Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405 - teljes tuning

Témaindító: Takee, idő: Okt 7, 2005
Lapozás: OK   5 / 26
(#) terko válasza Csonty hozzászólására (») Szept 4, 2006 /

A C1-es valóban nem elkó. Egy sima műanyag vagy fólia 1µF-os. T1;T3;T4 tranyók BC 639, a T2 MJE 340, a T5-T6 BC212; a T7-T8 (meghajtók) MJE 15031, a T9-T10 (végfok): MJ 15003.

Ami a D5 fölött van az R37-ből indul és elmegy a C9 és C10 felé. A D5-höz NEM kapcsolódik.

A kondikat tekintve nekem vegyesen van kerámia, műanyag, és az ún multilayer. A C8-C9-C10 kondikra fóliát javasoltak, de ilyen kiszerelésben ilyen értékben nem kaptam, ezért én műanyagot raktam oda.

Kérdésem lenne nekem is: a tekercseket csévetestre készíted vagy valamire feltekered, beforrasztod és úgy hagyod? Ezzel kicsit megvagyok lőve.
(#) Csonty válasza terko hozzászólására (») Szept 4, 2006 /

Hali!
A csévetestel kapcsolatban: ha találok 13mm átmérőjű csévetestet akkor arra, ha nem akkor lehet hogy fogok egy kb. 11-12mm (azért ennyi mert miután rátekered, egy kicsit rugózik és nagyobb lesz a belső átmérője, ezt máshol olvastam ) átmérőjű valamilyen rudat és arra tekerem rá, csévetest nélkül!
Kondikkal kapcsolatban pedig akkor nincs megkötve, hogy most ez meg ez a kondi ilyen meg ilyen legyen?
A kapcsrajzon ugy van feltüntetve hogy a bc 639 az pnp az adatlapján pedig az van (én ugy emlékszem), hogy npn! ( de ez nem biztos)
A teljesítményéről mit tudsz? 8ohm-on mekkora a teljesítménye?
Köszi!
Üdv:Csonty
(#) terko válasza Csonty hozzászólására (») Szept 4, 2006 /

"200W szinuszos teljesítményhez 4 ohmos hangfal esetében 80Vpp jel szükséges. Ha azt akarjuk, hogy az erősítő a csúcsteljesítmény határán se rogyjon össze, ehhez a jelszinthez ą (50-55)V körüli tápfeszültség szükséges. Még bonyolultabb lesz a helyzet 8 ohmos hangfalak esetében. Itt a kimenőjel szintje jó közelítéssel 110Vpp. Az ehhez szükséges tápfeszültség értéke pedig ą (60-65)V."

A tranzisztorról kicsit később. Jó hogy szóltál, mert elfelejtettem modani, hogy nem 639-es van benn. Azok mindenképp PNP tranyók. 639-el nem is menne. Ha jól emlékszem BC 212 van helyette. Biztosan csak állítom, ha már utánajártam.
UI.: kössz a figyelmeztetést. Egy mezei piros pontot elkönyvelhetsz. Remek észrevétel.
(#) terko válasza terko hozzászólására (») Szept 4, 2006 /

Szóval a BC639 az NPN, de a BC212 PNP és úgy emlékszem, hogy BC212 van benne. Nem magamnak csináltam, azért nem vagyok biztos benne. Hülyeséget meg nem akarok mondani. Azóta is vígan dorombol (már 3 éve). De ígérem meglesz a pontos típus.
(#) terko válasza terko hozzászólására (») Szept 4, 2006 /

Szóval a végleges felállás: T1,T3,T4=BC640 a T5,T6=BC212B.
(#) terko válasza terko hozzászólására (») Szept 5, 2006 /

Ezek szerint minden világos?
(#) Csonty válasza terko hozzászólására (») Szept 5, 2006 /

Hali!
Bocsi de egy idelye nem jutottam számítógép közelébe.
Igen minden világos es nagyon nagyon köszi a segítségedet!

Üdv.:Csonty
(#) terko válasza Csonty hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Van valami ötleted, hogy a pauszra nyomtatott nyáktervet hogyan vigyem fel jó minőségben a sz.gépre?
(#) zsilaci válasza terko hozzászólására (») Szept 8, 2006 /

Hali!

Ide felraktam a pauszos nyák javított verzióját. Az ACDSee sokmindenre képes.
Nem ártana még azért mondjuk Painttal átrajzolni itt-ott.

A kép 6Mb, nem akartam kisebbe a minőségromlás miatt.

Egyébként úgy tudom, hogy a 2006/04-es Rádiótechnikában van róla cikk, ott talán jobb minőségben lenne a nyák.

Üdv
(#) terko válasza zsilaci hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

Csak félig meddig hozza le a képet utána egy nagy feketeség van. Ez miért van??
(#) zsilaci válasza terko hozzászólására (») Szept 9, 2006 /

Nekem lejön rendesen.

Próbáld meg jobbegérgombbal elmenteni.

Üdv
(#) Csonty válasza terko hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Hali!
Hát szerintem ennél jobban csak úgy tudnád ha valamilyen nyáktervezővel megrajzolod. Én dolgozom már rajta sprint-layout-ban ha kész lesz felteszem képformátumban is! De ez kb. jövőhét vége .
És lenne még egy kérdésem, az mekkora gond ha nincsenek összeválogatva a meghajtó- és a végtranzisztorok?
Üdv.:Csonty
(#) terko válasza Csonty hozzászólására (») Szept 10, 2006 /

Anno én sem válogattam össze a tranzisztorokat és működik vele. Valószínú válogatással jobb hatásfok érhető el, de gondolom nincs se kedved, se időd babrálgatni. Meg még műszered sincs ami kirajzolja a tranyók karakterisztikáját. Mennie kell nem válogatott tranyókkal is.
(#) zsilaci válasza terko hozzászólására (») Szept 14, 2006 /

Hali!

Átrajzoltam sprintlayoutban a nyákot!

Beültetési rajza nincs valakinek?

üdv
(#) Csonty válasza zsilaci hozzászólására (») Szept 18, 2006 /

Hali!
Bocsi egy kicsit elkéstem a rajzal.
Nézzétek át tüzetesen mert ez csak egy béta verzió!
Ha találtok hibát kérlek szoljatok!
Üdv.: Csonty
(#) Frank válasza lcseh hozzászólására (») Szept 19, 2006 /

Hi!

Tudna nekem mondani valaki olyan helyet ahonnan lehet rendelni quadot kit-ben lehetőleg a 2n3442-vel vagy a BD249-el, esetleg összerakott, élesztett darabokat?
Sürgős lenne.

üdv
Frank
(#) szabi83 válasza Frank hozzászólására (») Szept 19, 2006 /

a hqvideoba van kit.

[link]http://www.hqvideo.hu/pr?srch=KIT-11&ls=20&sm=2[/link]

ui: nem tudom milyen tranyóval van, telózd meg!

üdv
(#) Skori válasza lcseh hozzászólására (») Szept 19, 2006 /

Üdv. megjavult már az a quad?
(#) lcseh válasza Skori hozzászólására (») Szept 20, 2006 /

Hát sajna nem tudtam még vele foglalkozni, most is 1 óra, és 10 perce jöttem Zágrábból...
De ígérem amint lesz időm, megnézem.
(#) kukac_24 válasza Scott hozzászólására (») Okt 24, 2006 /

Hi Scott!

Te megcsináltad ezt a kapcsolást? (ruszki Quad)
Milyen tranyókat használtál?
(#) tomy hozzászólása Nov 20, 2006 /

Van egy problemam a quad 405 erositovel nem talalom a rajzat ha meg van valakinek akor kuldje mar el.Koszi
(#) tbence3 válasza tomy hozzászólására (») Nov 20, 2006 /

Helló!
Használd a keresőt!
Quad
(#) Müszi válasza tomy hozzászólására (») Nov 20, 2006 /

Tessék használni a guglit!
(#) tbence3 válasza tomy hozzászólására (») Nov 20, 2006 /

De itt van!

Quad405.jpg

(#) TyeDa hozzászólása Dec 15, 2006 /

Üdv!
Lassan befelyezek egy Quadot, többek közt Skori honlapja alapján. De nem merem még bekapcsolni. (meg nincs is még minden kész ) Mikre kell odafigyelni amikor élesztem? Van amit be kell állítani? Érdemes vmit megmérni?
(#) Marco_HUN válasza TyeDa hozzászólására (») Dec 15, 2006 /

Szija TyeDa!
Haver is most csinálja ua mint te teljesen ua-t bementeválasztóval stb.
Az erősítő az müxik kipróbáltuk.
(#) ZsoltyFM hozzászólása Feb 4, 2007 /

SZiasztok!
én meg szeretném építeni a qvqd-405-öst de 100w-hejett 400w-ra és 4ohm-osra.
wan egy tápom ami 1000w-os szimetrikus 70v-ot ad ki.
a normál qvadnak meg 50v-kell.
ha valaki csinált már ilyet érdekelne.
ja és van 16 db 2n3442-es tranyó.
sztereó erősítőt akarok építeni ami csatornánként 8 ilyen tranyót fog tartalmazni ha valaki már csinált ilyet érdekelne kapcsolás vagy ha nyákterv is hozzá az mégjobb lenne.
előre is kösz.
(#) sixtek válasza ZsoltyFM hozzászólására (») Feb 4, 2007 /

ZsoltyFM,
A Terminal forumon mar leirtam, hogy hol jelentkeznek problemak a projekteddel kapcsolatban.
(#) kisbelus81 válasza Einstein21 hozzászólására (») Feb 4, 2007 /

Halihó, valszeg a 0,85V-tal lesz a baj, ui az eredeti Q405 nem stúdiószintre (1,55v szimm.), nem is hifi0dB-re (0,775v) hanem 0,5V névleges bem. feszültségre készült, valószínű az Urbán Pisti sem változtatott az érzékenységen, nem tudom, már régen láttam az ő rajzát. Asszem itt a bemeneti Ic NE5534, aminek a nem egészen +6dB túlvezérlést kéne bírnia. Meg kellene tudni pontosan az erősítő névleges érzékenységét, aztán az IC körül vizsgálódni : az iC maga, a ZPD15-ök feszültsége kivezérelt állapotban, ezek előtétellenállásai. Ha van szkópod, könnyen elbánsz a hibával, ha nincs, akkor Célszerű a vizsgálatot egy komplex műterhelésen végezni (200W/8ohm+párhuzamosan 1uF), négyszögjellel jól kivezérelni, és figyelni a jelelakot+a tápfeszültségégak szimmetriáját áramfelvétel szempontjából kivezérelve és lezért bemenettel.Ezután színusszal is meg kell nézni, nem keletkezik-e keresztezési torzítás nagy jelszinten, vagyis nem mászik-e el a B-osztályú munkapont? Ezért nem győzzük hangsúlyozni elégszer, hogy műszepark nélkül TILOS nekiállni építeni Sok sikert, üdvözlettel:

Kiss Béla lászló
(#) karpi válasza kisbelus81 hozzászólására (») Feb 5, 2007 /

keresztezesi torzitas nagy jelnel ? hat az inkabb a kis jeleknel erezheto jol.
Mikor A osztalyban mukodik akkor nincs keresztezes.
B-ben meg mar tul van vezerelve es a keresztezesi torzitas elenyeszo .

Talan az "atkapcsolas" korul van egy "huppanas"? A-bol B-re?

szerintem nem negyszogjellel kel merni , probalni, hanem szinuszos jellel , negyszogjelnel felmehet az ero meg 80%-al is .mivel az efektiv feszultseg megnohet 42%-al. minusz a feszultsegeses mert a tap nem fogja birni tartani a tapfeszultseget ,a kondik "kiurulnek".

Ugy szemre konyebb a szinuszjellel nezelodni , a szimetria az also vagy felso vagas jobban kiertekelheto.Persze megkozelitoleg mert csak durva torzitast lathatsz a szkopal , nem lehet szemmel kiertekelni a szinuszgorbe eltorzitasat.De vagast , szimetriat, oszcilaciot lehet latni , meg a brumm-ot.

Negyszogjellel nem kel tulvezerelni , a negyszogjel formajabol jol lathatjuk az atviteli tulajdonsagokat , a derivalast az integralast , ebbol levonhatjuk a kovetkezteteseket hogy az erosito hogy viszi at a magas ,s a mely hangokat es hogy eleg "gyors" e.

Torzitash mereshez meg kellene egy es mas muszer.
Következő: »»   5 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem