Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Propeller Clock
 
Témaindító: vicsys, idő: Jún 3, 2005
Lapozás: OK   84 / 489
(#) edison14 válasza janocsi hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
közelebb tettem az index ledhez a távolság köztük 0.5-1mm de még mindíg nem rajzolódik ki az óra és pár led nem világít
(#) janocsi válasza janocsi hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szia Edison14!
Még annyit: az infra adót (index led), is meg kellene vízsgálni egy telcsivel, vagy webkamerával, jön -e ki jel a fotódióda meghajtásához? Szia.
(#) edison14 válasza janocsi hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
igen megnéztem és világít ott nincsen semmi gond
(#) Hp41C válasza edison14 hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szia!
Már írtam a bemérésről. Nézd meg!

Az a lényege, hogy ne mindent egyszerre próbáljunk működésre bírni, hanem fokozatosan haladjunk....

A led-ek esetén pl. processzor nélkül a megfelelő lábat kézzel kb. 1k ellenállással a tápra húzva egyenként megvizsálhatók a meghajtó fokozatok és a led-ek.
Feszültség mérővel a fotodióda működése is ellenőrizhető: a bekapcsolt infra led fölött a diódán közel 0 V, a ledtől távol közel 5 V-ot kell mérni.
(#) Gabriell1 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 26, 2009 /
 
Szia. Köszönöm ezeket fogom beszerezni.
(#) dk1 hozzászólása Márc 27, 2009 /
 
Sziasztok,

én is építettem egy órát, Luca széke projekt lett a neve Még valamikor 2 éve kezdtem, de nem olyan rég fejeztem be. Sokat olvastam a fórumot, rengeteget segített, de még soha sem szóltam hozzá. Segítséget szeretnék most kérni Tőletek:
Az óra tökéletesen működik (az első verziós, kaninjo féle), kivéve egyetlen egy funkciót: ha a power off-al kikapcsolom, nem tudom újra indítani. Én nem csináltam hozzá távirányítót, hanem egy univerzálissal nyomom (NSE URC22D, Philips kóddal). Már rengeteg kóddal próbáltam, de ha ki tudom vele kapcsolni, be is tudnom kellene elvilg, nem?
A munkahelyemen üres 5 perceimben készülget, ezért nincs is fenn mplab-om itt, tudna esetleg küldeni valaki tutira működő bázis hex-et?
Nagyon köszönöm!
Üdv,
Dezső.
(#) Thorosar hozzászólása Márc 27, 2009 /
 
Ez mennyiből lehetne összedobni?

RGB propeller clock
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Hp41C!
A fordulatszám az bizony ennyivel nem változott, (jó lett volna), 0900 most is ez az érték. Az a nagyobb szám, a gyorsabb, vagy azonnali kiolvasás eredménye. Amint eltelik néhány perc, normalizálódik, és beáll a "valódi" fordulatra. Csodálkoztam is örültem is először, de ennyire nagy külömbség az csak valami hibából eredhet (2370). Ki kell várni azt a néhány percet, és rendesen fogja kiírni. A többi funkció is remekül működik, azokat újra végignéztem. Szia.
(#) janocsi válasza dk1 hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Dk1!
Tutira működő bázis.hex-et nagyon nehéz lenne küldeni, annyira sok paramétert kellene ismerni hozzá az órádról. Ventillátor-motoros, vagy videófej-motoros, vagy milyen a légmagos trafód "légrése" és tekercsadatok, most mennyi a kitöltési tényező készenléti/ üzemiben, "0C" a Power Off kódod vagy valami más, és még sorolhatnám. Mindenképpen több adat kell a mostani állapotokról, aztán meglátjuk. A legjobb az lenne, ha az eredeti bazis.asm állományod is meglenne hozzá, mert abból sokkal könnyeben öszze lehet hozni. Szia.
(#) uli hozzászólása Márc 27, 2009 /
 
Ejha 11 óra óta nyitva a topic Alszanak a modik?
(#) edison14 hozzászólása Márc 27, 2009 /
 
na a következő hibákat vettem észre a kapcsrajz szerint:
a pic felől a 7. és 8. led fordítva van beültetve és a zenert is fordítva kell tenni az infrán megmértem a feszt és jól müxik de még mindíg nem megy

seeegggííítttsssééégggg
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia!
Janibaa azt súgta nekem, hogy a 11, a nyerőnek látszó verzió a drótokon Eger felé tart....
(#) dk1 válasza janocsi hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Janocsi!
Köszi a választ
Ventillátor motoros, kb. 1 mm a légrés, és a szokásos 150/100-as menetszám. Otthon előkeresem az asm-ot, mert emléxem, hogy játszottam egy ideig a kitöltési tényezővel, mert először nem volt elég a feszültségem, azután meg túl meleg volt...
Az off kódra nem emléxem, de megnézem... Egy elvi kérdés: úgy dereng, hogy az on/off egy kód, azaz, ha a távval küldöm, egyszer be, egyszer kikapcsol. Vagy nem így van?
Bocs, ha kicsit tudatlan vagyok, de már rég volt
(Költözik lassan a cég, és előkerült a szekrényemből. Gondoltam, befejezem végre )
Köszi!
(#) janocsi válasza dk1 hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Dk1!
Igen az On/Off egy kód, de az egy kis külső programban van, a Keys.asm-ben. Ott kellene megnézni, mi van beállítva "STANDBY" kódnak, (0C). Ha azt is megtalálod, akkor elég egyszerűnek tünik a megoldás. Szia
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Köszönöm, mindjárt meg is nézem. Itt van ma is nálunk a "janibaa", de nem engedem a gépem közelében sem... pedig nagyon szeretné elrontani ismét. Szia.
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Nem tudom most kiírni, mert az EEprom tartalom "00" lett mindehol, igy hibát jelez. '"0000h", vagy "0010h", változó. Visszaolvasáskor minden jónak tünik, de az EEprom tartalom újra "00" mindenhol. Lehet hogy túlírtam? Keresek egy másik 628A-t nemsoká. Szia.
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Egy másik 628A-ban sikerült megírni, (az előző elszállt). Az a helyzet, hogy ez most elég "önkényesen" működik néha. Ha akar, akkor a mozgó szöveg megjön, közben elveszi a külső keretet, nem is engedélyezi, vagy hiányosan írja a szöveget, és ilyenkor mintha előlröl kezdené megint. Ekkor "idegen" valami pálcika is jön a szövegben. Ha többször nyomkodom a mozgó szöveg kódját, akkor nem mindig hatásos, majd visszadaja az órát is aztán. Szia.
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Janocsi!

Nem értem a változást, csak egy utasítást kellett betenni.
Az égetővel nem történt valami???

Visszajavítottam az előzőbe, 10C ment....
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Minden jó a 628_11-ben, csak a mozgó szöveggel van egy kis baj. Azért csak arról írtam le a működését.
- A 10C verzió is mindenben tökéletes, csak a mozgó szöveggel van egy kis baj szintén. Tehát: nehezen tudom elínditani a mozgót. Ha elindult, akkor letiltja a keret ledjeit szintén, és igy működik kb. egy percig, majd átvált óra kijelzésre, és újra szövegre. ( Itt a keretet már nem engedélyezi többé.). Ebből már nem is tudom kihozni, csak ha áramtalanitom. Ez érvényes a 11. verzióra is. Feltöltök néhány képet, és egy kis avit is. Szia.
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Márc 27, 2009 /
 
Szia!

Ha jól hámozom ki a mondanivalót, akkor a Demo mód indult el nálad. A demo módban az óra váltogatja a mozgó szöveget 1 percenként. Mint itt írtam, a hosszú szöveg nem biztosan ér véget egy perc alatt, a vége lemaradhat, hiszen az óra visszavált az időre.
Ugyanez van az induláskor is, a felirat csak a következő perc 0 másodperckor indul.
Csak egyszer küldj neki parancsot, akkor az átállások jók lesznek.
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Igy van. A mozgó szöveg demó módban megy, csak ezt tudom elidítani. Van-e olyan utasítás, ahol csak a mozgó szöveget tudom be/ki kapcsolni és nem demó módban, hanem Teszt módban. A Teszt az álló szöveget írja ki most. Javíts ki ha tévedek. (A 10B verzióban még úgy vettem észre, ez a funkció jól működik). Még van egy tippem: a távi kód talán ütközik valamivel, azért ilyen bizonytalan a működés.( Ha indítom a szövegmódot, a másodperc visszaugrik 0-ra). Szia.
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia!

Valóban a Text az álló szöveget hozza elő, a Demo módban megy a mozgó. Eddig még nem fért be a régi csak a mozgó szöveget megjelenító rész. Talán ha nem kell több utasítás az I2c-hez...
(#) Hp41C válasza janocsi hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia!

Az RTC 3. lába, az A0, le van földelve?
(#) Gabriell1 hozzászólása Márc 28, 2009 /
 
Sziasztok.

24-Voltos venti motorral is meglehet csinálni? Mert az erősebb mint a 12v és csapágyas is.
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Az RTC 3. lába a GND-re van kötve. (A rajz szerint is).
- Ahogyan újra teszteltem a 10C verziót, minden tökéletesen jól megy. A mozgó szöveggel van csak gond, mert ha sikerül elinditani, egy idő után "átveszi" a vezérlést, és nem lehet kihozni ebböl a funkcióból. Most ezt a DemoM módot nem idítom el, igy használható az óra. Szia.
(#) calibra válasza Gabriell1 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia!

Igen ,meg lehet oldani 24V-os mocival is.Az enyém is egy 24V-os nyomtatóból buherált mocival ment először,na ott az erővel nem is volt probléma
Egyébként a 12V-os ventimotorok között is van sok csapágyazott,és erős is!

Üdv!
(#) Hp41C válasza Gabriell1 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia!

Meg lehet csinálni, de van több kényes pont.
- Az LM2941 ajánlott max bemeneti feszültsége 26V, a kimenő feszültsére 20V - Kell helyette valami más...

- A trafó menetszámai a 12V -os táphoz valók. Két megoldás lehet:
A - a trafó továbbra is 12V-ról jár - Nem kell változtatni, de kétféle táp (24V, 12V) kell.
B - a trafó is 24V-ról jár - a tekercsen kétszeres áram folyna - a huzal keresztmetszetét a felére kell csökkenteni, (az átmérőjét a negyedére) 0.2 mm helyett 0.05 mm átméró kellene. Nagyobb feszültségű, min 100V-os diódát (MBR10100) és fet-et (az irl530a 100V-os) kell alkalmazni.

(#) Gabriell1 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia.

Akkor marad az A változat. Ez egyszerübb. köszönöm.
(#) calibra válasza Gabriell1 hozzászólására (») Márc 28, 2009 /
 
Szia

Adsz a bázisnak 15V váltót,abból a puffer után lesz 21-22V egyen.A trafót tekerheted 0.2-es huzallal,max ha melegszik az primer,a kitöltést kell változtatnod.Diódának tökéletes a PC tápból bontott FR-es dióda,a többi maradhat az eredeti!
Persze a Bázis puffere legyen legalább 25V-os!
Üdv!
(#) janocsi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Szia Hp41C!
Megy a prop628_12, de az RTC-t még nem sikerült elidítani. Áramtalanitás után, 2001.01.01.12:00:00-ról idul továbbra is. (Kell-e itt valamit az időállításon kivül még csinálni?). Egyébként minden funkció a helyén van! Néhány kép és egy avi. Szia.
Következő: »»   84 / 489
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem