCL86, EM84 is. Közvetlen fűtésű, ez igaz. A fűtésnél jön a +.
gr89: Azért JZoli is segített, meg Ti is! JZoli-val megcsináltuk az anódfeszt, mert túl sok volt (380V) most 300V megy, de így működik. A varázsszem is igen jó!
A kapcsolót be is rakom főkapcsolónak!
Jó kis fesz volt a trafódon. Nem semmi. Azért élőben könnyebb rájönni a hibára, meg négy szem többet lát, mint kettő.
Én már csak tudom mekkora öröm mikor kigyúlnak a fények az EM84-en! Múlt héten nekiátam javítani egy ZK 140-es csöves szalagos-t mondván nem megy a varázsszem csak fűt. Odáig jutottam hogy jól megrázott valami mire összecsomagoltam. Másnap nézegettem a kapcsolási rajzot és rájöttem hogy csak a felvétel gomb benyomott állapotában zár az anódfesz és a vezérlőfesz kapcsoló! De én ennek a mókának két kis átkötéssel végetvetettem
Azóta play-ben is szépen indikál
Egy régi rádióban volt, abból a rádióból van az AZ41 is.
A másik feléhez jó ugyan ez a kondi, vagy másik kell? Idézet: „én pedig trafó-nagyhatalom leszek. A már meglévő 20-30db különböző trafóm mellé, ma hozta meg a posta nekem, a napokban vásárolt 12db kimenő és táptrafókat” Csak ennyi trafód van???? Lefényképezzem az enyémeimet?
Egyébként köszönöm a dícséreteket!
Imit várom már nagyon, hogy lássam elcsorrani!
EI65, és az alattiból van egy 30-as krumplisládányi, 100kg k.b... Azt elvittem annó a Hmvhely-i börzére, 300Ft-ért adtam volna kilóját,mégsem kellett senkinek, de most már nem hiszem , hogy annyiért megválnék tőlük.
hmm... szerintem még az is kicsit sok! nekem 260 volt környékén mozog az anódfeszültsége az ECL86-omnak,de bőven szépen muzsikál! macika van benne egy kevés,de nem zavaró,csak akkor hallani ha nem szól a zene és fülel az ember!
Én az EBL21-est.
Hamarossan lesz rajta egy újítás, majd meglátjátok! üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |