Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
" Gyorsan, Olcsón és Jól! "
Ezek közül rendszerint kettő teljesíthető!
Sziasztok!
Az érdekelne hogy hogyan lehet kiszámolni egy E-I vasmag teljesítményét???
Hello!
Meg tudná mondani valaki hogy hogyan számolják ki az E-I vasmag teljesítményét?
Alapból a vasnak nincs teljesítménye. A teljesítményt az határolja, hogy adott gerjesztéshez mekkora menetszám szükséges(minél kisebb a vas, annál több), a vas mekkora gerjesztést visel el, és ezen mennyi huzal fér el.
Legegyszerűbb megmérni a vas geometriai adatait, és egy táblázatba megtalálod, mekkora teljesítményhez elegendő a vas. A teljesség igénye nélkül:
Köszi szépen.
Nincs meg a táblázat folytatása véletlenül?mert ezek még elég kicsik amik benne vannak.
Üdv mindenkinek! Foggalmam nincs, hogy ez milyen trafó. Ha valaki tud akkor segítsen. Előre is köszönöm.
Trafo meretezes egyszeruen:
A lap kozepen.
Engem érdekelne. Ha el akarod adni, légyszi írd meg privátban az árát és a méreteit (keresztmetszet). Köszi.
Sziasztok azt szeretném kérni tőletek hogy ebből a trafóbol (+-)ba mennyit lehet kihozni? Nekem olyan +- 50-55volt kellene. Váloszotokat előre is köszönöm!
Hát, ha jól értelmezem, akkor neked szimmetrikus tápra van szükséged, +-50V, Ez ebből a trafóból nem hozható ki, mivel ha az összes szekunder tekercset sorbakötnéd, akkor is csak 93,7V lenne az összeg, és neked 100 kellene, az már megint más dolog, hogy az így elkészített trafód, csak max 0,03A leadásara lenne képes, gondolom ami neked nem elég. De ha sorba kötöd a két 19,9V -s részt és az egyik 14,5V ost, akkor kaphatsz 54,3V -ot (persze ehhez még hozzá kell adni azt, hogy a trafód nem 220V -ra, hanem 230 -ra lesz kötve, a feszültség kicsit nagyobb lesz 56,78V.), amit már terhelhetsz 0,25A -al is, de ez szintén nem valami optimális megoldás. 39,8V -nál már elérhetnéd a 2,5A -t is, de ez neked valószínűleg nem elég.
Ja és abból az 56,78V -ból csinálhatsz könnyedén +-56,78V -ot.
Szevasztok!
én nem igazán értek az elektronikához, csak kb felhasználói szinten, viszont készítek neon csövekből fénylényeket (világító plasztikákat) és egy milánói kiállítás miatt jó lenne tudnom mennyit fogyaszt a trafóm ez egy 4-4kv-os neon trafó (összesen 8kv-ot tud) 18/23 mA-es, sima 220-ról megy milyen adatra van esetleg szükség a fogyasztás megadásához? kösz a válaszokat!
Szerintem itt nem a trafó a lényeg hanem, hogy a fogyasztód jelen esetben a fénycsövek (valószínűleg nem neon ezért irom, hogy fénycső) mennyi áramot vesznek fel. Ha megméred, hogy mennyi áramot vesznek fel és tudod, hogy mekkora feszültségről mennek akkor egyszerűen a P=U*I képlettel kiszámolhatod a teljesítményt és ha ezt még megszorzod idővel (óra) akkor megkapod a fogyasztást kW/h vagy W/h -ban.
szerk.: valószínűleg a fénycsövedre rá van írva, hogy hány wattos, ha tudod, hogy mennyi ideig járatod akkor egyszerűen megszorzod a teljesítményt az idővel Ha hülyeséget írtam valaki javítson ki!
Fogalmam sincs mekkor a lehet aneoncsövek teljesítménye. Ezek nem boltban forgalmazott dolgok. Egyedileg készültek neonreklámokat gyártó cégnél. Tuti hogy neon gáz van beletöltve.
Nem nagyon tudok megmérni semmit, csak annyi adatom van, amennyi a trafóra rá van vésve. Lehet veszek inkább egy fogyasztásmérőt, akkor minden kiderül. Figyelj oda a nagybetűs mondatkezdésekre kérlek. Jav. -szamóca
Ok, elhiszem, hogy neon, csak a köznyelvbe nagyon elterjedt tévesen a neoncső kifejezés. Nem tudsz kölcsönkérni egy multimétert, vagy fogyasztásmérőt valakitől?
hol lehet fogyasztásmérőt kapni, és kb mennyibe fáj?
Pl. itt egy. De, ha beírod gugliba, hogy fogyasztásmérő vagy univerzális fogyasztásmérő ad ezer találatot. 3-4 ezerért már lehet kapni egyet, bármelyik műszaki boltban. Okos kis szerkezetek, sok mindent tudnak. Ha csak erre az alkalomra kell nem biztos, hogy megéri megvenni. Ha nem sikerül kideríteni semmit áramfelvételt vagy a teljesítményt akkor esetleg lehet számolni a trafód max teljesítményével, de egyáltalán nem biztos, hogy a csövek kihasználják azt.
aha sejtettem, szerintem beszerzek egyet
köszi
Használd az 5-6-7 kapcsokat, 6-os a test, 5-7 a graetz bemenete, és lesz belőle +/-30V-od, 2.5A mellett. Most hogy 50 vagy 30 az már csak egy csekély teljesítménybeli eltérés. Gondolom erősítőhöz kell.
Sziasztok!
Van - egy Canon S??? nyomtatóból - kiszedett tápegységem és abból csak a trafót szeretném használni egy 9V-os táphoz, de nem tudom hogy alkalmas-e erre, ugyanis a trafó előtt van egy tekercs és az egyenirányító diódák is. Csináltam az alkatrész beültetésről képet - remélem látszik. Az áramkör kimenete 9 és 16 volt. Amúgy a trafónak 5 primer, és 8 szekunder kivezetése van. A primeren 0.2 ohm-ot mértem 200-as méréshatáron. Tehát lehet CSAK a trafót használni +9v előállítására? Előre is köszönöm.
Nem lehet ezt a trafót különállóan használni, csakis ebben az áramkörben, tekintettel arra, hogy ez egy kapcsolóüzemű tápegység. Az a trafó nem 50Hz-re van méretezve, nem is lemezelt vasmag van benne.
Köszi a gyors választ, valahogy erre számítottam én is.
Még egyet, ha megengeded. Egy 7809-es stab IC bemenetére nem sok a 28v egyenáram?
Azért arra számíts, minél nagyobb a feszültség, adott terhelésnél annál jobban kell hűteni.
Ha szerencséd van, akkor a primeren kívül lesz még rajta egy terhelhető 6V, és ha igazán mázlista vagy, akkor még egy 4V vagy 6V is. Na meg egy tekercs az anódfesznek. De nehogy a kimenőtrafót add elő!
Üdv!
Ez a trafó hány VA lehet? (Ez egy 4×90W-os Technics SU-V60-as erősítőbe van még benne csak az erősítő már nem javítható.Egyébként az erősítő dobozára 560W-van írva)
Akkor meg is adtad a kérdésedre a választ.
Az erősítő dobozára mindent írnak csak az igazságot nem.
Ezért kérdeztem meg mert nem tudom.
De nagyságra se hatalmas.Vagy frankón megvan csinálva aztán azért nem olyan nagy?
A #399451 hozzászólásomnál vannak képek.
A DSC00023.JPG képnél vannak cm-ek is.
Sziasztok, nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy trafóm, egy régi röntgengépből, több kivezetéses, Apósomtól kaptam, de azt már senki se tudja, hogy melyik kivezetése a bemenete mármint a 230V. Ha jól tudom kilehet mérni, de a kérdésem az, hogy a primer, és a szekunder oldalon hány ohm-ot kell hogy mérjek, hogy megtudjam, hogy melyik lábakra dobáljam rá a 230at. amugy azthiszem ez egy 400V/A-es trafó, egy fasza kis, erősitőt akarok rábabrálni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |