Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Szép estét! Nagyon szép a gyűjtemény! Egyet értek a mottóddal, Inkább erre költs pénzt,mint a kocsmára! Két kérdés: A Tv állványban lévő alsó két szerkentyű márkája és típusa? És: láthatnánk a rádiókról képet?
Szia! A tv állványban található alsó két készülék alulról: Technics SU-V6-os "Stereo Integrated DC Amplifier", jó az erősítő, szépen szól, de a SU-8055-öst megmondom őszintén jobban szeretem használni ill. hallgatni(pedig ebben már végfok csere is volt). A másik herkentyű pedig egy Pioneer TX-520L "Stereo Tuner" vele is meg vagyok elégedve, tökéletesen működik, csak egy jó antenna kell neki. A rádiókról szépen sorban van a fórumban feltöltve kép, de ha kell akkor csinálok olyat amin rajta van az összes, am. nincs egy nagy gyűjteményem, de dolgozok rajta, hogy az legyen.
![]()
Szép estét! Nem az a lényeg,hogy nagy vagy kicsi a gyűjtemény,hanem az: szeresd amit csinálsz! egyenlőre nekem is csak 3 db van felújítva,ez a szabadidőtől függ majd. Szívesn látnék egy típusismertetést
![]() ![]()
Szia! Én szeretem. sőt nagyon. Am. ha HI-FI-ről beszélünk nálam a Technics az amire azt mondom, hogy szuper, de a követelmény az, hogy "made in japan". üdv:petya
Sziasztok én is szeretem a régi rádiós elektronikai készülékeket müszereket és az erős áramú relikviákat.
következő...
még egy adag....
![]()
Szia! Hát mit ne mondjak, irigy vagyok. Nagyon gyönyörű darabok, gratulálok hozzá! Te restauráltad őket? üdv:petya
szia igen
![]()
Köszönjük a képeket, ha már a saját rádióimban nem tudok ennyire gyönyörködni, gyönyörködöm a tieidben
![]()
Szép napot! Csatlakozom az előttem szólóhoz! Gratulálok a gyűjteményhez! A Diadalt (R8668) és az AR 604-est (is) elfogadnám az enyéim közt
![]()
Hát biz én is írígykedem, csodálatos darabok!
![]()
Igazán örülök,hogy rátaláltam erre az oldalra. Nem volt valami egyszerű...Van a képen látható rádióm. Tudna esetleg valaki valami információt róla? Eladnám vagy elcserélném valami másra. Ha valaki tud kérem segitsen.
Idézet: „valami információt róla? Eladnám vagy elcserélném” Ez így elég összefüggéstelen... Infót magad adhatnál róla a legtöbbet. A többi peddig az "apró" rovatba való.
Megpróbálom...
Kb.: 20cm*30cm*20cm fadoboz elöl egy nagy forgatógomb (hangerő v. állomáskereső?) és két banánhüvely. Az oldalán is van egy pár banánhüvely. A hangszóró három lábon áll alul talán valami membrán lehetett ami már le volt róla szakadva. A tölcsér 2/3 része fém a többi műanyag vagy bakelit, Nora felirat- tal. Sajnos nincs előttem, mert jelenleg a padláson pihen. Talán ennyit bővebben.
Üdv gratulálok,szép darab nagyon vigyázz rá,ha jól tudom német gyártmány.üdvözlettel:Misi.
Új szerzeményeim:
AKAI UC-U2 erősítő, és UC-K2 tuner. Gyönyörködtetésül a fényképek:
Az erősítő még full hand-made, nem malaysia, meg nem taiwan, még igazi Made In Japan.
![]() A tunernél külön figyelmet érdemel a légforgó és a mechanika.
Ez is emberi meló volt.....
Üdvözlök mindenkit sikerült fel újítanom a vt b646-os rádiót,ilyen lett.Misi.
![]()
Üdv igen a kép lett ilyen sötét, bevallom azért egy kicsit sok lett a lakk is,és nem sikerült olyan szépen a lakkozás sem, ahogy elterveztem, de mindegy azért (szerintem)nem lett olyan csúnya.üdv:Misi
Üdv úgynézki hogy még egyszer át lakkozom, akkor mér szebb lesz, és ráadásul ez a rádió telepes csövekkel müködik, meglepően jó hangerőt és vételkészséget produkál.Misi
Ma elkészültem a lemezjátszó felújításával.(ez nem műanyag!)
Üdv gratulálok érte szép munka, legyen benne sok örömöd a használatához,jó nézni és akár használni is ezeket a régi készülékeket,
![]()
Szép estét! Frankó ez a lemezjátszó! Ez is direkt hajtású? Nekem egy PL-200 asom volt. A tányér alján volt a stroboszkóp és egy tükör segítségével volt látható! Jó kis gépek. Gratulálok! Üdv: Fecó
Szinte biztos, hogy nem direkt hajtány. Az AP100 AKAI –m annyiban különbözik ettől, hogy más a felirat.
Jó lenne egy kép erről a készülékről, a felújítás előtti állapotában, mert – bár, nem akarok kételkedni mp3maker munkájában, de - az AKAI-m minden felújítás nélkül is ilyen kívülről. Én azt hiszem, hogy a felújítás itt belül történt. Jól gondolom?
Nem, ez szíj hajtású teljesen "fapados"a liften kívül semmilyen felszereltsége sincs (a lemez végén a tűt sem emeli fel). A sebesség váltás szíj átdobással működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |