Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   8 / 581
(#) Zerocross válasza VIM hozzászólására (») Márc 3, 2009 /
 
Hali!

Kaptár színvonalú a ház. 3. emelet. A csatornázással nincs gond. A víznyomás is oké, mikroszálas vízszűrőnk van a kerámia csapok miatt. A teljes vízhálózat fel és le fel lett újítva 2 éve. Nos az áramkimaradás... úgy emlékezem, hogy volt már úgy, hogy ment a mosógép, de nem vette zokon. Ha rövid volt a kimaradás akkor észre sem vette. Ha meg több min 1 sec. akkor meg csak lenullázott, de újra lehetett indítani. Eddig legalább is.
Jelenleg működik, de ki tudja meddig. Már ott tartottam, hogy építek neki egy primitív szekvenciális vezérlőt ami kimos és kicentrifugáz és kész. Nekem nem veszi be a gyomrom, hogy minek ezekbe mikrovezérlő. Lassan már a WC-deszkába is raknak...
(#) VIM válasza Zerocross hozzászólására (») Márc 3, 2009 /
 
Hali! Jut eszembe! Nem szokott nedves lenni a gép környéke? Hátul sem? Nekem gyanús a nyomáskapcsoló. Ha nem tömör a rendszer nincs viszonyítási alapja a vezérlőnek. De! Az ajtózár is okozhat leállást. Üdv.:VIM
(#) Zerocross válasza VIM hozzászólására (») Márc 3, 2009 /
 
Nos... a kérdés jó. Igen szokott bepisilni a gép. Először azt hittem, hogy valahol defektes a rendszer. Aztán némi leskelődés és hallgatózás után leesett a tantusz. Ugyanis a gép hátulján van egy ovális túlfolyó nyílás. Mosás közben egyszer arra lettem figyelmes, mintha valaki öklendezne a fürdőszobában. Szerintem nincs itthon senki rajtam kívül, hallucinálni nem szokom, így aztán mentem a hang irányába. Így találtam meg eme fent említett lyukat. Szinte minden mosásnál van valamennyi kifolyás. Szerintem ez nem oké. Viszont az erre vonatkozó hibakód szerepel a kezelési utasításban és ez nem az, mint amit nekem mutat, ha leáll a gép.
(na ezt jól megaszontam)
(#) zoz11 válasza Zerocross hozzászólására (») Márc 3, 2009 /
 
A vízszint szab körül nézzél akkor még szét!!!
(#) VIM válasza Zerocross hozzászólására (») Márc 3, 2009 /
 
Hát ez az! Nekünk ugyan ez van csak 6. érzékes de nedvesség helyett legfeljebb bakapehely van a háta mögött. Az baj ha valahol ereszt! A kifolyó milyen magasan csatlakozik a szifonba?
(#) frank tibor válasza Zerocross hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Hello
A keresett hibakód.
Zoz11 és VIM biztosan tud az értelmezésében segíteni.

W_d.jpg
    
(#) Mosomassa hozzászólása Márc 4, 2009 /
 
Sziasztok! Egy zokni került a Samsung mosógépem szivattyújába. Azt hiszem ettől bedöglött, de hogyan lehetnék biztos benne, hogy ez a hiba? A szivattyú már a kezemben van, kiszedtem.

Más, hogy ez egy ASKOLL 30W-os szivattyú. Ahogy látom elég univerzális. Budapesten hol lehet ilyet szerezni? Esetleg XVIII, XIX vagy XI kerület? Láttam, hogy valaki írt korábban, hogy 1300-ért beszerezhető univerzális szivattyú..

Köszi
Massa

askoll.jpeg
    
(#) zoz11 válasza Mosomassa hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Hello
Itt találsz ilyen szivatyút, kb 1300Ft körül van!
könnyen megtudod próbálni, csak a kapcsaira tegyél 230V ot ha indul akkor ok. de elötte azt nézd meg hogy mennyire lóg a közepe, mert ha nagyon ki van kopva akkor is gond lehet!
(#) VIM válasza frank tibor hozzászólására (») Márc 4, 2009 /
 
Helló! Hát itt is a nyomáskapcsolót hozzák ki bűnösnek. Az oldalba rúgásos javítási eset is ezt látszik igazolni, mert az egy elég érzékeny szerkezet. De mi a folyás eredete? Az csak akkor folyik (már mint a nyomáskapcsoló a szellőző furaton) ha a membrán lyukas, szakadt esetleg törött. Már pedig ha nem jók az értékek a kapcsolóban akkor letiltja a további műveleteket.
(#) asoni hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
whirlpool mosógép nem ereszti a doba a vizet. eddig aszthitem hogy motor bajos de kiderűlt hogy a panelon ellengete a forasztás visza fora sztotam semmi féle átt folyás nincsen a panelon de a vizszint szabályzót is kivettem megfulykáltam a mebrán katog , lehet hoy mivel kicsavartam a álittó részeket lehetcsséges hoy nem jó.honan tudhatom meg. sos
(#) imikee10 válasza asoni hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Azt Te már nem tudod visszaállítani eredeti helyzetbe. Vegyél újat. Nézd meg a mágnes szelepet. Pucold ki a légcsapdát (ami a dobnál van és arra csatlakozik rá a cső).
(#) asoni hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
megy a mágnes szelep. akkor leht hogy vizszint szabályzó nemjó?
(#) imikee10 válasza asoni hozzászólására (») Márc 11, 2009 /
 
Ha már eltekergetted akkor 1x úgy is kell venni egy újat. Vegyél egyet és majd utána próbálkozzál. (lehet hogy beragadt a régi). Már jártam én is úgy.Bele egy másik és megy is. De előtte leellenőriztem hogy jó-e.
Üdv Imi
(#) jacekbertalan hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
valaki nem tud egy jo eeprom irot amivel lehet a mosogep elektronkakat programozni?jo lenne egy kis segitseg
(#) toyo hozzászólása Márc 11, 2009 /
 
Sziasztok, valaki segítsen ha tud! Van egy AW0/43135 Whirlpool mosogépem és az esetek többségében egyszerűen nem centrifugál ki. Pláne, ha csak pl, 3db ingem van a dobban, de ha tele van akkor meg azért nem. A mosási program végén nem mondok sokat, legalább 8-10 alkalommal újra kell indítani a cenrifugálást mire kegyeskedik a 6.érzék is beleeggyezni a centrifugálásba. Egyszer már cseréltek rajta vezérlőt is. 2,5 éves és még garis, de már nem bízok a szervizben. Előre is köszönöm.
(#) imikee10 válasza toyo hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Hello
Először is nézd meg a szénkefét a motorba hogy mennyire van elkopva. Ha ez OK akkor utána a vízszintszab-ot nézd meg hogy jó-e meg a légcsapdáját is.
Üdv Imi
(#) VIM válasza toyo hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Helló! Csatlakozom az előttem szólóhoz! Már Zérocross-nak is mondtam, hogy a nyomáskapcsoló, vízszintkapcsoló, légcsapda ( bármelyik érzékelő a víz körben) elég nagy zűrt szokott előidézni. A gép nem megfelelő telepítése szintén! (szifon magassága) Üdv.:VIM
(#) zolika60 válasza toyo hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Szerintem a szivattyút is vizsgáldd meg. Meg azt is, hogy nincs-e tele a szűrője.
(#) jacekbertalan hozzászólása Márc 12, 2009 /
 
mit már kérdeztem ,nem tudna valaki segiteni ?Egy eprom iro erdekelne.Valaki!!!
(#) jacekbertalan hozzászólása Márc 12, 2009 /
 
mosogép elektronikakat szeretnek vele ujra programozni,ha esetleg valaki csinalt mar ilyet vagy tudna egyet azt megköszönnem.
(#) frank tibor válasza jacekbertalan hozzászólására (») Márc 12, 2009 /
 
Hello
A programozóimat itt vásároltam.Bővebben: Link
(#) Action2K hozzászólása Márc 22, 2009 /
 
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy problémára, hogy hol keressem a hibát, illetve mi lehet a baj.
Van egy BOSCH CLASSIC XX5 típusú 800 AA CLASS Electronik mosógép, ami minden előzetes jel nélkül (2 év után) megállt egy szinten.
Kiválasztjuk a kívánt programot (lehet bármelyik), ekkor ugye elkezd villogni az alsó LED. Ezután ha megnyomjuk a start gombot, akkor folyamatosan világít jó pár másodpercig, de semmi nem történik. Ezután ez a LED és a felette lévő is együtt elkezd villogni egy darabig, majd abba hagyják és ennyi.
Az ajtót nem rögzíti, bármikor kinyitható lenne ez idő alatt.
Előre is köszi az ötleteket, segítségeket.
(#) imikee10 válasza Action2K hozzászólására (») Márc 22, 2009 /
 
Hello!
A LED villogások az a hiba kód. Számold meg hogy mennit villog. Ha van hozzá valamilyen papír akkor nézd meg hogy nincs-e benne a hibakód. Lehet hogy az ajtózár nem működik (nem húz be).
Üdv Imi
(#) blackbile válasza Action2K hozzászólására (») Márc 25, 2009 /
 
Nekünk szinte pont ugyan ez történt pont ugyanazzal...

Rájöttél a megoldásra?
(#) blackbile válasza blackbile hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szüleim bementek a Bosch központi szervizbe, merthogy 3 napja nem lehet telefonon emberrel beszélni náluk...

9600-9800,- a kiszállás + hibadiagnosztika

Vezérlőpanel csere esetén: kb. 30000,-
(#) imikee10 válasza blackbile hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Hello
Írnál valami pontosabb meghatározást??
Esetleg mennyit villog vagy mit csinál, mit nem. Ha meg van a füzetje akkor lehet benne van a hibakódok jelentése is.
Üdv Imi
(#) blackbile válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szia,

nekünk a jelenség, hogy múlt héten még mosott, aztán közben megállt azzal a hibakóddal, hogy nem forog a dob - apu kinyitotta és természetesen forgott kézzel a dob...

Kihívtunk egy általános mosógépszerelőt: átnézte, főleg a beavatkozó szerveket (csatlakozókat széthúzta - visszadugta) és mindent rendben talált. Nem tudta megjavítani, 1 órát molyolt rajta és nem kért semmit.
Azóta azt villogja, hogy az felső tető nincs lecsukva - mondanom sem kell, hogy le van csukva, most már én is szétszedtem:

- az ajtó (tető) zár működik
- programra tekerem, majd megnyomom a start gombot, ekkor zárja az ajtót - hallani is, majd nem történik semmi (legalább egy relékattanást elvárnék), és el kezd villogni a három LED.

A www.orczy.com-osok nem tudnak eepromot szerezni. Egy orosz oldalon (ahol csak harcoló német alakulatokat nem talál az élelmes ember) találtam egy WOL-os eeprom tartalmat... nem merem beégetni.

Eeprom holnap leugrik a nyákról és kiolvasom a tartalmát.

Várom az ötleteket.
(#) imikee10 válasza blackbile hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szia
Esetleg próbáld meg az eepromot átírni de én ehhez annyira nem értek. Itt fentebb találsz egy olyan nevezetű embert hogy zoz11. Neki lehet hogy még van is tartalom. Ez tuti hogy elektronika lesz. Egy kicsit mese szerű.
(#) blackbile válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
zoz11 -et már telefonos segítséggel igénybe vettem... nem jutottunk előre.

Ja azt nem mondtam még: WOR16150BY/1
(#) imikee10 válasza blackbile hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Nézd meg esetleg a reléket a panelon. Lehet hogy nem zárnak ezért jelzi az ajtót. Vagy esetleg az ajtózárra menő vezetékeket is nézd meg hogy tuti hogy jók-e
Következő: »»   8 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem