Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   49 / 581
(#) PillerFecó válasza petya54 hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Szép estét! Nagyon szép a gyűjtemény! Egyet értek a mottóddal, Inkább erre költs pénzt,mint a kocsmára! Két kérdés: A Tv állványban lévő alsó két szerkentyű márkája és típusa? És: láthatnánk a rádiókról képet?
(#) petya54 válasza PillerFecó hozzászólására (») Márc 20, 2009 /

Szia! A tv állványban található alsó két készülék alulról: Technics SU-V6-os "Stereo Integrated DC Amplifier", jó az erősítő, szépen szól, de a SU-8055-öst megmondom őszintén jobban szeretem használni ill. hallgatni(pedig ebben már végfok csere is volt). A másik herkentyű pedig egy Pioneer TX-520L "Stereo Tuner" vele is meg vagyok elégedve, tökéletesen működik, csak egy jó antenna kell neki. A rádiókról szépen sorban van a fórumban feltöltve kép, de ha kell akkor csinálok olyat amin rajta van az összes, am. nincs egy nagy gyűjteményem, de dolgozok rajta, hogy az legyen. üdv:petya
(#) PillerFecó válasza petya54 hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Szép estét! Nem az a lényeg,hogy nagy vagy kicsi a gyűjtemény,hanem az: szeresd amit csinálsz! egyenlőre nekem is csak 3 db van felújítva,ez a szabadidőtől függ majd. Szívesn látnék egy típusismertetést egyébként HI-FI tekintetében Technics mániás vagyok Üdv.:Fecó
(#) petya54 válasza PillerFecó hozzászólására (») Márc 21, 2009 /

Szia! Én szeretem. sőt nagyon. Am. ha HI-FI-ről beszélünk nálam a Technics az amire azt mondom, hogy szuper, de a követelmény az, hogy "made in japan". üdv:petya
(#) b.misi hozzászólása Márc 22, 2009 /

Sziasztok én is szeretem a régi rádiós elektronikai készülékeket müszereket és az erős áramú relikviákat.

következő...

még egy adag....

egyenlőre itt a vége.
(#) petya54 válasza b.misi hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Szia! Hát mit ne mondjak, irigy vagyok. Nagyon gyönyörű darabok, gratulálok hozzá! Te restauráltad őket? üdv:petya
(#) llaci56 válasza petya54 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Igen szépek, én is irígykedek!
(#) b.misi válasza petya54 hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

szia igen felújitás alatt van egy vt b646 is majd aszt is megmutatom.Üdv:Misi.
(#) petya54 válasza b.misi hozzászólására (») Márc 22, 2009 /

Köszönjük a képeket, ha már a saját rádióimban nem tudok ennyire gyönyörködni, gyönyörködöm a tieidben
(#) PillerFecó válasza b.misi hozzászólására (») Márc 23, 2009 /

Szép napot! Csatlakozom az előttem szólóhoz! Gratulálok a gyűjteményhez! A Diadalt (R8668) és az AR 604-est (is) elfogadnám az enyéim közt Szó mi szó gyönyörűek!
(#) Vales válasza b.misi hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Hát biz én is írígykedem, csodálatos darabok!
(#) yeti614 hozzászólása Márc 24, 2009 /

Igazán örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra. Nem volt valami egyszerű...Van a képen látható rádióm. Tudna esetleg valaki valami információt róla? Eladnám vagy elcserélném valami másra. Ha valaki tud kérem segitsen.
(#) llaci56 válasza yeti614 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Idézet:
„valami információt róla? Eladnám vagy elcserélném”

Ez így elég összefüggéstelen... Infót magad adhatnál róla a legtöbbet. A többi peddig az "apró" rovatba való.
(#) yeti614 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Megpróbálom...
Kb.: 20cm*30cm*20cm fadoboz elöl egy nagy forgatógomb (hangerő v. állomáskereső?) és két banánhüvely. Az oldalán is van egy pár banánhüvely.
A hangszóró három lábon áll alul talán valami membrán
lehetett ami már le volt róla szakadva. A tölcsér 2/3
része fém a többi műanyag vagy bakelit, Nora felirat-
tal. Sajnos nincs előttem, mert jelenleg a padláson pihen.
Talán ennyit bővebben.
(#) b.misi válasza yeti614 hozzászólására (») Márc 24, 2009 /

Üdv gratulálok,szép darab nagyon vigyázz rá,ha jól tudom német gyártmány.üdvözlettel:Misi.
(#) Mazsika hozzászólása Márc 25, 2009 /

Új szerzeményeim:

AKAI UC-U2 erősítő, és UC-K2 tuner. Gyönyörködtetésül a fényképek:
(#) Mazsika válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Az erősítő még full hand-made, nem malaysia, meg nem taiwan, még igazi Made In Japan.

A tunernél külön figyelmet érdemel a légforgó és a mechanika.
(#) Mazsika válasza Mazsika hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Ez is emberi meló volt.....
(#) b.misi hozzászólása Márc 26, 2009 /

Üdvözlök mindenkit sikerült fel újítanom a vt b646-os rádiót,ilyen lett.Misi.
(#) b.misi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Üdv igen a kép lett ilyen sötét, bevallom azért egy kicsit sok lett a lakk is,és nem sikerült olyan szépen a lakkozás sem, ahogy elterveztem, de mindegy azért (szerintem)nem lett olyan csúnya.üdv:Misi
(#) b.misi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Üdv úgynézki hogy még egyszer át lakkozom, akkor mér szebb lesz, és ráadásul ez a rádió telepes csövekkel müködik, meglepően jó hangerőt és vételkészséget produkál.Misi
(#) mp3maker hozzászólása Márc 26, 2009 /

Ma elkészültem a lemezjátszó felújításával.(ez nem műanyag!)

102_2534.JPG

(#) b.misi válasza mp3maker hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Üdv gratulálok érte szép munka, legyen benne sok örömöd a használatához,jó nézni és akár használni is ezeket a régi készülékeket, nem mint a mai kínai anyagába elporladó készülékek tömkelegét.üdv Misi.
(#) PillerFecó válasza mp3maker hozzászólására (») Márc 27, 2009 /

Szép estét! Frankó ez a lemezjátszó! Ez is direkt hajtású? Nekem egy PL-200 asom volt. A tányér alján volt a stroboszkóp és egy tükör segítségével volt látható! Jó kis gépek. Gratulálok! Üdv: Fecó
(#) llaci56 válasza PillerFecó hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Szinte biztos, hogy nem direkt hajtány. Az AP100 AKAI –m annyiban különbözik ettől, hogy más a felirat.
Jó lenne egy kép erről a készülékről, a felújítás előtti állapotában, mert – bár, nem akarok kételkedni mp3maker munkájában, de - az AKAI-m minden felújítás nélkül is ilyen kívülről. Én azt hiszem, hogy a felújítás itt belül történt. Jól gondolom?

(#) mp3maker válasza PillerFecó hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

Nem, ez szíj hajtású teljesen "fapados"a liften kívül semmilyen felszereltsége sincs (a lemez végén a tűt sem emeli fel). A sebesség váltás szíj átdobással működik.
(#) mp3maker válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /

A felújítás takarításból,(nagyon koszos volt)és szíj cseréből állt csak.(szerencsére)
Következő: »»   49 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem