Fórum témák
» Több friss téma |
Szabi!
Tudom, elég régi már ez a hozzászólásod, amiről kérdeznék, de talán tudsz válaszolni. Te ehhez a háromkerekű járgányodhoz milyen hátsó kerekeket használtál? Valami gyerekbiciklinek a kerekeit? Nem látszik a képen, de a lánckerék fixen van a keréken, vagy a "racsnival" együtt? Még egy, bár ez nem olyan lényeg: Mekkora fordulatú a motorod, hogy ilyen nagy áttétel kellett ehhez a kicsi kerékhez is? Ha ez az, akkor nem kell válaszolni. Azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha nem használnék "racsnit", hanem a keréken fixen lenne a lánckerék?! Láttam vastelepen egy 10 colos, tárcsafékes, robogó felnit, annak a tárcsája helyére könnyedén fel lehetne fogatni a lánckereket. Csak nem tudom az áttételen keresztül mennyire nehezen forgatná a kerék a dinamót lassításkor. Egyébként a dinamó könnyen forog.
Gondoltam, hogy lesz némi "motorfék", de ha azt mondod, hogy túlságosan fékezne, akkor ráhagyom. Arra a felnire még gumi is kellene, meg egy kicsit padkás is szegényke az egyik pereménél.
Jól belevágtál!
Jó a videó, meg a kesztyű... ![]() Idézet: „A következő azt volt, hogy átkötöttem a forgórészre, mert azt írtátok, hogy nyomatékosabb lesz. Nem igazán vettem észre különösebb változást semelyik fordulatszám tartományban sem.” Ilyen kis teljesítménynél, kézzel lefogva nem is vehető észre, de nálam a 7kw-nál észrevehető volt! A végén én is párhuzamba kötöttem a motoromon, és úgy kapcsolgattam neki a delejt!
Most mit tehettem, csak ez a "műterhelés" volt kéznél.
![]() Jó elhiszem, hogy van értelme párhuzamosan kötni a forgó és állórészt. De a nyomatékosság mellett még az is nagy előny, hogy nem kell foglalkoznom az állórész gerjesztésének kikapcsolásával nulla gázállásnál. Ez nagyban leegyszerűsíti a szerkezetet. Milyen mázlim van ezzel a robogó vázzal! Ahova eredetileg a blokk volt felfogatva, oda egy 5mm-es hézagolóval a dinamót is be tudom szerelni. Ezzel a tartókonzol építésének egy részét is elhagyhatom, csökken a tömeg. Illetve valószínűleg gyerekbicikli kerekeket fogok haszni elöl és hátul egyaránt, ezzel megint csökken a tömeg, és ugye a meghajtás is egyszerűsödik. Előbb-utóbb összeáll a gép, remélem nem a teljesítményen fogom elbukni. ![]()
Szia!
Az amit belinkeltél, csak 280W-s és 2750 rpm-s. A kerék, az 16"-s BMX-ből van, már bicikli utánfutó ![]() Üdv Sok sikert ![]()
Szia! Nem kell folyadék bele. Tulajdonképpen a zselés akku
kinai változatárol van szó és a gond töltésközbeni melegedéssel kezdődik. Ha volna benne folyadék, az kifolyna olyan kerékpároknál ahol az akku a végén áll.
Sziasztok
1. Kérdés Már régóta keresgélek a netten olyan elektromos kerékpárt ami 30 km / h -val megy, és nem túl drága nekem olyan is jó lenne hogy minél több legyen a sebessége-és kevesebb a megtehető km olyan 25-30. Kérlek írjatok ha tudtok segíteni. 2.Kérdés Találtam a netten 45 forintért egy olyan csomagot amiből egy elektromos kerékpár rakható össze csak akkumulátort kell pluszba venni, ha van erről tapasztalatotok akkor légyszíves segítsetek!! Előre is köszönöm.
Elég lassan haladok a bringa megvalósításával, mert nem találok megfelelő alkatrészeket (most főként kerekekre hajtok).
Viszont nézelődtem neten, hogy mások miket raktak össze a sufniban. Találtam is itt egy "műalkotást". Még nem olvastam el az írást, csak a címet, miszerint "Hogyan ne építsünk elektromos biciklit", illetve a képeket és a kapcsolási rajzot néztem. Úgy látom a készítője hasonló dinamót használt, mint én is fogok, viszont elég érdekesen hajtja meg. Az álló és a forgórészt is ráköti a PWM szabályzóra, viszont a forgórészt dupla feszültségről járatja. Szerintetek ez a megoldás milyen előnyökkel és hátrányokkal jár? Gondolom valamivel erősebb, de szerintem jobban is melegszik. Ráadásul a két akksi nem egyformán merül. Ja meg persze a forgó- és állórész közös pontját fel kell bontani. Nem akarom ezt használni, csak véleményeket kérnék róla.
Már megkezdtem készítését VK6HV Steve fotói alapján.Motorja egy CNC servomotor,végsebessége számításaim szerint 28km/ó lesz,utazási távolság egy töltéssel 20-25km,2db kiszuperált 12V/35Aó akksival.
http://members.westnet.com.au/page3/my_electric_scooter.htm
Sziasztok
Ha lesz időm, fogok feltenni képet, a ma elkészült bringámról. Ez is hasonló szettből van, mint a 45ezres, csak egy kicsit komolyabb. Itt 400w-os a motor és 48v a feszkó. Iszonyatos a nyomaték, ha ülök rajta, a sóderen induláskor végig kapar a kerék. Kb. 30-cal megy. Én a gasboards-tól vettem a cuccokat hozzá, az akkukat pedig a Deltonban. 4db 12v 7Ah-ás aksi, nincs 3ezer sem darabja. Az egész a tartóval együtt 9kg-ot nyom. Még nincs kész a töltő, de már az is készül. Üdv mindenkinek.
Sajnos nem engedi feltenni a videót, ha valakit érdekel, kattintson a linkre.Bővebben: Link
Ha minden igaz akkor 26.500Ft
Szerintem nagyon olcsó, ha azt nézzük, hogy motor + küllőzött dupla falú felni. Ha lesz rá pénzem (ami biztos mert nagyon tetszik) összerakom én is. Ha azt nézzük hogy ez egy 400W-os motor, de 26.000-ért már 500W-osat kapunk akor még oké is lenne, de ahhoz nem jár semmi csak maga a motor ![]() Mindez itt: Bővebben: Link Egyébként jól gondolom hogy egy picikét széljelebb kell feszíteni a villát hogy beférjen a kerék, vagy nem?
Huh, van ám erő a verdában! Na és a videó alatt futó zene. Igen, ez pontosan ide illik.
![]() Lassacskán én is haladok a saját építésű járművel, de a költségvetésem jóval kisebb. A robogóvázban már bentvan a dinamó, az első futómű is félig-meddig átesett egy pici felújításon, és már megvan a két hátsó kerék is. Igen, trike-ot építek. ![]() Krisz
Mennyit mehet az a bicikli azzal a 4db 12V 7AH-s aksival? Nem kevés az egy kicsit? Mert gondolom sorba vanak kötve és úgy adják ki a 48V-ot, de akárhogy nézzük az csak 336W, nem kevés az egy 400W-os motornak plusz a vezérlésnek?
Ne keverd az amperórát az amperrel! Le tudja adni az a 7Ah-s akkupakk is a 400W-hoz kellő áramot, maximum kevés ideig, tehát rövid lesz a hatótáv.
Na igen, ebbe mindíg beleesem
![]() köbzoli: Hát én csak sík terepen használnám, egy az hogy az akkuk sem bírnák sokáig, másik meg hogy az erdős brutális dombos területekre meg ott a másik összteleszkópos bicó, ahol az elektromos meghajtás (aminek amúgy nincs is hely ![]()
Sziasztok
Nem tudom még, hogy mekkora a hatótáv, még nem tudtam tesztelni. Elvileg 20km körül kell mennie egy töltéssel. Egyébként a gyári e-bringákban is u.ez az akku van, csak ott 9Ah-nak írják, hogy többet el tudjanak kérni érte. Nekem 10km-t kell, hogy menjen egy töltéssel, a munkahelyemig és vissza. Bár elvileg, ott is meg tudom oldani a töltést. Ezt a távot biztosan tudni fogja. A motor hátsó kerékbe való, ezért szét kellett hajtani a villát, vagy 6 cm-rel.
Sziasztok!
Már nem tudok mit tenni,tehát kérdezek ![]() Van egy kinai elektromos bicaj,a vulkanizőr elszagatta a kábelokat,amin jön a jel a motortól. valószinűleg rövidzárt okozva ezzel. Ha jelet adok a vezérlésnek,elindul de pár másodperc után leáll. egy 48v-os vezérlés nec MOSfetekkel.a tekercstől kap vissza valamiféle jelet.bemértem a három kis tranyót. egy +halt közülük(valószinűleg).be voltak ragasztva igy lekopott a jelzés róla ahogyan kivéstem. csak annyit nézek ki belőle,h. AH...valami Tudna nekem vki segiteni ilyesmiben?
Azok nem tranyok, hanem Hall-szenzorok.
Ha harom laba van, akkor unipolaris. Kap tapot, testet, kiad jelet (open collectorosak szoktak lenni). Szerintem egy tle4905-el lehet helyettesiteni, bar a labkiosztas lehet, hogy mas. A jokon ki tudod merni.
"Ha harom laba van, akkor unipolaris"
A bipolárisnak is 3 lába van... meg kell nézni az egyik tesóját, de szerintem inkább bipolárisak. (mágnessel É-i pól. bebillenti - kimenet nullára megy - D-i pól visszabillenti.)
Három lábú. Alap állásban a tesókon: az 1. lábon +5 v-ot mértem a 2. láb -5v a harmadikon pedig szintén +5v.
A kérdésesen pedig a 2. és 3. láb rövidzárban volt. Kivettem és annélkül is ugyan ugy viselkedik. több mint valószinű,h ő lesz hiba forrása. szerintetek?
Ez nagyon BABA!
Nekem csak abban az esetben jött volna be ötletként az első kerék hajtás, ha hátra is rakok... 2x450w-os motor/a legnagyobb vehető bringára/ és tuti legyorsultam volna a robogósokat! ![]() Bár engem aggasztott, hogy mennyire befolyásolja a vezethetőséget az elsőkerék hajtás, de ahogy nézem semennyire... ![]() NAGY ÖTLET! gratulálok!
Ez nagyon BABA!
Nekem csak abban az esetben jött volna be ötletként az első kerék hajtás, ha hátra is rakok... 2x450w-os motor/a legnagyobb vehető bringára/ és tuti legyorsultam volna a robogósokat! ![]() Bár engem aggasztott, hogy mennyire befolyásolja a vezethetőséget az elsőkerék hajtás, de ahogy nézem semennyire... ![]() NAGY ÖTLET! gratulálok!
Egy zselés akkumulátor 3C-vel is terhelhető, károsodás nélkül! ez esetünkben több mint 20A, természetesen 1/3 T-ig!
Az UPS-okban /szünetmentes tápegység/ 1db ilyennel táplálják a rendszert 400w-ig. Elhiheted, hogy ebben az akksiban 85wh-nyi energia van, de rövid ideig azt a 400w-ot is ki lehet belőle hozni! UPS-ban meg csak az számít, hogy a PC lementse a dolgokat!
A TORNADO és társai, a 36v-osak, tényleg 3 db 10Ah/12v-ossal vannak szerelve, de az majdnem pont annyi energia, és súly, nameg méret, mint 4db 7Ah-s. Csak itt nagyobb a feszkó.
Azért kíváncsi lennék egy magnéziumvázas bringára 900w-nyi villanymotorral... ![]()
Most nézem, hogy már 500w-os is van...Ej-ej...
1000w-os bringa hmmmmm. ![]()
Sziasztok
Az elsőkerék hajtás nagyon szuper, nem tolja ki az elejét kanyarban. Arra már én is gondoltam, hogy hátra is teszek egy 400w-os mocit. Ezzel az a gond, hogy kell még egy vezérlő, na meg nagyobb aksik. A 7Ah-ás aksik tényleg kicsik, de arra a távra amire használom, elegendőnek bizonyultak. Kétszer voltam vele melózni, egy oda út 5km. Ha maxon megyek vele tekerés nélkül, kb 3km után halványodik a full led, kb. 4km után, gyorsításkor a felet jelző is elkezd vibrálni. Viszont amikor leállok vele, újra full állapotot jelez. Ma reggel, végig fél gázon jöttem hazáig és még a full led is folyamatosan világított. A gond az, ha nagyobb aksikat tennék fel, nem férne el a lábam kényelmesen. Kb. 12 Ah körüli aksik, már ideálisak lennének, akkor már gyorsuláskor nem lenne akkora feszültségesés, mint így. Ha tennék fel még egy mocit hátra is, akkor minimum 20Ah-ás aksik kellenének, ez megint csak megnövelné a költségvetést. Idézet: „A gond az, ha nagyobb aksikat tennék fel, nem férne el a lábam kényelmesen.” Gondolkodtam a háromkerekűn. Marhaság lenne? Nem csuklósra gondoltam. ![]() Idézet: „Gondolkodtam a háromkerekűn. Marhaság lenne?” Egyáltalán nem az, én is azt építek. Robogó váz a saját első futóművével, hátul két gyerekbicikli kerék, és hozzá saját építésű futómű. Az erőforrás egy 12V/240W-os dinamó lesz motor üzemben, az akku pedig valószínűleg egy rokkantkocsiban is használatos, ciklikus üzemre tervezett ún. meghajtó akkumulátor (12V/60Ah), vezérlés pedig a 7-edik oldalon található Macskabarát fórumtárs publikálásában. A gyenge láncszem itt pont az erőforrás, jelenleg még nem áll módomban kipróbálni, hogy a menetkész tömeget milyen könnyen tudja mozgásba hozni, mert még építés alatt van a váz.
A súly miatt gondoltam arra, hogy háromkerekű lenne a célszerű.
Lehetne hátul az aksi. Az említett elrendezésből következik, hogy ki kell találni valamiféle difit. Van tipped erre? |
Bejelentkezés
Hirdetés |