Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   478 / 3611
(#) radocziandras válasza Szárnyas hozzászólására (») Ápr 3, 2009 /

Aha... most már értem. Azt hiszem. És akkor most 1x 3.4 ghz van benne.Külön tud dolgozni 2x1,7 ghz ezek szerint. Vágom én, hogy villanymotor, csak mi hajtja.Mikor kicseréltem elfelejtettem visszadugni egy dugót az alaplapra, nem indult el.Nézem, hát a proci nem kap áramot, mert a dugó hiányzott.

Már kezdtem örülni,hogy kétmagos a procim! Kösz hogy kiokosítottatok.
(#) Norberto hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Valami iszonyat durva dolog történhetett a közelben; nem hazudok, több!!!, mint 2 órája folyamatosan rohangálnak a tűzoltóautók a Szentenderi úton őrült dudálás és vinnyogás közepette! :eek2:
(#) tbence3 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Hali!
Tegnap sikerült kapcsolatot kétesíteni Simonyi-val. Itt található egy kis hangfelvétel: Bővebben: Link
(#) zenetom hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Még jó hogy van a processzorokban hővédelem
Hogy jártam...
Nézem nagyban youtubon a videókat, egyszer csak leáll a gép. De semmi kékhalál, semmi, csak ugy mintha kihúzták volna a konnektorból. Mondom biztos áramszünet lett egy kis időre. De a modemen meg világít az összes LED (ha elmegy az áram akkor ugye kialszik, majd egyesével "betölt" az összes LED). Aztán már rögtön a procira gyanakodtam hogy túlmelegedett. Bekapcsoltam, gyorsan elindítottam az Everestet, hát mit látok, a proci 96°C-os (kb) Magonként (mert ugye Intel Core2 a jószág) meg vagy 150°C . Csak lestem. Rögtön nyomtam a powergombot. Aztán leszedtem a hűtőt, szokás szerint volt rajta vagy 3 kiló por, azt csap alá rakva lemostam (a ventit is ). Majd ki a napra. Megvártam hogy megszáradjon, aztán jön az a dolog amit én utálok. Merthogy egyszerűnek tűnik visszarakni, de nem az, eddig mindig lazán raktam vissza a hűtőt, nem mertem erősen nyomni, nehogy megrepedjen az alaplap. Na mondom most visszarakom nemérdekel. Szépen a helyére is ment, semmi probléma. Ha tudtam volna korábban hogy csak erősebben kell nyomni...
Amúgy olyan 40°C-os volt a proci, most meg 20°C-os
(#) zenetom válasza Norbert123 hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Hali!
Az Intel procik jól bírják a hőt, de azért én raknék rá valami bordát...
(#) new_killer hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Sziasztok!
elég új vagyok, de a barátom mindig azzal nyaggat hogy melyik proci hány magos (pl. intel core 2 vagy i7...) valaki tudna segíteni?
(#) Norberto válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Idézet:
„szokás szerint volt rajta vagy 3 kiló por”

(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Tudom, hogy prociknál nem lehet, meg különben is menjek a fenébe az elméleteimmel... Én ezért utálom a forszírozott hűtést. Csak a baj van vele. Emellett a ventilátor termeli a fehér zajt. Utóbbi időben, mivel megszaporodtak a ventilátorok, mérések bizonyítják, hogy az agyat a fehér zaj fárasztja, hosszú időn át hallgatni kifejezetten káros. Ha rajtam múlna, akkor minden otthoni gépet derékig érő nagy torony házba tennék, (Kéményhatás!) és passzív tápot bele, a processzor hőjét meg a hátlapon levő hűtőborda sugározná le ( Node a 3 éves sulinetes gép igencsak kötött, kifutó konfiguráció volt már annak idején is! Ne szóljak semmit, mert mindent összeadva nem került sokba az adó visszatérítés miatt, cserébe az agyam mellett zúg 3 ventillátor). Az a legnagyobb gond, hogy hogyan kötném össze az alaplappal... Ugye gyors négyszögjelek, kapacitás, hosszú drót, induktivitás... A jel fel - lefutó éle meg szépen lekonyul Erre kérnék valami megoldást . Az biztos, hogy a következő gépemben passzív táp lesz! AT Nagytorony ház van már, némi lemezmunka és egy másik ház hátlapja segítségével abba fog költözni a következő gép. A jelenlegi elfut még 3-4 évig, terveim és pénztárcám szerint!
(#) Georgee hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Hali midnenkinek!

Van valakinek ötlete, hogy hol lehet olcsón venni tintasugaras nyomtatóhoz vasalható fóliát, mert mindenhol elfogadhatatlanul magas az ára. Lézernyomtatóm sajnos nincs.
(#) Action2K válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Ha nyákot akarsz vasalni, akkor az a tintasugarassal nem fog összejönni.
(#) szamóca válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Ezért: fényes műnyomó. 10 ft/ A/4-es oldal, és lézerprinter, vagy egy fénymásoló...
(#) poros hozzászólása Ápr 4, 2009 /

Hát ennél a traszfer fóliánál az arany sem lehet sokkal drágább!
(#) radocziandras válasza DuMatyi hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Én tudok jobbat.Keresel egy nagyon nagy vörösréz bordát, majd tömör rézrudakkal összekötöd a bordát.Egyébként meg pakold tele a gépet hangnyelő szivaccsal.
(#) Georgee válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 4, 2009 /

Textilre gondoltam Azért köszi a segítséget, valahogy megoldom
(#) Norberto hozzászólása Ápr 5, 2009 /

Nem tudja valaki, mi lelte lapose kollégát? Már 2 hónapja nem járt az oldalon :eek2:

Rendes emberke, sokat segített régen mindenkinek, főleg a kezdőknek... egyszercsak hipp-hopp eltűnt!
(#) macika69 hozzászólása Ápr 5, 2009 /

Ha lehetséges én is kérnék elektrotanya meghívót.
Köszönöm.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Idézet:
„egyszercsak hipp-hopp eltűnt!”
Biztos elrabolták az idegenek. :alien2:
(#) Ricsi89 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Pont tegnap jutott nekem is eszembe, hogy régen nem láttam itt.
Amúgy valaki nem tudja, hogy miért léptet ki a FF minden indítás után? Tegnap reggel is, maikor bekapcsoltam a gépet, minden oldalon be kellett jelentkeznem és ma megint. Nem állítottam az égvilágon semmit sem. Egyik napról a másikra megbolondult.
(#) zenetom válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

A 3-as verziójú FF? Nekem összeomlott tőle a rendszer
Újra kellett rakni...
(#) Ricsi89 válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Igen a 3-as. Eddig semmi gond nem volt vele, csak most minden oldalra be kell lépnem minden indításkor és hát ez eléggé idegesítő.
(#) Frankye válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Nem töltött le automatikusan frissítést? Bár akkor is rá szokott kérdezni...
(#) googa hozzászólása Ápr 5, 2009 /

Hali! Valakinek megvan a DIO-Holy Driver c. száma MP3-ban? Jöhet a privát üzenet, ha igen! Köszi! g.
(#) Ricsi89 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Úgy egy hete frissítette magát egy indítás után, de utána még nem vettem észre ezt a hibát. Ezt egy pár napja csinálja.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Én éppen az ilyenekér tiltottam meg a frissítést.A múltkor nem tudtam vele megnyitni a HE-t.Próbáld meg a rendszer-visszaállítást.Hátha segít(Ez olyan bill gécc módszer).
(#) szamóca hozzászólása Ápr 5, 2009 /

(#) Iszkakof István válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Én is voltam mozigépész. Azok a régi szép idők....
Isten éltesse a mozigépészeket és a volt mozigépészeket.
Nem lehet azokra az időkre nem gyönyörrel gondolni. Egykor, amikor H7-25 2linditotta a körhintát a csodaszerkentyűjével, az a (számomra) gyönyörű zene átjárta a teljes lényemet.
Bosszantott, hogy Kojak Budapesten című filmszalagon csak egy hang csík volt, és nem érthető volt a magyar beszéd, pedig a Ceauşescu korban egy magyar hangú film felért annyival, mint egy oázis a sivatagban. Torz hang volt, de magyar.
(#) Iszkakof István válasza Action2K hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Kései süldőkoromban nekem is volt egy haverom, akivel imádtuk a gyanta szagát. Egy pici gyantadarabot a pisztolyheggyel elégettünk és tisztes távolságból belélegeztük.
(#) zenetom hozzászólása Ápr 5, 2009 /

Komolyan mondom nem bírnak egy normális zenelejátszót csinálni. Ugye a winamp lenne a legjobb számomra, mert ahhoz van sok féle plugin, meg nagyon sok mindenre jó. Nem is hajlamos annyira a befagyásra, mint a windows mediaplayer, meg ugye maga a tudat hogy nem microsoft De áhh, amiket csinál... Például hozzá adok a playlisthez egy fájlt (vagy többet), elmentem, és máskor nyitnám meg a winampot, nincs(enek) ott...
Vagy csak én tapasztaltam ezt a problémát?
(#) sound.man válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 5, 2009 /

Nálam még ilyet nem csinált.
Következő: »»   478 / 3611
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem