Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Van egy LCD monitorom amivel akadt egy kis gond!! A gond a következő:bekapcsolom megy egy kis ideig tökéletesen aztán elsőtétűl (elmegy a kép) vagyis a "háttérvilágítás" ezt onnan tudom hogy bizonyos szögből lehet halványan látni a képet!
az LCD nagyából három fő részből áll -elektronikai panel -12V ból nagy feszültségre átalakító panel -LCDkijelző Mi lehet a baj????????
Valószínű az inverter rossz! Ami a 12v-ot átalkítja!Bővebben: Link
Fujitsu siemens? kb 3 éves?
Mert multkor javítottam eggyet. Mutass képet!
Pillanat töltök fel képet!!! amúgy Sharp! de ha tudsz segíts lécci !!
Ha kikapcsolod mikor elmegy a világítás (áramtalanítod is) és utánna bekepcsolod akkor megy??
Leírom a fujitsunál mi volt a baj, hátha valakinek segít.
Egy nagy panel volt, 230v ment rá, s több feszültséget hozott létre. A nagyfesz részre 16v ment és mikor dögledezett 8v-ra is leesett. Pupos kondik cseréje, és egy dupla egyenirányító egy tokba cseréje után szépen müködik most is. Egy pc tápból szedtem ki a cserés egyenirányítót. Hiba leírása: volt kép, de egyre jobban elsötétedettm majd ki is kapcsolt a háttér világítás. Mivel ugy leesett a fesz Itt is érdemes lenne a bemenő 12v-ot mérni közben, hátha leesik!
Helló!
Sokminden lehet: -valamelyik trafó kimenete szakadt -gyengék a neon csövek -nem jó valamelyik trafót meghajtó FET(nekem ilyenem volt, mérni nem tudtam hogy rossz) -elektrolit kondenzátorok a tápban Ha nem értesz hozzá, inkább ne gányold szét. Nem ér annyit az egész művelet, hogy egy jó monitort kidobhass utána. A másik oldalán vannak a többi alkatrészek, smd formában. Nem egyszerű forrasztani.
Én is az inverterre menő 12v ra kötnék egy műszert és nézném menet közben ,hogy mikor elmegy a világítás mennyit változik a feszültség! Ha nem változik sokat akkor az inverter a rossz,ha változik nagyobb mértékben akkor a táp a rossz! Elkókat nem árt cserélni! Azt is mi az inverteren van!
szerintem
Mivel duál az inverter, és beindul, de ha rossz, elmegy mindkettő neon, ezért szerintem a neonok jók, a trafók jók, ami rossz lehet a : a trafómeghajtó áramgenerátor, vagy a táp ami a panelre megy... melegedés hatására elszáll (áthúz) mérd a tápot bekapcsoláskor amikor működik és amikor rossz lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |