Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MultiSim - tapasztalatok
Igazán köszönöm!
![]() Kávé? Sör? .... ha Kaposvár felé jársz! ![]() ... esetleg az R3-as melegedését, lehet mérni valahogy?
Szia!
Valami bajság van! ![]() Több pontot nem köt be a NYÁK-rajzon! Pl. R3-at, VCC-t, VSS-t ..
Igen, R3 -at azért nem mert a virtuális műszer sorba van vele kötve, és a virtuális dolgok nem kerülnek ár a nyáktervbe. Ezért is szoktam inkább a kis sárga buborékokat használni, az nem zavar be a nyáktervezéskor. Vcc -t, meg vss-t kösd össze az elméleti rajzon a megfelelő pontokkal és akkor jó lesz. (4.7V , és föld) Bár szimulációnál erre panaszkodhat. Végül teljesítményt mérni a wattmérő eszközzel tudsz, de ez is virtuális ezért be fog zavarni nyáktervnél.
Ezeket meg olvasd el esetleg, hasznos lehet: Bővebben: Link Bővebben: Link
Van egy kis problémám remélem tudtok segíteni ezt a mellékelt kapcsolást szeretném megcsinálni multisim9 ben de ez a CMOS IC jó lenne e vagy ha nem akkor melyiket válasszam vagy nincs benne a kapcsolásnak megfelelő CMOS ?
Köszi! Alakul!
Nem tudom miért, a második linknél a videokra kattintva "A lap nem jeleníthető meg" üzenet jön fel, pedig tényleg nagyon hasznos volna!
Leellenőriztem, nálam minden url működik, ami a cikkben van.
Nem értem a problémád, valamit benéztél szerintem. Van benne 4017 -es ic, nem csak 40174.
Jah tényleg ott volt alul. de most miért nem jeleníti meg az IC 16 os és a 8 as lábát? hol tudom beállítani és hogy segítsetek lécci
lásd: Bővebben: Link
Sziasztok
Épp most szedtem le a Mulisimet, de már most nehézségekbe ütköztem ![]() Csak egy kis segítség kéne az induláshoz, a többit már kisilabizálom magamtól is. Szóval erről lenne szó. Ennél egyszerűbbet nem tudtam készíteni elsőre ![]() A probléma, ahogy képen is látszik a a feszültségekkel van.
Nem értem minek kötöttél sorba egy áramgenerátort a telepeddel. Azért vannak ezek a furának tűnő fesz. értékek.
Máskor ne jpg-t rakj fel.
lidi, alkatrészek paramétereit hogyan lehet változtatni?
Tudsz erről valamit mondani? pl: egy trafó 230/12 szekunder fesz változtatása 230/18V-ra.
Álltalában duplakatt az alkatrészen, és ott a value tab-on. De nem minden alkatrészen lehet így állítani.
Vagy a component wizard-al csinálsz magadnak olyan trafót amilyet szeretnél. Vagy nézd végig az összes trafót, van belőle bőven tudom. Van olyan ahol tudod állítani a primer és a szekunder oldal feszültség arányát. De úgy emlékszem van aminél lehet állítani egyéb paramétereket is. Pl induktivitás, tekercs ellenállás, stb. Egyszer régen próbáltam egy kapcs.üz. tápot berajzolni. Akkor nem sikerült, talán ma már menne. Szóval próbálkozni kell. Sima hálózati trafó nem szokott gond lenni.
Szia lidi!
Látom, Te is éppen erre jársz! ![]() Nos! Nálam valamiért nem működik az url, de sikerült letölteni a videokat, amiket tanulmányoztam is! Jelenleg ott vagyok elakadva, hogy amikor kijelölöd azt, hogy a huzalozás csak egyik oldalon legyen valamennyi alkatrésznél, az nekem valamiért nem jön össze! ![]() Amikor kijelölöm az oszlopot, nem jön fel az a kis ablak. Mi lehet az oka? Nyomsz közben valamilyen váltóbill.-t? (mert közben nem mozdul az egérmutatód)
Ne úgy jelöld ki hogy rákattintasz az oszlop tetejére, hanem a sorokat jelöld ki shift+kurzor nyilakkal. Ekkor ha bal egér gombbal belekattintasz a kiválasztott sorok bármelyikén a routing layers-be, akkor fel kell jönnie egy ablaknak, vagy egy kis legördülő menünek, ahol tudod változatni az értékeket.
Értem, kösz szépen. Akkor legközelebb pedig jpeget rakok fel.
Tudnál készíteni egy ilyen egyszerű rajzot, mint az enyém is volt, és képét fel tenni, hogy lássák egy egyszerű mintát? Előre is köszi
Jó a rajzod, csak az áramgenerátort hagyd ki belőle. (a karikában a nyil, 1A felirattal)
Sziasztok hol találok egy UAA180 as Ic-t Multi 9-ben
![]() Köszi
Ha jól látom nincs benne ilyen. Se LM3916. Ha megnézed az IC-k adatlapjt, akkor talán van bennük elvi működési rajz, ami alapján lemodellezheted. Vagy lerakhatsz egy LED bargraph -ot, aminek meg lehet adni hogy hány voltnál világítson az összes led.
Sziasztok
Bocsi, hogy nem olvasom végig az összes hozzászólást, de van egy kis problémám. Miután megcsináltam multisimben az áramkört és exportálnám ultiboardba, az elején kapok egy hibaüzenetet, hogy "The circuit contains 6 virtual compoment(s), which will not be exported.". Szóval tudja valaki, hogy vajon miért nem akarja nekem exportálni azt a 6 alkatrészt? Amúgy a többi alkatrészt átrakja, "csak" 6-ot nem... ![]()
Bocsi, megtaláltam a hibát....virtuális alkatrész. Cseles..
![]()
Szia.
Én kitalálta erre egy megoldást bár nem valami frappáns. Szoval ha egy pl ha 1 hz-es vilogást szeretnél akkor álisd 15 hz re, akkor kb kijön az 1 s. Ha van valakinek jobb ötlete vagy tudja hogy kell beálítani megírhatná. Ja még valami. Valaki nem tudja véletlenül hogy a 10 es verzióban hogy lehet új alkatrészeket etenni? Például a 24C04 eepromot? Előre is köszi. Gábor
Sőt még grafikus LCD is van benne
![]() Kár hogy eepromok nincsenek csak régi epromok. Nem tud valaki plusz alkatrészeket?
Plusz alkatrészeket tudsz berajzolni, és akkor nyáktervhez tudod használni, vagy ha elég ügyes vagy akkor szimulációs modellt is tudsz hozzá csatloni. Ez a 1hz es villogás 15hz re állítva.. nem is értem. Most az a gondod hogy nem realtime a szimuláció ? Vegyél erősebb gépet.
Helo!
Csak egy apró (sőtt lehet hogy eléggé kezdő) kérdésem lenne. Ha multisimben próbálok szimulálni, bizonyos ic-knek a táp és gnd lébai miért nem jelennek meg? E nélkül is működnie kellene a szimulációnak?
A táp lábak nem jelennek meg. Ha leraksz gnd-t, vcc-t, meg vdd-t, akkor menni fog a szimuláció. Ha nem raksz ilyeneket le, csak pl egy 5V telepet, akkor meg kell nézned, hogy az 5V -os ág milyen net számot kapott, és azt az IC tulajdonságainál be kell állítani a táp bevezető lábához.
Helo ujra itt!
Szoval a mostani problémám meg a következő: Szimuláció közben folyamatosan a csatolt képen látható hibaüzenetet kapom. Valaki tudna segíteni hogy mit jelenthet?!
Hát valami nem tetszik neki, ebből nekem nem derül ki hogy mi. De jó lenne ha a multisim file-t is felraknád.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |