Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Hogy tudok számolni teljesítményt körülbelülre? Van egy meglévő trafóm, aminek a szekunderét át akarom tekerni. De nem tudom a teljesítményét. Köszönöm!
igen trafo volt csak mire hozzám került már csupasz volt szegény tehát akkor a primerre kell kb.530 menet a szekundere páronként 74 menet s akkor fog jó lenni?
Köszönöm szépen a felvilágosítást, még jó, hogy vannak nálam okosabb, tapasztaltabb emberek is!
Amúgy idén kezdtem az elektrót, még nem vagyok olyan szinten, de már legalább ezt is tudom... Köszönet érte... Elhiszem neked, hogy nem kell akkora... De szeretek mindent túlméretezni, természetesen csak azt, amit lehet... Biztonságra és hosszú élettartamra, és jó hatásfokra (most az erősítő teljes kivezérelhetőségét értem ezalatt) törekszem... Köszi az ajánlatot, még megfontolom, sajna most nem állok sehogy anyagilag... csak érdelődtem, de később tervezem a vásárlást, mert mindenképpen kell. Köszönöm mégegyszer az okosságokat és a segítséget!
Hát ez elég durva. Ha lenne készen a raktári maradékok közt akkor 18000 lenne, az ára, de valószinű, hogy ilyen nagy nincs készleten. Legyártva netto 29500.
Húúú eléggé húzós.Amugy havernak kéne mert akar építeni 2x400w-os végfokot.
Ha van pénzed rá akkor nyugodtan méretezd túl a trafót és a puffermezőt abból baj nemlehet,sőt jó is Sajnos mivel nekem ígyis kb 25ezerbe lesz a végfokom(400w) ezért én csak 400w-os trafót tudok bele tenni mivel ilyenem van,pedig szivesen beletennék egy nagyobbat olyan 2x60.000mikro pufferral ehelyett marad a 400w 2x40.000mikro puffer azis kezdésre csak 2x10.000 lesz.
Ebben a trafóban lenne rendesen vas, meg rész is, mivel a 4 szekunderre azért csak rámegy néhány menet. És persze van vele munka is. De miért kell egy 2x400 as végfokba 1500-as trafó?
Nemtudom szerintem nemszeretne úgyjárni hogy nemelég neki a táp.Bár szerintem 1000w-ról is simán eljárna.
Az mitől lehet hogy 2x20.000mikro pufferral a trafó 63voltról terheléssel leesik 52voltra is?Ez nagyon sok.Főleg ennyi pufferrel.
Esetleg 630-as nemlenne a raktári maradékok között?
Feszültségek, áramok?
2x50v és 2x9v
A 2x9voltnak elég 2x1A kb a 2x50voltosnak azt nemtudom, mennyi kéne egy 400w-os végfognak?
Sziasztok!
Saját készítésű ferritgyűrűs transzformátormodellt szeretnék készíteni iskolai demonstrációs célból. Az ilyen transzformátorok számítására sajnos nem találtam szakirodalmat, ezért tőletek kérek segítséget. Van egy 15mm belső átmérőjű, 25mm külső átmérőjű, 10mm szélességű ferritgyűrűm, ami az elkészítendő transzformátor vasmagja lenne, és tápként egy 2,5VA-es, 15V (váltó) kis trafóm. A demonstrációs mérés során a szekunder oldalról letekerve meneteket mérnénk a terheletlen szekunderfeszültséget. Amikor 4V-ra csökken a feszültség, akkor megnéznénk egy zseblámpaizzóval való terhelés során a feszültségesést. A terhelés tehát max. 250mA lenne 4V-on. A kérdésem az lenne, hogy kb. mekkora legyen a primer oldali menetszám és vezetékvastagság, illetve milyen legyen a tekercselés módja, hogy ez a mérés biztonsággal működjön. (Induktivitás mérést csak elég körülményes módon tudnék végezni.)
Nos?
Sajna semmi jó. Gyártani tudunk. 500 VA-es 13800+ÁFA
Hát nemtudom hogy az eléglenne-e.Mert ha rendesen kiakarnám vezérelni a 400w-os panelt ahoz szerintem azért jólenne legalább 600w.
630-as 14900 + áfa
Ahham.Jó mégcsak kérdeztem de nyáron szerintem ugyis kell egyet tekertetnem.
és egy 2x24 V 3 A az mit kóstál?
Amugy egy 650-es sima kocka kb mennyi lehet?Lehet tudok egyet de kb mennyit érne meg?
Amit kérdezel 2x24V 3A összesen 144 VA-t adna. 160-as sorozaton lehet könnyen elképzelni. Friss gyártással 6490 +áfa, de megnézem van-e valami maradék. (arra emlékszem, hogy van 120 VA-es, de ez csak 2,5A-t jelent)
Mit jelent a "sima kocka"? Csak toroidokkal tudok szolgálni. Nagy ritkán van valami más is
Hát a rendes nem a toroid amibe a vasmag lemezekből van.De lehet hogy hipersil trafó,egy sharp végfokba volt.Nemtudom mennyit érhet.....
Idézet: „a rendes nem a toroid amibe a vasmag lemezekből van” A toroidban a mag NEM lemezekből van! Amúgy, rendes ám a többi is! A "Kocka" - viszont - olyan idom, melynek 6 oldala van, és minden oldalról négyzetek határolják, mely négyzetek egybevágók. (A négyzet olyan síkidom..., stb.) Ha ilyen trafót látsz, (kocka!) akkor az csak a burkolata!
Srácok! Gondoltam ám, hogy mire gondoltok....
Sajnos inkább toroid, de megoldható, hogy kocka alakú dobozba öntsem műgyantával. A hagyományos csévés trafók lehet, hogy drágábbak... Nem tudom. A toroid takarékosabb és jobb. (amúgy a toroid magja is bizonyos szempontból lemezekből áll, csak ez a lemez egy hosszú szalag, amiből "feltekeréssel készül el a toroid gyűrű.)
Nah igen a csévésre gondoltam csak nemtudtam megfogalmazni 10ezret megérhet egy ilyen csévés 650w-os?2x50v szval az tökéletes meg 16v ez elég sok de ezmiatt nemtekerem le inkább stabic-vel csökkentem Tudom hogy a toroid jobb de ha egyszermár ilyenvan,amugy szerintem hypersil trafó csak nemlátszik rendesen de szerintem azlesz.Azse olyan jó?
Stab IC-vel elfűtöd? (max 30 V mehet a Stab IC-re! )
Hát de a 16volt ami egyenbe kb 22-23v az bőven jó még így stabic-vel is.4 venti,előerősítő,kivezérlésjelző,hangszóróvédő megy majd róla csak.A 2x50voltot nemakarom levinni az tökéletes.
Amugy a takarékosságon kivül mivel jobb a toroid?Mágneses szórt mező nemzavar a csévésnél,azonkívül mibe jobb?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |